Centrul de pelerinaj "Sf. Parascheva" Iasi

Israel și Marea Moartă - 8 zile/7 nopți

3 - 10 Mai 2022
Oferta specială
1130
EUR
Locul de plecare: 
Iaşi
Nopţi de cazare: 
7
Tip masă: 
Demipensiune
Tip transport: 
Avion
Servicii incluse: 
  • transport avion Iași – Tel Aviv – Iași, Compania WizzAir, taxe de aeroport, asistenţă în aeroport la sosire şi plecare;
  • 7 nopţi cazare la hoteluri de 3/4* (categoria de stea este valabilă şi aferentă pentru Israel si Egipt; conform clasificării europene hotelurile sunt de 2/3*), conform programului, în camere duble, cu aer condiţionat, baie, telefon, televizor;
  • demipensiune (2 mese pe zi - conform programului; intrare cu cină, ieșire cu mic dejun);
  • taxe de intrare la obiectivele din program;
  • transport cu autocar cu aer condiţionat, conform programului;
  • preot însoţitor/ghid local vorbitor de limba română din partea Centrului de Pelerinaj.   
Nu sunt incluse in pret: 

• tips în valoare de 25 Euro de persoană (se plătește obligatoriu către însoțitorul de grup)

• Mănăstirea Sf. Sava – 5 Euro/persoană

• plimbare cu vaporul pe Marea Galileii - 10 euro/persoană

• ieșirea noaptea la Sf. Liturghie – 10 euro/persoană

• masa de prânz

• cheltuieli personale

• asigurare medicală de călătorie care să acopere eventualele costuri asociate îmbolnăvirii cu COVID-19 este condiție obligatorie pentru intrarea în Israel.

• taxele de test Covid (cel din Ro aprox. 250 lei +  cel din Israel - aprox 160 lei)

Program: 
ZIUA 1- Marți, 03 mai 2022

Întâlnirea grupului la aeroportul internațional din Iași la ora 04:00 și pregătirea pentru formalitățile de îmbarcare.

Deplasare din Iași la ora 06:30 cu avionul (Compania Wizz Air) pe ruta Iași – Tel Aviv (aeroport Ben Gurion) cu

Aterizare la ora 09:25. Primul popas duhovnicesc în Țara Sfântă este localitatea Lida  - patria Sfântului Mare  Mucenic Gheorghe unde  ne închinăm în biserica ce adăpostește Mormântul Sfântului Mare Mucenic, lanțurile cu care a fost înlănțuit și o părticică din Sfintele Sale Moaște.

Ne îndreptăm spre Sfânta Cetate a Ierusalimului și mergem pe Muntele Sion unde ne vom închina în Biserica Adormirii Maicii Domnului, la locul Cinei celei de Taină și vom vizita mormântul regelui David. Intrăm în cetate prin Poarta Sionului , străbatem cartierul armean apoi pe cel evreiesc și vizualizăm Zidul Plângerii sau Zidul de Vest, apoi mergem să ne închinăm la Sfântul Mormânt.

Cazare și cină la Hotel 3*/ 4* în Betleem la Shepherds House hotel or similar

ZIUA 2 – Miercuri, 04 mai 2022

Mic dejun.

Hozeva, prin Wady Kelt pentru a ne închina în Mănăstirea cu hramul Sf.Gheorghe, la moaştele Sf.Ioan Iacob Hozevitul sau de la Neamţ. Coborâm pe Valea Iordanului și vom merge la locul real al Botezului Domnului nostru Iisus HristosBetabara și la Mănăstirea Sfântul Gherasim de la Iordan. Ne îndreptăm spre oraşul Ierihon – cel mai vechi oraş din lume unde ne vom închina în biserica greacă de pe Muntele Ispitirii, Biserica Aşezământului românesc și Biserica greacă – ortodoxă unde se află Sicomorul lui Zaheu Vameșul.

Cazare și cină la Hotel 3*/ 4* în Betleem la Shepherds House hotel or similar

ZIUA 3 – Joi, 05 mai 2022

Mic dejun.

Mergem pe urmele magilor de la Răsărit și ne închinăm în peștera unde au poposit aceștia după ce au plecat de la Betleem, acum paraclis în cadrul Mănăstirii Sf. Teodosie. Ne vom deplasa cu microbuze arabe, până la Mănăstirea Sf. Sava din pustiul Iudeii. Ne alăturăm păstorilor și primim vestea Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos la Biserica greacă – Câmpul Păstorilor, mergem apoi la Betleem unde ne vom închina în Biserica Nașterii Domnului în peștera unde s-a născut Mântuitorul Iisus Hristos. Ne închinăm în Biserica romano-catolică Sf. Ecaterina ce adăpostește chilia Fericitului Ieronim, cel care a tradus versiunea Bibliei – Vulgata în limba latină vulgară sau populară și apoi la Biserica Franciscană Grota Laptelui. Mergem apoi în Ierusalim să ne închinăm la Sfântul Mormânt.

Cazare și cină la Hotel 3*/ 4* în Betleem la Shepherds House hotel or similar

ZIUA 4 – Vineri, 06 mai 2022

Mic dejun.

Poposim pe Muntele Eleon – Muntele Înălțării Domnului nostru Iisus Hristos unde ne vom închina în Mănăstirea Rusească ce adăpostește : urma Picioruțului Maicii Domnului, de la momentul Înălțării Domnului și locul aflării Capului Sf. Ioan Botezătorul. Apoi mergem la Biserica Octogonală, ctitorie a Sfintei Împărătese Elena – locul real al Înălțării Mântuitorului – acum sub autoritate musulmană – intrarea 1€/persoană). Ne îndreptăm spre Biserica Pater Noster – intrarea 2€ / persoană, Biserica Dominus Flevit (Domnul a plâns); Biserica Maria Magdalena, Biserica Tuturor Națiunilor (sau Biserica rugăciunii Mântuitorului Iisus Hristos din Grădina Ghtsimani). Pe traseu se poate opri în funcție de timp și la Biserica martirajului Întâiului Mucenic Sf. Arhidiacon Ștefan. Se vizitează Biserica ce adăpostește locul casei părinților Maicii Domnului și se parcurge Via Dolorosa  sau Drumul Crucii, cu cele 14 opriri, Biserica Sfântului Mormânt, Golgota , Piatra Ungerii, Paraclisul Sfintei Elena – locul unde a fost găsit lemnul Sfintei Cruci și celelalte paraclise.

Cazare și cină la Hotel 3*/ 4* în Betleem la Shepherds House hotel or similar

ZIUA 5 – Sambata, 07 mai 2022

Mic dejun.

Ne deplasăm în stațiunea  Ein Bokek.

Program liber.

Cazare și cină la Hotel David Dead Sea hotel or similar

ZIUA 6 – Duminica , 08 mai 2022

Mic dejun.

Program liber.

Cazare și cină la Hotel David Dead Sea hotel or similar

 

ZIUA 7 – Luni, 09 mai 2022

Mic dejun.

Program de liber.

Cazare și cină la Hotel David Dead Sea hotel or similar

ZIUA 8 – Marți, 10 mai 2022

Ora 05:00 mergem spre aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv (aprox. 200 km).

Decolare la ora 10:15 si aterizare aeroportul international din Iasi la ora 13:15

 

 NOTA:

Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.

Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).

Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.

Compania aeriană  îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor.

Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru Israel, Iordania şi Egipt.

Bagaje: bagajul de cală (1 buc.)

Wizz Air bagaj de cală de 20 kg, dimensiuni: 149 x 119 x 171 cm (înălţime + lăţime + lungime) și bagaj de mână de 10 kg, dimensiuni: 40 x 30 x 20 cm.

Distribuția camerelor la hotel se face de către recepția acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepție, asistat de însoțitorul de grup.

Pentru anumite facilități din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitați recepționerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.

Prezentul document constituie anexă la contractul de prestări servicii.

Agenția nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure.

Notă: În funcţie de programul festivităţilor şi al posibilităţilor de participare, din motive de securitate, se poate schimba ordinea vizitării obiectivelor pe zile, sau înlocui vizitarea unor obiective prevăzute în program.

Condiţii de înscriere: 

Documentele necesare intrării în Israel începând cu data de 1 Martie 2022:

La controlul de frontieră:

• Testul PCR negativ (se efectuează în România), în limba engleză, efectuat cu maximum 72h înainte de îmbarcarea spre Israel, care să conțină și numărul pașaportului turistului

• PLF completat cu maximum 48h de ore înainte de intrarea în Israel;

La intrarea în țară:

• Realizarea unui test PCR (se efectuează în Aeroportul Ben Gurion din Israel)

• paşaport valabil minim 6 luni de la data întoarcerii în ţară

DESPRE LOCAŢIILE ÎN CARE V-AR PLĂCEA SĂ AJUNGEŢI

Pelerinaje 2021

Dragi pelerini,
Dupa anul 2020, plin de incercari din toate punctele de vedere, Centrul Mitropolitan de Pelerinaj Sf. Parascheva din Iasi vine in intampinarea dumneavoastra cu ofertele noastre pentru pelerinajele din anul 2021.
Incepand din luna ianuarie 2021 adaugam zilnic ofetele noastre pentru anul 2021.
+ citeşte în continuare

Jurnalul pelerinului Împărtăşeşte-ne experienţa ta din pelerinaje!

22 Martie 2018
Maria

Este un pelerinaj de vis ' avem ghid (doi )parintele de la biserica Cucova si parintele de la biserica Horia , care sant extraordinari de buni , de suflet sa le dea bunul Dumnezeu sanatate multa , mai avem cateva zile , mi- asi dori sa stau cateva saptamanii , atat este de frumos aici in Ierusalim.

4 Decembrie 2017
Ionela

A fost un pelerinaj extraordinar de frumos și foarte bine organizat! Domnii șoferi merită nota 10 cu felicitări. Pr. Iordachescu - un ghid extraordinar de bine pregătit. Mulțumim!

5 Aprilie 2016
Mihail

Aș dori în mod special să spun că sunt foarte mulțumit de prestația Părintelui Roman Gabriel, ghidul care ne-a arătat și alte locuri foarte interesante în afară de cele specificate în îndrumătorul primit înainte de plecarea în pelerinaj, explicând cu lux de amănunte și mult profesionalism la fiecare loc vizitat. În mod personal îi mulțumesc și îl recomand cu căldură și altor grupuri de pelerini.

CENTRUL MITROPOLITAN DE PELERINAJ SFÂNTA PARASCHEVA

Sediul central la Iași

Adresa:     Bd. Stefan cel Mare si Sfant, nr. 14,Iasi - 700064, Romania

Telefon:    0040 232 276 907
Fax:           0040 232 276 867
Email:       centruldepelerinaj@yahoo.co.uk
                   office@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08 :00 – 16 :00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis

Date bancare: CENTRUL MITROPOLITAN DE PELERINAJ (pentru plata pelerinajelor):

OTP Bank
Cont Lei:    RO58OTPV0000000002519498
Cont Euro: RO30OTPV0000000002519517
COD SWIFT: OTPVROBU

CEC BANK
Cont Euro:  RO41CECEIS10C1EUR1027184
Cont Lei: RO68CECEIS1030RON1027133
Sucursala Iasi, Agentia Piata Unirii

Date bancare: PROVITUR ROMANIA  (pentru plata ASIGURARILOR MEDICALE)
FUNDATIA PROMOVAREA  SI VALORIZAREA IDENTITATII TURISMULUI DIN ROMANIA “PROVITUR ROMANIA”

OTP BANK Sucursala Stefan cel Mare
LEI:   RO 18 OTPV 000 000 000 1556 135  
COD SWIFT: OTPVROBU

 

Numar brevet de turism: 16421 / 19.04.2010
Numar licenta de turism: 1379/ 06.03.2019
Numar polita de asigurare: OMNIASIG 52827 - valabila pana la data 01.02.2023