Centrul de pelerinaj "Sf. Parascheva" Iasi

Pelerinaj in Egiptul crestin si Luxor

29 Septembrie - 6 Octombrie 2021
1150
EUR
Locul de plecare: 
Bucureşti
Nopţi de cazare: 
7
Tip masă: 
Demipensiune
Tip transport: 
Avion
Oferta în format PDF: 
Servicii incluse: 
- bilet avion Compania Tarom, Otopeni – Cairo - Otopeni, taxe de aeroport, asistenţă în aeroport;
- cazare cu mic dejun si cina in regim bufet (exceptie prima zi in care se intra la cazare cu mic dejun si ultima zi in care se serveste cina inainte de a merge la aeroport la un restaurant/ vas), categoria hotelurilor este cea atribuită de ministerul de resort din Egipt;
- transport cu autocar clasificat turistic pe toata durata pelerinajului;
- intrările la obiectivele mentionate in program;
- preot insotitor de grup din partea Centrului de Pelerinaj;
- ghid egiptean vorbitor de limba romana/engleza;
- croaziera pe Nil cu cina (aprox. 45 euro);
- taxa viza Egipt (25 USD);
- harta Egipt;
- apa plata pe parcursul pelerinajului.
Nu sunt incluse in pret: 
- masa de pranz;
- alte bauturi;
- alte obiective si servicii optionale care nu sunt mentionate in program;
- tips 50 euro (obligatoriu pentru sofer, pentru ghizi locali si pentru personalul hotelier) – se plateste la reprezentantul agentiei;
- asigurarea medicală este obligatorie (Asigurare Travel Mondial Assistance cu protectie in cazul imbolnavirii cu Covid -19 = 87 lei pentru persoane intre 0-65 ani, 119 lei pentru persoane intre 66 – 80 ani);
- cheltuieli personale;
- supliment single 125 euro/ persoana
Program: 
Ziua 1 – IAȘI - BUCUREȘTI

Transfer Iași - Otopeni.

Optional MASSARO 13:30 – 20:46 în limita locurilor disponibile

Întâlnirea grupului la aeroportul Otopeni Henri Coandă la ora 22:30.

Decolare din Otopeni spre Cairo cu o aeronavă a Companiei Tarom (cursa RO 101) la ora 00:30.

 

Ziua 2 BUCUREȘTI - CAIRO
Aterizare in aeroportul din Cairo la ora 02:15 (ora locala este mai devreme cu o ora fata de ora Romaniei) si transfer la hotel 4* in Cairo. Timp pentru odihna.
Mic dejun Ora 09:00
Incepem pelerinajul nostru in Orasul Vechi Cairo si intram in Biserica Maadi, Biserica Muallaka (biserica suspendata) inchinata Fecioarei Maria, Biserica Sfantului Gheorghe ridicata pe locul temnitei si a martirajului Sfantului Mare Mucenic Gheorghe si Biserica Sfintilor Serghie si Vah (moastele sfintilor Serghie si Vah) ce s-a construit deasupra pesterii unde a poposit Fecioara Maria cu Pruncul Iisus si cu Dreptul Iosif, Biserica Sf. Varvara (moastele Sf. Mc. Varvara, Sf. Mc. Ecaterina, Sf. Mc. Damiana si Teodora), Manastirea Sf. Mercurie construita in secolul al VI-lea.
Cazare si cina la hotel 4* in Cairo.
Ziua 3 - CAIRO – Desertul El - NATROUN

Mic dejun.

Ne indreptăm pașii spre deșertul El – Natroun și ajungem la Mănăstirea Sf. Macarie Egipteanul unde ne vom închina la moaștele Sf. Macarie Egipteanul, Sf. Macarie Alexandrinul, Sf. Macarie Cetățeanul și Sf. Ioan Botezătorul. Vizităm Mănăstirea Sf. Paisie cel Mare, Mănăstirea Surian(Sf. Efrem Sirul), Mănăstirea Paramous (moaștele Sfinților Mc. Maximus și Dometie, Sf. Moise Arapul - cel Negru și Sf. Gheorghe). Calatorim spre Alexandria, oraș situat la 225 km de Cairo. Alexandria este al doilea oraș ca mărime din Egipt după Cairo. Populația numără peste 4,5 milioane de locuitori. Orașul este situat la vărsarea în Marea Mediterană a brațului vestic, componentă a Deltei Nilului. 

Cazare și cină la hotel 4* în Alexandria.

Ziua 4 – CAIRO - ALEXANDRIA - CAIRO

Mic dejun.

Vom vizita Catedrala închinată Sfântului Apostol Marcu (moaştele Sf. Ap. Marcu, mormântul Sf. Ap. Marcu, moaştele martirilor din El Fayoum, episcopul Dioscor) și ne vom opri pentru a vedea Biblioteca din Alexandria construită pe vechiul amplasament al celei antice. Ne indreptam spre locul faimosului Far din Alexandria considerat una din cele șapte minuni ale lumii antice, acum Fortăreața sau Citadela Qaitbay (construita din pietrele vechiului far în anul 1477 în timpul sultanului Al-Ashraf Sayf al-Din Qa'it Bay. Ajungem la Manastirea Sfântul Mina unde ne vom închina la sfintele sale moaște și ale Papei Chiril al VI-lea. Călătorim spre capitala Egiptului.

Cazare si cina la hotel 4* in Cairo.

Ziua 5 – CAIRO – EL FAYOUM - LUXOR
Mic dejun.
Continuam pelerinajul nostru deplasandu-ne spre Oaza EL Fayoum, regiune in sudul Guvernoratului Cairo si vom vizita Manastirea El-Azab (unde sunt moastele Sf. Avraam, episcopul Fayoumului, Moastele Sf. Stefan, Sf. Ev. Marcu, Sf. Mc. Gheorghe si particele din Sfanta Cruce, Manastirea Sf. Arh. Gabriel (Deir El-Malak), construita in secolul al VII-lea, Manastirea inchinata Sfintei Fecioare Maria (El Hamam) cu ziduri ridicate de albine conform traditiei locale. Calatorim spre Luxor.
Cina si cazare la hotel 4* in Luxor.
Ziua 6 – LUXOR – HURGADA
Mic dejun.
Incepem ziua prin inchinare in manastirea Sf. Pahomie dupa care vom continua traseul cu parcurgerea siturilor arheologice din istoria civilizatiei egiptene: monumentele antice de pe malul vestic al Nilului: mormintele faraonilor din Valea Regilor cu o vechime de peste 3000 de ani, Templul Reginei Hatshepsut de la Deir el Bahri, Coloşii lui Memnon – statui gigantice ce străjuiau intrarea în templul lui Amenhotep al III-lea, templu de pe malul estic al Nilului –Templul Luxor, dedicat zeului Amon-Ra. Calatorim pret de 3-4 ore pana la Hurgada.
Cina si cazare la hotel 4* in Hurgada.7
Ziua 7 – HURGADA – EIN SOKHNA
Mic dejun.
Plecam de la Hurgada si ne indreptam catre Desertul de Est unde ne vom inchina in Manastirea Sfantului Antonie cel Mare (Deir Mar Antonios) din sec. IV (mormantul Sfantului Antonie cel Mare). Pret de o ora si jumatate vom parcurge pedestru urcand pe munte traseul catre pestera sfantului – aprox. 1.000 m). Dupa amiaza ne deplasam spre Ain Sokhna.
Cazare si cina la hotel 4* in Ain Sokhna.
Ziua 8 – CAIRO – ORASUL VECHI
Mic dejun.
Calatorim spre Cairo si ne indreptam pasii catre Platoul Giza unde vom intra in perimetrul celor trei piramide mari(Piramida lui Keops - Khafra, piramida lui Khufu, piramida lui Menkaura) si a Sfinxului. Vizitam apoi o fabrica de parfumuri. In a doua jumatatea zilei vom vizita Muzeul de egiptologie.
Spre seara putem, optional, participa la o croaziera pe Fluviul Nil unde se va putea servi cina si viziona un program artistic egiptean. Plecare catre aeroport. Pregatirea pentru formalitatile de imbarcare.

 

Ziua 9 - CAIRO - BUCURESTI

Decolare din aeroportul din Cairo cu o aeronava a Companiei Tarom (cursa RO 102) la ora 03.00 și aterizare la ora 06.50 în București.

Optional MASSARO 10:00 – Iasi 18:16 in limita locurilor disponibile

 

Condiţii de înscriere: 
Informatii Importante - Cititi cu atentie!

Vă rugăm insistent sa cititi aceste condiții, nerespectarea lor va duce la refuzul îmbarcării de către compania aeriană.

Nu este necesara carantinarea in tara la intoarcerea din Egipt si nici test PCR facut in Egipt la intrarea in tara. Egipt nu se afla pe lista galbena.

Conditiile de calatorie pentru turistii care vor sosi pe aeroporturile din Hurghada sau Sharm El Sheikh sau Marsa Alam sunt urmatoarele:

Cetățenii romani care călătoresc in Egipt trebuie sa dețină pasapoarte valabile minim 6 luni de la terminarea sejurului.

Note importante:

Pentru Egipt, testul PCR trebuie sa fie valabil in momentul sosirii pe aeroportul din Egipt. Testul tip PCR prezentat autoritatilor egiptene trebuiesa conțina data si ora recoltarii probei biologice.

Copiii sub vârsta de 6 ani sunt exceptați de la prezentarea unui test tip PCR la intrarea pe teritoriul Republicii Arabe Egipt.

1. Prezentare Test PCR negativ în copie clară în limba engleză, emisă cu 72H înainte de sosire.

2. Testul PCR negativ trebuie să aibă ștampila clară de laborator și semnătura medicului.

3. Testul PCR trebuie să conțină filigran sau cod QR care să prezinte rezultatele testelor pe site-ul oficial al laboratorului.

4. Testul PCR trebuie să fie prezentat printat pe hârtie sau prin e-mailul oficial al laboratorului direct către clienți / testul PCR nu va fi valid dacă este din orice alt e-mail.

5. Testul PCR trebuie să aibă informații clare și corecte despre clienți.

6. Orice test PCR scris manual nu va fi valid. 

Punctele mentionate mai sus sunt valabile doar dacă turistul va face testul înainte de sosire.

Centre de testare acreditate:

http://www.ms.ro/centre-testare/

Note importante:

Turistii trebuie sa completeze acest formular inainte de calatorie. Descarca aici.

Turiștii care nu respectă regulile de mai sus vor trebui să facă din nou testul în Laboratorul Aeroporturilor din Egipt.

In continuare ramane si posibilitatea de a se efectua testul in aeroportul din Hurghada contra unei taxe prescrise în valoare de 30 USD/persoana.

Va rugam sa ne informati in scris daca doriti efectuarea testului in aeroport!

In cazul in care o persoana este depistata pozitiv la testul COVID facut in aeroportul din Egipt, va sta 14 zile in carantina, in hotelul la care a rezervat sejurul, iar diferenta de cost va fi suportata  de catre turist sau de asigurator (in cazul in care turistul detine o polita de asigurare international care acopera astfel de cazuri )

Prezentarea la aeroport se face cu 3 ore înainte de plecare.

Check-in-ul se efectueaza gratuit la aeroport, la ghiseul de predare a bagajelor de cala. Tot acolo se vor primi si tichetele individuale de imbarcare in avion (boarding pass).

voucherul de cazare – va rugam sa il printati si sa il luati cu dvs in bagajul de mana

 

Cetățenii români care călătoresc in Egipt trebuie sa dețină pasapoarte valabile minim 6 luni de la terminarea sejurului.

Detaliile legate de documentele necesare calatoriei precum si conditiile de iesire din tara ale minorilor, le puteti obtine accesand www.politiadefrontiera.ro.

Conform legislatiei in vigoare, copiii pana la 14 ani si infantii calatoresc doar cu pasaport.

Foarte Important!

Va rugam sa consultati si informatiile oficiale de pe site-ul MAE.ro

https://www.mae.ro/travel-conditions/3691

Turistul are obligatia sa se asigure ca documentele de calatorie sunt valabile in destinatia in care calatoreste.

Prezentarea unui test negativ RT PCR Sars Cov 2 la imbarcare intra exclusiv in responsabilitatea calatorilor, agentia organizatoare neputand fi trasa la raspundere in lipsa acestuia si in cazul in care turistul nu a verificat valabilitatea pasaportului.

În general, majoritatea polițelor de asigurare de călătorie nu acoperă pierderile cauzate de epidemii sau pandemii.

In aceasta perioada ar fi bine insa ca cei care doresc sa fie despagubiti, indiferent de motiv, sa se adreseze Departamentului de Daune al asiguratorului. Raspunsul difera de la caz la caz, fiind vorba despre mai multe riscuri care sunt asigurate in functie de polita aleasa: costuri medicale, costuri de repatriere, costuri cu serviciile neutilizate in cazul intreruperii calatoriei.

Pentru compania partenera Centrul de Pelerinaj Sf. Parascheva, asiguratorul este Mondial Assistance iar datele de contact sunt urmatoarele: daune@mondial-assistance.at sau +40 21.312.22.37.

 

DESPRE LOCAŢIILE ÎN CARE V-AR PLĂCEA SĂ AJUNGEŢI

Pelerinaje 2021

Dragi pelerini,
Dupa anul 2020, plin de incercari din toate punctele de vedere, Centrul Mitropolitan de Pelerinaj Sf. Parascheva din Iasi vine in intampinarea dumneavoastra cu ofertele noastre pentru pelerinajele din anul 2021.
Incepand din luna ianuarie 2021 adaugam zilnic ofetele noastre pentru anul 2021.
+ citeşte în continuare

Jurnalul pelerinului Împărtăşeşte-ne experienţa ta din pelerinaje!

22 Martie 2018
Maria

Este un pelerinaj de vis ' avem ghid (doi )parintele de la biserica Cucova si parintele de la biserica Horia , care sant extraordinari de buni , de suflet sa le dea bunul Dumnezeu sanatate multa , mai avem cateva zile , mi- asi dori sa stau cateva saptamanii , atat este de frumos aici in Ierusalim.

4 Decembrie 2017
Ionela

A fost un pelerinaj extraordinar de frumos și foarte bine organizat! Domnii șoferi merită nota 10 cu felicitări. Pr. Iordachescu - un ghid extraordinar de bine pregătit. Mulțumim!

5 Aprilie 2016
Mihail

Aș dori în mod special să spun că sunt foarte mulțumit de prestația Părintelui Roman Gabriel, ghidul care ne-a arătat și alte locuri foarte interesante în afară de cele specificate în îndrumătorul primit înainte de plecarea în pelerinaj, explicând cu lux de amănunte și mult profesionalism la fiecare loc vizitat. În mod personal îi mulțumesc și îl recomand cu căldură și altor grupuri de pelerini.

CENTRUL MITROPOLITAN DE PELERINAJ SFÂNTA PARASCHEVA

Sediul central la Iași

Adresa:     Bd. Stefan cel Mare si Sfant, nr. 14,Iasi - 700064, Romania

Telefon:    0040 232 276 907
Fax:           0040 232 276 867
Email:       centruldepelerinaj@yahoo.co.uk
                   office@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08 :00 – 16 :00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis

Date bancare: CENTRUL MITROPOLITAN DE PELERINAJ (pentru plata pelerinajelor):

OTP Bank
Cont Lei:    RO58OTPV0000000002519498
Cont Euro: RO30OTPV0000000002519517
COD SWIFT: OTPVROBU

CEC BANK
Cont Euro:  RO41CECEIS10C1EUR1027184
Cont Lei: RO68CECEIS1030RON1027133
Sucursala Iasi, Agentia Piata Unirii

Date bancare: PROVITUR ROMANIA  (pentru plata ASIGURARILOR MEDICALE)
FUNDATIA PROMOVAREA  SI VALORIZAREA IDENTITATII TURISMULUI DIN ROMANIA “PROVITUR ROMANIA”

OTP BANK Sucursala Stefan cel Mare
LEI:   RO 18 OTPV 000 000 000 1556 135  
COD SWIFT: OTPVROBU

 

Numar brevet de turism: 16421 / 19.04.2010
Numar licenta de turism: 1379/ 06.03.2019
Numar polita de asigurare: NR. 52377 emisa de Omniasig - valabila pana la data 29.01.2021