Centrul de pelerinaj "Sf. Parascheva" Iasi

PELERINAJ ÎN CAPPADOCIA

1 - 9 August 2019
560
EUR
Locul de plecare: 
Iaşi
Nopţi de cazare: 
8
Tip masă: 
Demipensiune
Tip transport: 
Autocar
Servicii incluse: 
  • Transport cu autocar clasificat;
  • 8 nopţi cazare în camere duble și triple, la hoteluri de 4* (conform clasificării din Turcia si Bulgaria) cu mic dejun și cina;
  • ghid local vorbitor de limba turca pentru zilele de 4,6,8;
  • Feribot Eceabat – Canakkale;
  • Taxe parcari;
  • Însoțitor de grup din partea Centrului de Pelerinaj „Sf. Parascheva’’.

 

Nu sunt incluse in pret: 
  • cheltuieli personale;
  • mese suplimentare;
  • asigurarea medicală;
  • Suplimentul de single 150 Euro.

 

Program: 
ZIUA 1 (605 km) - joi, 1 august 2019

Plecare din Iaşi la ora 06:30 pe traseul Focșani – București - Giurgiu – Ruse - Veliko Târnovo (capitala celui de al doilea Țarat Bulgar).

Cazare şi cină la Hotel în Veliko Târnovo, Bulgaria.

 

ZIUA 2 (480 km) – vineri, 2 august 2019

Mic dejun.

Veliko Târnovo - continuăm drumul spre Svilengrad, prin Valea Trandafirilor, Capitan Andreevo (Bulgaria) - Kapikule (Turcia), Edirne (fostul oras Adrianopol întemeiat de împăratul roman Hardrian. A fost capitala Imperiului Otoman între 1365 – 1453) -  tur panoramic Podul Tunca, vizitarea capodoperei arhitectului Sinan, Moscheea Selimiye Cami.  Traversarea Strâmtorii Dardanele cu feribotul ce leagă Marea Egee cu Marea Marmara, Eceabat– Canakkale.

Cazare şi cină la Hotel în Canakkale.

 

ZIUA 3 (450 km) – sâmbăta, 3 august 2019

Mic dejun.

Plecare către Kuşadasi. Lângă Canakkale, la Hisarlîk, se oprește pentru o scurta vizită la ruinele vechilor cetăti Troia (I – IX, inclusiv Troia VII, cea descrisă de Homer – cu taxa de intrare aprox. 35 lire). Deplasare spre cetatea antica Pergam ( cu taxa de intrare aprox. 35 lire - Bergama-oraș antic grecesc, devenit capitala Regatului Pergam în timpul perioadei elenistice 281-133 î.Hr. Pergamul este amintit în cartea Apocalipsei) cu vizitarea Templului lui Serapis, prima biserică dedicată Sf. Ioan, cunoscută astăzi ca și Curtea Roșie (cu de taxa intrare aprox. 15 lire - aici a fost iniţial un templu păgân. În anul 92 d.Hr., în acest templu a fost martirizat Sfântul Antipa, primul arhiepiscop al Pergamului, numit   din porunca Sfântului Ioan), trecere prin Izmir (vechea Smyrna, cetatea păstorită de Sfântul Policarp, oraş fondat în sec. IV î.Hr., cetatea păstorită de Sfântul Policarp). Continuăm drumul spre Kuşadasi.

Cazare şi cină la Hotel în Kuşadasi.

 

ZIUA 4 (270 km) – duminica, 4 august 2019

Mic dejun.

Deplasare spre Selcuk (fostul Efes). Se vizitează:

-  vestigiile din fosta cetate Efes (Biblioteca lui Celsus, Odeonul, marele teatru în care a predicat Sf. Ap. Pavel, Atelierul lui Dimitrios; Biserica Maicii Domnului ridicată pe locul în care s-a ţinut al III-lea Sinod Ecumenic, în anul 431;  Nimphäum-ul fantana lui Traian, Agora, Templul lui Hadrian, Stadionul); - cu taxa de intrare aprox. 60 lire (neinclusa in tariful pelerinajului)

- grota celor 7 adormiți - locul în care potrivit tradiției creștine a fost îngropată Sf. Maria Magdalena – fără taxa de intrare

- Deplasare la capela Panaghia Kapoulou – Casa și izvoarele Maicii Domnului din Efes (conform tradiției creștine, Maica Domnului a fost adusă în Efes de către Sfântul Apostol Ioan Evanghelistul, la scurt timp după Învierea din morți a Mântuitorului, aici urmând a locui până la Adormirea ei. Biserica datează din sec.VI-VII, dar  fundațiile casei au  o origine mult mai veche – posibilitatea ca acestea să aparțină sec. I fiind foarte mare. Astăzi este biserică romano-catolică). - cu taxa de intrare aprox. 25 lire (neinclusa in tariful pelerinajului)

- cetatea bizantină cu ruinele bisericii ridicate de Împăratul Iustinian şi mormântul Sf. Ioan Evanghelistul (biserica ridicată de Împăratul Justinian deasupra mormântului Sf. Ioan Evanghelistul) - cu taxa de intrare aprox. 15 lire (neinclusa in tariful pelerinajului)

- Deplasare la Templul zeitei Artemis - (una dintre cele 7 minuni ale lumii, templu construit în sec. VI î.Hr, a fost incendiat în anul 356 î.Hr., de un cetățean din Efes cu numele de Herostrat, din dorința de a deveni celebru) - fără taxa de intrare

 

Plecare spre Pamukkale, în funcție de timp se vizitează și cetatea Hierapolis cu taxa de intrare aprox. 50 lire , unde se vor vizita Biserica - martirion ridicată în fosta cetate, pe locul unde a fost martirizat Sf. Apostol Filip și mormântul nou descoperit de arheologi, terasele calcaroase cu apă termală  (fenomen unic în lume, coborârea nu este periculoasă însă va necesita atenție!)

Cazare şi cină la Hotel în Pamukkale.

 

ZIUA 5 - (665 km) – luni, 5 august 2019

Mic dejun.

Ora 07:30 Plecare spre Cappadocia pe ruta Pamukkale – Denizli – tur panoramic Konya (oraș cunoscut în vechime ca Iconium, pe aici au trecut Sfânții Apostoli Pavel și Barnabas şi au propovăduit credința creștină) și vizita la muzeul Mevlana, fără taxa intrare  - Aksaray – Nevsehir, (Nyssa locul de naştere al Sf. Grigore de Nyssa).

Cazare şi cină la Hotel, în URGUP. Cappadocia.

 

ZIUA 6 - (110 km) – marți, 6 august 2019

Mic dejun.

Deplasare spre așezămintele monahale din Valea Goreme (muzeu în aer liber cu taxa de intrare aprox. 45 lire - care adăpostește mănăstiri și biserici paleocreștine săpate în tuf vulcanic, chilia în care a locuit Sfântul Vasile Cel Mare. Face parte din patrimoniul Unesco).

Deplasare spre Pașa Bagi (Hornul Zânelor ) cu chilia Sf. Sf. Simeon Stâlpnicul. Trecere prin Cavusin cu o eventuala oprire la atelierul de olărit.

Deplasare spre orașul subteran Kaymakli (cu taxa de intrare aprox. 25 lire - Se coboară pe galeriile orașului la o adâncime de cca. 20 m. Vizitare nu este periculoasă însă necesită atenție!), panorama Văii Gyuvercinlik (Valea Porumbeilor) și Uchisar, valea Roza, Devren - turni vulcanici. Vizitarea casei demnitarului și a grajdului unde  a fost rob Sf. Ioan Rusul, Cavuşin, Biserica împăratului Nikifor Focas) -  cu taxa de intrare aprox. 45 lire.

Cazare şi cină la Hotel, în URGUP, Cappadocia.

 

ZIUA 7 – ( 790 km) – miercuri, 7 august 2019

Mic dejun.

Ora 07:00 - Plecare spre Istanbul pe traseul Aksaray - Ankara (fosta Ancyra, cetate încreştinată de către Sf. Ap. Pavel - tur panoramic cu vizitarea Muzeului și a Mausoleului lui Mustafa Kemal Ataturk, cu intrare liberă). Sosire în Istanbul la ora 21:30 aprox., în funcție și de trafic.

Cazare şi cină la Hotel în Istanbul.

 

ZIUA 8 (495 km) – joi, 8 august 2019

Mic dejun.

În Istanbul se vizitează:

1. Catedrala Sf. Sofia (cu taxa de intrare aprox. 60 lire (prima biserică de pe acest loc a fost construită de Constantin cel Mare în anul 325, dar a ars într-un incediu în anul 404. A fost reconstruită de Teodosius II în anul 415, dar a fost din nou distrusă în timpul Răscolei Nika din anul 532.  Clădirea actuală a fost construită de împăratul Iustinian între anii 532-537);

2.Patriarhia Ecumenică (în mod simbolic cea mai înaltă autoritate canonică a lumii creştin-ortodoxe. Închinare la moaștele Sfântului Grigorie Teologul, Sfântului Ioan Gura de Aur, ale Sfintei Solomoni, ale Sfintei Eufimia și ale Sfintei Teofana.  Tot aici este „Coloana Flagelării”, o bucată din coloana de care a fost legat Iisus Hristos când soldații romani l-au biciuit şi l-au torturat).

3. Mănăstirea Izvorul Tămăduirii. Prima biserica a fost construită de împăratul Leon I Tracul, datorită unei minuni pe care a trăit-o când era soldat – înainte de a intra în cetate: Leon Marcelus a întâlnit un orb care l-a rugat să-i dea apă de băut și să-l îndrume spre cetate. Atunci, un glas de femeie i-a poruncit să caute în apropiere, unde se afla un izvor, și să ude ochii orbului cu apa curată. Făcând astfel, orbul a deschis ochii şi a  început să-L slăvească pe Dumnezeu. Apoi, același glas i-ar fi zis lui Leon că va moșteni tronul împărătesc. După ce a fost uns împărat, Leon a construit o biserică închinată Maicii Domnului, pe locul acelui izvor. 

Trecem apoi pe lângă zidurile vechii cetăți Constantinopol și fortăreața Yedikule, locul de detenție a lui Constantin Brâncoveanu.

4. Biserica din Vlaherne cu hramul Acoperământul Maicii Domnului (loc unde Maica Domnului s-a arătat mulțimii strânse în vremea împăratului Leon cel Înțelept, când orașul era asediat şi a lăsat asupra lor Acoperămânul),

5. Biserica Românească cu hramul Sfânta Muceniță Paraschevi, Sfinții Martiri Brâncoveni şi Sfânta Arghira (ctitorie a Sfântului Constantin Brâncoveanu, închinare la moaștele Sfintei Arghira şi Sfântul Nifon, Patriarhul Constantinopolului). 

 

Plecare din Istanbul spre Bulgaria la ora 12:00 cel târziu, pe ruta Edirne – Svilengrad - Veliko Târnovo.

Sosire în orașul Veliko Tarnovo la ora 22:00 aprox., în funcție de trafic și formalitatile vamale.

Cazare şi cină la Hotel, în Veliko Târnovo, Bulgaria.

 

ZIUA 9 (605 km) – vineri, 9 august 2019

Mic dejun.

Continuăm drumul spre România pe ruta Giurgiu, București, Bacău, Iaşi.

 

Condiţii de înscriere: 

* grup minim 35 – 39 pers. - tariful se majorează cu 25 Euro/persoană

* DACĂ GRUPUL ESTE MAI MIC DE 34 PERSOANE, TARIFUL SE RECALCULEAZĂ CU 15 ZILE ÎNAINTE DE PLECARE ÎN FUNCȚIE DE NUMĂRUL FINAL DE PERSOANE.

 

DESPRE LOCAŢIILE ÎN CARE V-AR PLĂCEA SĂ AJUNGEŢI

Pași de pelerin prin Grădina Maicii Domnului

Când am fost în pelerinaj în Sfântul Munte m-am simțit cu adevărat ca și cum aș fi în grădina Maicii Domnului. Pretutindeni este o atmosferă de liniște și pace, e ceva ce simți că nu e de pe acest pământ, căci dacă ar fi fost de pe acest pământ, atunci negreșit, oamenii, care sunt mereu în căutare de ceva nou, ar fi descoperit acest lucru și l-ar fi introdus în felul de a fi al societății. Dar acea pace sufletească vine de la însuși Hristos, care a și spus: „Pace vă las vouă, pacea Mea o dau vouă, nu precum dă lumea vă dau Eu”(Matei, 14:27).

+ citeşte în continuare

Jurnalul pelerinului Împărtăşeşte-ne experienţa ta din pelerinaje!

22 Martie 2018
Maria

Este un pelerinaj de vis ' avem ghid (doi )parintele de la biserica Cucova si parintele de la biserica Horia , care sant extraordinari de buni , de suflet sa le dea bunul Dumnezeu sanatate multa , mai avem cateva zile , mi- asi dori sa stau cateva saptamanii , atat este de frumos aici in Ierusalim.

4 Decembrie 2017
Ionela

A fost un pelerinaj extraordinar de frumos și foarte bine organizat! Domnii șoferi merită nota 10 cu felicitări. Pr. Iordachescu - un ghid extraordinar de bine pregătit. Mulțumim!

5 Aprilie 2016
Mihail

Aș dori în mod special să spun că sunt foarte mulțumit de prestația Părintelui Roman Gabriel, ghidul care ne-a arătat și alte locuri foarte interesante în afară de cele specificate în îndrumătorul primit înainte de plecarea în pelerinaj, explicând cu lux de amănunte și mult profesionalism la fiecare loc vizitat. În mod personal îi mulțumesc și îl recomand cu căldură și altor grupuri de pelerini.

CENTRUL DE PELERINAJ SFÂNTA PARASCHEVA

Sediul central la Iași

Adresa:     Bd. Stefan cel Mare si Sfant, nr. 14,Iasi - 700064, Romania

Telefon:    0040 232 276 907, 0764 609 006
Mobil:       0766 092 210; 0040 786 261 250
Fax:           0040 232 276 867
Email:       centruldepelerinaj@yahoo.co.uk
                   office@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08 :00 – 16 :00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis

Punct de lucru Piatra Neamţ

Adresa:     Bd. Traian, nr. 3, Langa Spitalul Judetean, Piatra Neamt - 610136, Romania

Telefon:    0040 233 261 610
Mobil:       0040 766 092 248
Fax:           0040 233 261 610
Email:       piatra.neamt@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08:00 – 16:00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis
Sărbători cu cruce roșie: 12:00 – 16:00

Punct de lucru Pașcani

Adresa:     Str. Moldovei, nr.8 (parter)

Mobil:       0040 0747 072 439
Email:       pascani@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08 :30 – 16 :30
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis

Punct de lucru Botoșani

Adresa:     Str. Victoriei, nr. 12 (vis a vis de biserica Sf. Gheorghe)

Mobil:      0040 0745 108 971
Email:       botosani@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08 :00 – 16 :00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis

Date bancare: CENTRUL DE PELERINAJ (pentru plata pelerinajelor):

OTP Bank
Cont Lei:    RO58OTPV0000000002519498
Cont Euro: RO30OTPV0000000002519517
COD SWIFT: OTPVROBU

CEC BANK
Cont Euro:  RO41CECEIS10C1EUR1027184
Cont Lei: RO68CECEIS1030RON1027133
Sucursala Iasi, Agentia Piata Unirii

Date bancare: PROVITUR ROMANIA  (pentru plata ASIGURARILOR MEDICALE)
FUNDATIA PROMOVAREA  SI VALORIZAREA IDENTITATII TURISMULUI DIN ROMANIA “PROVITUR ROMANIA”

OTP BANK Sucursala Stefan cel Mare
LEI:   RO 18 OTPV 000 000 000 1556 135  
COD SWIFT: OTPVROBU

 

Numar brevet de turism: 16421 / 19.04.2010
Numar licenta de turism: 1379/ 06.03.2019
Numar polita de asigurare: NR. 51967 emisa de Omniasig - valabila pana la 23.01.2020