Centrul de pelerinaj "Sf. Parascheva" Iasi

Iordania

Regatul Hașemit al Iordaniei  sau pe scurt, Iordania este o țară arabă sunită din Orientul Apropiat care se învecinează cu Siria în nord, cu Irak în nord-est, cu Arabia Saudită la est și la sud și cu Israel și Autoritatea Națională Palestineană ‎la vest.

Teritoriul Iordaniei, sărac în resurse, dar bogat în istorie, a început să fie menționat în jurul anului 2000 î.Hr. când semiții amoriți s-au stabilit pe malul estic al râului Iordan, în timp ce canaaniții (care aparțineau de filisteni) s-au așezat pe malul vestic al Iordanului. Printre invadatorii și coloniștii care au trecut prin Iordania se numără, în ordine cronologică, anatolienii, egiptenii, israeliții, asirienii, babilonienii, perșii, grecii, caldeenii, romanii, arabii musulmani, cruciații creștini, otomanii și britanicii.

ORASE SI OBIECTIVE TURISTICE SI DE PELERINAJ

Muntele Nebo, de unde Moise a văzut Pământul Făgăduinţei. Muntele Nebo este un munte inalt de 1.000 de metri, localizat la numai 10 kilometri nord-vest de Madaba, in Iordania, in partea nordica a Marii Negre. Cercetarile arheologice intreprinse de catre calugarii franciscani, care detin acest loc, pe intreaga suprafata a muntelui Nebo, au scos la lumina ramasitele extrem de importante ale unei foarte vechi biserici crestine, de factura bizantina, pastratoare a unor minunate mozaicuri si pietre cioplite. Deasupra acestora a fost ridicata o biserica inchinata Dreptului Moise.

Oraşul Madaba

Are o istorie foarte veche, inca din perioada neolitica.El este mentionat si  in Biblie:Numere 21.30 si Iosua 13.9 este numit si orasul crestin dateaza in Orientul Mijlociu din epoca  bronzului.Orasul a devenit cunoscut datorita bisericii greco-ortodoxe Sf.Gheorghe in incinta careia s-a descoperit in 1896 o harta de mozaicuri  conservata in pardoseala bisericii care dateaza din secolul VI.Descoperirea a atras atentia savantilor din lumea intreaga, care au venit sa cerceteze harta.Aceasta  a implicat 2 milioane de bucati de pietre colorate si este facuta de mesteri necunoscuti.Ea descrie orase,vai, satele si orasele din Palestina si din Delta Nilului si ofera detalii despre  Ierusalim si Sfantul Mormant.Dimensiunile originale sunt de 21/7m din care se mai pastreaza 16/5m.Harta de mozaic din Madaba este considerata cel mai vechi mozaic cunoscut in istoria artei.In Madaba traiesc impreuna crestini si musulmani dintotdeauna Mount Nebo , cunoscut local ca Siyagha, Muntele Nebo este punctul culminant al regatului antic al Moabului.

Oraşul Amman

Este capitala Iordaniei, denumit în antichitate "Philadelphia", a fost construit pe șapte coline. Astăzi, Amman este un oraș modern, în care locuiesc atât musulmani cât și creștini.

Petra

Capitala Nabateenilor,  este cea mai cunoscută atracţie a Iordaniei, fiind inclusă în rândul celor 7 minuni ale lumii antice şi moderne (locul al treilea).

Citadela rozroşiatică, este veche de mai bine de 2.000 de ani, cu clădiri săpate în stâncă, redescoperită în anul 1812, după o uitare de cca. 300 de ani. Defilee înguste, faţade săpate în stâncă, temple, monumente funerare.

Muntele Sinai numit intre localnici si cu numirea de "Jebel Musa", adica "Muntele lui Moise", este unul dintre cei mai insemnati si cunoscuti munti din Peninsula Sinai, Egipt. Acesta este locul in care Dumnezeu a dat omului poruncile Sale, acesta este locul in care Moise s-a ostenit spre primirea Tablelor Legii.

Manastirea Sf. Ecaterina leagan al Ortodoxiei Rasaritene, unde ne vom inchina la moastele Sfintei Mare Mucenite Ecaterina, muzeul manastirii si osuarul unde sunt depuse sfinte moaste, printre care si sfintele moaste ale Sfantului Stefan Sinaitul.

Taba este un orasel din Egipt aflat in punctul cel mai nordic al Golfului Aqaba. Orasul este si cea mai nordica localitate de pe Riviera Marii Rosii. In timpul crizei Canalului Suez a fost ocupat pentru o perioada scurta in 1956 de Israel dar apoi returnat Egiptului in 1957. Israel-ul a reocupat Peninsula Sinai in urma Razboiului de Sase Zile din 1967

Marea Rosie in orasul Eilat, apa cu continut ridicat de sare va mentine la suprafata in mod natural chiar daca nu stiti sa inotati.

Marea Moarta este o mare continentală fără scurgeri spre ocean. Singura apă curgătoare care o alimentează este râul Iordan, care face granița naturală dintre Israel, Iordania de vest și Iordania. Numele de „Marea Moartă” este atribuită lui Hieronymus (secolul IV). Înainte era numită „Marea de sare” sau „Marea de asfalt”. Numele de „Marea Moartă” nu este deloc exagerat: datorită salinității ridicate aici nu este posibilă viața. Denumirea de „Marea Moartă” a fost dată de grecul Pausanias, cel care a și cercetat-o pentru prima dată.

Ein Bokek este un district stațiune de pe malul israelian de la Marea Moartă. Descoperirile arheologice de la Ein Bokek includ ruinele "Metzad Bokek", o mică cetate romană, drumul principal, și ruinele unei vechi fabrici de parfum și medicamente, parțial reconstruită. Bokek Stream, al cărui nume l-a primit districtul, este un defileu canion, cu izvoare de apă, faună și floră unic Ein Bokek este localitatea aflată la cea mai joasă altitudine: aproximativ 360 m sub nivelul mării.Izvoarele fierbinți Zohar sunt situate la trei kilometri în sud de Ein Bokek. Bogată în sulf, apa este considerată a fi deosebit de benefică în tratamentul afecțiunilor musculare, boli ale articulațiilor și alergii

DESPRE LOCAŢIILE ÎN CARE V-AR PLĂCEA SĂ AJUNGEŢI

Pelerinaje 2021

Dragi pelerini,
Dupa anul 2020, plin de incercari din toate punctele de vedere, Centrul Mitropolitan de Pelerinaj Sf. Parascheva din Iasi vine in intampinarea dumneavoastra cu ofertele noastre pentru pelerinajele din anul 2021.
Incepand din luna ianuarie 2021 adaugam zilnic ofetele noastre pentru anul 2021.
+ citeşte în continuare

Jurnalul pelerinului Împărtăşeşte-ne experienţa ta din pelerinaje!

12 Septembrie 2023
Pelerini în Israel, 29 august - 05 septembrie 2023
  • Mulțumim părintelui Cojocaru   care a transformat acest pelerinaj într-o înaltă trăire sufleteasca.
  • Mulțumim bunului Dumnezeu și părintelui Marcel Cojocaru pentru acest pelerinaj în care am pășit pe urmele mintuitorului Cuvintele frumoase ale părintelui au rămas întipărite în suflet
  • Mulțumim bunului Dumnezeu, pentru ajutorul de a vedea Tara Sfânta, părintelui Marcel  Cojocaru pentru dragostea și răbdarea cu care ne-a însoțit si organizatorilor .Fam Roman.
12 Septembrie 2023
Pelerin în Israel, 29 august - 05 septembrie 2023
Dau Slavă lui Dumnezeu pentru acest pelerinaj reușit.
Multumesc din suflet pentru maniera de gestionare a acestui pelerinaj din toate punctele de vedere.
Mii de mulțumiri părinte pentru lecția de istorie, umorul dumneavoastră și că ați împărtășit și nouă din Harul primit de la Domnul nostru Iisus Hristos .Ne revine nouă datoria ca cele văzute, auzite și simțite să le împărtășim aproapelui nostru.
Dumnezeu să ne întărească să ne lăsăm pe noi, și Harul Fiul lui Dumnezeu primit in dar, sa crească intru fiecare, ca nimeni sa nu rămână pe dinafară  si toți să moștenim împărăția lui Dumnezeu.
Am convingerea că majoritatea plecăm mai buni și mai bogati spiritual.
Multă sănătate la toată lumea.
Doamne ajută!
Cu ajutorul lui Dumnezeu, pe data viitoare.
12 Septembrie 2023
Pelerin în Israel, 29 august - 05 septembrie 2023

Mulțumesc Bunului Dumnezeu ca, la cei 77 de ani, mi-a ajutat să-mi împlinesc visul de o viata, acela de a ajunge pe aceste locuri pline de istorie și religiozitate. Mulțumesc părintelui Marcel Cojocaru pentru felul cum ne-a condus în aceste opt zile. M-a impresionat cultura vasta   pe care o poseda și ca este un foarte bun cunoscător al fenomenului Israel. M-a captat prin conținutul explicațiilor dar și prin dictia deosebita și tonalitatea vocii plăcută și atrăgătoare. Valoarea explicațiilor a crescut prin prezentarea părerilor personale despre un anumit fenomen ca și prin glumele presărate. Mulțumesc grupului, și mai ales colegilor de camera, că m-au acceptat asa cum sunt. Dumnezeu sa fie cu noi.

Subscribe to RSS - Iordania

CENTRUL MITROPOLITAN DE PELERINAJ SFÂNTA PARASCHEVA

Sediul central la Iași

Adresa:     Bd. Stefan cel Mare si Sfant, nr. 14,Iasi - 700064, Romania

Telefon:    0040 232 276 907
Fax:           0040 232 276 867
Email:       centruldepelerinaj@yahoo.co.uk
                   office@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08 :00 – 16 :00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis

 

Punct de lucru Piatra Neamț

Adresa:     Bld. Traian, nr. 3A, lângă Spitalul Județean Piatra Neamț, Neamț, Romania

Telefon:    0040 754 014 062
Email:       piatra.neamt@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08:00 – 16:00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis
Sărbători cu Cruce Rosie: 12:00 - 16:00
Sărbători legale : închis

 

Date bancare: CENTRUL MITROPOLITAN DE PELERINAJ (pentru plata pelerinajelor):

OTP Bank
Cont Lei:    RO58OTPV0000000002519498
Cont Euro: RO30OTPV0000000002519517
COD SWIFT: OTPVROBU

CEC BANK
Cont Euro:  RO41CECEIS10C1EUR1027184
Cont Lei: RO68CECEIS1030RON1027133
Sucursala Iasi, Agentia Piata Unirii

Date bancare: PROVITUR ROMANIA  (pentru plata ASIGURARILOR MEDICALE)
FUNDATIA PROMOVAREA  SI VALORIZAREA IDENTITATII TURISMULUI DIN ROMANIA “PROVITUR ROMANIA”

OTP BANK Sucursala Stefan cel Mare
LEI:   RO 18 OTPV 000 000 000 1556 135  
COD SWIFT: OTPVROBU

 

Numar brevet de turism: 16421 / 19.04.2010
Numar licenta de turism: 1379/ 06.03.2019
Numar polita de asigurare: OMNIASIG 52888 - valabila pana la data 01.02.2024
Iordania | Centrul de pelerinaj "Sf. Parascheva" Iasi

Eroare

Mesaj de eroare

Recoverable fatal error: Argument 1 passed to xmlsitemap_node_create_link() must be an instance of stdClass, boolean given, called in /rest/www/centruldepelerinaj.ro-0/centruldepelerinaj.ro/sites/all/modules/xmlsitemap/xmlsitemap_node/xmlsitemap_node.module on line 28 and defined în xmlsitemap_node_create_link() (linia 194 din /rest/www/centruldepelerinaj.ro-0/centruldepelerinaj.ro/sites/all/modules/xmlsitemap/xmlsitemap_node/xmlsitemap_node.module).
Situl a întâmpinat o eroare. Încercaţi din nou.