Centrul de pelerinaj "Sf. Parascheva" Iasi

Pelerinaj in Cappadocia - Turcia

16 - 25 Iulie 2021
635
EUR
Locul de plecare: 
Bacău
Bucureşti
Iaşi
Nopţi de cazare: 
9
Tip masă: 
Mic dejun
Tip transport: 
Autocar
Servicii incluse: 
 • Transport cu autocar clasificat;
 • 9 nopti cazare in camere duble si triple, la hoteluri de 3 * si 4* (conform clasificarii din Turcia si Bulgaria) cu mic dejun;
 • 6 cine;
 • ghid local  pentru zilele de 4,6,7;
 • Feribot Eceabat – Canakkale;
 • Taxe parcari;
 • Insotitor de grup din partea Centrului de Pelerinaj „Sf. Parascheva’’
Nu sunt incluse in pret: 
 • Intrarile la obiective (aprox. 170 Euro / pers.);
 • cheltuieli personale;
 • mese suplimentare;
 • asigurarea medicala;
 • Suplimentul de single 155 Euro.
Program: 
ZIUA 1 - vineri, 16 iulie

Plecare din Iasi la ora 06:00 pe traseul Focsani – Bucuresti - Giurgiu – Ruse – Basarabovo, Manastirea Sf Dimtrie Basarabov (este o manastire ortodoxa infiintata in pestera in care s-a nevoit Sfantul Dimitrie cel Nou si este singura manastire sapata in stanca inca locuita din intreaga Bulgarie.) - Veliko Tarnovo (capitala celui de al doilea Tarat Bulgar) – tur auto, admirare o frumoasa priveliste asupra Cetatii Tsarevets.

Cazare la Hotel 3*/4*, in Arbanasi/Veliko Tarnovo, Bulgaria

ZIUA 2 – sambata, 17 iulie

Mic dejun.

Veliko Tarnovo - continuam drumul spre Svilengrad, prin Valea Trandafirilor, Capitan Andreevo (Bulgaria) - Kapikule (Turcia), Edirne (fostul oras Adrianopol intemeiat de imparatul roman Hardrian. A fost capitala Imperiului Otoman intre 1365 – 1453) -  tur panoramic Podul Tunca, vizitarea capodoperei arhitectului Sinan, Moscheea Selimiye Cami.  Traversarea Stramtorii Dardanele cu feribotul ce leaga Marea Egee cu Marea Marmara, Eceabat– Canakkale.

Cazare si cina la Hotel 3*/4* in Canakkale.

ZIUA 3 – duminica, 18 iulie

Mic dejun.

Plecare catre Kusadasi. Langa Canakkale, la Hisarlik, se opreste pentru o scurta vizita la ruinele vechilor cetati Troia (I – IX, inclusiv Troia VII, cea descrisa de Homer – cu taxa de intrare). Deplasare spre cetatea antica Pergam – deplasare cu teleferic ( cu taxa de intrare - Bergama-oras antic grecesc, devenit capitala Regatului Pergam in timpul perioadei elenistice 281-133 i.Hr. Pergamul este amintit in cartea Apocalipsei) cu vizitarea Templului lui Serapis, prima biserica dedicata Sf. Ioan, cunoscuta astazi ca si Curtea Rosie (cu de taxa intrare - aici a fost initial un templu pagan. In anul 92 d.Hr., in acest templu a fost martirizat Sfantul Antipa, primul arhiepiscop al Pergamului, numit   din porunca Sfantului Ioan), trecere pe centura orasului Izmir (fara vizita - vechea Smyrna, cetatea pastorita de Sfantul Policarp, oras fondat in sec. IV i.Hr., cetatea pastorita de Sfantul Policarp). Continuam drumul spre Kusadasi.

Cazare si cina la Hotel 3*/4* in Kusadasi.

ZIUA 4 – luni, 19 iulie

Mic dejun.

Deplasare spre Selcuk (fostul Efes). Se viziteaza:

-  vestigiile din fosta cetate Efes (Biblioteca lui Celsus, Odeonul, marele teatru in care a predicat Sf. Ap. Pavel, Atelierul lui Dimitrios; Biserica Maicii Domnului ridicata pe locul in care s-a tinut al III-lea Sinod Ecumenic, in anul 431;  Nimphäum-ul fantana lui Traian, Agora, Templul lui Hadrian, Stadionul); - cu taxa de intrare  (neinclusa in tariful pelerinajului)

- grota celor 7 adormiti - locul in care potrivit traditiei crestine a fost ingropata Sf. Maria Magdalena – fara taxa de intrare

- Deplasare la capela Panaghia Kapoulou – Casa si izvoarele Maicii Domnului din Efes (conform traditiei crestine, Maica Domnului a fost adusa in Efes de catre Sfantul Apostol Ioan Evanghelistul, la scurt timp dupa Invierea din morti a Mantuitorului, aici urmand a locui pana la Adormirea ei. Biserica dateaza din sec.VI-VII, dar  fundatiile casei au  o origine mult mai veche – posibilitatea ca acestea sa apartina sec. I fiind foarte mare. Astazi este biserica romano-catolica). - cu taxa de intrare  (neinclusa in tariful pelerinajului)

- cetatea bizantina cu ruinele bisericii ridicate de Imparatul Iustinian si mormantul Sf. Ioan Evanghelistul (biserica ridicata de Imparatul Justinian deasupra mormantului Sf. Ioan Evanghelistul) - cu taxa de intrare (neinclusa in tariful pelerinajului)

- Deplasare la Templul zeitei Artemis - (una dintre cele 7 minuni ale lumii, templu construit in sec. VI i.Hr, a fost incendiat in anul 356 i.Hr., de un cetatean din Efes cu numele de Herostrat, din dorinta de a deveni celebru) - fara taxa de intrare

 

Plecare spre Pamukkale si vizitam Cetatea Laodiceea cu taxa de intrare , prima biserica ridicata in Asia Mica de catre Imparatul Constantin cel Mare.

Cazare si cina la Hotel 3*/4* in Pamukkale.

 

ZIUA 5 – marti, 20 iulie

Mic dejun.

In Pamukkale se viziteaza ruinele Cetatii Hierapolis cu taxa de intrare , unde se vor vizita Biserica - martirion ridicata in fosta cetate, pe locul unde a fost martirizat Sf. Apostol Filip si mormantul nou descoperit de arheologi, terasele calcaroase cu apa termala  (fenomen unic in lume, coborarea nu este periculoasa insa va necesita atentie!).

Ora 11:30 cel tarziu Plecare spre Cappadocia pe ruta Pamukkale – Dinar – Konya (fara vizita - oras cunoscut in vechime ca Iconium, pe aici au trecut Sfintii Apostoli Pavel si Barnabas si au propovaduit credinta crestina) - Aksaray – Nevsehir, (fara vizita - Nyssa locul de nastere al Sf. Grigore de Nyssa).

Cazare si cina la Hotel 3*/4*, in URGUP. Cappadocia.

ZIUA 6 – miercuri, 21 iulie

Mic dejun.

Deplasare spre asezamintele monahale din Valea Goreme (muzeu in aer liber cu taxa de intrare - care adaposteste manastiri si biserici paleocrestine sapate in tuf vulcanic, chilia in care a locuit Sfantul Vasile Cel Mare. Face parte din patrimoniul Unesco). Plimbare si panorama Valea Rose. Deplasare spre Pasa Bagi (Hornul Zanelor ) cu chilia Sf. Simeon Stalpnicul. Trecere prin Cavusin cu vizita la Biserica imparatului Nikifor Focacu taxa de intrare. Vizitarea casei demnitarului si a grajdului unde  a fost rob Sf. Ioan Rusul. Plimbare si panorama Valea Devrent  - turni vulcanici.

Cazare si cina la Hotel 3*/4*, in URGUP, Cappadocia.

ZIUA 7 – jos, 22 iulie

Mic dejun.

Deplasare catre Uchisar – vedere panorama, Vaii Gyuvercinlik (Valea Porumbeilor) - vedere panorama cu celebrele hornuri formate in stanci vulcanice ce se intind pe o zona geografica impresionanta. 

Deplasare spre orasul subteran Kaymakli (cu taxa de intrare - Se coboara pe galeriile orasului la o adancime de cca. 20 m. Vizitarea nu este periculoasa insa necesita atentie!), orasul subteran Derinkuyu - este un oras antic subteran construit pe 13 nivele, se extinde la o adancime de aproximativ 85 m, a fost suficient de mare pentru a adaposti mii de oameni, impreuna cu animalele lor si magazii cu alimente. Dupa vizitarea acestor obiective, ne vom deplasa catre al doilea cel mai mare canion din lume -Valea Ihlara cu taxa de intrare - intregul canion este acoperit cu locuinte subterane sculptate in piatra si biserici din perioada bizantina .

Plecare spre Urgup, dar nu inainte de a ne opri in satul Mustafapasa (fostul sat Sinasos), vizitam Biserica Sf. Nicolae, Biserica Sf. Vasile, cea mai pitoreasca asezare din Cappadocia .

Cazare si cina la Hotel 3*/4*, in URGUP, Cappadocia

ZIUA 8 – vineri, 23 iulie

Mic dejun.

Ora: 07:00 - Plecare spre Istanbul pe traseul Aksaray - Ankara (fara vizita - fosta Ancyra, cetate increstinata de catre Sf. Ap. Pavel).

Sosire in Istanbul la ora 21:30 aprox., in functie si de trafic.

Cazare la Hotel 3*/4* in Istanbul.

ZIUA 9 – sambata, 24 iulie

Mic dejun. 

In aceasta zi ne vom inchina la urmatoarele obiective din Istanbul:

1. Patriarhia Ecumenica (in mod simbolic cea mai inalta autoritate canonica a lumii crestin-ortodoxe. Inchinare la moastele Sfantului Grigorie Teologul, Sfantului Ioan Gura de Aur, ale Sfintei Solomoni, ale Sfintei Eufimia si ale Sfintei Teofana.  Tot aici este „Coloana Flagelarii”, o bucata din coloana de care a fost legat Iisus Hristos cand soldatii romani l-au biciuit si l-au torturat);

2.. Manastirea Izvorul Tamaduirii. Prima biserica a fost construita de imparatul Leon I Tracul, datorita unei minuni pe care a trait-o cand era soldat – inainte de a intra in cetate: Leon Marcelus a intalnit un orb care l-a rugat sa-i dea apa de baut si sa-l indrume spre cetate. Atunci, un glas de femeie i-a poruncit sa caute in apropiere, unde se afla un izvor, si sa ude ochii orbului cu apa curata. Facand astfel, orbul a deschis ochii si a  inceput sa-L slaveasca pe Dumnezeu. Apoi, acelasi glas i-ar fi zis lui Leon ca va mosteni tronul imparatesc. Dupa ce a fost uns imparat, Leon a construit o biserica inchinata Maicii Domnului, pe locul acelui izvor. 

3. Biserica din Vlaherne cu hramul Acoperamantul Maicii Domnului (loc unde Maica Domnului s-a aratat multimii stranse in vremea imparatului Leon cel Intelept, cand orasul era asediat si a lasat asupra lor Acoperamanul);

4. Biserica Romaneasca cu hramul Sfanta Mucenita Paraschevi, Sfintii Martiri Brancoveni si Sfanta Arghira (ctitorie a Sfantului Constantin Brancoveanu, inchinare la moastele Sfintei Arghira si Sfantul Nifon, Patriarhul Constantinopolului);

Ora 12:00 cel tarziu - Plecare spre Bulgaria, pe ruta Edirne – Svilengrad - Veliko Tarnovo.

Sosire in orasul Veliko Tarnovo la ora 21:30 aprox., in functie de trafic si de formalitatile vamale.

Cazare la Hotel 3*/4*, in Arbanasi/Veliko Tarnovo, Bulgaria.

ZIUA 10 - duminica, 25 iulie

Mic dejun.

Plecare spre Romania pe ruta Giurgiu - Bacau - Iasi, dar nu inainte de face o scurta oprire in satul Arbanasi (este situat pe un platou de piatra cu acelasi nume, doar la 4 km Nord-Est de or. Veliko Tarnovo. Cu o monumentala si unica arhitectura renascentista din sec. XVI- XVII a caselor si bisericilor, cu o bogatie deosebita a naturii, Arbanasi este realmente un paradis pentru turisti) , unde vom vizita:

1. Biserica cu Hramul Nasterii Domnului (Patrimoniu UNESCO - secolele XV-XVII) este cea mai veche din Arbanasi, iconostasul fiind unul dintre cele mai timpurii exemple de sculptura in lemn din Bulgaria. Picturile din interiorul bisericii acopera de sus pana jos peretii si tavanul cu scene din viata lui Hristos (Patimile, Miracolele).

2. Manastirea Sf. Nicolae (Monastery St. Nikolai), a fost infiintata ca parte a campaniei de ascensiune a dinastiei Asen. Acesta a fost jefuita si arsa de mai multe ori in timpul dominatiei otomane si a fost restaurata in 1833. Multe dintre icoanele din biserica au fost donate de catre soldatii rusi care au luptat cu Imperiul Otoman in 1878

3. Manastirea Adormirea Maicii Domnului, (Monastery Sf. Mary) se pastreaza una din icoanele facatoare de minuni ale Fecioarei ( Icoana Maicii Domnului cu trei maini ). Manastirea este una dintre manastirile imprastiate in jurul valorii de fosta capitala a Bulgariei, care tin de amintiri dureroase ale invaziei turcilor in Bulgaria.

Sosire in Iasi la ora 23:00 aprox. in functie de trafic si de formalitatile vamale.

Condiţii de înscriere: 

TARIF informativ (in functie de modificarile impuse de pandemie – tariful va fi actualizat): 
635  EURO / persoana  cazata in camera dubla si tripla , grup de minim 41 persoane platitoare

Supliment grup:
* grup minim 35 – 40 pers. - tariful se majoreaza cu 35 Euro/persoana
* DACA GRUPUL ESTE MAI MIC DE 34 PERSOANE, TARIFUL SE RECALCULEAZA CU 10 ZILE INAINTE DE PLECARE IN FUNCTIE DE NUMARUL FINAL DE PERSOANE.
 

Observatii: programul actiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup, ca ordine de   desfasurare sau se pot inlocui unele obiective in functie de anumite situatii speciale.

DESPRE LOCAŢIILE ÎN CARE V-AR PLĂCEA SĂ AJUNGEŢI

Pelerinaje 2021

Dragi pelerini,
Dupa anul 2020, plin de incercari din toate punctele de vedere, Centrul Mitropolitan de Pelerinaj Sf. Parascheva din Iasi vine in intampinarea dumneavoastra cu ofertele noastre pentru pelerinajele din anul 2021.
Incepand din luna ianuarie 2021 adaugam zilnic ofetele noastre pentru anul 2021.
+ citeşte în continuare

Jurnalul pelerinului Împărtăşeşte-ne experienţa ta din pelerinaje!

22 Martie 2018
Maria

Este un pelerinaj de vis ' avem ghid (doi )parintele de la biserica Cucova si parintele de la biserica Horia , care sant extraordinari de buni , de suflet sa le dea bunul Dumnezeu sanatate multa , mai avem cateva zile , mi- asi dori sa stau cateva saptamanii , atat este de frumos aici in Ierusalim.

4 Decembrie 2017
Ionela

A fost un pelerinaj extraordinar de frumos și foarte bine organizat! Domnii șoferi merită nota 10 cu felicitări. Pr. Iordachescu - un ghid extraordinar de bine pregătit. Mulțumim!

5 Aprilie 2016
Mihail

Aș dori în mod special să spun că sunt foarte mulțumit de prestația Părintelui Roman Gabriel, ghidul care ne-a arătat și alte locuri foarte interesante în afară de cele specificate în îndrumătorul primit înainte de plecarea în pelerinaj, explicând cu lux de amănunte și mult profesionalism la fiecare loc vizitat. În mod personal îi mulțumesc și îl recomand cu căldură și altor grupuri de pelerini.

CENTRUL MITROPOLITAN DE PELERINAJ SFÂNTA PARASCHEVA

Sediul central la Iași

Adresa:     Bd. Stefan cel Mare si Sfant, nr. 14,Iasi - 700064, Romania

Telefon:    0040 232 276 907
Fax:           0040 232 276 867
Email:       centruldepelerinaj@yahoo.co.uk
                   office@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08 :00 – 16 :00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis

Date bancare: CENTRUL MITROPOLITAN DE PELERINAJ (pentru plata pelerinajelor):

OTP Bank
Cont Lei:    RO58OTPV0000000002519498
Cont Euro: RO30OTPV0000000002519517
COD SWIFT: OTPVROBU

CEC BANK
Cont Euro:  RO41CECEIS10C1EUR1027184
Cont Lei: RO68CECEIS1030RON1027133
Sucursala Iasi, Agentia Piata Unirii

Date bancare: PROVITUR ROMANIA  (pentru plata ASIGURARILOR MEDICALE)
FUNDATIA PROMOVAREA  SI VALORIZAREA IDENTITATII TURISMULUI DIN ROMANIA “PROVITUR ROMANIA”

OTP BANK Sucursala Stefan cel Mare
LEI:   RO 18 OTPV 000 000 000 1556 135  
COD SWIFT: OTPVROBU

 

Numar brevet de turism: 16421 / 19.04.2010
Numar licenta de turism: 1379/ 06.03.2019
Numar polita de asigurare: NR. 52377 emisa de Omniasig - valabila pana la data 29.01.2021