Centrul de pelerinaj "Sf. Parascheva" Iasi

Pelerinaj în Italia (Bari și Roma)

15 - 19 Septembrie 2020
730
EUR
Locul de plecare: 
Iaşi
Nopţi de cazare: 
4
Tip masă: 
Mic dejun
Tip transport: 
Autocar
Servicii incluse: 
 • transport cu autocarul clasificat, cu aer condiționat și stație audio;
 • bilete de avion  (Iași - Bari: 20.25 - 21.25)  și (Bari – Iași: 21.55 - 00.50) – prezenta in aeroport se va face cu doua ore in avans pentru imbarcare.
 • taxele de autostradă, parcările și ZTL-urile pe Italia;
 • 4 nopți de cazare cu mic dejun la hoteluri de 3/4* în camere duble/triple;
 • Ghizi locali
 • Preot insotitor

 

Nu sunt incluse in pret: 
 • taxele de oraș (în Italia se plătesc la cazare și variază între 2 și 5 €/persoană în funcție de hotel – unele hoteluri nu percep această taxă);
 • asigurare medicală: aprox. 43 lei/pers. (opțional);
 • cheltuielile personale;
 • mesele netrecute în program;
 • transportul public în orașe;
 • intrările la obiective.
 • supliment cameră single: 120 euro/persoană;

 

Program: 
Ziua 1 – aprox. 20 km:

15 sept: Iasi - Bari, decolare din Iasi la ora 20:25 si sosire in Bari în jurul orei 21:25, oraş situat pe ţărmul Mării Adriatice, în sud-estul peninsulei, un important loc de pelerinaj.

Cazare: zona Bari, hotel 3*

 

Ziua 2 – aprox. 520 km:

16 sept: Mic dejun. Închinare la moaștele Sf. Nicolae în Biserica Sf. Nicolae, ridicată în anul 1087 special pentru a adăposti moaștele marelui sfânt, aduse de italieni din Myra Lyciei când aceasta a căzut în mâna saracinilor. A fost mare competiție între orașele Veneția și Bari pentru primirea sfintelor moaște ale Sf. Nicolae, câștigător fiind Bari.

Pe traseu, scurte opriri la:

Monte San Angelo, Gargano – locul primelor apariții ale Sf. Arhanghel Mihail (în anii 490,492 și 493), de la aceste apariții repetate începând cultul Sfinților Arhangheli în lumea creștină.  Peștera Sf. Arh. Mihail.

Termoli  – moaștele Sf. Ap. Timotei, ucenicul Sf. Ap. Pavel (Catedrala di Santa Maria, Piazza Duomo)

Lanciano  – minunea din sec 8, când în timpul Sf. Liturghii, pentru necredința preotului slujitor, pâinea s-a transformat în carne, iar vinul în sânge. Aceste relicve, cercetate științific în sec XX și dovedite a fi chiar sânge și trup (mușchiul inimii), se păstrează până astăzi în mod miraculos în stare naturala, de 16 secole.

Ortona –închinare la moaștele Sf. Ap. Toma (în anul 1258 moaștele Sf. Ap. Toma au fost aduse aici din Insula grecească Kios; Sf. Ap. Toma a fost martirizat în India, pe care a încreștinat-o).

Cazare: zona Roma, Hotel 3*

 

Ziua 3 – aprox. 50 km:

17 sept. Mic dejun. Roma, Caput mundi („Capitala lumii”), la Città Eterna („Oraşul etern”), Limen Apostolorum („Pragul apostolilor”), la Città dei Sette Colli („Orașul celor Șapte Coline”) sau pur și simplu l’Urbe („Orașul”). Întemeiată conform legendei de către Romulus și Remus la 21 aprilie 753 I.H., Roma are o istorie îndelungată fiind de-a lungul secolelor capitala Republicii Romane, a Imperiului Roman, a Bisericii Romano-Catolice și a Italiei moderne. Roma are o populație de 2.923.000 persoane, iar aria metropolitană are o populație în jur de 4 milioane. Este a 3-a destinație turistică din Europa, iar centrul vechi este inclus în patrimoniul UNESCO.

Începem vizitarea Romei dreptei credințe în chiar inima catolicismului: Catedrala Sf. Petru               (locul martiriului Sf. Ap. Petru și mormântul; moaștele Sf. Ap. Simon Zilotul și ale Sf. Ap. Iuda, ruda Domnului – sub altarul San Giusepe, aflat pe partea stângă a catedralei, altarul central).Opțional,vizita Muzeelor Vaticanului. Biserica Santa Maria Magiore – sub altar se găsește Leagănul Mântuitorului.

Catacombele Romane, cu mărturii ale primilor creștini (opțional).

Biserica Santa Croce în Gerusaleme (parte din Lemnul Sfintei Cruci și Piroanele Mântuitorului).

Biserica Santa Scala (Sfanta Scară).

Biserica San Giovanni in Laterano – sec. 4, construită de Sf. Constantin cel Mare, prima biserică construiă în Roma; moaște de sfinți mari; actualmente, sediul episcopului Romei, “Catedrala Romei și a întregii lumi”.

Cazare: zona Roma, hotel 3*.

 

Ziua 4 – aprox. 50 km:

18 sept:  Mic dejun. Continuăm vizitarea Romei cu:

Colosseumul – gianticul amfiteatru construit între anii 72 - 80 d.H. situat în centrul Romei, folosit atât pentru luptele cu gladiatori, cu animale, dar și pentru execuțiile creștinilor care refuzau închinarea la idoli. Se estimează că mai mult de 500.000 persoane și aprox. un milion de animale sălbatice au murit în timpul spectacolelor cu intrare liberă organizate în arena Colosseumului. Împăratul Traian a sărbătorit victoria asupra Daciei, în anul 107, organizând în Colosseum reprezentații pe durata a 123 zile, în care au fost sacrificate 11.000 de animale și 10.000 de gladiatori.

Biserica Sf. Ap. Pavel și Biserica Tre Fontane – locul de martiriu al Sf .Ap. Pavel, Biserica San Pietro în Vincoli (cu Lanțurile Sf. Petru), Biserica San Giuseppe și la subsol sunt Carcerele Mamertinum unde a fost închis Sf. Petru, Biserica Santi XII Apostoli – moaștele Sf. Apostoli Filip și Iacov ruda Domnului, Biserica Sf. Cosma și Damian – cu moaștele acestor sfinți.

Cazare: Roma, Hotel 3*

 

Ziua 5 – aprox. 450 km:

19 sept: Mic dejun. Plecare pe traseul SALERNO, AMALFI, BENEVENTO, BARI.

Plecăm spre coasta amalfiteană, una dintre cele mai fermecătoare coaste de litoral ale Europei: munte prăvălit în mare, așezări pitorești cu locuințe agățate pe cornișe abrupte de piatră, șosele înguste, șerpuitoare, care deschid perspective amețitoare călătorului cu mașina. Frumusețea acestei regiuni a fost recunoscută și prin includerea ei în patrimoniul UNESCO, în anul 1997.

Pe traseu, scurte opriri la :

• Salerno , închinare la mormântul Sf. Ap. și Ev. Matei, aflat din anul 1081 în Catedrala Sf. Ap. și Ev. Matei. De altfel Sf. Ap. Matei este protectorul orașului.

• Amalfi , închinare la moaștele Sf Ap. Andrei, în Catedrala Sf. Andrei / Domul ( sec 11). Moaștele Sf. Andrei au fost aduse de Cruciați în Italia în anul 1206, după Căderea Constantinopolului.

• Opțional, în funcție de timp: Benevento, moaștele Sf. Ap. Bartolomeu (Basilica din San Bartolomeo)

La finalul acestei zile fermecătoare ne întoarcem la Bari pentru a  ne pregati de îmbarcare cu destinația Iași de la ora 21.55.

 

Condiţii de înscriere: 

Condiții înscriere:

 • Carte de identitate sau pașaport valabil cu minim 6 luni de la data întoarcerii în țară;
 • Avans de minim 30% din valoarea pelerinajului.

 

Tarif:  790 euro/pers., pentru grup de minim 25 persoane

Tarif: 735 euro/pers., pentru grup de minim 35 persoane

Tarif: 730 euro/pers., pentru grup de minim 45 persoane

 

DESPRE LOCAŢIILE ÎN CARE V-AR PLĂCEA SĂ AJUNGEŢI

Pelerinaje 2021

Dragi pelerini,
Dupa anul 2020, plin de incercari din toate punctele de vedere, Centrul Mitropolitan de Pelerinaj Sf. Parascheva din Iasi vine in intampinarea dumneavoastra cu ofertele noastre pentru pelerinajele din anul 2021.
Incepand din luna ianuarie 2021 adaugam zilnic ofetele noastre pentru anul 2021.
+ citeşte în continuare

Jurnalul pelerinului Împărtăşeşte-ne experienţa ta din pelerinaje!

22 Martie 2018
Maria

Este un pelerinaj de vis ' avem ghid (doi )parintele de la biserica Cucova si parintele de la biserica Horia , care sant extraordinari de buni , de suflet sa le dea bunul Dumnezeu sanatate multa , mai avem cateva zile , mi- asi dori sa stau cateva saptamanii , atat este de frumos aici in Ierusalim.

4 Decembrie 2017
Ionela

A fost un pelerinaj extraordinar de frumos și foarte bine organizat! Domnii șoferi merită nota 10 cu felicitări. Pr. Iordachescu - un ghid extraordinar de bine pregătit. Mulțumim!

5 Aprilie 2016
Mihail

Aș dori în mod special să spun că sunt foarte mulțumit de prestația Părintelui Roman Gabriel, ghidul care ne-a arătat și alte locuri foarte interesante în afară de cele specificate în îndrumătorul primit înainte de plecarea în pelerinaj, explicând cu lux de amănunte și mult profesionalism la fiecare loc vizitat. În mod personal îi mulțumesc și îl recomand cu căldură și altor grupuri de pelerini.

CENTRUL MITROPOLITAN DE PELERINAJ SFÂNTA PARASCHEVA

Sediul central la Iași

Adresa:     Bd. Stefan cel Mare si Sfant, nr. 14,Iasi - 700064, Romania

Telefon:    0040 232 276 907
Fax:           0040 232 276 867
Email:       centruldepelerinaj@yahoo.co.uk
                   office@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08 :00 – 16 :00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis

Date bancare: CENTRUL MITROPOLITAN DE PELERINAJ (pentru plata pelerinajelor):

OTP Bank
Cont Lei:    RO58OTPV0000000002519498
Cont Euro: RO30OTPV0000000002519517
COD SWIFT: OTPVROBU

CEC BANK
Cont Euro:  RO41CECEIS10C1EUR1027184
Cont Lei: RO68CECEIS1030RON1027133
Sucursala Iasi, Agentia Piata Unirii

Date bancare: PROVITUR ROMANIA  (pentru plata ASIGURARILOR MEDICALE)
FUNDATIA PROMOVAREA  SI VALORIZAREA IDENTITATII TURISMULUI DIN ROMANIA “PROVITUR ROMANIA”

OTP BANK Sucursala Stefan cel Mare
LEI:   RO 18 OTPV 000 000 000 1556 135  
COD SWIFT: OTPVROBU

 

Numar brevet de turism: 16421 / 19.04.2010
Numar licenta de turism: 1379/ 06.03.2019
Numar polita de asigurare: NR. 52377 emisa de Omniasig - valabila pana la data 29.01.2021