Centrul de pelerinaj "Sf. Parascheva" Iasi

Pelerinaj în Republica Moldova

8 - 11 Iunie 2017
265
EUR
Locul de plecare: 
Iaşi
Piatra Neamt
Nopţi de cazare: 
3
Tip masă: 
Demipensiune
Tip transport: 
Autocar
Servicii incluse: 

- transport cu autocar clasificat; 

- cazare la hotel de 3* , camere în regim dublu cu mic dejun;

- ghid vorbitor de limba română;

- 3 cine;

- tur în crama Cricova 1 ora și 50 minute – pachetul Național fără suvenir (degustarea a 4 tipuri de vinuri asezonate cu plăcinte tradiționale).

 

Nu sunt incluse in pret: 

- taxe de intrare la obiective, acolo unde sunt solicitate;

- supliment single;

- asigurarea medicală.

 

Reduceri si suplimente: 

- Tarif pelerinaj copii 0 - 1.99 ani (0.00 EUR)
- Tarif pelerinaj copii 2 - 6.99 ani (132.50 EUR)
Program: 
ZIUA 1 - aproximativ 400 km

8.00 - Plecare din orașul Iași.

Avem grijă să avem la noi cartea de identitate sau pașaportul.

Vom intra în Republica Moldova pe la Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni și vom continua călătoria către Bălți unde vom vizita Catedrala Sfinții Împărați Constantin și Elena din Bălți (ridicată între anii 1924 – 1934 prin truda Preasfințitului Visarion Puiu, primul Episcop al Eparhiei Hotinului cu reședința la Bălți, sfințită în anul 1935 în prezența M.S. Regele Carol al II-lea al României și a Marelui Voievod de Alba – Iulia Mihai, viitorul monarh) și Biserica Sf. Nicolae construită de Gheorghe Panaite în perioada 1791 – 1795, după modelul bisericilor romano-catolice.

În drumul către Orhei vom vizita Mănăstirea Curchi fondată în anul 1773, unde întâlnim una dintre cele mai frumoase mănăstiri din Basarabia, care ne va încânta cu cele cinci biserici ale sale.

17.00 Ne îndreptăm apoi spre Orheiul Vechi unde vom servi cina într-o pensiune agroturistică tradițională de familie. Aici vom savura din mâncarea tradițională moldovenească asezonată cu ospitalitatea localnicilor.

Cazare în Orhei.

 

Ziua 2 - aproximativ 250 km

7.00 Mic dejun.

8.00 După micul dejun vom începe ziua prin vizitarea satului Butuceni, și a mănăstirii săpate în piatră, una dintre cele 350 vestigii rupestre medievale care privesc de sus sfidător râul Răuț și peisajul fantastic al defileului săpat de acesta în calcarele sarmatice.

Vom continua pelerinajul cu Mănăstirea Hîrjauca, ctitorie a Boierului Niculiță și Miron Bădica. Mănăstirea a fost întemeiată ca schit în anul 1740. De frica tătarilor, codrii din jurul mănăstirii adăposteau mulţi fugari. Un batrân evlavios, Teodosie, le-a făcut acestora o casă de rugăciune. După ce vremurile s-au mai liniştit, se zice că însăși Preacurata Născătoare de Dumnezeu s-a arătat de trei ori bătrânului Teodosie și i-a poruncit să ridice pe locul casei de rugăciune un schit de călugări. Mai târziu, doi călugări de la mănăstirea Neamț, anume ieromonahul Varsonufie și monahul Inochentie (Mihail Sava originar din Călărași), s-au alăturat bătrînului Teodosie, care primește de la ei tunderea în călugărie cu numele Teoctist.

Mănăstirea Răciula este o mănăstire de maici din centrul Republicii Moldova. A fost fondată la sfârșitul secolului XVIII-lea de către frații Andrei și Ioan Roșca, preoți din satul Pașcani. Moșia pe care s-a construit mănăstirea a aparținut răzeșului Lupu Stratan.

Manăstirea Frumoasa, Călărași, numită iniţial “Frumuşica” după numele poienei în care a fost zidită, mănăstirea Frumoasa a fost întemeiată ca mănăstire de călugări, în toamna anului 1804, de către răzeşul satului Onişcani, Efrem Iurcu (mai apoi schimonahul Eftimie) şi trei ieromonahi de la Mănăstirea Neamţ (România) - Serafim, Ioanichie şi Macarie.

Cazare Chișinău   -  Cină şi mic dejun.

 

ZIUA 3 - aproximativ 100 km

Mic dejun.

Tur pietonal + auto Chișinău cu următoarele obiective:

Catedrala Schimbarea la Față - Muzeul Național de Arheologie și Istorie - Biblioteca Națională Palatul Național (sediul Guvernului) - Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt - Catedrala Mitropolitană din Chișinău - Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt (oprire la magazinul Bucuria) - Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală - Parcul ”Valea Morilor” - Mănăstirea Sfântul Theodor Tiron - Memorialul Victoriei și Flacăra Eternă  - Gara Feroviară - Biserica Sfântul Nicolae (Bd. Ștefan cel Mare).

Vizitarea cramelor Cricova  unde facem turul celui mai mare oraș subteran din lume, care are aproape 100 de kilometri de galerii utilizate pentru întreg procesul de fabricație al vinurilor liniștite și al spumantului Cricova, realizat după metoda clasică Dom Perignon – Champenoise.

Pentru vizitare ne vom îmbarca în mașinuțe electrice, care ne vor plimba kilometri buni prin tunelurile de calcar alb de unde s-a extras piatra din care a fost construit orașul Chișinău, iar apoi vom admira colecția de vinuri aparținând personalităților  politice și anumitor oameni de afaceri și vom avea o degustare de vinuri asezonată cu o gustare moldovenească. Vă rugăm, pentru vizitare, să aveți haine călduroase la dumneavoastră. Temperatura ambientală este de 12 °C.

Vom continua călătoria către Chișinău.

Cazare Chișinău  -  Cină şi mic dejun.

 

ZIUA 4 - aproximativ 350 km

8.00 Mic dejun.

9.00 Plecare spre casă via Mănăstirea Căpriana, Mănăsirea Condrița și Mănăstirea Hîncu.

10.30 Mănăstirea Condrița are hramul Sfântului Ierarh Nicolae și este situată în satul Condrița, aflat pe pârâul Catargul, la 15 kilometri de gara Strășeni și la 26 de kilometri de municipiul Chișinău.

Mănăstirea a fost ctitorită mai întâi ca schit, în anul 1783, de ieromonahul Iosif, venit de la Mănăstirea Căpriana. În anul 1918, schitul de călugări Condrița s-a separat de Mănăstirea Căpriana, devenind mănăstire de sine stătătoare.

12.00 Mănăstirea Căpriana este una dintre cele mai vechi mănăstiri din Republica Moldova. Este situată în zona centrală a țării, la aproximativ 40 km nord-vest de Chișinău, în ținutul deluros împădurit care purta odată numele de Codrii Lăpușnei. Considerată de mulți istorici ultimul bastion al arhitecturii voievodale din Republica Moldova aparținând spațiului cultural românesc. Prima mențiune documentară a Căprianei este cea din 1420, când într-un hrisov al vremii, mănăstirea este menționată într-un act de stabilire a hotarelor unui boier.

14.00 Mănăstirea Hîncu, întemeiată în anul 1677 de către marele boier Mihalcea Hâncu, este una dintre cele mai vechi mănăstiri de pe teritoriul Moldovei dintre Prut și Nistru, după Vărzărești fondată în anul 1420 și Căpriana – în anul 1429. Prima mențiune a neamului Hânculeștilor în izvoarele medievale o găsim într-un document din anul 1528, din timpul domniei lui Petru Rareș, iar prima mențiune despre marele boier Mihalcea Hâncu se află în cronica lui Miron Costin, în legătură cu luptele lui Vasile Lupu (1634 –1653) purtate pentru domnie, domnul fiind sprijinit de către acesta.

15.00 Continuăm drumul către ieșirea din Republica Moldova prin Punctul de Trecere Vamală Albița. Continuarea drumului către Iași.

 

 

Reducerile și gratuitățile se aplică copilului care stă în cameră cu 2 adulți.

Reducerile se pot modifica în funcție de numărul de copii din grup.

TARIF

265 Euro/persoană pentru grup de peste 40 persoane.

285 Euro/persoană pentru grup de până la 25 persoane.

 

Condiţii de înscriere: 

Avans 30% din valoarea pelerinajului.

Copie carte identitate.

 

 

DESPRE LOCAŢIILE ÎN CARE V-AR PLĂCEA SĂ AJUNGEŢI

Pași de pelerin prin Grădina Maicii domnului

Când am fost în pelerinaj în Sfântul Munte m-am simțit cu adevărat ca și cum aș fi în grădina Maicii Domnului. Pretutindeni este o atmosferă de liniște și pace, e ceva ce simți că nu e de pe acest pământ, căci dacă ar fi fost de pe acest pământ, atunci negreșit, oamenii, care sunt mereu în căutare de ceva nou, ar fi descoperit acest lucru și l-ar fi introdus în felul de a fi al societății. Dar acea pace sufletească vine de la însuși Hristos, care a și spus: „Pace vă las vouă, pacea Mea o dau vouă, nu precum dă lumea vă dau Eu”(Matei, 14:27).

+ citeşte în continuare

Jurnalul pelerinului Împărtăşeşte-ne experienţa ta din pelerinaje!

22 Martie 2018
Maria

Este un pelerinaj de vis ' avem ghid (doi )parintele de la biserica Cucova si parintele de la biserica Horia , care sant extraordinari de buni , de suflet sa le dea bunul Dumnezeu sanatate multa , mai avem cateva zile , mi- asi dori sa stau cateva saptamanii , atat este de frumos aici in Ierusalim.

4 Decembrie 2017
Ionela

A fost un pelerinaj extraordinar de frumos și foarte bine organizat! Domnii șoferi merită nota 10 cu felicitări. Pr. Iordachescu - un ghid extraordinar de bine pregătit. Mulțumim!

5 Aprilie 2016
Mihail

Aș dori în mod special să spun că sunt foarte mulțumit de prestația Părintelui Roman Gabriel, ghidul care ne-a arătat și alte locuri foarte interesante în afară de cele specificate în îndrumătorul primit înainte de plecarea în pelerinaj, explicând cu lux de amănunte și mult profesionalism la fiecare loc vizitat. În mod personal îi mulțumesc și îl recomand cu căldură și altor grupuri de pelerini.

CENTRUL DE PELERINAJ SFÂNTA PARASCHEVA

Sediul central la Iași

Adresa:     Bd. Stefan cel Mare si Sfant, nr. 14,Iasi - 700064, Romania

Telefon:    0040 232 276 907, 0764 609 006
Mobil:       0766 092 210; 0040 786 261 250
Fax:           0040 232 276 867
Email:       centruldepelerinaj@yahoo.co.uk
                   office@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08 :00 – 16 :00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis

Punct de lucru Piatra Neamţ

Adresa:     Bd. Traian, nr. 3, Langa Spitalul Judetean, Piatra Neamt - 610136, Romania

Telefon:    0040 233 261 610
Mobil:       0040 766 092 248
Fax:           0040 233 261 610
Email:       piatra.neamt@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 09 :00 – 17 :00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis
Sărbători cu cruce roșie: 12:00 – 17:30
 

Date bancare:

OTP Bank
Cont Lei:    RO58OTPV0000000002519498
Cont Euro: RO30OTPV0000000002519517
COD SWIFT: OTPVROBU

CEC BANK
Cont Euro:  RO41CECEIS10C1EUR1027184
Cont Lei: RO68CECEIS1030RON1027133
Sucursala Iasi, Agentia Piata Unirii

Numar brevet de turism: 16421 / 19.04.2010
Numar licenta de turism: 6769 / 2013
Numar polita de asigurare: 49615 emisa de Omniasig, valabila pana la 12.03.2019