Centrul de pelerinaj "Sf. Parascheva" Iasi

Pelerinaj în Rusia cu avionul: Moscova - Serghie Posad - Murom - Diveevo - Optina

20 - 27 August 2018
950
EUR
Locul de plecare: 
Iaşi
Nopţi de cazare: 
7
Tip masă: 
Pensiune completă
Tip transport: 
Avion
Servicii incluse: 

- transport cu microbuz  sau autocar clasificat cu aer condiționat;

- mic dejun, prânz și cină;

- bilet de avion Chișinău - Moscova și retur și taxele de aeroport, bagaj de cală inclus;

- 7 nopți cazare la hoteluri de 3* / 4*;

- ghid vorbitor de limba română;

- preot însoțitor;

- invitațiile și viza turistică pentru Federația Rusă;

- transferul tur - retur  Iași - Chișinău.

 

Nu sunt incluse in pret: 

- alte servicii de masă (mesele netrecute în program);

- cheltuieli personale;

- asigurarea medicală.

 

Program: 
ZIUA 1

Plecare din Iași la ora 05.00 spre Chișinău – îmbarcare în avion cursa AIR MOLDOVA 9U171 la Aeroportul din Chișinău. Decolare spre Moscova la ora 13.50 și aterizare la ora 15.30. Tansfer la Hotel Universitetskaya.

Cazare și cină.

 

ZIUA 2

Mic dejun.

Începem pelerinajul pornind spre Catedrala Hristos Mântuitorul - cel mai important monument din Moscova. Pe traseu vom afla despre înființarea lui, dărâmarea și reconstrucția. Închinare la moaștele Sf. Ier. Filaret Mitropolitul Moscovei (se numără printre cele mai mari biserici creștin-ortodoxe din lume; reconstruirea catedralei a fost terminată în anul 2000. Țarul Alexandru I, în ziua de 25 decembrie a anului 1812, a emis un decret privind ridicarea unei catedrale drept mulțumire, după eșecul campaniei lui Napoleon, când ultimele trupe ale marii armate imperiale franceze păraăseau pământul rusesc). Catedrala Vasilie Blajinul  (închinare la moaștele Sf. Vasilie Blajinul sau cel Nebun după Hristos, care a trăit între anii 1468-1552). Catedrala Sfântul Vasile a fost ridicată între anii 1555 - 1561, pentru a marca campania victorioasă a lui Ivan cel Groaznic împotriva tătarilor din Hanatul de Kazan, și constă din cele nouă capele ridicate pe o singură fundație). Vom continua pelerinajul cu o vizită pe teritoriul Kremlinului din Moscova cu vizita Catedralelor: Adormirii Maicii Domnului, Sf. Arhangheli, Bunei Vestiri.Continuăm pelerinajul cu plimbare pe podul Patrirhului, de unde se deschide раnorama cu zidurile și turnurile clădirilor care înconjoară Piața Roșie, clădiri istorice ale Moscovei.

Prânz.

După prânz vizităm prima mănăstirea de maici înființată în Moscova - Zaceatievschii - construită în anul 1360 în timpul patriarhului Alexei pentru surorile lui, Iuliana și Evpracsia. În această mănăstire ne închinăm la mai multe icoane ale Maicii Domnului făcătoare de minuni.

Piața Roșie.

Cină și cazarea la Hotel  Universitetskaya.

 

ZIUA 3

Mic dejun.

Plecăm spre Lavra Sfântului Serghie de Radonej - Satul Radonej, la Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului. Lavra Sfintei Treimi a Sfantului Serghie de Radonej (înființată în anul 1345 de către Sfântul Serghie de Radonej, ale cărui moaște le și păstrează. Inițial, mănăstirea a început  ca o simplă bisericuță din lemn într-o zonă mai izolată de lume, însă, în scurt timp, aceasta a început să se dezvolte simțitor, devenind una dintre cele mai importante mănăstiri din Rusia) – închinare la moaștele Cuv. Serghie, Nikon și Deonisie de Radonej; Ier. Iosaf, Serapion și Inochentie mitropoliții de Moskova; Maksim Grecul.

Prânz.

Ne închinăm la moaștele Sf. Cuv. Kiril și Maria, părinții Sf. Serghie de Radonej, după care mergem la izvoare cu apă tămăduitoare.

Cină și cazarea la Hotel Universitetskaya în Moscova.

 

ZIUA 4

Mic dejun.

Plecăm spre orașul Murom și spre Diveevo.

Murom: Mănăstirea “Sf. Treimi”. Închinarea la moaştele Sf. Cuv. Petru și Sf. Cuv. Fevronia – ocrotitorii familiei creştine. 

Prânz.

După prânz vom merge la Mănăstirea “Bunavestire” unde ne vom închina la moaştele Sf. Mihail, Teodor, Constantin. Traseu spre Diveevo - Lavra Diveevo - una dintre cele mai mari mănăstiri ortodoxe de măicuţe: Mănăstirea “Sf. Treimi”. Ne vom închina la moaştele Sf. Cuv. Serafim de la Sarov, Sf. Cuv. Alexandra, Marta, Elena, Sf. Fer. Pelaghia, Parascovia, Maria;  izvoare cu apă tămăduitoare. Participare la slujba de priveghere, participarea la procesiunea zilnică “Drumul Maicii Domnului” Kanafka unde vom înconjura teritoriul mănăstirii și vom rosti de 150 de ori rugăciunea: “Născătoare de Dumnezeu, Fecioară, bucură-te, ceea ce eşti plină de dar, Marie, Domnul este cu tine. Binecuvântată  eşti tu între femei şi binecuvântat este rodul pântecelui tău, că ai născut pe Mântuitorul sufletelor noastre”.

Cazare și cină la Hotelul VALENTINA  din Diveevo.

 

ZIUA 5

Mic dejun (opțional). Cine dorește să servească micul dejun înainte de Sf. Litughie îl poate servi.

Participare la Sfânta Liturghie la Mănăsirea Diveevo.

Prânzul.

Plecăm spre Moscova.

Cină și cazarea la Hotel Universitetskaya în Moscova.

 

ZIUA 6

Mic dejun.

Plecare spre Mănăstirea Optina. Shamordino: Mănăstirea Şamordino: Icoana Maicii Domnului “Kazanskaia” (mănăstire de maici);  Mănăstirea “Adormirea Maicii Domnului”, moaştele Sf. Cuv. Tihon din Kaluga, făcătorul de minuni, Izvorul Sfântului cu apă tămăduitoare. 

Prânz.

Serpuhov: Mănăstirea Vâsoțki, Icoana Maicii Domnului ”Potirul Nesecat”, moaştele Sf. Cuv. Atanasie, ucenicul Sf. Serghie de Radonej; Mănăstirea Klilovo , Mănăstirea Sfintei Tecla. Mănăstirea  Optina “Intrarea Maicii Domnului în biserică”, moaştele sfinţilor cuvioşi stareţi de la Optina şi cei trei călugări martiri; izvorul cu apă tămăduitoare.

Cină și cazare la Optina.

 

ZIUA 7

Mic dejun.

Participare la Sfânta Liturghie la Mănăstirea Optina.

Prânz.

Plecare spre Moscova.

Cină și cazarea la Hotel Universitetskaya.

 

 

ZIUA 8

Mic dejun.

Mănăstirea Donskoi (închinare la moaștele Patriarhului Tihon, despre care se credea ca s-au pierdut, până în ziua de 19 februarie 1992, cand au fost aflate într-un loc ascuns din Mănăstirea Donskoi. Mănăstirea a fost fondată în anul 1591 în cinstea comemorarii eliberării Moscovei de amenințarea unei invazii a lui Khan Kazy-Girey din Crimeea). Mănăstirea Pocrovsk (închinare la moaștele Cuv. Matrona cea Oarbă de la Moskova, sfânta care și-a prezis propria moarte cu trei zile înainte. După moartea sa, mormântul său a devenit loc de pelerinaj. Pe 2 mai 1999, Alexie, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, a semnat hotărârea prin care Fericita Matrona este trecută în rândul sfinților. Mănăstirea datează din secolul al XVII-lea, dar a fost reconstruită în secolul al XIX-lea). Mănăstirea Stretensk (moaștele noului mucenic Sf. Ier. Ilarion Troecurovsk).

Transfer la aeroport. Decolare la ora 16:30 din Moscova cursa 9U172 – aterizare la Chișinău la ora 18:20. Transfer către Iași. Ora sosirii în Iași - aproximativ 00:30.

 

Condiţii de înscriere: 

Avans 350 euro .

ACTE NECESARE: paşaport valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară, cu minim două pagini libere pentru viză (PAȘAPORTUL SE ADUCE LA AGENȚIE CU CEL PUȚIN O LUNĂ ÎNAINTEA PLECĂRII), 1 foto tip paşaport (Fotografie color 3,5х4,5 cm pe fundal alb, cu imaginea clară a chipului (din față), fără ochelari cu lentile fumurii și cu capul descoperit (cu excepția cetățenilor, care, din motive de apartenență națională sau religioasă, nu se pot fotografia cu capul descoperit).

Pasaport valabil 6 luni din momentul returului in tara.

Copie carte identitate.

 

NOTĂ:

Autoritățile vamale își rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obținut acordul pentru obținerea vizei turistice. Agenția de turism nu poate fi facută răspunzatoare pentru astfel de situații ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul își asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea și de aceea este obligat să informeze agenția asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara granițelor României, precum și asupra oricărei tangențe pe care o are cu statele în care are loc desfășurarea pelerinajului.

Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeste, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).

Programul acțiunii poate fi modificat de către conducatorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcție de anumite situații speciale.

Compania aeriană își rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor.

Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru Rusia.

Bagaje: bagajul de cală (1 buc.) max.20 kg/pers., bagajul de mână max.7 kg/pers. (fără lichide, cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite).

Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.

Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerul să vă informeze cu exactitate asupra lor.

Prezentul document constituie anexă la contractul de prestări servicii.

Așezarea in autocar se face începând cu bancheta a doua, în funcție de data achitării avansului și semnării (întocmirii) contractului.

Atenţie!!!!! Vă rugăm să păstraţi biletul de avion deoarece va fi nevoie să-l arătăm la intrarea în aeroport.

 

DESPRE LOCAŢIILE ÎN CARE V-AR PLĂCEA SĂ AJUNGEŢI

Pași de pelerin prin Grădina Maicii Domnului

Când am fost în pelerinaj în Sfântul Munte m-am simțit cu adevărat ca și cum aș fi în grădina Maicii Domnului. Pretutindeni este o atmosferă de liniște și pace, e ceva ce simți că nu e de pe acest pământ, căci dacă ar fi fost de pe acest pământ, atunci negreșit, oamenii, care sunt mereu în căutare de ceva nou, ar fi descoperit acest lucru și l-ar fi introdus în felul de a fi al societății. Dar acea pace sufletească vine de la însuși Hristos, care a și spus: „Pace vă las vouă, pacea Mea o dau vouă, nu precum dă lumea vă dau Eu”(Matei, 14:27).

+ citeşte în continuare

Jurnalul pelerinului Împărtăşeşte-ne experienţa ta din pelerinaje!

22 Martie 2018
Maria

Este un pelerinaj de vis ' avem ghid (doi )parintele de la biserica Cucova si parintele de la biserica Horia , care sant extraordinari de buni , de suflet sa le dea bunul Dumnezeu sanatate multa , mai avem cateva zile , mi- asi dori sa stau cateva saptamanii , atat este de frumos aici in Ierusalim.

4 Decembrie 2017
Ionela

A fost un pelerinaj extraordinar de frumos și foarte bine organizat! Domnii șoferi merită nota 10 cu felicitări. Pr. Iordachescu - un ghid extraordinar de bine pregătit. Mulțumim!

5 Aprilie 2016
Mihail

Aș dori în mod special să spun că sunt foarte mulțumit de prestația Părintelui Roman Gabriel, ghidul care ne-a arătat și alte locuri foarte interesante în afară de cele specificate în îndrumătorul primit înainte de plecarea în pelerinaj, explicând cu lux de amănunte și mult profesionalism la fiecare loc vizitat. În mod personal îi mulțumesc și îl recomand cu căldură și altor grupuri de pelerini.

CENTRUL DE PELERINAJ SFÂNTA PARASCHEVA

Sediul central la Iași

Adresa:     Bd. Stefan cel Mare si Sfant, nr. 14,Iasi - 700064, Romania

Telefon:    0040 232 276 907
Fax:           0040 232 276 867
Email:       centruldepelerinaj@yahoo.co.uk
                   office@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08 :00 – 16 :00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis

Date bancare: CENTRUL DE PELERINAJ (pentru plata pelerinajelor):

OTP Bank
Cont Lei:    RO58OTPV0000000002519498
Cont Euro: RO30OTPV0000000002519517
COD SWIFT: OTPVROBU

CEC BANK
Cont Euro:  RO41CECEIS10C1EUR1027184
Cont Lei: RO68CECEIS1030RON1027133
Sucursala Iasi, Agentia Piata Unirii

Date bancare: PROVITUR ROMANIA  (pentru plata ASIGURARILOR MEDICALE)
FUNDATIA PROMOVAREA  SI VALORIZAREA IDENTITATII TURISMULUI DIN ROMANIA “PROVITUR ROMANIA”

OTP BANK Sucursala Stefan cel Mare
LEI:   RO 18 OTPV 000 000 000 1556 135  
COD SWIFT: OTPVROBU

 

Numar brevet de turism: 16421 / 19.04.2010
Numar licenta de turism: 1379/ 06.03.2019
Numar polita de asigurare: NR. 52377 emisa de Omniasig - valabila pana la data 29.01.2021