Centrul de pelerinaj "Sf. Parascheva" Iasi

Pelerinaj în Serbia

19 - 25 August 2019
450
EUR
Locul de plecare: 
Iaşi
Nopţi de cazare: 
6
Tip masă: 
Mic dejun
Tip transport: 
Autocar
Servicii incluse: 
  • transport cu autocar clasificat;
  • 6 nopți cazare la Hoteluri 3* și 4* pentru zona Kraljevo / în camere duble și triple cu mic dejun inclus;
  • intrări la obiective;
  • Degustarea de vinuri;
  • ghid local vorbitor de lb. Romana;
  • însoțitor de grup.

 

Nu sunt incluse in pret: 
  • asigurarea medicală;
  • mese de prânz și cină;
  • cheltuieli personale;
  • supliment single 85 euro;

 

Program: 
Ziua 1: Iași – Piatra Neamț – Deva - aprox. 490 km

Iași – Piatra Neamț – Praid – Alba Iulia – Deva.

Cazare la Hotel 3* în Deva.

 

Ziua 2: Timișoara – Belgrad - aprox. 340 km

Mic dejun.

Plecăm din Timișoara, către Serbia. Traversăm frontiera româno-sârbă pe la Stamora- Moravița și ajungem în capitala Serbiei, Belgrad, unde grupul va fi întâmpinat de către ghidul local. Vom continua pelerinajul nostru către cetatea Kalemegdan, bucurându-ne de priveliștea deosebită a confluenței râurilor Sava și Dunăre, a bisericii Ružica (închinată Nașterii Maicii Domnului, o frumoasă biserică aflată în interiorul zidurilor Cetății Kalemegdan), capela închinată Sf. Cv. Parascheva de la Iași, cu un izvor tămăduitor  - Biserica Sfantului Apostol și Evanghelist Marcu  (Această uriașă biserică cu cinci cupole, bazată pe designul Mănăstirii Gracanica din Kosovo, adăpostește icoane sârbești neprețuite și mormântul împăratului Dušan „Mighty“.) - Catedrala Sf. Sava (ridicată pe locul unde au fost arse moaștele Sfântului Sava – considerată a fi una dintre cele mai mari biserici ortodoxe din lume) - Mănăstirea Rakovica (cu hramul arhanghelilor Mihail și Gabriel - este locul unde a fost hirotonit ca diacon Sfântul Nicolae Velimirovici ) - Belgrad.

Cazare la Hotel 3* în Belgrad.

 

Ziua 3: Belgrad – Muntele Fruška gora – Sremski Karlovci - Novi Sad – Belgrade - aprox. 220 km

Mic dejun.

Plecare spre Novi Sad. În drumul nostru către Novi Sad, vom admira priveliștea muntelui Fruska Gora (sunt peste 15 mănăstiri construite acolo) noi vom vizita doar trei mănăstiri care se află aici - Mănăstirea Krušedol (din sec. XIII, cu moaștele Sfintei familii Brankovic și mormintele unor domnitori sărbi), Grgeteg (din sec. XV, cu o copie a icoanei Maicii Domnului Trihiroussa de la Mănăstirea Hilandar din Mt. Athos) și Novo Hopovo (din sec. XIII, cu un fragment din moaștele Sf. Teodor Tiron – un sfânt din sec. III-IV).

Continuăm drumul spre Sremski Karlovci (un mic oraș baroc pe malul Dunării, renumit pentru vinurile de calitate.) vizităm Catedrala Ortodoxa(cu un fragment din moaștele Sf. Arsenie Sremac).  Degustare de vin într-una dintre cele mai renumite crame familiale de vin, unde vă veți bucura de vinuri minunate - Cetatea Petrovaradin (Gibraltarul Dunării - a doua cea mai mare fortificație din Europa). Când traversăm podul, puteți vedea toate atracțiile turistice din Novi Sad, tur pietonal prin centrul orașului - perla albă de Novi Sad - Teatrul Național Sârb - Piața principală a orașului cu Primăria, Biserica Catolică, Poarta Catolică, Curtea Episcopală și Biserica, care sunt din culturi și religii diferite. Sosire în Belgrad pe inserat.

Cazare la Hotel 3* în  Belgrad.

 

Ziua 4: Belgrad – Oplenac – Mănăstirea Lelić – Ovčar – Kablar Gorge – Arilje – aprox. 320 km

Mic dejun.

Deplasare spre Topola - Oplenac. Vizităm Colecția Memorială a regelui Petru I - inclusiv Biserica Sf. Gheorghe, Mausoleul Familiei Regale Karadjordjevic, Casa Petars, Galeria cu lucruri private ale regelui Petar și ale regelui Aleksandar, orașul Karadjordje (construit între anii 1911-1913 cu bunuri personale și arme autentice de la prima insurecție sârbă) - Mănăstirea Lelić (moaștele lui Nikolai Velimirovic) - Muntele Povlen - Cheile Ovcar - Kablar  - Mănăstirea Vavedelje. Deplasare către Arilje.

Cazare la Hotel 3* în  Arilje.

 

Ziua 5: Arilje – Mileševa - Studenica – Žiča – Kraljevo - aprox. 320 km

Mic dejun.

Plecarea spre Biserica Sfântul Ahile al Larissei (este o biserică ortodoxă din localitatea Arilje, Serbia. După cum ii spune și numele, biserica este închinată Sfântului Ierarh Ahile, episcop din Larissa, care a participat la Primul Sinod Ecumenic, ținut la Niceea, în anul 325, unde s-a remarcat ca aprig luptător împotriva arianismului, alături de ceilalți 317 sfinți ierarhi (318 în total). Următoarea oprire este mănăstirea Mileșeva (Frescele de pe pereții săi,au fost pictate de mari artiști.). O altă mănăstire pe care o vom vizita în această zi este Studenica (unde se află moaştele Sfântului Simon(fratele Sf. Sava), Sfântul Simeon(tatăl Sfântului Sava şi Sfânta Anastasia(mama Sfântului Sava). Este cea mai mare și mai bogată dintre mănăstirile ortodoxe din Serbia.). Cele două monumente principale, Biserica Fecioarei Maria și Biserica Sf. Părinți Ioachim și Ana (denumita și Biserica Regelui, construite din marmură albă, consacră colecții neprețuite ale picturii bizantine din secolele 13 și 14, Studenica se află pe lista UNESCO a Patrimoniului Mondial. Ultima mănăstire pentru această zi este Žiča (din sec. XIII, cu moaștele primului rege sârb, Sf. Ștefan), o mănăstire ortodoxă sârbă din secolul al XIII-lea, aproape de Kraljevo, Serbia. Mănăstirea, împreună cu Biserica Adormirii Maicii Domnului, a fost construită de primul rege al Serbiei, Ștefan cel întâi încoronat și primul șef al Bisericii sârbe, Sfântul Sava.

Cazare la Hotel 4* în  Kraljevo.

 

Ziua 6: Kraljevo – Manasija – Tumane – Nimnik – aprox. 400 km

Mic dejun.

Plecare spre Mănăstirea Manasija (din sec. XV, cu moaștele Sf. despot Ștefan al Serbiei) - Mănăstirea Tumane (din sec. XIV, numită și Ostrogul sârb; moaștele Sf. Zosima de Tumane și ale Sf. Jakov Arsovic)  - Mănăstirea Nimnik (din sec. XIII, cu mormântul Sf. Nikolina) - traversăm frontiera româno-sârbă pe la Stamora – Moravița – Timișoara.

Cazare la Hotel 3* în Timișoara.

 

Ziua 7: Timișoara – Piatra Neamț – Iași - aprox. 640 km

Mic dejun.

Plecăm spre Iași, pe ruta Timișoara – Deva - Alba Iulia - Blaj - Piatra Neamț - Iași.

 

Observații: programul acțiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfășurare sau se pot înlocui unele obiective în funcție de anumite situații speciale.

 

Condiţii de înscriere: 

TARIF: 450 EURO/pers. cazare în cameră dublă, grup minim 40 persoane

Grup minim 30 – 39 pers. – tariful se majorează cu 30 euro/persoană.

 

DESPRE LOCAŢIILE ÎN CARE V-AR PLĂCEA SĂ AJUNGEŢI

Pași de pelerin prin Grădina Maicii Domnului

Când am fost în pelerinaj în Sfântul Munte m-am simțit cu adevărat ca și cum aș fi în grădina Maicii Domnului. Pretutindeni este o atmosferă de liniște și pace, e ceva ce simți că nu e de pe acest pământ, căci dacă ar fi fost de pe acest pământ, atunci negreșit, oamenii, care sunt mereu în căutare de ceva nou, ar fi descoperit acest lucru și l-ar fi introdus în felul de a fi al societății. Dar acea pace sufletească vine de la însuși Hristos, care a și spus: „Pace vă las vouă, pacea Mea o dau vouă, nu precum dă lumea vă dau Eu”(Matei, 14:27).

+ citeşte în continuare

Jurnalul pelerinului Împărtăşeşte-ne experienţa ta din pelerinaje!

22 Martie 2018
Maria

Este un pelerinaj de vis ' avem ghid (doi )parintele de la biserica Cucova si parintele de la biserica Horia , care sant extraordinari de buni , de suflet sa le dea bunul Dumnezeu sanatate multa , mai avem cateva zile , mi- asi dori sa stau cateva saptamanii , atat este de frumos aici in Ierusalim.

4 Decembrie 2017
Ionela

A fost un pelerinaj extraordinar de frumos și foarte bine organizat! Domnii șoferi merită nota 10 cu felicitări. Pr. Iordachescu - un ghid extraordinar de bine pregătit. Mulțumim!

5 Aprilie 2016
Mihail

Aș dori în mod special să spun că sunt foarte mulțumit de prestația Părintelui Roman Gabriel, ghidul care ne-a arătat și alte locuri foarte interesante în afară de cele specificate în îndrumătorul primit înainte de plecarea în pelerinaj, explicând cu lux de amănunte și mult profesionalism la fiecare loc vizitat. În mod personal îi mulțumesc și îl recomand cu căldură și altor grupuri de pelerini.

CENTRUL DE PELERINAJ SFÂNTA PARASCHEVA

Sediul central la Iași

Adresa:     Bd. Stefan cel Mare si Sfant, nr. 14,Iasi - 700064, Romania

Telefon:    0040 232 276 907, 0764 609 006
Mobil:       0766 092 210; 0040 786 261 250
Fax:           0040 232 276 867
Email:       centruldepelerinaj@yahoo.co.uk
                   office@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08 :00 – 16 :00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis

Punct de lucru Piatra Neamţ

Adresa:     Bd. Traian, nr. 3, Langa Spitalul Judetean, Piatra Neamt - 610136, Romania

Telefon:    0040 233 261 610
Mobil:       0040 766 092 248
Fax:           0040 233 261 610
Email:       piatra.neamt@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08:00 – 16:00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis
Sărbători cu cruce roșie: 12:00 – 16:00

Punct de lucru Pașcani

Adresa:     Str. Moldovei, nr.8 (parter)

Mobil:       0040 0747 072 439
Email:       pascani@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08 :30 – 16 :30
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis

Punct de lucru Botoșani

Adresa:     Str. Victoriei, nr. 12 (vis a vis de biserica Sf. Gheorghe)

Mobil:      0040 0745 108 971
Email:       botosani@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08 :00 – 16 :00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis

Date bancare: CENTRUL DE PELERINAJ (pentru plata pelerinajelor):

OTP Bank
Cont Lei:    RO58OTPV0000000002519498
Cont Euro: RO30OTPV0000000002519517
COD SWIFT: OTPVROBU

CEC BANK
Cont Euro:  RO41CECEIS10C1EUR1027184
Cont Lei: RO68CECEIS1030RON1027133
Sucursala Iasi, Agentia Piata Unirii

Date bancare: PROVITUR ROMANIA  (pentru plata ASIGURARILOR MEDICALE)
FUNDATIA PROMOVAREA  SI VALORIZAREA IDENTITATII TURISMULUI DIN ROMANIA “PROVITUR ROMANIA”

OTP BANK Sucursala Stefan cel Mare
LEI:   RO 18 OTPV 000 000 000 1556 135  
COD SWIFT: OTPVROBU

 

Numar brevet de turism: 16421 / 19.04.2010
Numar licenta de turism: 1379/ 06.03.2019
Numar polita de asigurare: NR. 51967 emisa de Omniasig - valabila pana la 23.01.2020