Centrul de pelerinaj "Sf. Parascheva" Iasi

Pelerinaj în Țara Sfântă, Muntele Sinai și Iordania

2 - 13 Septembrie 2019
1360
EUR
Locul de plecare: 
Iaşi
Nopţi de cazare: 
11
Tip masă: 
Demipensiune
Tip transport: 
Avion
Servicii incluse: 

- transport avion Iași – Tel Aviv – Iași, taxe de aeroport, taxele de viză în Egipt – Sinai, Iodania, asistenţă în aeroport la sosire şi plecare,

- 11 nopţi cazare la hoteluri de 3/4* (categoria de stea este valabilă şi aferentă pentru Israel, Iordania si Egipt – M. Sinai; conform clasificării europene hotelurile sunt de 2/3*), conform programului, în camere duble, cu aer condiţionat, baie, telefon, televizor, demipensiune (2 mese pe zi - conform programului; intrare cu cină, ieșire cu mic dejun),

- taxe de intrare la obiectivele din program, transport cu autocar cu aer condiţionat, conform programului;

- preot însoţitor/ghid local vorbitor de limba română din partea Centrului de Pelerinaj.

 

Nu sunt incluse in pret: 

- tips-uri: Israel: 25 Euro/pers; Iordania – 10 Euro/pers.; M.Sinai – 10 Euro/pers.;

- cheltuieli personale; masa de prânz;

- transport microbuze Mănăstirea Sf. Sava – 5 Euro/persoană;

- plimbare cu vaporul pe Marea Galileii - 10 euro/persoană;

- ieșirea noaptea la Sf. Liturghie la Sfântul Mormânt – 10 euro/persoană;

- asigurarea medicală.

 

Program: 
ZIUA 1 – Luni, 02.09.2019

Întâlnirea grupului la aeroportul internațional din IAȘI la ora 03:30 și pregătirea pentru formalitățile de îmbarcare. Deplasare din Iași la ora 06:40 cu avionul (compania WizzAir) pe ruta Iași - Tel Aviv (aeroport Ben Gurion) cu aterizare la ora 09:35. Primul popas duhovnicesc în Țara Sfântă este la biserica Mănăstirii Sf. Arhangheli Mihail şi Gavril din oraşul Tel Aviv – Jaffa, portul istoric Iope, de unde Sfântul Prooroc Iona a plecat spre Cetatea Ninivitenilor. Poposim în Oraşul Nazaret, si ne vom închina în Biserica ortodoxă Buna Vestire, biserică pictată de fraţii Moroşanu (români) în anul 1977, ce adăpostește Izvorul Maicii Domnului iar mai apoi în Biserica romano-catolică a Bunei-Vestiri, construită pe locul casei Maicii Domnului şi a Dreptului Iosif. Vizită în satul Cana Galileii, la Biserica situată pe locul unde a avut loc prima minune săvârşită de Mântuitorul în Galileea - minunea preschimbării apei în vin.

Cazare şi cină la hotel 3*/4* în Nazareth.

 

ZIUA 2 – Marți, 03.09.2019

Mic dejun.

Ajungem pe Muntele TaborMuntele Schimbării la Faţă a Mântuitorului nostru Iisus Hristos - unde ne vom închina în Mănăstirea greacă ortodoxă cu Biserica ce are hramul Schimbarea la Faţă și cea romano-catolică ce adăpostește ruinele bisericilor din perioadele bizantină și cruciată. Mergem pe Muntele Fericirilor, Capernaum – oraşul Domnului nostru Iisus Hristos, unde ne vom închina în Biserica ortodoxă greacă cu hramul Sfinţii Apostoli și vom vizita situl arheologic al vechiului oraş Capernaum unde se află casa soacrei Sfântului Petru, sinagoga oraşului și Biserica din regiunea celor şapte izvoare denumită Tabgha  (Hepta Pegon în limba greacă) locul unde Mântuitorul nostru Iisus Hristos a săvârşit minunea înmulţirii celor cinci pâini şi doi peşti. În funcție de timp, plimbare cu vaporul pe Marea Galileii (opţional).

Deplasare spre Bet She’an (anticul oraș Scitopolis) spre granița cu Iordania pe podul Sheik Hussein, peste râul Iordan, pentru a îndeplini formalitățile de trecere a frontierei. Spre seară ajungem în orașul Amman, capitala Iordaniei, numit în antichitate Philadelphia (unul din cele cele 7 orașe cetăți ale Apocalipsei la care face referire Sfântul Ioan Evanghelistul în cartea sa Apocalipsa = Descoperire), situat pe 7 coline – în funcție de timp, scurt tur panoramic al orașului.

Cazare şi cină la hotel 3*/ 4* în Amman.

 

ZIUA 3 – Miercuri, 04.09.2019

Mic dejun.

Ajungem pe Muntele Nebo (un vârf de munte din lanțul muntos Moab unde locuitorii regiunii în timpul Proorocului Moise purtau numele de moabiteni), de unde Moise a văzut Pământul Făgăduinţei. Ne îndreptăm spre Oraşul Madaba - oraşul mozaicurilor și ne închinăm în Biserica Ortodoxă Sf. Gheorghe, unde se află un mare mozaic cu cea mai veche hartă a Ţării Sfinte, cu centrul la Ierusalim.

Deplasare din Amman spre Valea lui Moise în ținutul Edom (referire în vechiul testament despre ținutul triburilor edomiților – oamenii roșii – „edom” = „roșu” în limba ebraică) spre Petra – capitala Nabateenilor, Citadela roz – roşiatică, veche de mai bine de 2.000 de ani, cu clădiri săpate în stâncă, redescoperită în anul 1812, după o uitare de aproximativ 300 de ani. Aici se va alătura la strămoșii săi Aaaron, fratele lui Moise, în pelerinajul poporului ales prin pustiu timp de 40 de ani, în călătoria acestora spre Pământul Făgăduinței. Pe unul din vârfurile munților din regiunea Sitului arheologic Petra se află un altar și o biserică ce marchează locul unde a fost așezat trupul lui Aaron. Vom vedea defilee înguste, faţade săpate în stâncă, temple, monumente funerare și ruinele unei biserici din perioada bizantină. Se vor face popasuri în special pentru a se vizita Tezaurul – Al Khazanek şi Amfiteatrul. Petra este cea mai cunoscută atracţie a Iordaniei, fiind inclusă în rândul celor 7 minuni ale lumii antice şi moderne (locul al treilea).

Cazare şi cină la hotel 4* în Petra

 

ZIUA 4 – Joi, 05.09.2019

Mic dejun.

Părăsim Petra și trecem granița din Iordania pe la Aqaba în Israel și mai apoi în regiunea Taba în Egipt. Ne îndreptăm spre Mănăstirea Sf. Ecaterina și Muntele Sinai, la Mănăstirea Sfânta Ecaterina, leagăn al Ortodoxiei Răsăritene.

Ne vom închina la moaștele Sfintei Mare Mucenițe Ecaterina (biserica este deschisă până la ora 07.00 dimineața), vom vizita muzeul mănăstirii și osuarul unde sunt depuse sfinte moaște, printre care și sfintele moaște ale Sfântului Ștefan Sinaitul.

Cazare şi cină în Sinai.

Ora 0000 , cu lanterne în mână și încălțăminte adecvată pentru munte începem urcușul pe Muntele Sinai (munte de pe care Moise a primit Tablele Legii Vechiului Testament) pentru a vedea un superb și impresionant răsărit de soare și pentru a da slavă lui Dumnezeu prin rugăciune în acest Loc Sfânt.

 

ZIUA 5 – Vineri, 06.09.2019

Mic dejun (08.00 – 10.00).

Trecem granița și ne îndreptăm spre stațiunea Eilat la Marea Roșie.

Cazare şi cină la hotel 3* în Eilat.

 

ZIUA 6 – Sâmbătă, 07.09.2019

Mic dejun.

Timp liber în stațiunea Eilat la Marea Roșie. Călătorim spre stațiunea de la Marea Moartă - Ein Bokek. Ne îndreptam spre Bethleem.

Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în  Betleem.

Ora 00:00 dimineața plecare către Cetatea Ierusalimului pentru participare la Sf. Liturghie la Sf. Mormânt (opțional).

 

ZIUA 7 – Duminică, 08.09.2019

Mic dejun.

Participare la Sf. Liturghie la Așezământul Românesc de la Ierusalim.

Ajungem pe Muntele Sion unde ne vom închina în Biserica Adormirii Maicii Domnului, la locul Cinei celei de Taină şi vom vizita mormântul Regelui David. Intrăm în cetate prin Poarta Sionului, străbatem cartierul armean apoi pe cel evreiesc și vizităm Zidul Plângerii sau Zidul de Vest. Ne întoarcem la Sfântul Mormânt pentru a ne închina.

Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în Betleem.

 

ZIUA 8 – Luni, 09.09.2019

Mic dejun.

Mergem pe urmele Magilor de la Răsărit și ne închinăm în peștera unde au poposit aceștia după ce au plecat de la Betleem, acum paraclis în cadrul Mănăstirii Sf. Teodosie. Ne vom deplasa cu microbuze arabe, până la Mănăstirea Sf. Sava din pustiul Iudeii (opţional). Ne alăturam păstorilor și primim vestea Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos la Biserica greacă - Câmpul păstorilor, mergem apoi la Betleem unde ne vom închina în Biserica Naşterii Domnului în peștera unde s-a născut Mesia. Ne închinăm în Biserica romano-catolică Sf. Ecaterina ce adăpostește chilia Fericitului Ieronim, cel ce a tradus versiunea Bibliei – Vulgata în limba latină vulgară sau populară. Mergem la Așezământul Românesc de la Ierusalim pentru a ne închina si apoi mergem la Sf. Mormant.

Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în Betleem.

 

ZIUA 9 – Marți, 10.09.2019

Mic dejun. 

Continuăm pelerinajul nostru în orașul Betania vom vizita mormântul Sfântului Lazăr. Ne îndreptăm spre Hozeva, prin Wady Kelt pentru a ne închina în Mănăstirea Sfântul Gheorghe, la moaştele Sf. Ioan Iacob de la Neamţ (Hozevitul). Coborâm pe Valea Iordanului unde vom vizita regiunea Betabara, locul real al Botezului Mântuitorului nostru Iisus Hristos, apoi vom merge la Mănăstirea Sfântul Gherasim de la Iordan. Ne îndreptăm spre oraşul Ierihon – cel mai vechi oraş din lume, unde ne vom închina în biserica greacă ortodoxă de pe Muntele Ispitirii, Aşezământul românesc din orașul Ierihon și biserica greacă ortodoxă unde se află Sicomorul lui Zaheu Vameșul

Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în Betleem

 

ZIUA 10 – Miercuri, 11.09.2019

Mic dejun.

Urcăm pe Muntele Eleon și ne vom închina în Mănăstirea rusească de pe Muntele Înălţării – Eleon, opțional putem vizita locul Înălțării Domnului la cer – loc pe care Împărăteasa Elena a ridicat o biserică bizantină, astăzi fiind proprietate musulmană - moschee, Biserica Dominus Flevit (Domnul a plâns), Manastirea rusească Sf. Maria Magdalena din Grădina Ghetsimani, Biserica Tuturor Naţiunilor şi Biserica ce adăpostește Mormântul Maicii Domnului. Continuăm pelerinajul nostru intrând în Cetatea Ierusalim prin poarta Sf. Arhidiacon Ştefan și ne închinăm în Biserica ce adăpostește locul casei Părinților Maicii Domnului iar apoi vizităm Scăldătoarea Vitezda. Cuprinși de emoție duhovnicească, mergând pe urmele Mântuitorului, parcurgem Via Dolorosa sau Drumul Crucii, cu cele 14 opriri, Biserica Sfântului Mormânt, Golgota, Piatra Ungerii şi toate paraclisele. Închinare la Sf. Mormânt.

Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în Betleem

 

ZIUA 11 – Joi, 12.09.2019

Mic dejun.

Continuăm pelerinajul îndreptându-ne spre localitatea Ein Karem, patria Sfântului Ioan Botezătorul și ne vom închina în Biserica ridicată pe locul casei lui Zaharia și Elisabeta, vizitarea locului de întâlnire a Maicii Domnului cu Elisabeta, mama Sf. Ioan, Izvorul Fecioarei Maria.

Ne îndreptăm spre localitatea Lida unde ne vom închina în biserica ce adăposteşte mormântul Sf. Mare Mucenic Gheorghe, apoi mergem spre Tel Aviv – Jaffa, portul istoric Iope – timp liber.

Ne întoarcem spre Ierusalim și ne închinăm pentru ultima dată în acest pelerinaj în Biserica Sfântului Mormânt.

Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în Betleem

 

ZIUA 12 – Vineri, 13.09.2019

Mic dejun.

Ora 06:00 mergem spre aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv. Decolare la ora 10:50 și aterizare pe aeroportul internațional din Iași la ora 13:40.

 

NOTĂ:

-Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.

-Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).

-Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.

-Compania aeriană  îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor.

-Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru Israel, Iordania şi Egipt.

-Bagaje: bagajul de cală (1 buc.)

  • Wizz Air bagaj de cală de 20 kg, dimensiuni: 149 x 119 x 171 cm (înălţime + lăţime + lungime) și bagaj de mână de 10 kg, dimensiuni: 40 x 30 x 20 cm.

-Distribuția camerelor la hotel se face de către recepția acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepție, asistat de însoțitorul de grup.

-Pentru anumite facilități din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitați recepționerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.

-Prezentul document constituie anexă la contractul de prestări servicii.

-Agenția nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure.

 

DESPRE LOCAŢIILE ÎN CARE V-AR PLĂCEA SĂ AJUNGEŢI

Pași de pelerin prin Grădina Maicii Domnului

Când am fost în pelerinaj în Sfântul Munte m-am simțit cu adevărat ca și cum aș fi în grădina Maicii Domnului. Pretutindeni este o atmosferă de liniște și pace, e ceva ce simți că nu e de pe acest pământ, căci dacă ar fi fost de pe acest pământ, atunci negreșit, oamenii, care sunt mereu în căutare de ceva nou, ar fi descoperit acest lucru și l-ar fi introdus în felul de a fi al societății. Dar acea pace sufletească vine de la însuși Hristos, care a și spus: „Pace vă las vouă, pacea Mea o dau vouă, nu precum dă lumea vă dau Eu”(Matei, 14:27).

+ citeşte în continuare

Jurnalul pelerinului Împărtăşeşte-ne experienţa ta din pelerinaje!

22 Martie 2018
Maria

Este un pelerinaj de vis ' avem ghid (doi )parintele de la biserica Cucova si parintele de la biserica Horia , care sant extraordinari de buni , de suflet sa le dea bunul Dumnezeu sanatate multa , mai avem cateva zile , mi- asi dori sa stau cateva saptamanii , atat este de frumos aici in Ierusalim.

4 Decembrie 2017
Ionela

A fost un pelerinaj extraordinar de frumos și foarte bine organizat! Domnii șoferi merită nota 10 cu felicitări. Pr. Iordachescu - un ghid extraordinar de bine pregătit. Mulțumim!

5 Aprilie 2016
Mihail

Aș dori în mod special să spun că sunt foarte mulțumit de prestația Părintelui Roman Gabriel, ghidul care ne-a arătat și alte locuri foarte interesante în afară de cele specificate în îndrumătorul primit înainte de plecarea în pelerinaj, explicând cu lux de amănunte și mult profesionalism la fiecare loc vizitat. În mod personal îi mulțumesc și îl recomand cu căldură și altor grupuri de pelerini.

CENTRUL DE PELERINAJ SFÂNTA PARASCHEVA

Sediul central la Iași

Adresa:     Bd. Stefan cel Mare si Sfant, nr. 14,Iasi - 700064, Romania

Telefon:    0040 232 276 907
Fax:           0040 232 276 867
Email:       centruldepelerinaj@yahoo.co.uk
                   office@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08 :00 – 16 :00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis

Date bancare: CENTRUL DE PELERINAJ (pentru plata pelerinajelor):

OTP Bank
Cont Lei:    RO58OTPV0000000002519498
Cont Euro: RO30OTPV0000000002519517
COD SWIFT: OTPVROBU

CEC BANK
Cont Euro:  RO41CECEIS10C1EUR1027184
Cont Lei: RO68CECEIS1030RON1027133
Sucursala Iasi, Agentia Piata Unirii

Date bancare: PROVITUR ROMANIA  (pentru plata ASIGURARILOR MEDICALE)
FUNDATIA PROMOVAREA  SI VALORIZAREA IDENTITATII TURISMULUI DIN ROMANIA “PROVITUR ROMANIA”

OTP BANK Sucursala Stefan cel Mare
LEI:   RO 18 OTPV 000 000 000 1556 135  
COD SWIFT: OTPVROBU

 

Numar brevet de turism: 16421 / 19.04.2010
Numar licenta de turism: 1379/ 06.03.2019
Numar polita de asigurare: NR. 52377 emisa de Omniasig - valabila pana la data 29.01.2021