Centrul de pelerinaj "Sf. Parascheva" Iasi

PELERINAJ ÎN TURCIA - Cappadocia și Constantinopol

2 - 13 Septembrie 2019
630
EUR
Locul de plecare: 
Iaşi
Nopţi de cazare: 
11
Tip masă: 
Mic dejun
Tip transport: 
Autocar
Servicii incluse: 
 • Transport cu autocar clasificat;
 • 11 nopţi cazare în camere duble și triple, la hoteluri de 3 * și 4* (conform clasificării din Turcia si Bulgaria) cu mic dejun;
 • 6 mese de seară, valabile pentru zonele: Canakkale, Kusadasi, Pamukkale, Urgup;
 • ghid local vorbitor de limba turca pentru zilele de 4, 7, 9,10;
 • Feribot Eceabat – Canakkale;
 • Taxe parcari;
 • Însoțitor de grup din partea Centrului de Pelerinaj „Sf. Parascheva’’.

 

Nu sunt incluse in pret: 
 • Intrările la obiective (aprox. 150 Euro / pers.);
 • Plimbare cu vaporul pe Bosfor (aprox. 10 Euro / pers.);
 • cheltuieli personale;
 • mese suplimentare;
 • asigurarea medicală;
 • Suplimentul de single 200 Euro.

 

Program: 
ZIUA 1 (605 km) - luni, 02.09.2019

Plecare din Iaşi - Giurgiu – Ruse - Veliko Târnovo (capitala celui de al doilea Țarat Bulgar)

Cazare la Hotel în Veliko Târnovo, Bulgaria.

 

ZIUA 2 (480 km) – marți , 03.09.2019

Mic dejun.

Veliko Târnovo - continuăm drumul spre Svilengrad, prin Valea Trandafirilor, Capitan Andreevo (Bulgaria) - Kapikule (Turcia), Edirne (fostul oras Adrianopol întemeiat de împăratul roman Hadrian. A fost capitala Imperiului Otoman între 1365 – 1453) -  tur panoramic Podul Tunca, vizitarea capodoperei arhitectului Sinan, Moscheea Selimiye Cami.  Traversarea Strâmtorii Dardanele cu feribotul ce leagă Marea Egee cu Marea Marmara, Eceabat– Canakkale.

Cazare şi cină la Hotel în Canakkale.

 

ZIUA 3 (450 km) – miercuri, 04.09.2019

Mic dejun.

Plecare către Kuşadasi. Lângă Canakkale, la Hisarlîk, se oprește pentru o scurta vizită la ruinele vechilor cetăti Troia (I – IX, inclusiv Troia VII, cea descrisă de Homer – cu taxa de intrare aprox. 35 lire). Deplasare spre cetatea antica Pergam ( cu taxa de intrare aprox. 35 lire - Bergama-oraș antic grecesc, devenit capitala Regatului Pergam în timpul perioadei elenistice 281-133 î.Hr. Pergamul este amintit în cartea Apocalipsei) cu vizitarea Templului lui Serapis, prima biserică dedicată Sf. Ioan, cunoscută astăzi ca și Curtea Roșie (cu de taxa intrare aprox. 15 lire - aici a fost iniţial un templu păgân. În anul 92 d.Hr., în acest templu a fost martirizat Sfântul Antipa, primul arhiepiscop al Pergamului, numit   din porunca Sfântului Ioan), trecere prin Izmir (vechea Smyrna, cetatea păstorită de Sfântul Policarp, oraş fondat în sec. IV î.Hr., cetatea păstorită de Sfântul Policarp). Continuăm drumul spre Kuşadasi.

Cazare şi cină la Hotel în Kuşadasi.

 

ZIUA 4 (80 km) – joi, 05.09.2019

Mic dejun.

Deplasare spre Selcuk (fostul Efes). Se vizitează:

-  vestigiile din fosta cetate Efes (Biblioteca lui Celsus, Odeonul, marele teatru în care a predicat Sf. Ap. Pavel, Atelierul lui Dimitrios; Biserica Maicii Domnului ridicată pe locul în care s-a ţinut al III-lea Sinod Ecumenic, în anul 431;  Nimphäum-ul fantana lui Traian, Agora, Templul lui Hadrian, Stadionul); - cu taxa de intrare aprox. 35 lire (neinclusa in tariful pelerinajului)

- grota celor 7 adormiți - locul in care potrivit traditiei crestine a fost ingropata Sf. Maria Magdalena – fara taxa de intrare

- Deplasare la capela Panaghia Kapoulou – Casa și izvoarele Maicii Domnului din Efes (conform tradiţiei creştine, Maica Domnului a fost adusă în Efes de către Sfântul Apostol Ioan Evanghelistul, la scurt timp după Învierea din morţi a Mântuitorului, aici urmând a locui până la Adormirea ei. Biserica datează din sec.VI-VII, dar  fundaţiile casei au  o origine mult mai veche – posibilitatea ca acestea să aparţină sec. I fiind foarte mare. Astăzi este biserică romano-catolică). - cu taxa de intrare aprox. 25 lire (neinclusa in tariful pelerinajului)

- cetatea bizantină cu ruinele bisericii ridicate de Împăratul Iustinian şi mormântul Sf. Ioan Evanghelistul (biserica ridicată de Împăratul Justinian deasupra mormântului Sf. Ioan Evanghelistul) - cu taxa de intrare aprox. 15 lire (neinclusa in tariful pelerinajului)

- Deplasare la Templul zeitei Artemis - (una dintre cele 7 minuni ale lumii, templu construit în sec. VI î.Hr, a fost incendiat în anul 356 î.Hr., de un cetățean din Efes cu numele de Herostrat, din dorința de a deveni celebru) - fara taxa de intrare

Cazare şi cină la Hotel în Kuşadasi.

 

ZIUA 5 (230 km) – vineri, 06.09.2018

Mic dejun.

Plecare spre Pamukkale se vizitează Necropola și cetatea Hierapolis cu taxa de intrare aprox. 35 lire , unde se vor vizita Biserica - martirion ridicată în fosta cetate, pe locul unde a fost martirizat Sf. Apostol Filip și mormântul nou descoperit de arheologi, terasele calcaroase cu apă termală  (fenomen unic în lume, coborârea nu este periculoasă însă va necesita atenție!) și cetatea Laodiceea cu taxa de intrare aprox. 20 lire– prima biserica ridicata in Asia Mica de Împăratul Constantin cel Mare.

Cazare şi cină la Hotel în Pamukkale.

 

ZIUA 6 (665 km) – sâmbătă, 07.09.2019

Mic dejun.

Plecare spre Cappadocia pe ruta Pamukkale – Denizli – tur panoramic Konya (oraş cunoscut în vechime ca Iconium, pe aici au trecut Sfinţii Apostoli Pavel şi Barnabas şi au propovăduit credinţa creştină) și vizita la muzeul Mevlana, fără taxa intrare  - Aksaray – Nevsehir, (Nyssa locul de naştere al Sf. Grigore de Nyssa).

Cazare şi cină la Hotel, în URGUP. Cappadocia.

 

ZIUA 7 (110 km) – duminica, 08.09.2019

Mic dejun.

Deplasare spre aşezămintele monahale din Valea Goreme (muzeu în aer liber cu taxa de intrare aprox. 30 lire - care adăposteşte manăstiri şi biserici paleocreştine săpate în tuf vulcanic, chilia în care a locuit Sfântul Vasile Cel Mare. Face parte din patrimoniul Unesco).

Deplasare spre Pașa Bagi (Hornul Zânelor ) cu chilia Sf. Sf. Simeon Stâlpnicul. Trecere prin Cavusin cu o eventuala oprire la atelierul de olărit.

Deplasare spre  oraşul subteran Kaymakli (cu taxa de intrare aprox. 25 lire - Se coboară pe galeriile oraşului la o adâncime de cca. 20 m. Vizitare nu este periculoasă însă necesită atenţie!), panorama Văii Gyuvercinlik (Valea Porumbeilor) și Uchisar, valea Roza, Devren - turni vulcanici. Vizitarea casei demnitarului și a grajdului unde  a fost rob Sf. Ioan Rusul, Cavuşin, Biserica împaratului Nikifor Focas) -  cu taxa de intrare aprox. 45 lire.

Cazare şi cină la Hotel, în URGUP, Cappadocia.

 

ZIUA 8 (780 km) – luni, 09.09.2019

Mic dejun.

Plecare spre Istanbul pe traseul Aksaray - Ankara (fosta Ancyra, cetate încreştinată de către Sf. Ap. Pavel - tur panoramic cu vizitarea Muzeului și a Mausoleului lui Mustafa Kemal Ataturk, cu intrare liberă).

Cazare la Hotel în Istanbul.

 

ZIUA 9 (50 km) – marți, 10.09.2019

Mic dejun.

În Istanbul se vizitează:

1. Mănăstirea Izvorul Tămăduirii. Prima biserica a fost construită de împăratul Leon I Tracul, datorită unei minuni pe care a trăit-o când era soldat – înainte de a intra în cetate: Leon Marcelus a întâlnit un orb care l-a rugat să-i dea apă de băut şi să-l îndrume spre cetate. Atunci, un glas de femeie i-a poruncit să caute în apropiere, unde se afla un izvor, şi să ude ochii orbului cu apa curată. Făcând astfel, orbul a deschis ochii şi a  început să-L slăvească pe Dumnezeu. Apoi, același glas i-ar fi zis lui Leon că va moşteni tronul împărătesc. După ce a fost uns împărat, Leon a construit o biserică închinată Maicii Domnului, pe locul acelui izvor. 

Trecem apoi pe lângă zidurile vechii cetăți Constantinopol și fortăreața Yedikule, locul de detenție a lui Constantin Brâncoveanu.

2. Muzeul Chora, unde se păstrează unele dintre cele mai frumoase mozaicuri bizantine.

3. Biserica Românească cu hramul Sfânta Muceniţă Paraschevi, Sfinţii Martiri Brâncoveni şi Sfânta Arghira (ctitorie a Sfântului Constantin Brâncoveanu, închinare la moaştele Sfintei Arghira şi Sfântul Nifon, Patriarhul Constantinopolului). 

4. Biserica din Vlaherne cu hramul Acoperământul Maicii Domnului (loc unde Maica Domnului s-a arătat mulţimii strânse în vremea împăratului Leon cel Înţelept, când oraşul era asediat şi a lăsat asupra lor Acoperămânul),

5. Patriarhia Ecumenică (în mod simbolic cea mai înaltă autoritate canonică a lumii creştin-ortodoxe. Închinare la moaştele Sfântului Grigorie Teologul, Sfântului Ioan Gura de Aur, ale Sfintei Solomoni, ale Sfintei Eufimia și ale Sfintei Teofana.  Tot aici este „Coloana Flagelării”, o bucată din coloana de care a fost legat Iisus Hristos când soldaţii romani l-au biciuit şi l-au torturat).

6. Palatul Dolmabahce (a fost construit intre 1843 1856 la ordinul lui Abdulmecid, cel de-al 31-lea sultan al Imperiului Otoman. Palatul este situat pe malul european al strâmtorii Bosfor. Palatul acoperă o suprafața de 45 000 mp, are 285 de camere, 44 de saloane, 86 de toalete și 6 hamam-uri (bai turcești). Design-ul este un amestec de baroc, rococo, neo -clasic și arta tradițională otomana. Pentru a acoperi tavanele au fost folosite peste 14 tone de aur. Palatul are cea mai mare colecție de candelabre din cristal de baccarat și de bohemia.

7. Croaziera pe Bosfor (optional).

Cazare la Hotel în Istanbul

 

ZIUA 10 – miercuri, 11.09.2019

Mic dejun.

Tur pietonal în Istanbul cu vizita la:

- Locul fostului Hipodrom, unde acum se află: Fântâna lui Wilhem II (numită și Fântâna germană, construită în memoria celei de a doua vizite a împăratului german la Constantinopol și inaugurată la aniversarea sa din 27 ianuarie 1901), Obeliscul Egiptean (a fost adus din Valea Nilului de împăratul Theodosius II, datează din anul 1490 î.Hr. din vremea faraonului Tuthmosis III), Coloana Şerpuită (este din bronz, a stat în fața Templului lui Apollo de la Delphi – Grecia. A fost ridicată în memoria bătăliei de la Plateea din anul 479 î.Hr., în care cetățile grecești aliate i-au învins pe perșii conduși de regele Xerxes I. În anul 326, împăratul Constantin cel Mare a dispus mutarea ei aici, la Constantinopol), Coloana lui Constantin Porfirogenetul (seamănă cu un obelisc, doar că este făcută din mai multe blocuri de piatră. Unele mărturii afirmă că pe același loc a existat o astfel de coloană încă din sec. IV. În anul 940, Constantin al VII Porfirogenetul a acoperit coloana cu plăci de bronz aurit). 

- Moscheea Albastră, construită între anii 1609 – 1616 în timpul domniei sultanului Ahmed I, fiind cea mai mare moschee din Istanbul.

- Basilica Cisterne, cunoscută și ca ‘Palatul scufundat’, datează din sec. VI, a fost construită ca cisternă de apă pentru a alimenta palatal imperial şi clădirile înconjurătoare.

- Catedrala Sf. Sofia - cu taxa de intrare aprox. 60 lire (prima biserică de pe acest loc a fost construită de Constantin cel Mare în anul 325, dar a ars într-un incediu în anul 404. A fost reconstruită de Teodosius II în anul 415, dar a fost din nou distrusă în timpul Răscolei Nika din anul 532.  Clădirea actuală a fost construită de împăratul Iustinian între anii 532-537);

- Biserica Sf Irina - cu taxa de intrare aprox. 30 lire ( locul unde s-au ținut ședințele celui de-al doilea Sinod Ecumenic (381). Biserica a fost reședință patriarhală înainte de construirea Bisericii Sfânta Sofia.,

-  Palatul Topkapi - cu taxa de intrare aprox. 60 lire (reşedinţa sultanilor, actualul Muzeu Naţional al Turciei, cu mâna dreaptă a Sf. Ioan Botezătorul, sabia Sf. Ştefan cel Mare);

- Timp liber pentru cumpărături.

Cazare la Hotel în Istanbul.

 

ZIUA 11 (500 km) – joi, 12.09.2019

Mic dejun.

Plecare spre Veliko Târnovo, pe ruta Istanbul – oprim la Epivata, locul de naștere al Sf. Cuvioase Parascheva – Svilengrad - Veliko Târnovo.

Cazare la Hotel, în Veliko Târnovo, Bulgaria.

 

ZIUA 12 (605 km) – vineri, 13.09.2019

Mic dejun.

În orașul Veliko Târnovo vizităm Cetatea Tsarevets fortăreața din care, cu aproape un mileniu în urmă, țarii conduceau destinele statului. Cetatea se întinde pe trei coline: Tarevet, Trapezita și Sfeta Gora si este înconjurată de ziduri înalte de 12 metri și groase de pana la 3 metri. Este bine întreținută, iar   obiectivele principale au fost restaurate, păstrându-se stilul original. Totul este un imens parc cu o mare încărcătura istorica.

Continuăm drumul spre România pe ruta Giurgiu, Bacău, Iaşi.       

 

Condiţii de înscriere: 

Supliment grup:

* grup minim 35 – 40 pers. - tariful se majorează cu 30 Euro/persoană

* DACĂ GRUPUL ESTE MAI MIC DE 34 PERSOANE, TARIFUL SE RECALCULEAZĂ CU 10 ZILE ÎNAINTE DE PLECARE ÎN FUNCȚIE DE NUMĂRUL FINAL DE PERSOANE.

 

 

Tarif copii: primul copil in camera cu 2 adulti, în varsta de 0-6,99 ani plateste - Euro (al doilea plateste  Euro), copilul de 7-11,99 ani plateste - Euro.

 

DESPRE LOCAŢIILE ÎN CARE V-AR PLĂCEA SĂ AJUNGEŢI

Pași de pelerin prin Grădina Maicii Domnului

Când am fost în pelerinaj în Sfântul Munte m-am simțit cu adevărat ca și cum aș fi în grădina Maicii Domnului. Pretutindeni este o atmosferă de liniște și pace, e ceva ce simți că nu e de pe acest pământ, căci dacă ar fi fost de pe acest pământ, atunci negreșit, oamenii, care sunt mereu în căutare de ceva nou, ar fi descoperit acest lucru și l-ar fi introdus în felul de a fi al societății. Dar acea pace sufletească vine de la însuși Hristos, care a și spus: „Pace vă las vouă, pacea Mea o dau vouă, nu precum dă lumea vă dau Eu”(Matei, 14:27).

+ citeşte în continuare

Jurnalul pelerinului Împărtăşeşte-ne experienţa ta din pelerinaje!

22 Martie 2018
Maria

Este un pelerinaj de vis ' avem ghid (doi )parintele de la biserica Cucova si parintele de la biserica Horia , care sant extraordinari de buni , de suflet sa le dea bunul Dumnezeu sanatate multa , mai avem cateva zile , mi- asi dori sa stau cateva saptamanii , atat este de frumos aici in Ierusalim.

4 Decembrie 2017
Ionela

A fost un pelerinaj extraordinar de frumos și foarte bine organizat! Domnii șoferi merită nota 10 cu felicitări. Pr. Iordachescu - un ghid extraordinar de bine pregătit. Mulțumim!

5 Aprilie 2016
Mihail

Aș dori în mod special să spun că sunt foarte mulțumit de prestația Părintelui Roman Gabriel, ghidul care ne-a arătat și alte locuri foarte interesante în afară de cele specificate în îndrumătorul primit înainte de plecarea în pelerinaj, explicând cu lux de amănunte și mult profesionalism la fiecare loc vizitat. În mod personal îi mulțumesc și îl recomand cu căldură și altor grupuri de pelerini.

CENTRUL DE PELERINAJ SFÂNTA PARASCHEVA

Sediul central la Iași

Adresa:     Bd. Stefan cel Mare si Sfant, nr. 14,Iasi - 700064, Romania

Telefon:    0040 232 276 907, 0764 609 006
Mobil:       0766 092 210; 0040 786 261 250
Fax:           0040 232 276 867
Email:       centruldepelerinaj@yahoo.co.uk
                   office@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08 :00 – 16 :00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis

Punct de lucru Piatra Neamţ

Adresa:     Bd. Traian, nr. 3, Langa Spitalul Judetean, Piatra Neamt - 610136, Romania

Telefon:    0040 233 261 610
Mobil:       0040 766 092 248
Fax:           0040 233 261 610
Email:       piatra.neamt@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08:00 – 16:00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis
Sărbători cu cruce roșie: 12:00 – 16:00

Punct de lucru Pașcani

Adresa:     Str. Moldovei, nr.8 (parter)

Mobil:       0040 0747 072 439
Email:       pascani@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08 :30 – 16 :30
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis

Punct de lucru Botoșani

Adresa:     Str. Victoriei, nr. 12 (vis a vis de biserica Sf. Gheorghe)

Mobil:      0040 0745 108 971
Email:       botosani@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08 :00 – 16 :00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis

Date bancare: CENTRUL DE PELERINAJ (pentru plata pelerinajelor):

OTP Bank
Cont Lei:    RO58OTPV0000000002519498
Cont Euro: RO30OTPV0000000002519517
COD SWIFT: OTPVROBU

CEC BANK
Cont Euro:  RO41CECEIS10C1EUR1027184
Cont Lei: RO68CECEIS1030RON1027133
Sucursala Iasi, Agentia Piata Unirii

Date bancare: PROVITUR ROMANIA  (pentru plata ASIGURARILOR MEDICALE)
FUNDATIA PROMOVAREA  SI VALORIZAREA IDENTITATII TURISMULUI DIN ROMANIA “PROVITUR ROMANIA”

OTP BANK Sucursala Stefan cel Mare
LEI:   RO 18 OTPV 000 000 000 1556 135  
COD SWIFT: OTPVROBU

 

Numar brevet de turism: 16421 / 19.04.2010
Numar licenta de turism: 1379/ 06.03.2019
Numar polita de asigurare: NR. 51967 emisa de Omniasig - valabila pana la 23.01.2020