Centrul de pelerinaj "Sf. Parascheva" Iasi

Pelerinaj în Ucraina

17 - 22 August 2020
325
EUR
Locul de plecare: 
Iaşi
Nopţi de cazare: 
5
Tip masă: 
Mic dejun
Tip transport: 
Autocar
Servicii incluse: 
  • mic dejun;
  • transport cu autocar clasificat; 
  • cazare la hotel de 3/4* , camere în regim dublu;
  • însoţitor de grup.

 

Nu sunt incluse in pret: 
  • opţional 5 cine în valoare de 40 Euro;
  • ferryboat  pe răul Nipru aproximativ 15 Euro/persoană;
  • taxe de intrare la diferite obiective.
  • supliment single;
  • asigurarea medicală.

 

Program: 
Ziua 1: ORA: 5:00 - Plecare din fata Palatului Culturii din Iasi

Iași - Suceava - trecerea frontierei în Ucraina prin Vama Siret județul Suceava - Orașul Cernăuți (Atestat documentar la 8 octombrie 1408 într-un privilegiu acordat de Alexandru cel Bun, domnitor al Moldovei). Printre cele mai frumoase edificii ale oraşului  trebuie amintită: reşedinţa mitropoliţilor Bucovinei sfinţită în 1882 şi construită în stil mauro-bizantin, de arhitectul ceh Iosif Hlavka. Reşedinţa Mitropolitană găzduia biserica seminarului teologic şi Facultatea de Teologie, iar în partea centrală se afla sala sinodală unde a avut loc istoricul eveniment de la 28 noiembrie 1918 când s-a proclamat Unirea cu România. Monumentele arhitectonice vorbesc despre istoria acestui oraş care prin frumuseţea şi originalitatea lui a fost considerat „mica Vienă”.  Catedrala Mitropolitană – Biserica Sf. Nicolae – Mănăstirea Bukovinskaia – Universitatea de Stat – Mănăstirea Poceaev

Cazare la Hotel 3* Reikartz Pochayiv

 

Ziua 2:

Mic dejun.

Vizitarea Mănăstirii Poceaev – Catedrala Adormirii Maicii Domnului, Închinare la Icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni care se coboară din partea de sus a catapetesmei, urma tălpii Maicii Domnului de unde izvorăște apă sfântă; și la celelalte odoare sfinte din catedrală (racle cu particele din moaștele a multor Sfinți). Biserica Peșterii – închinare la moaștele Sfinților Iov și Amfilohie (viețuitori ai mânăstirii) și Peștera Sfântului Iov. Catedrala Schimbării la față a Domnului. Cimitirul Mănăstirii Poceaev – mormântul Sfântului Amfilohie și a altor viețuitori cu viață sfântă din Mănăstirea Poceaev. Schitul Mănăstirii Poceaev – închinare la odoarele sfinte (racle cu părticele din moaștele a multor Sfinți, o icoană veche a Sfântului Serafim de Sarov, o cruce cu lanț de vreo 2 kg a Sfântului Nichita etc.). Schitul Sfintei Ana – închinare la odoarele sfinte ale schitului - îmbăiere în lacul cu apă tămăduitoare.

Cazare la Hotel 3* Reikartz Pochayiv

 

Ziua 3:

Mic dejun

8.00 Plecare spre Kiev. Vizitarea Mănăstirii Kremenetz (Icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului). Vizitarea Mănăstirii Koret.

Cazare la Hotel 3* Reikartz Raziotel Yamska.

 

Ziua 4:

Mic dejun.

Vizitarea Lavrei Pecerska – închinare la peste o sută de sfinte moaște în cele două peșteri de pe teritoriul Lavrei, vizitarea Catedralei Adormirii Maicii Domnului și a celorlalte biserici din cadrul ansamblului Lavrei Pecerska. Mănăstirea Vedintzki (Icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului care s-a imprimat pe sticlă „Îndemnătoarea la smerenie” și închinare la moaștele Sfintei Olimpiada şi Dimitria). Mănăstirea Zverenet (Închinare la Sfinte moaște din peșterile mănăstirii). Mănăstirea Sfânta Treime din Grădina Botanică unde ne vom închină la moaștele Sfântului Iona. Mănăstirea Goloseev (închinare la moaștele Sfântului Alexie și a Sfintei Maicii Alipia). Catedrala  Sfântului Vladimir (închinare la moaștele Sfintei Varvara). Plimbare prin centrul Kievului.

Cazare la Hotel 3* Reikartz Raziotel Yamska

 

Ziua 5:

Mic dejun.

Plecare spre Cernigov. Mănăstirea Sfântul Gheorghe (Icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Eu sunt cu voi și nimeni împotriva voastră”). Mănăstirea Elintzki (Icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului care s-a arătat Sfântului Teodosie). Mănăstirea Sfânta Treime (închinare la moaștele Sfinților Lavrentie, Teodosie și Filaret). Plecare spre Kiev. Mănăstirea Kitaev unde ne vom închina la moaștele Sfântului Teofil cel nebun pentru Hristos, mormântul Sfintei Dositeea. Peștera Sfintei Dositeea. Mănăstirea Teofania (moaștele Sfântului Mucenic Pantelimon). Mănăstirea Florovski (izvor de apă tămăduitor) mormântul Sfintei Elena maică viețuitoare în această mănăstire. Mănăstirea Pocrov (închinare la moaștele Sfintelor Cuvioase Anastasia şi Sofia).  Plimbare cu vaporul pe râul Nipru.

Cazare la Hotel 3* Reikartz Raziotel Yamska

 

Ziua 6:

Mic dejun la pachet.

Participare la Sfânta Liturghie la Lavra Pecerska. Plecare spre Cernăuți – Mănăstirea Boian (Icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Boian care a lăcrimat), Mănăstirea Bănceni (Catedrala Sfanta Treime) – Vama Siret – Iași. Traseu de aproximativ 12 ore.

 

NOTĂ:  Reducerile şi gratuităţile se aplică copilului care stă în camera cu 2 adulţi.

               Reducerile se pot modifică în funcţie de numărul de copii din grup.

 

DESPRE LOCAŢIILE ÎN CARE V-AR PLĂCEA SĂ AJUNGEŢI

Pelerinaje 2021

Dragi pelerini,
Dupa anul 2020, plin de incercari din toate punctele de vedere, Centrul Mitropolitan de Pelerinaj Sf. Parascheva din Iasi vine in intampinarea dumneavoastra cu ofertele noastre pentru pelerinajele din anul 2021.
Incepand din luna ianuarie 2021 adaugam zilnic ofetele noastre pentru anul 2021.
+ citeşte în continuare

Jurnalul pelerinului Împărtăşeşte-ne experienţa ta din pelerinaje!

22 Martie 2018
Maria

Este un pelerinaj de vis ' avem ghid (doi )parintele de la biserica Cucova si parintele de la biserica Horia , care sant extraordinari de buni , de suflet sa le dea bunul Dumnezeu sanatate multa , mai avem cateva zile , mi- asi dori sa stau cateva saptamanii , atat este de frumos aici in Ierusalim.

4 Decembrie 2017
Ionela

A fost un pelerinaj extraordinar de frumos și foarte bine organizat! Domnii șoferi merită nota 10 cu felicitări. Pr. Iordachescu - un ghid extraordinar de bine pregătit. Mulțumim!

5 Aprilie 2016
Mihail

Aș dori în mod special să spun că sunt foarte mulțumit de prestația Părintelui Roman Gabriel, ghidul care ne-a arătat și alte locuri foarte interesante în afară de cele specificate în îndrumătorul primit înainte de plecarea în pelerinaj, explicând cu lux de amănunte și mult profesionalism la fiecare loc vizitat. În mod personal îi mulțumesc și îl recomand cu căldură și altor grupuri de pelerini.

CENTRUL MITROPOLITAN DE PELERINAJ SFÂNTA PARASCHEVA

Sediul central la Iași

Adresa:     Bd. Stefan cel Mare si Sfant, nr. 14,Iasi - 700064, Romania

Telefon:    0040 232 276 907
Fax:           0040 232 276 867
Email:       centruldepelerinaj@yahoo.co.uk
                   office@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08 :00 – 16 :00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis

Date bancare: CENTRUL MITROPOLITAN DE PELERINAJ (pentru plata pelerinajelor):

OTP Bank
Cont Lei:    RO58OTPV0000000002519498
Cont Euro: RO30OTPV0000000002519517
COD SWIFT: OTPVROBU

CEC BANK
Cont Euro:  RO41CECEIS10C1EUR1027184
Cont Lei: RO68CECEIS1030RON1027133
Sucursala Iasi, Agentia Piata Unirii

Date bancare: PROVITUR ROMANIA  (pentru plata ASIGURARILOR MEDICALE)
FUNDATIA PROMOVAREA  SI VALORIZAREA IDENTITATII TURISMULUI DIN ROMANIA “PROVITUR ROMANIA”

OTP BANK Sucursala Stefan cel Mare
LEI:   RO 18 OTPV 000 000 000 1556 135  
COD SWIFT: OTPVROBU

 

Numar brevet de turism: 16421 / 19.04.2010
Numar licenta de turism: 1379/ 06.03.2019
Numar polita de asigurare: NR. 52377 emisa de Omniasig - valabila pana la data 29.01.2021