Centrul de pelerinaj "Sf. Parascheva" Iasi

Sărbătoarea Învierii Domnului în Israel - 5 zile/4 nopți

6 - 10 Aprilie 2018
595
EUR
Locul de plecare: 
Iaşi
Nopţi de cazare: 
4
Tip masă: 
Demipensiune
Tip transport: 
Avion
Servicii incluse: 

·        transport avion Iași – Tel Aviv – Iași, taxe de aeroport, asistenţă în aeroport la sosire şi plecare;

·        4 nopţi cazare la hoteluri de 3/4*(categoria de stea este valabilă şi aferentă pentru Israel; conform clasificării europene hotelurile sunt de 2/3*), conform programului, în camere duble, cu aer condiţionat, baie, telefon, televizor;

·        demipensiune (2 mese pe zi - conform programului; intrare cu cină, ieșire cu mic dejun);

·        taxe de intrare la obiectivele din program;

·        transport cu autocar cu aer condiţionat, conform programului;

·        preot însoţitor/ghid local vorbitor de limba română din partea Centrului de Pelerinaj.     

 
Nu sunt incluse in pret: 

·        tips Israel: 25 Euro; cheltuieli personale; masa de prânz;

·        taxi Mănăstirea Sf. Sava – 5 euro/persoană;

·        plimbare cu vaporul pe Marea Galileii - 10 euro/persoană;

·        ieșirea noaptea la Sf. Liturghie – 10 euro/persoană;

·        asigurarea medicală.

 
Program: 
ZIUA 1 – VINERI

Întâlnirea grupului la aeroportul internațional din Iași la ora 04:30 și pregătirea pentru formalitățile de îmbarcare. Deplasare din Iași la ora 07:00 cu avionul(Compania Tarom) pe ruta Iași - Tel Aviv (aeroport Ben Gurion) cu aterizare la ora 09:50. Primul popas duhovnicesc în Țara Sfântă este în localitatea Lida patria Sfântului Mare Mucenic Gheorghe unde ne închinăm la moaștele Sf. Gheorghe în Biserica greacă ortodoxă din această localitate. Continuăm pelerinajul îndreptându-ne spre localitatea Ein Karem, patria Sfântului Ioan Botezătorul și ne vom închina în Biserica ridicată pe locul casei Sfinților Părinti Zaharia și Elisabeta, vizitarea locului de întâlnire a Maicii Domnului cu Elisabeta, mama Sf. Ioan, Izvorul Fecioarei Maria. Spre seară părăsim Orașul Ierusalim și mergem să ne închinăm la Sfântul Mormânt pentru prima dată în acest pelerinaj. În funcție de timp, participare la slujba Prohodului Mântuitorului la Biserica Sf. Mormânt sau la Așezământul Romanesc de la Ierusalim.

Cazare și cină la Hotel 3*/ 4* în Betleem.

ZIUA 2 – SÂMBĂTĂ

Mic dejun.

Deplasare cu autocarul la una din Porțile Cetății Sfinte pentru a încerca intrarea în incinta Cetății,  apropierea de Biserica Sfântului Mormânt și participarea la Slujba Vecerniei în momentul când vine Sfânta Lumină (nu se garantează accesul în Cetate). Închinare la Sf. Mormânt. Spre seară - întâlnirea grupului la Biroul de Informații turistice de la Poarta Jaffa.

Cazare și cină la Hotel 3*/ 4* în Betleem.

Ora 23.00 - Deplasare cu autocarul la Așezământul românesc de la Ierusalim pentru participare la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie din noaptea Sfintelor Paști.

ZIUA 3 - DUMINICĂ

Mic dejun.

Poposim pe Muntele Eleon - Muntele Înălțării Domnului nostru Iisus Hristos unde ne vom închina în Biserica octogonala ctitorie a Sfintei Împărătese Elena - locul real al Înălțării Mântuitorului – acum sub autoritate musulmana – opțional - intrarea 1€/ persoana). Privire panoramică asupra Cetății Sfinte de pe un loc special amenajat. Mergem pe Muntele Sion unde ne vom închina în Biserica Adormirii Maicii Domnului, la locul Cinei celei de Taină și vom vizita mormântul Regelui David. Vizităm Zidul Plângerii sau Zidul de Vest. Ne îndreptăm spre Biserica Biserica Tuturor Națiunilor (sau Biserica rugăciunii Mântuitorului Iisus Hristos din Gradina Ghetsimani) și Biserica ce adăpostește Mormântul Maicii Domnului din Gradina Getsimani. Pe traseu se poate opri în funcție de timp și la Biserica martirajului Întâiul Mucenic Sf. Arhidiacon Ștefan. Continuăm pelerinajul nostru intrând în Cetatea Ierusalimului prin Poarta Sf. Arhidiacon Ștefan, se vizitează Biserica ce adăpostește locul casei părinților Maicii Domnului, se parcurge Via Dolorosa sau Drumul Crucii, cu cele 14 opriri, Biserica Sfântului Mormânt, Golgota, Piatra Ungerii, Paraclisul Sfintei Elena – locul unde aceasta a găsit lemnul Sfintei Cruci și celelalte paraclise. Timp liber pentru cumpărături.

Cazare și cină la Hotel 3/ 4* în Betleem.

ZIUA 4 - LUNI

Mic dejun.

Mergem pe urmele Magilor de la Răsărit și ne închinăm la Betleem în Biserica Nașterii Domnului în peștera unde s-a născut Mesia. Călătorim în pustiul Iudeii și ajungem la Hozeva, prin Wady Kelt pentru a ne închina în Mănăstirea cu hramul Sf. Gheorghe, la moaștele Sf. Ioan Iacob Hozevitul sau de la Neamț. Coborâm pe Valea Iordanului și vom merge la locul real al Botezului Domnului nostru Iisus HristosBetabara și la Mănăstirea Sfântul Gherasim de la Iordan. Ne îndreptăm spre orașul Ierihon – cel mai vechi oraș din lume și ne vom închina în Biserica Așezământului românesc. Ne întoarcem la Ierusalim pentru a ne închina la Sfântul Mormânt pentru ultima data in acest pelerinaj.

Cazare și cină la Hotel 3/ 4* în Betleem

ZIUA 5 – MARȚI

Mic dejun.

Ora 06:30 mergem spre aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv. Decolare la ora 10:40 și aterizare pe aeroportul internațional din Iași la ora 13:40.

Condiţii de înscriere: 
  1. Avans 30% din valoarea pelerinajului
  2. Copie carte identitate și pașaport

DESPRE LOCAŢIILE ÎN CARE V-AR PLĂCEA SĂ AJUNGEŢI

Pași de pelerin prin Grădina Maicii Domnului

Când am fost în pelerinaj în Sfântul Munte m-am simțit cu adevărat ca și cum aș fi în grădina Maicii Domnului. Pretutindeni este o atmosferă de liniște și pace, e ceva ce simți că nu e de pe acest pământ, căci dacă ar fi fost de pe acest pământ, atunci negreșit, oamenii, care sunt mereu în căutare de ceva nou, ar fi descoperit acest lucru și l-ar fi introdus în felul de a fi al societății. Dar acea pace sufletească vine de la însuși Hristos, care a și spus: „Pace vă las vouă, pacea Mea o dau vouă, nu precum dă lumea vă dau Eu”(Matei, 14:27).

+ citeşte în continuare

Jurnalul pelerinului Împărtăşeşte-ne experienţa ta din pelerinaje!

22 Martie 2018
Maria

Este un pelerinaj de vis ' avem ghid (doi )parintele de la biserica Cucova si parintele de la biserica Horia , care sant extraordinari de buni , de suflet sa le dea bunul Dumnezeu sanatate multa , mai avem cateva zile , mi- asi dori sa stau cateva saptamanii , atat este de frumos aici in Ierusalim.

4 Decembrie 2017
Ionela

A fost un pelerinaj extraordinar de frumos și foarte bine organizat! Domnii șoferi merită nota 10 cu felicitări. Pr. Iordachescu - un ghid extraordinar de bine pregătit. Mulțumim!

5 Aprilie 2016
Mihail

Aș dori în mod special să spun că sunt foarte mulțumit de prestația Părintelui Roman Gabriel, ghidul care ne-a arătat și alte locuri foarte interesante în afară de cele specificate în îndrumătorul primit înainte de plecarea în pelerinaj, explicând cu lux de amănunte și mult profesionalism la fiecare loc vizitat. În mod personal îi mulțumesc și îl recomand cu căldură și altor grupuri de pelerini.

CENTRUL DE PELERINAJ SFÂNTA PARASCHEVA

Sediul central la Iași

Adresa:     Bd. Stefan cel Mare si Sfant, nr. 14,Iasi - 700064, Romania

Telefon:    0040 232 276 907, 0764 609 006
Mobil:       0766 092 210; 0040 786 261 250
Fax:           0040 232 276 867
Email:       centruldepelerinaj@yahoo.co.uk
                   office@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08 :00 – 16 :00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis

Punct de lucru Piatra Neamţ

Adresa:     Bd. Traian, nr. 3, Langa Spitalul Judetean, Piatra Neamt - 610136, Romania

Telefon:    0040 233 261 610
Mobil:       0040 766 092 248
Fax:           0040 233 261 610
Email:       piatra.neamt@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 09 :00 – 17 :00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis
Sărbători cu cruce roșie: 12:00 – 17:30
 

Date bancare:

OTP Bank
Cont Lei:    RO58OTPV0000000002519498
Cont Euro: RO30OTPV0000000002519517
COD SWIFT: OTPVROBU

CEC BANK
Cont Euro:  RO41CECEIS10C1EUR1027184
Cont Lei: RO68CECEIS1030RON1027133
Sucursala Iasi, Agentia Piata Unirii

Numar brevet de turism: 16421 / 19.04.2010
Numar licenta de turism: 6769 / 2013
Numar polita de asigurare: 49615 emisa de Omniasig, valabila pana la 12.03.2019