Centrul de pelerinaj "Sf. Parascheva" Iasi

Sărbătoarea Învierii Domnului în Israel - 8 zile/7 nopți

6 - 13 Aprilie 2018
795
EUR
Locul de plecare: 
Iaşi
Nopţi de cazare: 
7
Tip masă: 
Demipensiune
Tip transport: 
Avion
Servicii incluse: 

·        transport avion Iași – Tel Aviv – Iași, taxe de aeroport, asistenţă în aeroport la sosire şi plecare;

·        7 nopţi cazare la hoteluri de 3/4*(categoria de stea este valabilă şi aferentă pentru Israel; conform clasificării europene hotelurile sunt de 2/3*), conform programului, în camere duble, cu aer condiţionat, baie, telefon, televizor;

·        demipensiune (2 mese pe zi - conform programului; intrare cu cină, ieșire cu mic dejun);

·        taxe de intrare la obiectivele din program;

·        transport cu autocar cu aer condiţionat, conform programului;

·        preot însoţitor/ghid local vorbitor de limba română din partea Centrului de Pelerinaj.     

 
Nu sunt incluse in pret: 

·        tips Israel: 25 Euro; cheltuieli personale; masa de prânz;

·        taxi Mănăstirea Sf. Sava – 5 euro/persoană;

·        plimbare cu vaporul pe Marea Galileii - 10 euro/persoană;

·        ieșirea noaptea la Sf. Liturghie – 10 euro/persoană;

·        asigurarea medicală.

 

Reduceri si suplimente: 

- Supliment cameră single (170.00 EUR)
Program: 
ZIUA 1, VINERI

Întâlnirea grupului la aeroportul internațional din Iași la ora 04:30 și pregătirea pentru formalitățile de îmbarcare. Deplasare din Iași la ora 07:00 cu avionul(Compania Tarom) pe ruta Iași - Tel Aviv (aeroport Ben Gurion) cu aterizare la ora 09:50. Primul popas duhovnicesc în Ţara Sfântă este în localitatea Lida patria Sfântului Mare Mucenic Gheorghe unde ne închinăm la moaștele Sf. Gheorghe în Biserica greacă ortodoxă din această localitate. Continuăm pelerinajul îndreptându-ne spre localitatea Ein Karem, patria Sfântului Ioan Botezătorul și ne vom închina în Biserica ridicată pe locul casei Sfinților Părinți Zaharia și Elisabeta, vizitarea locului de întâlnire a Maicii Domnului cu Elisabeta, mama Sf. Ioan, Izvorul Fecioarei Maria. Spre seară părăsim Orașul Ierusalim și mergem să ne închinăm la Sfântul Mormânt pentru prima dată în acest pelerinaj. În funcție de timp, participare la slujba Prohodului Mântuitorului la Biserica Sf. Mormânt sau la Așezământul Romanesc de la Ierusalim.

Cazare și cină la Hotel 3*/ 4* în Betleem.

ZIUA 2 – SÂMBĂTĂ

Mic dejun.

Deplasare cu autocarul la una din Porțile Cetății Sfinte pentru a încerca intrarea în incinta Cetății,  apropierea de Biserica Sfântului Mormânt și participarea la Slujba Vecerniei în momentul când vine Sfânta Lumină (nu se garantează accesul în Cetate). Închinare la Sf. Mormânt. Spre seară - întâlnirea grupului la Biroul de Informații turistice de la Poarta Jaffa.

Cazare și cină la Hotel 3*/ 4* în Betleem.

Ora 23.00 - Deplasare cu autocarul la Așezământul românesc de la Ierusalim pentru participare la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie din noaptea Sfintelor Paști.

ZIUA 3 – DUMINICĂ

Mic dejun.

Mergem pe urmele Magilor de la Răsărit și ne închinăm în peștera unde au poposit aceștia după ce au plecat de la Betleem, acum paraclis în cadrul Mănăstirii Sf. Teodosie. Ne vom deplasa cu microbuze arabe, până la Mănăstirea Sf. Sava din pustiul Iudeii(opțional). Ne alăturăm păstorilor și primim vestea Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos la Biserica greacă - Câmpul păstorilor, mergem apoi la Betleem unde ne vom închina în Biserica Nașterii Domnului în peștera unde s-a născut Mesia. Ne închinăm în Biserica romano-catolică Sf. Ecaterina ce adăpostește chilia Fericitului Ieronim, cel ce a tradus versiunea Bibliei – Vulgata în limba latină vulgară sau populară. Ne întoarcem la Ierusalim pentru a ne închina la Sfântul Mormânt. Continuăm pelerinajul în Sfânta Cetate a Ierusalimului și mergem pe Muntele Sion unde ne vom închina în Biserica Adormirii Maicii Domnului, la locul Cinei celei de Taină și vom vizita mormântul Regelui David. Intrăm în cetate prin Poarta Sionului, străbatem cartierul armean apoi pe cel evreiesc și vizităm Zidul Plângerii sau Zidul de Vest, apoi mergem să ne închinăm la Sfântul Mormânt. Timp liber pentru cumpărături.

Cazare și cină la Hotel 3*/ 4* în Betleem.

 

ZIUA 4 – LUNI

Mic dejun.

Călătorim spre nordul Țării Sfinte și ajungem în localitatea Haifa, port la Marea Mediterană, aflat într-un mare golf la poalele Muntelui Carmel și ne închinăm în Biserica Stella Maris (Steaua Mării), ce are altarul deasupra peșterii sfântului Prooroc Ilie Tezviteanul. Privire panoramică asupra orașului Haifa și a Grădinilor etajate Bahai – privire din exterior. Vizită în satul Cana Galileii, la Biserica situată pe locul unde Mântuitorul nostru Iisus Hristos a săvârșit prima minune în Galileea - minunea preschimbării apei în vin. Orașul Nazaret, unde vor fi vizitate: Biserica situată în preajma izvorului Buna Vestire, biserică pictată de frații Moroșanu (români), în anul 1977; Biserica Bunei-Vestiri a Maicii Domnului, construită pe locul casei Maicii Domnului și a Dreptului Iosif.

Cazare și cină la Hotel 3*/ 4* în Tiberias/ Nazaret. 

 

ZIUA 5 - MARȚI

Mic dejun.

Ajungem pe Muntele TaborMuntele Schimbării la Față a Mântuitorului nostru Iisus Hristos - unde ne vom închina în Mănăstirea greacă ortodoxă cu Biserica ce are hramul Schimbarea la Față și cea romano-catolică ce adăpostește ruinele bisericilor din perioadele bizantină și cruciată. Mergem pe Muntele Fericirilor, Capernaum – orașul Domnului nostru Iisus Hristos, unde se vor vizita Biserica ortodoxă greacă cu hramul Sfinții Apostoli, situl arheologic al vechiului oraș Capernaum unde se află casa soacrei Sfântului Petru și sinagoga orașului, Biserica din regiunea celor șapte izvoare denumită Tabgha - locul unde s-a săvârșit minunea înmulțirii celor cinci pâini și doi pești. Plimbare cu vaporul pe Marea Galileii (opțional). Călătorim pe Valea Iordanului către Iudeea până la Ierusalim și Betleem.

Cazare și cină la Hotel 3*/4* Betleem.

 

ZIUA 6 – MIERCURI

Mic dejun.

Poposim pe Muntele Eleon - Muntele Înălțării Domnului nostru Iisus Hristos unde ne vom închina în Mănăstirea rusească ce adăpostește locul aflării Capului Sf. Ioan Botezătorul.(În funcție de timp se poate merge – opțional - în Biserica octogonala ctitorie a Sfintei Împărătese Elena - locul real al Înălțării Mântuitorului – acum sub autoritate musulmana – intrarea 1€/ persoana). Ne îndreptăm spre Biserica Dominus Flevit (Domnul a plâns); Biserica Tuturor Națiunilor (sau Biserica rugăciunii Mântuitorului Iisus Hristos din Gradina Ghetsimani) și Biserica ce adăpostește Mormântul Maicii Domnului din Gradina Getsimani. Pe traseu se poate opri în funcție de timp și la Biserica martirajului Întâiul Mucenic Sf. Arhidiacon Ștefan. Continuăm pelerinajul nostru intrând în Cetatea Ierusalimului prin Poarta Sf. Arhidiacon Ștefan, se vizitează Biserica ce adăpostește locul casei părinților Maicii Domnului, Scăldătoarea Vitezda și se parcurge Via Dolorosa sau Drumul Crucii, cu cele 14 opriri, Biserica Sfântului Mormânt, Golgota, Piatra Ungerii, Paraclisul Sfintei Elena – locul unde aceasta a găsit lemnul Sfintei Cruci și celelalte paraclise. Timp liber pentru cumpărături.

Cazare şi cină la Hotel 3*/4* Betleem.

 

ZIUA 7- JOI

Mic dejun.

Ne îndreptăm pașii spre orașul Betania unde vom vizita mormântul Sfântului Lazăr. Ajungem la Hozeva, prin Wady Kelt pentru a ne închina în Mănăstirea cu hramul Sf. Gheorghe, la moaștele Sf. Ioan Iacob Hozevitul sau de la Neamț. Coborâm pe Valea Iordanului și vom merge la locul real al Botezului Domnului nostru Iisus HristosBetabara și la Mănăstirea Sfântul Gherasim de la Iordan. Ne îndreptăm spre orașul Ierihon – cel mai vechi oraș din lume și ne vom închină în Biserica Așezământului românesc și Biserica greacă – ortodoxă unde se află Sicomorul lui Zaheu Vameșul. Ne întoarcem în Cetatea Ierusalimului și mergem să ne închinăm la Sfântul Mormânt pentru ultima oară în acest pelerinaj.

Cazare și cină la Hotel 3*/4* în Betleem.

 

ZIUA 8 – VINERI

Mic dejun.

Ora 06:30 mergem spre aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv. Decolare la ora 10:40 și aterizare pe aeroportul internațional din Iași la ora 13:40.

Programul se va adapta în funcție de Sărbătoarea Învierii Domnului.

Condiţii de înscriere: 
  1. Avans 30% din valoarea pelerinajului
  2. Copie carte identitate și pașaport

DESPRE LOCAŢIILE ÎN CARE V-AR PLĂCEA SĂ AJUNGEŢI

Pași de pelerin prin Grădina Maicii Domnului

Când am fost în pelerinaj în Sfântul Munte m-am simțit cu adevărat ca și cum aș fi în grădina Maicii Domnului. Pretutindeni este o atmosferă de liniște și pace, e ceva ce simți că nu e de pe acest pământ, căci dacă ar fi fost de pe acest pământ, atunci negreșit, oamenii, care sunt mereu în căutare de ceva nou, ar fi descoperit acest lucru și l-ar fi introdus în felul de a fi al societății. Dar acea pace sufletească vine de la însuși Hristos, care a și spus: „Pace vă las vouă, pacea Mea o dau vouă, nu precum dă lumea vă dau Eu”(Matei, 14:27).

+ citeşte în continuare

Jurnalul pelerinului Împărtăşeşte-ne experienţa ta din pelerinaje!

22 Martie 2018
Maria

Este un pelerinaj de vis ' avem ghid (doi )parintele de la biserica Cucova si parintele de la biserica Horia , care sant extraordinari de buni , de suflet sa le dea bunul Dumnezeu sanatate multa , mai avem cateva zile , mi- asi dori sa stau cateva saptamanii , atat este de frumos aici in Ierusalim.

4 Decembrie 2017
Ionela

A fost un pelerinaj extraordinar de frumos și foarte bine organizat! Domnii șoferi merită nota 10 cu felicitări. Pr. Iordachescu - un ghid extraordinar de bine pregătit. Mulțumim!

5 Aprilie 2016
Mihail

Aș dori în mod special să spun că sunt foarte mulțumit de prestația Părintelui Roman Gabriel, ghidul care ne-a arătat și alte locuri foarte interesante în afară de cele specificate în îndrumătorul primit înainte de plecarea în pelerinaj, explicând cu lux de amănunte și mult profesionalism la fiecare loc vizitat. În mod personal îi mulțumesc și îl recomand cu căldură și altor grupuri de pelerini.

CENTRUL DE PELERINAJ SFÂNTA PARASCHEVA

Sediul central la Iași

Adresa:     Bd. Stefan cel Mare si Sfant, nr. 14,Iasi - 700064, Romania

Telefon:    0040 232 276 907, 0764 609 006
Mobil:       0766 092 210; 0040 786 261 250
Fax:           0040 232 276 867
Email:       centruldepelerinaj@yahoo.co.uk
                   office@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08 :00 – 16 :00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis

Punct de lucru Piatra Neamţ

Adresa:     Bd. Traian, nr. 3, Langa Spitalul Judetean, Piatra Neamt - 610136, Romania

Telefon:    0040 233 261 610
Mobil:       0040 766 092 248
Fax:           0040 233 261 610
Email:       piatra.neamt@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 09 :00 – 17 :00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis
Sărbători cu cruce roșie: 12:00 – 17:30
 

Date bancare:

OTP Bank
Cont Lei:    RO58OTPV0000000002519498
Cont Euro: RO30OTPV0000000002519517
COD SWIFT: OTPVROBU

CEC BANK
Cont Euro:  RO41CECEIS10C1EUR1027184
Cont Lei: RO68CECEIS1030RON1027133
Sucursala Iasi, Agentia Piata Unirii

Numar brevet de turism: 16421 / 19.04.2010
Numar licenta de turism: 6769 / 2013
Numar polita de asigurare: 49615 emisa de Omniasig, valabila pana la 12.03.2019