Centrul de pelerinaj "Sf. Parascheva" Iasi

Pelerinaj în ISRAEL și MUNTELE SINAI

3 - 10 Aprilie 2020
850
EUR
Locul de plecare: 
Iaşi
Nopţi de cazare: 
7
Tip masă: 
Demipensiune
Tip transport: 
Avion
Servicii incluse: 
 • transport avion Iași – Tel Aviv – Iași, taxe de aeroport, asistenţă în aeroport la sosire şi plecare;
 • 7 nopţi cazare la hoteluri de 3/4* în Israel și 2/3* în Egipt (categoria de stea este valabilă şi aferentă pentru Israel si Egipt; conform clasificării europene hotelurile sunt de 2/3*), conform programului, în camere duble;
 • demipensiune (2 mese pe zi - conform programului; intrare cu cină, ieșire cu mic dejun);
 • taxe de intrare la obiectivele din program;
 • transport cu autocar cu aer condiţionat, conform programului;
 • preot însoţitor/ghid local vorbitor de limba română din partea Centrului de Pelerinaj.   

 

Nu sunt incluse in pret: 
 • tips Israel 25 euro/ persoană - obligatoriu;
 • tips Egipt 10 euro/ persoană - obligatoriu;
 • opțional - Plimbare cu vaporul pe Marea Galileii - 10 euro/ persoană;
 • opțional - Ieșirea noaptea la Sf. Liturghie – 10 euro/persoană;
 • cheltuieli personale;
 • masa de prânz (10 – 15 euro/pers.) - opțional;
 • asigurarea medicală;
 • catering pe timpul zborului.

 

Program: 
Ziua 1 – VINERI – 03 APRILIE 2020

Întâlnirea grupului la aeroportul internațional din Iași la ora 03:00 și pregătirea pentru formalitățile de îmbarcare. Deplasare din Iași la ora 06:05 cu avionul pe ruta Iași - Tel Aviv (aeroport Ben Gurion – Compania WizzAir) cu aterizare la ora 09:00. Primul popas duhovnicesc în Țara Sfântă este în localitatea Lida – patria Sfântului Mare Mucenic Gheorghe unde ne închinăm în biserica ce adăpostește Mormântul Sfântului Mare Mucenic, lanțurile cu care a fost înlănțuit și o părticică din Sfintele sale Moaște. Călătorim spre nordul Țării Sfinte și ajungem în oraşul Nazaret, unde ne vom închina în Biserica situată în preajma izvorului Buna Vestire, biserică pictată de fraţii Moroşanu (români), în anul 1977 și în Biserica Bunei-Vestiri a Maicii Domnului, construită pe locul casei Maicii Domnului şi a Dreptului Iosif. Mergem în Cana Galileii și ne închinăm în Biserica ridicată în amintirea momentului în care Mântuitorul nostru Iisus Hristos a săvârșit prima minune în Galileea - minunea preschimbării apei în vin.

Cazare şi cină la Hotel 3*/ 4* în Tiberias/ Nazaret

 

Ziua 2 – SÂMBĂTĂ – 04 APRILIE 2020

Mic dejun.

Ajungem pe Muntele TaborMuntele Schimbării la Faţă a Mântuitorului nostru Iisus Hristos - unde ne vom închina în Mănăstirea greacă ortodoxă cu Biserica ce are hramul Schimbarea la Faţă. Mergem pe Muntele Fericirilor, Capernaum – oraşul Domnului nostru Iisus Hristos, unde ne vom închina în Biserica ortodoxă greacă cu hramul Sfinţii Apostoli și vom vizita situl arheologic al vechiului oraş Capernaum unde se află casa soacrei Sfântului Petru, sinagoga oraşului și Biserica din regiunea celor şapte izvoare denumită Tabgha  (Hepta Pegon în limba greacă) locul unde Mântuitorul nostru Iisus Hristos a săvârşit minunea înmulţirii celor cinci pâini şi doi peşti. Plimbare cu vaporul pe Marea Galileii (opţional).

Cazare şi cină la Hotel 3*/ 4* în Betleem/ Ramallah.

Ora 00:00 dimineața plecare către Cetatea Ierusalimului pentru participare la Sf. Liturghie la Sf. Mormânt (opțional) – minim 30 participanți.

 

Ziua 3 – DUMINICĂ – 05 APRILIE 2020

Mic dejun.

Închinare la Așezământul Românesc de la Ierusalim. Ne întoarcem la Ierusalim și mergem mai întâi la Sfântul Mormânt pentru a ne închina. Străbatem cartierul armean și ajungem pe Muntele Sion unde ne vom închina în Biserica Adormirii Maicii Domnului, la locul Cinei celei de Taină şi vom vizita mormântul Regelui David. Intrăm din nou în cetate prin Poarta Sionului, străbatem cartierul armean apoi pe cel evreiesc și vizităm Zidul Plângerii sau Zidul de Vest. Mergem apoi la Betleem unde ne vom închina în Biserica Naşterii Domnului în peștera unde s-a născut Mesia. Ne închinăm în Biserica romano-catolică Sf. Ecaterina ce adăpostește chilia Fericitului Ieronim, cel ce a tradus versiunea Bibliei – Vulgata în limba latină vulgară sau populară.

Cazare şi cină la Hotel 3*/ 4* în Betleem/ Ramallah.

 

Ziua 4 – LUNI – 06 APRILIE 2020

Mic dejun.

Ajungem pe Valea Iordanului, vom merge la locul real al Botezului Domnului nostru Iisus HristosBetabara („Casa Vadului” – regiunea de vărsare a Iordanului în Marea Moartă) leagăn de viață duhovnicească al sihaștrilor printre care Sfânta Maria Egipteanca și Sf. Cuvioasa Parascheva pentru o vreme și vom poposi la Mănăstirea Sfântul Gherasim de la Iordan pentru a ne închina. Ne îndreptăm spre sudul Țării Sfinte, trecând pe lângă orașul Ierihon și Marea Moartă, străbatem Deșertul Negev, orașul Eilat, până la Taba, frontiera cu Egiptul. Trecem granița și ne îndreptăm spre Mănăstirea Sfânta Ecaterina de la baza Muntelui Sinai.

Cazare şi cină la Hotel în Sinai.

Ora 01.00 dimineața, cu lanterne în mână și încălțăminte adecvată începem urcușul pe Muntele Sinai, munte de pe care Moise a primit Tablele Legii Vechiului Testament, pentru a vedea un superb și impresionant răsărit de soare.

Urcarea pe munte exclude participarea la Sf. Liturghie de la Mănăstire.

 

Ziua 5 – MARȚI – 07 APRILIE 2020

Micul dejun.

Mergem la Mănăstirea Sfânta Ecaterina, leagăn al Ortodoxiei Răsăritene, unde ne vom închina la moaștele Sfintei Mare Mucenițe Ecaterina, vom vizita muzeul mănastirii și osuarul unde sunt depuse sfinte moaște. De aici ne îndreptăm spre Taba, localitatea de frontieră cu statul Israel. Trecem granița și facem o scurtă oprire la Marea Roșie în orașul Eilat. În funcție de timp, scurtă oprire la Marea Moartă în Stațiunea Ein Bokek, după care ne îndreptăm spre Ierusalim.

Cazare şi cină la hotel 3*/4* în Betleem/ Ramallah.

 

Ziua 6 – MIERCURI – 08 APRILIE 2020

Mic dejun.

Mergem la Hozeva, prin Wady Kelt (Valea Pârâului Cherit) pentru a ne închina în Mănăstirea Sfântul Gheorghe, la moaştele Sf. Ioan Iacob Hozevitul sau de la Neamţ și în Peștera Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul ce adăpostește acum un paraclis ce îi poartă numele în cadrul aceleași mănăstiri. Ne îndreptăm spre oraşul Ierihon – cel mai vechi oraş din lume și ne vom închina în Biserica Aşezământului românesc și Biserica greacă – ortodoxă unde se află Sicomorul lui Zaheu Vameșul. În funcție de timp mergem să ne închinăm la Sf. Mormânt pentru prima oară în acest pelerinaj.

Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în Betleem/ Ramallah.

 

Ziua 7 – JOI – 09 APRILIE 2020

Mic dejun.

Ne întoarcem la Ierusalim și poposim pe Muntele Eleon - Muntele Înălţării Domnului nostru Iisus Hristos unde ne vom închina în Mănăstirea rusească ce adăpostește locul aflării Capului Sf. Ioan Botezatorul.(În funcție de timp se poate merge – opțional - în Biserica octogonală ctitorie a Sfintei Împăărătese Elena - locul real al Înălțării Mântuitorului – acum sub autoritate musulmană – intrarea 1€/persoanăă). Poposim în Biserica Dominus Flevit (Domnul a plâns); Biserica Tuturor Naţiunilor (sau Biserica rugăciunii Mântuitorului Iisus Hristos din Grădina Ghetsimani) şi Biserica ce adăpostește Mormântul Maicii Domnului din Grădina Getsimani. Pe traseu se poate opri în funcție de timp și la Biserica martirajului Întâiul Mucenic Sf. Arhidiacon Ștefan. Continuăm pelerinajul nostru intrând în Cetatea Ierusalimului prin Poarta Sf. Arhidiacon Ştefan, se vizitează Biserica ce adăpostește locul casei părinților Maicii Domnului și se parcurge Via Dolorosa sau Drumul Crucii, cu cele 14 opriri, Biserica Sfântului Mormânt, Golgota, Piatra Ungerii, Paraclisul Sfintei Elena – locul unde aceasta a găsit lemnul Sfintei Cruci şi celelalte paraclise. Timp liber pentru cumpărături.

Cazare şi cină la hotel 3*/4* in Betleem/ Ramallah.

 

Ziua 8 – VINERI – 10 APRILIE 2020

Mic dejun.

Ora 05:30 mergem spre aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv. Decolare la ora 09:55 și aterizare pe aeroportul internațional din Iași la ora 12:55.

 

1.Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.

2.Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).

3.Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.

4.Compania aeriană  îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor.

5.Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru Israel, Iordania şi Egipt.

6.Bagaje: bagajul de cală (1 buc.)

Wizz Air bagaj de cală de 20 kg, dimensiuni: 149 x 119 x 171 cm (înălţime + lăţime + lungime) și bagaj de mână de 10 kg, dimensiuni: 40 x 30 x 20 cm (fara troler).

7.Distribuția camerelor la hotel se face de către recepția acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepție, asistat de însoțitorul de grup.

8.Pentru anumite facilități din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitați recepționerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.

9.Prezentul document constituie anexă la contractul de prestări servicii.

10.Agenția nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure.

 

Condiţii de înscriere: 
 • paşaport valabil minim 6 luni de la data întoarcerii în ţară.

 

DESPRE LOCAŢIILE ÎN CARE V-AR PLĂCEA SĂ AJUNGEŢI

Pași de pelerin prin Grădina Maicii Domnului

Când am fost în pelerinaj în Sfântul Munte m-am simțit cu adevărat ca și cum aș fi în grădina Maicii Domnului. Pretutindeni este o atmosferă de liniște și pace, e ceva ce simți că nu e de pe acest pământ, căci dacă ar fi fost de pe acest pământ, atunci negreșit, oamenii, care sunt mereu în căutare de ceva nou, ar fi descoperit acest lucru și l-ar fi introdus în felul de a fi al societății. Dar acea pace sufletească vine de la însuși Hristos, care a și spus: „Pace vă las vouă, pacea Mea o dau vouă, nu precum dă lumea vă dau Eu”(Matei, 14:27).

+ citeşte în continuare

Jurnalul pelerinului Împărtăşeşte-ne experienţa ta din pelerinaje!

22 Martie 2018
Maria

Este un pelerinaj de vis ' avem ghid (doi )parintele de la biserica Cucova si parintele de la biserica Horia , care sant extraordinari de buni , de suflet sa le dea bunul Dumnezeu sanatate multa , mai avem cateva zile , mi- asi dori sa stau cateva saptamanii , atat este de frumos aici in Ierusalim.

4 Decembrie 2017
Ionela

A fost un pelerinaj extraordinar de frumos și foarte bine organizat! Domnii șoferi merită nota 10 cu felicitări. Pr. Iordachescu - un ghid extraordinar de bine pregătit. Mulțumim!

5 Aprilie 2016
Mihail

Aș dori în mod special să spun că sunt foarte mulțumit de prestația Părintelui Roman Gabriel, ghidul care ne-a arătat și alte locuri foarte interesante în afară de cele specificate în îndrumătorul primit înainte de plecarea în pelerinaj, explicând cu lux de amănunte și mult profesionalism la fiecare loc vizitat. În mod personal îi mulțumesc și îl recomand cu căldură și altor grupuri de pelerini.

CENTRUL DE PELERINAJ SFÂNTA PARASCHEVA

Sediul central la Iași

Adresa:     Bd. Stefan cel Mare si Sfant, nr. 14,Iasi - 700064, Romania

Telefon:    0040 232 276 907, 0764 609 006
Mobil:       0766 092 210; 0040 786 261 250
Fax:           0040 232 276 867
Email:       centruldepelerinaj@yahoo.co.uk
                   office@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08 :00 – 16 :00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis

Punct de lucru Piatra Neamţ

Adresa:     Bd. Traian, nr. 3, Langa Spitalul Judetean, Piatra Neamt - 610136, Romania

Telefon:    0040 233 261 610
Mobil:       0040 766 092 248
Fax:           0040 233 261 610
Email:       piatra.neamt@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08:00 – 16:00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis
Sărbători cu cruce roșie: 12:00 – 16:00

Punct de lucru Pașcani

Adresa:     Str. Moldovei, nr.8 (parter)

Mobil:       0040 0747 072 439
Email:       pascani@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08 :30 – 16 :30
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis

Punct de lucru Botoșani

Adresa:     Str. Victoriei, nr. 12 (vis a vis de biserica Sf. Gheorghe)

Mobil:      0040 0745 108 971
Email:       botosani@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08 :00 – 16 :00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis

Date bancare: CENTRUL DE PELERINAJ (pentru plata pelerinajelor):

OTP Bank
Cont Lei:    RO58OTPV0000000002519498
Cont Euro: RO30OTPV0000000002519517
COD SWIFT: OTPVROBU

CEC BANK
Cont Euro:  RO41CECEIS10C1EUR1027184
Cont Lei: RO68CECEIS1030RON1027133
Sucursala Iasi, Agentia Piata Unirii

Date bancare: PROVITUR ROMANIA  (pentru plata ASIGURARILOR MEDICALE)
FUNDATIA PROMOVAREA  SI VALORIZAREA IDENTITATII TURISMULUI DIN ROMANIA “PROVITUR ROMANIA”

OTP BANK Sucursala Stefan cel Mare
LEI:   RO 18 OTPV 000 000 000 1556 135  
COD SWIFT: OTPVROBU

 

Numar brevet de turism: 16421 / 19.04.2010
Numar licenta de turism: 1379/ 06.03.2019
Numar polita de asigurare: NR. 51967 emisa de Omniasig - valabila pana la 23.01.2020