Centrul de pelerinaj "Sf. Parascheva" Iasi

Pelerinaj la Constantinopol și Balcik, Castelul Reginei Maria din Bulgaria

15 - 21 Iulie 2023
550
EUR
Locul de plecare: 
Iaşi
Nopţi de cazare: 
6
Tip transport: 
Autocar
Servicii incluse: 
 • transport cu autocar clasificat;
 • 6 nopți cazare în camere duble și triple cu mic dejun (Hotel de 3* - 4 * conform clasificării din Istanbul și Bulgaria);
 • ghid local pentru zilele:  4, 5 ;
 • Croaziera pe Bosfor;
 • Taxe parcări;
 • însoțitor de grup din partea Centrului de Pelerinaj Sf. Parascheva
Nu sunt incluse in pret: 
 • asigurarea medicală:  lei;
 • mesele de prânz și cina;
 • intrări la obiective: aprox.  euro;
 • supliment single:  euro;
 • transportul cu tramvaiul în centrul Orașului: aprox.  lire turcești / 1 tură;
 • cheltuieli personale.
Program: 
ZIUA 1

Plecare din Iaşi la ora 06:00 pe traseul Focșani – București - Giurgiu – Ruse – Basarabovo, Mănăstirea Sf Dimtrie Basarabov (este o mănăstire ortodoxa înființată în peștera în care s-a nevoit Sfântul Dimitrie cel Nou și este singura mănăstire săpată în stâncă încă locuita din întreaga Bulgarie.) - Veliko Târnovo (capitala celui de al doilea Țarat Bulgar).

Cazare la Hotel 3*/4*, în Arbanasi/Veliko Tarnovo, Bulgaria.

 
ZIUA 2

Mic dejun.  Veliko Târnovo - continuăm drumul spre Svilengrad, prin Valea Trandafirilor, Capitan Andreevo (Bulgaria) - Kapikule (Turcia). După trecerea frontierei în Turcia, oprim la Edirne (fostul oras Adrianopol întemeiat de împăratul roman Hadrian. A fost capitala Imperiului Otoman între 1365 – 1453) -  tur panoramic Podul Tunca, vizitarea capodoperei arhitectului Sinan, Moscheea Selimiye Cami (se afla în renovare) și la Epivata, locul de naștere al Sf. Cuvioase Parascheva. După vizitarea acestui obiectiv vom continua drumul către Istanbul. 

Cazare la Hotel 3*/4* în Istanbul

 
ZIUA 3

Mic dejun. Deplasare cu autocarul pentru a vizita:

Biserica din Vlaherne cu hramul Acoperământul Maicii Domnului (loc unde Maica Domnului s-a arătat mulțimii strânse în vremea împăratului Leon cel Înţelept, când oraşul era asediat şi a lăsat asupra lor Acoperămânul); Biserica Românească cu hramul Sfânta Muceniţă Paraschevi, Sfinţii Martiri Brâncoveni şi Sfânta Arghira (ctitorie a Sfântului Constantin Brâncoveanu, închinare la moaştele Sfintei Arghira şi Sfântul Nifon, Patriarhul Constantinopolului); Patriarhia Ecumenica (în mod simbolic cea mai înaltă autoritate canonică a lumii creştin-ortodoxe. Închinare la moaştele Sfântului Grigorie Teologul, Sfântului Ioan Gura de Aur, ale Sfintei Solomoni, ale Sfintei Eufimia și ale Sfintei Teofana.  Tot aici este „Coloana Flagelării”, o bucată din coloana de care a fost legat Iisus Hristos când soldaţii romani l-au biciuit şi l-au torturat; Mănăstirea Izvorul Tămăduirii. Prima biserica a fost construită de împăratul Leon I Tracul, datorită unei minuni pe care a trăit-o când era soldat – înainte de a intra în cetate: Leon Marcelus a întâlnit un orb care l-a rugat să-i dea apă de băut şi să-l îndrume spre cetate. Atunci, un glas de femeie i-a poruncit să caute în apropiere, unde se afla un izvor, şi să ude ochii orbului cu apa curată. Făcând astfel, orbul a deschis ochii şi a  început să-L slăveasca pe Dumnezeu. Apoi, acelaşi glas i-ar fi zis lui Leon că va moşteni tronul împărătesc. După ce a fost uns împărat, Leon a construit o biserică închinată Maicii Domnului, pe locul acelui izvor. 

 Croazieră pe Bosfor în care se pot vedea diverse obiective aflate pe malul European sau Asiatic. 

Cazare la Hotel 3*/4* în Istanbul

 
ZIUA 4

Mic dejun.  Deplasare cu autocarul (doar dacă unitatea de cazare nu este centrala) către centrul istoric și tur pietonal, care include vizită la: Catedrala Sfânta  Sofia (prima biserică de pe acest loc a fost construită de Constantin cel Mare în anul 325, dar a ars într-un incediu în anul 404. A fost reconstruită de Teodosius II în anul 415, dar a fost din nou distrusă în timpul Răscoalei Nika din anul 532.  Clădirea actuală a fost construită de împăratul Iustinian între anii 532-537 - cu taxa  de intrare).

Biserica Sf. Irinase afla în proces de reconstituire - locul unde s-au ținut ședințele celui de-al doilea Sinod Ecumenic (381). Biserica a fost reședință patriarhală înainte de construirea Bisericii Sfânta Sofia; (cu taxa  de intrare); Palatul Topkapi (reşedinţa sultanilor, actualul Muzeu Naţional al Turciei, cu mâna dreaptă a Sf. Ioan Botezătorul, sabia Sf. Ştefan cel Mare); (cu taxa  de intrare); Locul fostului Hipodrom, unde acum se află: Fântâna lui Wilhem II, Obeliscul Egiptean, Coloana Şerpuită, Coloana lui Constantin Porfirogenetul; Moscheea Albastră, se afla în proces de reconstituire - construită între anii 1609 – 1616 în timpul domniei sultanului Ahmed I, fiind cea mai mare moschee din Istanbul;

Timp liber pentru cumpărături 1h – 2 h maxim (în funcție de timpul de vizitare al obiectivelor).

Cazare la Hotel 3*/4* în Istanbul

 
ZIUA 5

Mic dejun.  În aceasta zi ne vom deplasa cu autocarul pentru a vizita următoarele obiective: Palatul Dolmabahce (vizită (reședința noua și moderna a ultimilor sultani, ba chiar folosită  și de primul președinte al Turciei moderne: Mustafa Ataturk), locul unde Regele Carol a primit firmanul de domnie de la Înalta Poarta; (cu taxa  de intrare);  Mănăstirea Pantocrator (vizită) , este a doua cea mai mare biserică din Istanbul, după Catedrala Sfânta Sofia. Mănăstirea a fost întemeiată de către împăratul Ioan al II-lea Comneanul (1118-1143) și de către soția lui, Irina, prințesa a Ungariei. Măreața mănăstire bizantina, închinată Mântuitorului A-toate-Tiitor și Maicii Domnului Mult-milostiva, a fost construita intre anii 1118 și 1137; Moscheea lui Suleyman Magnificul (vizită), una din cele mai mari moschei din lume, construită  de vestitul arhitect turc, Sinan și mausoleul acestuia,  Podul Galata (admirare din autocar, este cel mai vechi pod din Istanbul peste Cornul de Aur); 

Timp liber.

Cazare la Hotel 3*/4* în Istanbul

 
ZIUA 6

Mic dejun. Îmbarcare în autocar și plecare spre Bulgaria, traversând granița pe la Malko-Tarnovo și străbatem de-a lungul litoralului Marii Negre. Facem popas la Nessebar, denumit și ‘’Dubrovnik al Marii Negre’’, vechiul oraș încântă și astăzi cu erul medieval.

Cazare: Hotel 3*/4*  în Varna, Bulgaria.

 
ZIUA 7

Mic dejun. Deplasare spre Balcik, al treilea port ca mărime, al Bulgariei, un orășel mic și romantic situat pe coasta Marii Negre. Vom vizita Castelul Reginei Maria și Grădina Botanica

Se continuă drumul către Iași, pe traseul – Vama Veche – Pod Cernavodă – Fetești – Iași – Galați -Vaslui . Ajungere în Iași târziu în noapte.

 

Observații: programul acțiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfășurare sau se pot înlocui unele obiective în funcție de anumite situații speciale.

 

 Supliment grup:

* grup minim 35 – 39 pers. - tariful se majorează cu  Euro/persoană

     * DACĂ GRUPUL ESTE MAI MIC DE 34 PERSOANE, TARIFUL SE RECALCULEAZĂ CU 15 ZILE ÎNAINTE DE PLECARE ÎN FUNCȚIE DE NUMĂRUL FINAL DE PERSOANE.

 
Condiţii de înscriere: 

Copie carte de identitate/pasaport;

Avans 30% din valoarea pelerinajului.

 

Conditii de calatorie https://www.mae.ro/travel-conditions/3753

DESPRE LOCAŢIILE ÎN CARE V-AR PLĂCEA SĂ AJUNGEŢI

Pelerinaje 2021

Dragi pelerini,
Dupa anul 2020, plin de incercari din toate punctele de vedere, Centrul Mitropolitan de Pelerinaj Sf. Parascheva din Iasi vine in intampinarea dumneavoastra cu ofertele noastre pentru pelerinajele din anul 2021.
Incepand din luna ianuarie 2021 adaugam zilnic ofetele noastre pentru anul 2021.
+ citeşte în continuare

Jurnalul pelerinului Împărtăşeşte-ne experienţa ta din pelerinaje!

12 Septembrie 2023
Pelerini în Israel, 29 august - 05 septembrie 2023
 • Mulțumim părintelui Cojocaru   care a transformat acest pelerinaj într-o înaltă trăire sufleteasca.
 • Mulțumim bunului Dumnezeu și părintelui Marcel Cojocaru pentru acest pelerinaj în care am pășit pe urmele mintuitorului Cuvintele frumoase ale părintelui au rămas întipărite în suflet
 • Mulțumim bunului Dumnezeu, pentru ajutorul de a vedea Tara Sfânta, părintelui Marcel  Cojocaru pentru dragostea și răbdarea cu care ne-a însoțit si organizatorilor .Fam Roman.
12 Septembrie 2023
Pelerin în Israel, 29 august - 05 septembrie 2023
Dau Slavă lui Dumnezeu pentru acest pelerinaj reușit.
Multumesc din suflet pentru maniera de gestionare a acestui pelerinaj din toate punctele de vedere.
Mii de mulțumiri părinte pentru lecția de istorie, umorul dumneavoastră și că ați împărtășit și nouă din Harul primit de la Domnul nostru Iisus Hristos .Ne revine nouă datoria ca cele văzute, auzite și simțite să le împărtășim aproapelui nostru.
Dumnezeu să ne întărească să ne lăsăm pe noi, și Harul Fiul lui Dumnezeu primit in dar, sa crească intru fiecare, ca nimeni sa nu rămână pe dinafară  si toți să moștenim împărăția lui Dumnezeu.
Am convingerea că majoritatea plecăm mai buni și mai bogati spiritual.
Multă sănătate la toată lumea.
Doamne ajută!
Cu ajutorul lui Dumnezeu, pe data viitoare.
12 Septembrie 2023
Pelerin în Israel, 29 august - 05 septembrie 2023

Mulțumesc Bunului Dumnezeu ca, la cei 77 de ani, mi-a ajutat să-mi împlinesc visul de o viata, acela de a ajunge pe aceste locuri pline de istorie și religiozitate. Mulțumesc părintelui Marcel Cojocaru pentru felul cum ne-a condus în aceste opt zile. M-a impresionat cultura vasta   pe care o poseda și ca este un foarte bun cunoscător al fenomenului Israel. M-a captat prin conținutul explicațiilor dar și prin dictia deosebita și tonalitatea vocii plăcută și atrăgătoare. Valoarea explicațiilor a crescut prin prezentarea părerilor personale despre un anumit fenomen ca și prin glumele presărate. Mulțumesc grupului, și mai ales colegilor de camera, că m-au acceptat asa cum sunt. Dumnezeu sa fie cu noi.

CENTRUL MITROPOLITAN DE PELERINAJ SFÂNTA PARASCHEVA

Sediul central la Iași

Adresa:     Bd. Stefan cel Mare si Sfant, nr. 14,Iasi - 700064, Romania

Telefon:    0040 232 276 907
Fax:           0040 232 276 867
Email:       centruldepelerinaj@yahoo.co.uk
                   office@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08 :00 – 16 :00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis

 

Punct de lucru Piatra Neamț

Adresa:     Bld. Traian, nr. 3A, lângă Spitalul Județean Piatra Neamț, Neamț, Romania

Telefon:    0040 754 014 062
Email:       piatra.neamt@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08:00 – 16:00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis
Sărbători cu Cruce Rosie: 12:00 - 16:00
Sărbători legale : închis

 

Date bancare: CENTRUL MITROPOLITAN DE PELERINAJ (pentru plata pelerinajelor):

OTP Bank
Cont Lei:    RO58OTPV0000000002519498
Cont Euro: RO30OTPV0000000002519517
COD SWIFT: OTPVROBU

CEC BANK
Cont Euro:  RO41CECEIS10C1EUR1027184
Cont Lei: RO68CECEIS1030RON1027133
Sucursala Iasi, Agentia Piata Unirii

Date bancare: PROVITUR ROMANIA  (pentru plata ASIGURARILOR MEDICALE)
FUNDATIA PROMOVAREA  SI VALORIZAREA IDENTITATII TURISMULUI DIN ROMANIA “PROVITUR ROMANIA”

OTP BANK Sucursala Stefan cel Mare
LEI:   RO 18 OTPV 000 000 000 1556 135  
COD SWIFT: OTPVROBU

 

Numar brevet de turism: 16421 / 19.04.2010
Numar licenta de turism: 1379/ 06.03.2019
Numar polita de asigurare: OMNIASIG 52888 - valabila pana la data 01.02.2024