Centrul de pelerinaj "Sf. Parascheva" Iasi

Pelerinaj în Țara Sfântă

21 - 25 Februarie 2023
Oferta specială
790
EUR
Locul de plecare: 
Iaşi
Nopţi de cazare: 
4
Tip masă: 
Demipensiune
Tip transport: 
Avion
Servicii incluse: 
 • transport avion Iași – Tel Aviv – Iași, Compania WizzAir, taxe de aeroport, asistenţă în aeroport la sosire şi plecare;

 • 4 nopţi cazare la hoteluri de 3/4* (categoria de stea este valabilă şi aferentă pentru Israel; conform clasificării europene hotelurile sunt de 2/3*), conform programului, în camere duble, cu aer condiţionat, baie, telefon, televizor;

 • demipensiune (2 mese pe zi - conform programului; intrare cu cină, ieșire cu mic dejun);

 • taxe de intrare la obiectivele din program;

 • transport cu autocar cu aer condiţionat, conform programului;

 • preot însoţitor din partea Centrului de Pelerinaj.     

Nu sunt incluse in pret: 

• tips în valoare de 25 Euro de persoană (se plătește obligatoriu către însoțitorul de grup)

• Mănăstirea Sf. Sava – 5 Euro/persoană

• ieșirea noaptea la Sf. Liturghie – 10 euro/persoană

• masa de prânz

• cheltuieli personale

asigurare medicală de călătorie care să acopere costuri asociate îmbolnăvirii cu COVID-19 este condiție obligatorie pentru intrarea în Israel.

Program: 
ZIUA 1 – Marți, 21 februarie

Întâlnirea grupului la aeroportul internațional din Iași la ora 04.30 și pregătirea pentru formalitățile de îmbarcare. Decolăm din Iași la ora 06:45 și aterizăm la Tel Aviv, pe aeroportul Ben Gurion, la ora 09:35. Primul popas duhovnicesc în Țara Sfântă este în localitatea Lida, unde ne închinăm în biserica ce adăpostește Mormântul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe. Mergem la Ierusalim, pe Muntele Sion, unde ne vom închina în Biserica Adormirii Maicii Domnului, la locul Cinei celei de Taină şi vom vizita mormântul Regelui David. Intrăm în Cetate prin Poarta Sionului, străbatem cartierul evreiesc și vizităm Zidul Plângerii. Vizităm Mănăstirea rusească „Aleksandr Nevski”, care păstrează rămăşiţe ale vechiului zid al Ierusalimului. Pelerinii vor putea trece prin poarta prin care și Iisus a intrat în Ierusalim, numită „urechile acului” – o mică gaură în zid prin care întârziații intrau noaptea în cetate, atunci când porţile erau închise. Vom merge apoi să ne închinăm la Sf. Mormânt, Golgota, Piatra Ungerii și Paraclisul Sfintei Elena – locul aflării lemnului Sfintei Cruci. 

Cazare şi cină la Hotel 3/ 4* în BETLEEM

 
ZIUA 2 – Miercuri, 22 februarie

Mic dejun. Ne îndreptăm spre Mănăstirea Hozeva și ne închinăm la moaştele Sf. Ioan Iacob. Mergem apoi la Râul Iordan, la locul Botezului Domnului. Ne îndreptăm spre oraşul Ierihon, unde vom vedea biserica de pe Muntele Ispitirii, apoi ne închinăm la Aşezământul românesc din orasul Ierihon și biserica greacă în curtea căreia se află Sicomorul lui Zaheu Vameșul. Oprim la Marea Moartă, cu plaja aflată la cea mai joasă altitudine din lume, - 417 m. Apoi ne deplasăm la Mănăstirea Sfântul Gherasim de la Iordan. 

Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în BETLEEM.

 
ZIUA 3 – Joi, 23 februarie

Mic dejun. Mergem la peștera unde au poposit magii, după ce au plecat de la Betleem, acum paraclis în cadrul Mănăstirii Sf. Teodosie. Ne vom deplasa cu microbuze până la Mănăstirea Sf. Sava din pustiul Iudeii (opţional). Ne închinăm apoi în Biserica ortodoxă „Câmpul păstorilor”. Mergem la Betleem și ne vom închina în Biserica Naşterii Domnului, în Peștera unde s-a născut Mesia. Vizităm Mănăstirea „Dreptul Simeon” din cartierul Katamon al Ierusalimului, După amiază ne îndreptăm spre localitatea Ein Karem, patria Sfântului Ioan Botezătorul și ne vom închina în Biserica ridicată pe locul casei lui Zaharia și a Elisabetei. Mergem apoi la Biserica Vizitării, locul de întâlnire a Maicii Domnului cu Elisabeta, mama Sf. Ioan. 

Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în BETLEEM.

 

Ora 00:30 (opțional). Plecare către Cetatea Ierusalimului, pentru participare la Sf. Liturghie de noapte, la Sf. Mormânt. Revenim la hotel în jurul orei 03.30.

 
ZIUA 4 – Vineri, 24 februarie

Mic dejun. Ajungem pe Muntele Eleon – Muntele Înălţării Domnului, unde ne vom închina în Mănăstirea rusească ce adăpostește locul aflării Capului Sf. Ioan Botezătorul. Ne îndreptăm spre Biserica „Dominus Flevit” (Domnul a plâns). În Grădina Ghetsimani, mergem la Biserica Naţiunilor (sau Biserica rugăciunii Mântuitorului) şi Mormântul Maicii Domnului. Oprim la biserica construită pe locul unde a fost martirizat Sf. Arhidiacon Ștefan. Intrăm în Cetatea Ierusalimului prin Poarta Leilor, vizităm Biserica ce adăpostește locul casei părinților Maicii Domnului, Scăldătoarea Vitezda și parcurgem Via Dolorosa sau Drumul Crucii, cu cele 14 opriri. Finalizăm cu Biserica Sfântului Mormânt. 

Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în BETLEEM.

 
ZIUA 5 – Sâmbătă, 25 februarie

Mic dejun. La ora 06:30 pornim spre aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv. Decolare la ora 10:40 și aterizare pe aeroportul internațional din Iași, la ora 13:50.

 

NOTĂ:

 • autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.
 • Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
 • Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
 • Compania aeriană  îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor.
 • Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru Israel, Iordania şi Egipt.
 • Bagaje: bagajul de cală (1 buc.) Wizz Air bagaj de cală de 20 kg, dimensiuni: 149 x 119 x 171 cm (înălţime + lăţime + lungime) și bagaj de mână de 10 kg, dimensiuni: 40 x 30 x 20 cm.
 • Distribuția camerelor la hotel se face de către recepția acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepție, asistat de însoțitorul de grup.
 • Pentru anumite facilități din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitați recepționerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
 • Prezentul document constituie anexă la contractul de prestări servicii.
 • Agenția nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure.

 

Notă: În funcţie de programul festivităţilor şi al posibilităţilor de participare, din motive de securitate, se poate schimba ordinea vizitării obiectivelor pe zile, sau înlocui vizitarea unor obiective prevăzute în program.

Condiţii de înscriere: 

Documentele necesare intrării în Israel începând cu data de 1 Martie 2022:

• PLF completat cu maximum 48h de ore înainte de intrarea în Israel;

• Paşaport valabil minim 6 luni de la data întoarcerii în ţară

DESPRE LOCAŢIILE ÎN CARE V-AR PLĂCEA SĂ AJUNGEŢI

Pelerinaje 2021

Dragi pelerini,
Dupa anul 2020, plin de incercari din toate punctele de vedere, Centrul Mitropolitan de Pelerinaj Sf. Parascheva din Iasi vine in intampinarea dumneavoastra cu ofertele noastre pentru pelerinajele din anul 2021.
Incepand din luna ianuarie 2021 adaugam zilnic ofetele noastre pentru anul 2021.
+ citeşte în continuare

Jurnalul pelerinului Împărtăşeşte-ne experienţa ta din pelerinaje!

22 Martie 2023
Pelerin Israe, 18-25 februarie 2023

Cu binecuvântarea Mântuitorului, am beneficiat de un minunat pelerinaj în Țara Sfântă, în perioada 18-25 februarie 2023, având drept ghid plin de har și evlavie pe Părintele Diacon Daniel Dimitriu Sîrghie și pe inimoasa și frumoasa sa soție Vasilica. Noi, două doamne din Iași, trecute bine de prima tinerețe, am plecat la drum pline de speranță dar ușor neîncrezătoare....Mărturisesc că aceste gânduri pesimiste au fost imediat înlocuite de o bucurie imensă determinată nu numai de măreția locurilor vizitate dar mai ales de atmosfera de prietenie ocrotitoare pe care am perceput-o în fiecare moment. Familia Pr. Sîrghie, familie de creștini adevărați, cu dragoste față de oameni precum și prezența Părintelui Liviu din Miroslăvești, au făcut din acest pelerinaj un punct de reper în existența noastră. Timpul a pierdut din dimensiuni, în aceste 7 zile, s-a dilatat și a săpat amintiri adânci,  unice și pline de recunoștință în inimile și mințile noastre. Cuvintele sunt prea sărace să poată exprima bogăția de sentimente care ne-a inundat întreaga noastră ființă. De multe ori ne-am identificat cu suferințele Mântuitorului, care S-a Jertfit pentru noi, oamenii. Am devenit mai buni, mai toleranți, mai credincioși.  Mulțumim cu evlavie Cerului pentru această trăire!

 

20 Martie 2023
Pelerin Israel, 7-14 martie 2023

Minunate sunt lucrările Tale, Doamne!!! Despre pelerinaj..., ce pot să spun? Emoționant , încântător, chiar cutremurător , toate acestea fiind încărcătoare de  ,,energie " dumnezeiască !  Îmi doresc foarte mult și sper să păstrez această energie timp îndelungat! 

17 Februarie 2023
Pelerin Egiptul Crestin, 02-10 februarie 2023

Multumim tuturor pentru posibilitatea de a învăța câte ceva de la fiecare în parte și în mod special pr. Paisie care a adăugat valoare fiecăruia dintre noi! Multumim lui Dumnezeu și tuturor sfinților care ne-au primit în Egipt și care ne-au oferit exemplul lor de vietuire creștină. Multumim ghidei noastre, care a ne-a călăuzit cu răbdare, profesionalism și cu bucuria de a dărui și a se dărui pe sine, pentru ca noi sa fim mulțumiți. Multumim copiilor egipteni care ne-au învățat cat de puțin avem nevoie de lucruri materiale pentru a fi fericiți! Tuturor va mulțumesc pentru clipele pretioase petrecute în acest pelerinaj!

CENTRUL MITROPOLITAN DE PELERINAJ SFÂNTA PARASCHEVA

Sediul central la Iași

Adresa:     Bd. Stefan cel Mare si Sfant, nr. 14,Iasi - 700064, Romania

Telefon:    0040 232 276 907
Fax:           0040 232 276 867
Email:       centruldepelerinaj@yahoo.co.uk
                   office@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08 :00 – 16 :00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis

 

Punct de lucru Piatra Neamț

Adresa:     Bld. Traian, nr. 3A, lângă Spitalul Județean Piatra Neamț, Neamț, Romania

Telefon:    0040 754 014 062
Email:       piatra.neamt@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08:00 – 16:00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis
Sărbători cu Cruce Rosie: 12:00 - 16:00
Sărbători legale : închis

 

Date bancare: CENTRUL MITROPOLITAN DE PELERINAJ (pentru plata pelerinajelor):

OTP Bank
Cont Lei:    RO58OTPV0000000002519498
Cont Euro: RO30OTPV0000000002519517
COD SWIFT: OTPVROBU

CEC BANK
Cont Euro:  RO41CECEIS10C1EUR1027184
Cont Lei: RO68CECEIS1030RON1027133
Sucursala Iasi, Agentia Piata Unirii

Date bancare: PROVITUR ROMANIA  (pentru plata ASIGURARILOR MEDICALE)
FUNDATIA PROMOVAREA  SI VALORIZAREA IDENTITATII TURISMULUI DIN ROMANIA “PROVITUR ROMANIA”

OTP BANK Sucursala Stefan cel Mare
LEI:   RO 18 OTPV 000 000 000 1556 135  
COD SWIFT: OTPVROBU

 

Numar brevet de turism: 16421 / 19.04.2010
Numar licenta de turism: 1379/ 06.03.2019
Numar polita de asigurare: OMNIASIG 52888 - valabila pana la data 01.02.2024