Centrul de pelerinaj "Sf. Parascheva" Iasi

Ierusalim

Ierusalimul, capitala tarii si cel mai mare oras al acesteia e cunoscut ca si Orasul Sfant sau Taramul Fagaduintei. Acesta e impartit in patru mari cartiere: Cartierul Evreilor, Cartierul Crestinilor, Cartierul Musulmanilor si al Armenilor. Orasul reprezinta o imbinare intre un loc sfant si un oras modern. Peste tot in oras se pot zari preoti, mollahi, rabini, biserici apartinand diferitelor culte sau piete aglomerate. Cea mai veche parte a orasului este Orasul lui David, Siloam in Biblie, si reprezinta locul pe unde au trecut David, Solomon si profetii.

Ierusalimul este capitala tarii si cel mai mare oras din Israel, supra-numit si Orasul Sfant sau Taramul Fagaduintei. Acesta e impartit in patru mari cartiere: Cartierul Evreilor, Cartierul Crestinilor, Cartierul Musulmanilor si al Armenilor. Cea mai veche parte a orasului este Orasul lui David, Siloam in Biblie, si reprezinta locul pe unde au trecut David, Solomon si profetii. Pe Via Dolorosa, drumul pe care Iisus a mers de la judecata spre rastignire, se afla cele 14 opriri ale Crucii, care duc spre Biserica Sfantului Mormant din Cartierul Crestin, cunoscut ca locul unde a fost ingropat si unde a inviat Mantuitorul Iisus Hristos. Pe Muntele Ghetsimani se afla numeroase biserici printre care: Flevit (in traducere "Domnul a plans"), Biserica Maicii Domnului, Biserica Pater Noster si Pestera Ghetsimani, precum si o livada de maslini despre care se zice ca ar fi veche de peste 2000 de ani. Pe Muntele Maslinilor, in fiecare Duminica a Floriilor sute oameni reediteaza intrarea lui Iisus in Ierusalim, locul unde acesta a plans fiind marcat de o biserica in forma de lacrima. Zidul Plangerii reprezinta ceea ce s-a pastrat din cel de-al doilea Templu, distrus de romani. Aici vin pelerini de pretutindeni sa se roage, iar lunea si joia dimineata, baietii de 13 ani primesc majoratul religios. De asemenea, vinerea seara tinerii celebreaza la apusul soarelei inceperea Sabatului. Ierusalimul gazduieste un numar foarte mare de muzee, Muzeul Israelului fiind cel mai mare si mai cunoscut. Aici pot fi admirate colectii de pictura sau sculptura si o serie de artefacte faimoase precum Manuscrisele de la Marea Moarta. Daca Tel-Aviv este cel mai modern si occidental oras din Israel, centrul economic al tarii, Haifa este locul unde se combina influentele arabe si est-europene, traditia cu modernul. Una dintre atractiile principale ale acestuia din urma este Muntele Carmel, oferind o panorama minunata asupra orasului.

Via Dolorosa, e drumul pe care Iisus a mers de la judecata spre rastignire. Aici se afla cele 14 opriri ale Crucii care duc spre Biserica Sfantului Mormant din Cartierul Crestin, cunoscut ca si locul unde a fost ingropat si unde a inviat Mantuitorul Iisus Hristos.

Pe Muntele Ghetsimani se afla numeroase biserici printre care: Flevit, in traducere Domnul a plans, Biserica Maicii Domnului, Biserica Pater Noster sau Pestera Ghetsimani, precum si o livada de maslini despre care se zice ca ar fi veche de peste 2000 de ani.
Pe Muntele Maslinilor, in fiecare Duminica a Floriilor se aduna sute de oameni pentru a reedita intrarea lui Iisus in Ierusalim. Locul unde Domnul a plans e marcat de o biserica in forma de lacrima.

Zidul Plangerii reprezinta fragmentul ce a ramas din cel de-al doilea Templu, distrus de romani. Aici pelerini de pretutindeni vin sa se roage, avand loc evenimente foarte diverse: lunea si joi dimineata, baietii de 13 ani primesc majoratul religios iar vinerea seara tinerii celebreaza la apusul soarelei inceperea Sabatului.

Ierusalimul gazduieste un numar foarte mare de muzee, Muzeul Israelului, fiind cel mai mare si cunoscut, adapostiind numeroase colectii de pictura sau scluptura si o serie de artefacte faimoase precum Manuscrisele de la Marea Moarta.
Tel-Aviv, este cel mai modern si occidental loc din Ierusalim, centrul economic al tarii, unde majoritatea populatie este foarte tanara. Acesta se poate lauda cu plajele exotice si curate, restaurantele si cluburile luxoase.

Situl arheologic Tzipppori, dateaza din sec II si a fost in trecut capitala Galileei. Ruinele acesteia s-au pastrat foarte bine, putand fi vazute si azi drumuri romane, o cetate a cruciatilor si un sistem roman de apeducte.

DESPRE LOCAŢIILE ÎN CARE V-AR PLĂCEA SĂ AJUNGEŢI

Pelerinaje 2021

Dragi pelerini,
Dupa anul 2020, plin de incercari din toate punctele de vedere, Centrul Mitropolitan de Pelerinaj Sf. Parascheva din Iasi vine in intampinarea dumneavoastra cu ofertele noastre pentru pelerinajele din anul 2021.
Incepand din luna ianuarie 2021 adaugam zilnic ofetele noastre pentru anul 2021.
+ citeşte în continuare

Jurnalul pelerinului Împărtăşeşte-ne experienţa ta din pelerinaje!

27 Septembrie 2024
Pelerin în România, 21 septembrie 2024

A fost o zi frumoasă,binecuvântată, cu multă încărcătură spirituală, credință și rugăciune. Mulțumim pentru acest pelerinaj deosebit! Doamne ajută!

9 Septembrie 2024
Pelerin în România, 08 septembrie 2024

La Sihăstria Neamț am stat afară la masă, totul a fost foarte bine pregătit, cu dragoste și sfințenie. Mulțumim din suflet,cu mult respect pentru acest hram organizat perfect și vizita la Sihla minunată!

9 Septembrie 2024
Pelerin în Georgia, 02 - 09 septembrie 2025

Doamne ajută, bucurie! Mulțumim pentru pelerinaj, a fost o binecuvântare, ne-am simțit foarte bine la toate mănăstirile alături de Sfinții Părinți și sfintele icoane vii, mari făcătoare de minuni! Am simțit raiul,Maica Domnului cu Hristos și toți sfinții mai aproape de noi! 

Subscribe to RSS - Ierusalim

CENTRUL MITROPOLITAN DE PELERINAJ SFÂNTA PARASCHEVA

Sediul central la Iași

Adresa:     Bd. Stefan cel Mare si Sfant, nr. 14,Iasi - 700064, Romania

Telefon:    0040 232 276 907
Fax:           0040 232 276 867
Email:       centruldepelerinaj@yahoo.co.uk
                   office@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08 :00 – 16 :00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis

 

Punct de lucru Piatra Neamț

Adresa:     Bld. Traian, nr. 3A, lângă Spitalul Județean Piatra Neamț, Neamț, Romania

Telefon:    0040 754 014 062
Email:       piatra.neamt@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08:00 – 16:00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis
Sărbători cu Cruce Rosie: 12:00 - 16:00
Sărbători legale : închis

 

Date bancare: CENTRUL MITROPOLITAN DE PELERINAJ (pentru plata pelerinajelor):

OTP Bank
Cont Lei:    RO58OTPV0000000002519498
Cont Euro: RO30OTPV0000000002519517
COD SWIFT: OTPVROBU

CEC BANK
Cont Euro:  RO41CECEIS10C1EUR1027184
Cont Lei: RO68CECEIS1030RON1027133
Sucursala Iasi, Agentia Piata Unirii

Date bancare: PROVITUR ROMANIA  (pentru plata ASIGURARILOR MEDICALE)
FUNDATIA PROMOVAREA  SI VALORIZAREA IDENTITATII TURISMULUI DIN ROMANIA “PROVITUR ROMANIA”

OTP BANK Sucursala Stefan cel Mare
LEI:   RO 18 OTPV 000 000 000 1556 135  
COD SWIFT: OTPVROBU

 

Numar brevet de turism: 16421 / 19.04.2010
Numar licenta de turism: 1379/ 06.03.2019
Numar polita de asigurare: OMNIASIG 52888 - valabila pana la data 01.02.2024
Ierusalim | Centrul de pelerinaj "Sf. Parascheva" Iasi

Eroare

Mesaj de eroare

Recoverable fatal error: Argument 1 passed to xmlsitemap_node_create_link() must be an instance of stdClass, boolean given, called in /rest/www/centruldepelerinaj.ro-0/centruldepelerinaj.ro/sites/all/modules/xmlsitemap/xmlsitemap_node/xmlsitemap_node.module on line 28 and defined în xmlsitemap_node_create_link() (linia 194 din /rest/www/centruldepelerinaj.ro-0/centruldepelerinaj.ro/sites/all/modules/xmlsitemap/xmlsitemap_node/xmlsitemap_node.module).
Situl a întâmpinat o eroare. Încercaţi din nou.