Centrul de pelerinaj "Sf. Parascheva" Iasi

Pelerinaj în Turcia - cele 7 Biserici ale Apocalipsei și insula Rhodos, din Grecia

29 Mai - 7 Iunie 2020
590
EUR
Locul de plecare: 
Iaşi
Nopţi de cazare: 
9
Tip masă: 
Mic dejun
Tip transport: 
Autocar
Servicii incluse: 
 • transport cu autocar clasificat;
 • 9 nopți cazare în camere duble și triple cu mic dejun inclus (Hotel de 3* - 4 * conform clasificării din Turcia si Bulgaria );
 • 6 cine;
 • Feribot Eceabat – Canakkale;
 • Taxe parcari;
 • ghid local pentru ziua a 4-a ;
 • însoțitor de grup din partea Centrului de Pelerinaj „Sf. Parascheva’’.

 

Nu sunt incluse in pret: 
 •      asigurarea medicală;
 •      mesele suplimentare;
 •      intrări la obiective: aprox. 150 euro;
 •      taxa de ferry boat către Insula Rhodos : 40 euro aprox.;
 •      supliment single: 140 euro;
 •      cheltuieli personale.

 

Program: 
ZIUA 1 ( 620 km) – vineri, 29 mai

Plecare din Iaşi pe traseul Focșani – București - Giurgiu – Ruse – Basarabovo, Mănăstirea Sf Dimtrie Basarabov (este o mănăstire ortodoxa înființată în peștera în care s-a nevoit Sfântul Dimitrie cel Nou și este singura mănăstire săpată în stâncă încă locuita din întreaga Bulgarie.) - Veliko Târnovo (capitala celui de al doilea Țarat Bulgar) – tur auto, admirare o frumoasa priveliște asupra Cetății Tsarevets.

Cazare la Hotel 3*/4*, în Arbanasi/Veliko Tarnovo, Bulgaria.

 

ZIUA 2 (480 km) – sâmbăta, 30 mai

Mic dejun.

Veliko Târnovo - continuăm drumul spre Svilengrad, prin Valea Trandafirilor, Capitan Andreevo (Bulgaria) - Kapikule (Turcia), Edirne (fostul oras Adrianopol întemeiat de împăratul roman Hadrian. A fost capitala Imperiului Otoman între 1365 – 1453) -  tur panoramic Podul Tunca, vizitarea capodoperei arhitectului Sinan, Moscheea Selimiye Cami.  Traversarea Strâmtorii Dardanele cu feribotul ce leagă Marea Egee cu Marea Marmara, Eceabat– Canakkale.

Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în Canakkale.

 

ZIUA 3 (440 km) – duminica, 31 mai

Mic dejun.

Plecare către Kuşadasi. Lângă Canakkale, la Hisarlîk, se oprește pentru o scurta vizită la ruinele vechilor cetăți Troia (I – IX, inclusiv Troia VII, cea descrisă de Homer – cu taxa de intrare). Deplasare spre cetatea antica Pergam – deplasare cu teleferic ( cu taxa de intrare - Bergama-oraș antic grecesc, devenit capitala Regatului Pergam în timpul perioadei elenistice 281-133 î.Hr. Pergamul este amintit în cartea Apocalipsei) cu vizitarea Templului lui Serapis, prima biserică dedicată Sf. Ioan, cunoscută astăzi ca și Curtea Roșie (cu de taxa intrare  - aici a fost iniţial un templu păgân. În anul 92 d.Hr., în acest templu a fost martirizat Sfântul Antipa, primul arhiepiscop al Pergamului, numit   din porunca Sfântului Ioan),  trecere prin Izmir (vechea Smyrna, cetatea păstorită de Sfântul Policarp, oraş fondat în sec. IV î.Hr., cetatea păstorită de Sfântul Policarp). Continuăm drumul spre Kuşadasi.

Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în Kuşadasi.

 

ZIUA 4 (70 km) – luni, 01 iunie

Mic dejun.

Deplasare spre Selcuk (fostul Efes). Se vizitează:

-  vestigiile din fosta cetate Efes (Biblioteca lui Celsus, Odeonul, marele teatru în care a predicat Sf. Ap. Pavel, Atelierul lui Dimitrios; Biserica Maicii Domnului ridicată pe locul în care s-a ţinut al III-lea Sinod Ecumenic, în anul 431;cu taxa de intrare  (neinclusa in tariful pelerinajului)

- Nimphäum-ul fantana lui Traian, Agora, Templul lui Hadrian, Stadionul); - cu taxa de intrare  (neinclusa in tariful pelerinajului)

- grota celor 7 adormiți - locul in care potrivit traditiei crestine a fost ingropata Sf. Maria Magdalena – fara taxa de intrare

- Deplasare la capela Panaghia Kapoulou – Casa și izvoarele Maicii Domnului din Efes (conform tradiţiei creştine, Maica Domnului a fost adusă în Efes de către Sfântul Apostol Ioan Evanghelistul, la scurt timp după Învierea din morţi a Mântuitorului, aici urmând a locui până la Adormirea ei. Biserica datează din sec.VI-VII, dar  fundaţiile casei au  o origine mult mai veche – posibilitatea ca acestea să aparţină sec. I fiind foarte mare. Astăzi este biserică romano-catolică). - cu taxa de intrare (neinclusa in tariful pelerinajului)

- cetatea bizantină cu ruinele bisericii ridicate de Împăratul Iustinian şi mormântul Sf. Ioan Evanghelistul (biserica ridicată de Împăratul Justinian deasupra mormântului Sf. Ioan Evanghelistul) - cu taxa de intrare  (neinclusa in tariful pelerinajului)

- Deplasare la Templul zeitei Artemis - (una dintre cele 7 minuni ale lumii, templu construit în sec. VI î.Hr, a fost incendiat în anul 356 î.Hr., de un cetățean din Efes cu numele de Herostrat, din dorința de a deveni celebru) - fara taxa de intrare

Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în Kuşadasi.

 

ZIUA 5 ( 370 km) – marți, 02 iunie

Mic dejun.

Plecare spre Marmaris la ora 07:00. În Didim vom vizita cetăţile antice greceşti Milet (1 h pentru vizita)  şi Didim (1 h pentru vizita). Deplasare către orașul Bodrum - tur panoramic (fostul Halicarnas cu mausoleul – una din cele 7 minuni ale lumii antice) şi Castelul Cavalerilor Ioaniţi. Ora 16:00 deplasare către Marmaris pe traseul Bodrum – Yatagan – Akyaka.

Cazare şi cină la Hotel 3*/4*, în Marmaris.

 

ZIUA 6 ( 20 km) – miercuri, 03 iunie

Mic dejun.

Excursie de o zi în Insula Rhodos (din Grecia). Autocarul va însoți grupul până la ferry-boat. Vizitarea obiectivelor pe insulă  se va realiza pedestră , unde se vizitează Palatul Marelui Senior, Strada Cavalerilor, Portul Mandraki, Biserica Sfântul Mucenic Fanurie (construită pe locul unde a trăit). Timp liber în insulă.

Cazare şi cină la Hotel 3*/4*, în Marmaris.

 

ZIUA 7 ( 240 km) – joi, 04 iunie

Mic dejun.

Deplasare spre Pamukkale, se vizitează Cetatea Laodiceea cu taxa de intrare , prima biserica ridicata în Asia Mica de Împăratul Constantin cel Mare si ruinele Cetatii Hierapolis cu taxa de intrare , unde se vor vizita Biserica - martirion ridicată în fosta cetate, pe locul unde a fost martirizat Sf. Apostol Filip și mormântul nou descoperit de arheologi, terasele calcaroase cu apă termală  (fenomen unic în lume, coborârea nu este periculoasă însă va necesita atenție!).

Cazare şi cină la Hotel 3*/4*, în Pamukkale.

 

ZIUA 8 (570 km) – vineri, 05 iunie

Mic dejun.

Plecare către Istanbul pe traseul – Alasehir – Sardes - Bursa – Akhisar – Balikesir,  cu vizitarea pe traseu a ruinelor anticelor cetăţi: Philadelphia (Alasehir, oraş fondat în anul 189 î.Hr. de regele Eumenes II al Pergamonului. Acesta a dat numele cetăţii, după cum îşi numea fratele, care a fost succesorul său, Attalus II, ca semn al dragostei sale – Philadelphos – “cel care îşi iubeşte fratele”. Este una dintre bisericile menţionate în Cartea Apocalipsei), Sardes (a fost capitala Regatului antic Lydia, unul dintre cele mai importante oraşe al Imperiului Persan. În anul 17 d.Hr. oraşul a fost distrus din cauza unui cutremur, dar a fost reconstruit şi şi-a recăpătat importanţa, fiind unul dintre cel mai mari oraşe din Asia Minor până la perioada Bizantină târzie. Este menţionat în Cartea Apocalipsei) și Thiatira ( Akhisar , regele Seleucus I Nicanor, în jurul anului 290 î.Hr. numeşte acest oraş Thyateira, după ce, fiind în război cu Lysimachus, află că soţia sa a născut o fată, „thuateira” în limba greacă. Este una dintre cetăţile amintite în Cartea Apocalipsei)Uskudar – Travesare Podul Bosfor – Istanbul.

Cazare la Hotel 3*/4*, în Istanbul.

 

ZIUA 9 (490 km) – sâmbăta, 06 iunie

Mic dejun. 

În aceasta zi ne vom închina la următoarele obiective din Istanbul:

1. Patriarhia Ecumenică (în mod simbolic cea mai înaltă autoritate canonică a lumii creştin-ortodoxe. Închinare la moaştele Sfântului Grigorie Teologul, Sfântului Ioan Gura de Aur, ale Sfintei Solomoni, ale Sfintei Eufimia și ale Sfintei Teofana.  Tot aici este „Coloana Flagelării”, o bucată din coloana de care a fost legat Iisus Hristos când soldaţii romani l-au biciuit şi l-au torturat);

2.. Mănăstirea Izvorul Tămăduirii. Prima biserica a fost construită de împăratul Leon I Tracul, datorită unei minuni pe care a trăit-o când era soldat – înainte de a intra în cetate: Leon Marcelus a întâlnit un orb care l-a rugat să-i dea apă de băut şi să-l îndrume spre cetate. Atunci, un glas de femeie i-a poruncit să caute în apropiere, unde se afla un izvor, şi să ude ochii orbului cu apa curată. Făcând astfel, orbul a deschis ochii şi a  început să-L slăveasca pe Dumnezeu. Apoi, acelaşi glas i-ar fi zis lui Leon că va moşteni tronul împărătesc. După ce a fost uns împărat, Leon a construit o biserică închinată Maicii Domnului, pe locul acelui izvor. 

3. Biserica din Vlaherne cu hramul Acoperământul Maicii Domnului (loc unde Maica Domnului s-a arătat mulţimii strânse în vremea împăratului Leon cel Înţelept, când oraşul era asediat şi a lăsat asupra lor Acoperămânul);

4. Biserica Românească cu hramul Sfânta Muceniţă Paraschevi, Sfinţii Martiri Brâncoveni şi Sfânta Arghira (ctitorie a Sfântului Constantin Brâncoveanu, închinare la moaştele Sfintei Arghira şi Sfântul Nifon, Patriarhul Constantinopolului);

Ora 12:00 cel târziu - Plecare spre Bulgaria, pe ruta Edirne – Svilengrad - Veliko Târnovo.

Sosire în orașul Veliko Tarnovo la ora 21:30 aprox., în funcție de trafic și de formalitățile vamale.

Cazare la Hotel 3*/4*, în Arbanasi/Veliko Tarnovo, Bulgaria.

 

ZIUA 10 (620 km) – duminica, 07 iunie

Mic dejun.

Îmbarcare în autocar și plecare spre România, dar nu înainte de a vizita Cetatea Tsarevets  (cu taxa de intrare - deplasare pedestra către interiorul Cetății. Se vor vizita  următoarele obiective și vom admira o superba priveliște asupra Orașului Veliko Tarnovo:

Catedrala Mitropolitana Adormirea Maicii Domnului, unde pana în anul 1396 au fost păstrate moaștele Sf Filofteia, care a fost originara din Tarnovo, strămutate în prezent la Mănăstirea Curtea de Argeș. În pridvorul ei sunt îngropați mitropoliții Clement, Sofronie și Antim de Tirnovo. Poziționată pe vârful dealului Cetății Medievale Tsarevets, Catedrala Patriarhala, urcare pedestra, cu hramul "Înălțarea Domnului", a găzduit pentru o vreme moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva care, se află acum la Iași, moaște care au fost aduse de împăratul Ioan Asan al II-lea de la Epivata. ,  pe traseul Ruse – Giurgiu – București – Bacău – Iași.

Sosire în Iași la o oră târzie, în funcție de trafic și de formalitățile vamale.

 

Observații: programul acțiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfășurare sau se pot înlocui unele obiective în funcție de anumite situații speciale.

Sa luăm aminte:

* Pelerinajul nu este excursie sau concediu, ceea ce înseamnă că scopul este diferit de al acestora. Un pelerin datorează a pleca la drum cu inima dornică de a călători spre Dumnezeu, Care poate fi aflat mai aproape în anumite locuri;

* Pelerinajul înseamnă, de asemenea, nevoință și asceză, înfruntarea lipsurilor și a ispitelor, care pot proveni în anumite situații;

* Mersul pe jos către anumite obiective se încadrează tot în aceasta nevoință, care în anumite situații este inevitabil. Așadar, pelerinii trebuie să se asigure că au condiția morală și fizică pentru a parcurge distanţe de până la jumătate de oră de mers pe jos;

* De asemenea, este bine de avut în vedere faptul că în program pot interveni modificări obiective, ca urmare a condițiilor de trafic, sau chiar a programului mănăstirilor/obiectivelor, care diferă de la una la cealaltă.

* Așezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în funcție de data achitării avansului și semnării (întocmirii) contractului.

* Agenția nu se obliga sa găsească partaj persoanelor care călătoresc singure.

 

Condiţii de înscriere: 

 Supliment grup:

* grup minim 35 – 40 pers. - tariful se majorează cu 30 Euro/persoană

* DACĂ GRUPUL ESTE MAI MIC DE 34 PERSOANE, TARIFUL SE RECALCULEAZĂ CU 10 ZILE ÎNAINTE DE PLECARE ÎN FUNCȚIE DE NUMĂRUL FINAL DE PERSOANE.

Tarif copii: primul copil in camera cu 2 adulti, în varsta de 0-6,99 ani plateste - Euro (al doilea plateste  Euro), copilul de 7-11,99 ani plateste - Euro.

ACTE NECESARE: pașaport valabil minim 6 luni de la data intrării în Turcia.

 

DESPRE LOCAŢIILE ÎN CARE V-AR PLĂCEA SĂ AJUNGEŢI

Pași de pelerin prin Grădina Maicii Domnului

Când am fost în pelerinaj în Sfântul Munte m-am simțit cu adevărat ca și cum aș fi în grădina Maicii Domnului. Pretutindeni este o atmosferă de liniște și pace, e ceva ce simți că nu e de pe acest pământ, căci dacă ar fi fost de pe acest pământ, atunci negreșit, oamenii, care sunt mereu în căutare de ceva nou, ar fi descoperit acest lucru și l-ar fi introdus în felul de a fi al societății. Dar acea pace sufletească vine de la însuși Hristos, care a și spus: „Pace vă las vouă, pacea Mea o dau vouă, nu precum dă lumea vă dau Eu”(Matei, 14:27).

+ citeşte în continuare

Jurnalul pelerinului Împărtăşeşte-ne experienţa ta din pelerinaje!

22 Martie 2018
Maria

Este un pelerinaj de vis ' avem ghid (doi )parintele de la biserica Cucova si parintele de la biserica Horia , care sant extraordinari de buni , de suflet sa le dea bunul Dumnezeu sanatate multa , mai avem cateva zile , mi- asi dori sa stau cateva saptamanii , atat este de frumos aici in Ierusalim.

4 Decembrie 2017
Ionela

A fost un pelerinaj extraordinar de frumos și foarte bine organizat! Domnii șoferi merită nota 10 cu felicitări. Pr. Iordachescu - un ghid extraordinar de bine pregătit. Mulțumim!

5 Aprilie 2016
Mihail

Aș dori în mod special să spun că sunt foarte mulțumit de prestația Părintelui Roman Gabriel, ghidul care ne-a arătat și alte locuri foarte interesante în afară de cele specificate în îndrumătorul primit înainte de plecarea în pelerinaj, explicând cu lux de amănunte și mult profesionalism la fiecare loc vizitat. În mod personal îi mulțumesc și îl recomand cu căldură și altor grupuri de pelerini.

CENTRUL DE PELERINAJ SFÂNTA PARASCHEVA

Sediul central la Iași

Adresa:     Bd. Stefan cel Mare si Sfant, nr. 14,Iasi - 700064, Romania

Telefon:    0040 232 276 907, 0764 609 006
Mobil:       0766 092 210; 0040 786 261 250
Fax:           0040 232 276 867
Email:       centruldepelerinaj@yahoo.co.uk
                   office@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08 :00 – 16 :00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis

Punct de lucru Piatra Neamţ

Adresa:     Bd. Traian, nr. 3, Langa Spitalul Judetean, Piatra Neamt - 610136, Romania

Telefon:    0040 233 261 610
Mobil:       0040 766 092 248
Fax:           0040 233 261 610
Email:       piatra.neamt@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08:00 – 16:00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis
Sărbători cu cruce roșie: 12:00 – 16:00

Punct de lucru Pașcani

Adresa:     Str. Moldovei, nr.8 (parter)

Mobil:       0040 0747 072 439
Email:       pascani@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08 :30 – 16 :30
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis

Punct de lucru Botoșani

Adresa:     Str. Victoriei, nr. 12 (vis a vis de biserica Sf. Gheorghe)

Mobil:      0040 0745 108 971
Email:       botosani@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08 :00 – 16 :00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis

Date bancare: CENTRUL DE PELERINAJ (pentru plata pelerinajelor):

OTP Bank
Cont Lei:    RO58OTPV0000000002519498
Cont Euro: RO30OTPV0000000002519517
COD SWIFT: OTPVROBU

CEC BANK
Cont Euro:  RO41CECEIS10C1EUR1027184
Cont Lei: RO68CECEIS1030RON1027133
Sucursala Iasi, Agentia Piata Unirii

Date bancare: PROVITUR ROMANIA  (pentru plata ASIGURARILOR MEDICALE)
FUNDATIA PROMOVAREA  SI VALORIZAREA IDENTITATII TURISMULUI DIN ROMANIA “PROVITUR ROMANIA”

OTP BANK Sucursala Stefan cel Mare
LEI:   RO 18 OTPV 000 000 000 1556 135  
COD SWIFT: OTPVROBU

 

Numar brevet de turism: 16421 / 19.04.2010
Numar licenta de turism: 1379/ 06.03.2019
Numar polita de asigurare: NR. 51967 emisa de Omniasig - valabila pana la 23.01.2020