Centrul de pelerinaj "Sf. Parascheva" Iasi

Sărbătoarea Schimbării la Față a Mântuitorului pe Muntele Tabor 8 zile / 7 nopți

14 - 21 August 2018
795
EUR
Locul de plecare: 
Iaşi
Nopţi de cazare: 
7
Tip masă: 
Demipensiune
Tip transport: 
Avion
Servicii incluse: 
 • transport avion Iași - Tel Aviv - Iași, taxe de aeroport, taxele de viză, asistenţă în aeroport la sosire şi plecare;
 • 7 nopţi cazare la hoteluri de 3/4* (categoria de stea este valabilă şi aferentă pentru Israel, conform clasificării europene hotelurile sunt de 2/3*), conform programului, în camere duble, cu aer condiţionat, baie, telefon, televizor, demipensiune (2 mese pe zi - conform programului; intrare cu cină, ieșire cu mic dejun);
 • taxe de intrare la obiectivele din program, transport cu autocar cu aer condiţionat, conform programului;
 • preot însoţitor/ghid local vorbitor de limba română din partea Centrului de Pelerinaj.
Nu sunt incluse in pret: 
 • asigurarea medicală;
 • masa de prânz;
 • cheltuieli personale.      
 • tips Israel – 25 euro/persoană;
 • taxi deplasare Mănăstirea Sf. Sava – 5 euro/persoană;
 • plimbare cu vaporul pe Marea Galileii - 10 euro/persoană;
 • ieșirea noaptea la Sf. Liturghie pe Muntele Tabor – 10 euro/persoană;
 • ieșire noaptea la Sf. Liturghie la Sfântul Mormânt – 10 euro/persoană.

 

Reduceri si suplimente: 

- Supliment cameră single (170.00 EUR)
Program: 
ZIUA 1, MARȚI

Întâlnirea grupului la aeroportul internațional din Iași la ora 04:30 și pregătirea pentru formalitățile de îmbarcare. Deplasare din Iași la ora 07:00 cu avionul pe ruta Iași - Tel Aviv (aeroport Ben Gurion) cu aterizare la ora 09:50. Primul popas duhovnicesc în Țara Sfântă este în localitatea Lida patria Sfântului Mare Mucenic Gheorghe unde ne închinăm la moaștele Sf. Gheorghe în Biserica greacă ortodoxă din această localitate. Ne deplasăm spre Ein Karem, patria Sfântului Ioan Botezătorul și ne vom închina în Biserica ridicată pe locul casei lui Zaharia și Elisabeta, vizitarea locului de întâlnire a Maicii Domnului cu Elisabeta, mama Sf. Ioan,  Izvorul Fecioarei Maria și Biserica greacă ortodoxă din această localitate. Spre seara pășim în Oraşul Ierusalim și mergem să ne închinăm la Sfântul Mormânt pentru prima dată în acest pelerinaj.

Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în Betleem.

 

ZIUA 2, MIERCURI

Mic dejun.

Vom vizita: Muntele Măslinilor: Mănăstirea rusească de pe Muntele Înălţării – Eleon, Biserica Dominus Flevit (Domnul a plâns); Grădina Ghetsimani, cu Biserica Tuturor Naţiunilor (sau Biserica Patimilor lui Iisus) şi Biserica ce adăpostește mormântul Maicii Domnului din Grădina Getsimani. Continuăm pelerinajul nostru intrând în Cetatea Ierusalimului prin poarta Sf.Arhidiacon Ştefan; se vizitează casa Maicii Domnului și scăldătoarea Vitezda; se parcurge Via Dolorosa sau Drumul Crucii, cu cele 14 opriri, Biserica Sfântului Mormânt, Golgota, Piatra Ungerii, Sfântul Mormânt şi toate paraclisele. Timp liber pentru cumpărături.

Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în Betleem.

 

ZIUA 3, JOI

Mic dejun.

Mergem pe urmele Magilor de la Răsărit și ne închinăm în peștera unde au poposit aceștia după ce au plecat de la Betleem, acum paraclis în cadrul Mănăstirii Sf. Teodosie. Ne vom deplasa cu microbuze arabe, până la Mănăstirea Sf. Sava din pustiul Iudeii (opţional). Ne alăturam păstorilor și primim vestea Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos la Biserica greacă - Câmpul păstorilor, mergem apoi la Betleem unde ne vom închina în Biserica Naşterii Domnului în peștera unde s-a născut Mesia. Ne închinăm în Biserica romano-catolică Sf. Ecaterina ce adăpostește chilia Fericitului Ieronim, cel ce a tradus versiunea Bibliei – Vulgata în limba latină vulgară sau populară. Ne întoarcem la Ierusalim pentru a ne închina la Sfântul Mormânt. Timp liber pentru cumpărături.

Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în Betleem.

 

ZIUA 4, VINERI

Mic dejun.

Călătorim în orașul Betania și mergem la mormântul Sfântului Lazăr. Ne îndreptăm spre Hozeva, prin Wady Kelt pentru a ne închina în Mănăstirea Sfântul Gheorghe, la moaştele Sf. Ioan Iacob de la Neamţ (Hozevitul). Continuăm pelerinajul nostru pe Valea Iordanului unde vom vizita regiunea Betabara, locul real al Botezului Mântuitorului nostru Iisus Hristos, apoi vom merge la Mănăstirea Sfântul Gherasim de la Iordan. Ne îndreptăm spre oraşul Ierihon – cel mai  vechi oraş din lume, unde vom vedea biserica greacă de pe Muntele Ispitirii, Aşezământul românesc din orașul Ierihon și biserica greacă – ortodoxă unde se află Sicomorul lui Zaheu Vameșul. În funcție de timp, scurtă oprire la Marea Moartă și inchinare la Sf. Mormânt.

Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în Betleem.

 

ZIUA 5, SÂMBĂTĂ

Coborâm pe Valea Iordanului și ne îndreptăm spre Galileea ajungând pe Muntele Fericirilor, la Capernaum – oraşul Domnului nostru Iisus Hristos, unde se vor vizita Biserica ortodoxă greacă cu hramul Sfinţii Apostoli, situl arheologic al vechiului oraş Capernaum unde se află casa soacrei Sfântului Petru şi sinagoga oraşului. Biserica din regiunea celor şapte izvoare denumită Tabgha - locul unde s-a săvârşit minunea înmulţirii celor cinci pâini şi doi peşti. Plimbare cu vaporul pe Marea Galileii (opţional).

Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în Tiberias/ Nazaret.

Ora 22:00 – plecam din hotel si echipati cu lanterne si incaltaminte adecvata, ne indreptam spre muntele Tabor (pe care il urcam pe jos), Muntele Schimbarii la Fata a Domnului nostru Iisus Hristos, pentru a participa la Sfanta Liturghie la Biserica greaca ortodoxa si la minunea coborarii norului deasupra muntelui (una din cele trei minuni care se savarsesc an de an in Tara Sfanta spre intarirea credintei crestine - alaturi de minunea Venirii Sfintei Lumini la Ierusalim in Sambata Patimilor si de intoarcerea Iordanului inapoi la sarbatoarea Bobotezei).

 

ZIUA 6, DUMINICĂ

Mic dejun.

Continuăm pelerinajul nostru cu închinare în satul Cana Galileii, la Biserica situată pe locul unde Mântuitorul nostru Iisus Hristos a săvârșit prima minune în Galileea - minunea preschimbării apei în vin. În oraşul Nazaret ne vom închina în Biserica situată în preajma izvorului Buna Vestire, biserică pictată de fraţii Moroşanu (români), în anul 1977 și în Biserica Bunei-Vestiri a Maicii Domnului, construită pe locul casei Maicii Domnului şi a Dreptului Iosif. La Haifa, port la Marea Mediterană, aflat într-un mare golf la poalele Muntelui Carmel. Ne închinăm în Biserica Stella Maris (Steaua Mării), ce are altarul deasupra peşterii sfântului Prooroc Ilie Tezviteanul. Privire panoramică asupra orașului Haifa și a Grădinilor etajate Bahai – privire din exterior. Călătorim spre Iudeea și ajungem la Ierusalim. În funcție de timp Închinare la Sf. Mormânt.

Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în Betleem.

 

ZIUA 7, LUNI

Mic dejun.

Închinare în Biserica Așezământului Românesc de la Ierusalim. Ne întoarcem în Sfânta Cetate Ierusalim și mergem pe Muntele Sion unde ne vom închina în Biserica Adormirii Maicii Domnului, la locul Cinei celei de Taină şi vom vizita mormântul Regelui David. Intrăm în cetate prin Poarta Sionului, străbatem cartierul armean apoi pe cel evreiesc și vizităm Zidul Plângerii sau Zidul de Vest, apoi mergem să ne închinăm la Sfântul Mormânt pentru ultima oară în acest pelerinaj.

Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în Betleem.

 

ZIUA 8, MARȚI

Mic dejun.

Ora 06:30 mergem spre aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv. Decolare la ora 10:50 și aterizare pe aeroportul internațional din Iași la ora 14:05.

 

Condiţii de înscriere: 
 1. Avans 30% din valoarea pelerinajului
 2. Copie carte identitate și pașaport

DESPRE LOCAŢIILE ÎN CARE V-AR PLĂCEA SĂ AJUNGEŢI

Jurnalul pelerinului Împărtăşeşte-ne experienţa ta din pelerinaje!

22 Martie 2018
Maria

Este un pelerinaj de vis ' avem ghid (doi )parintele de la biserica Cucova si parintele de la biserica Horia , care sant extraordinari de buni , de suflet sa le dea bunul Dumnezeu sanatate multa , mai avem cateva zile , mi- asi dori sa stau cateva saptamanii , atat este de frumos aici in Ierusalim.

4 Decembrie 2017
Ionela

A fost un pelerinaj extraordinar de frumos și foarte bine organizat! Domnii șoferi merită nota 10 cu felicitări. Pr. Iordachescu - un ghid extraordinar de bine pregătit. Mulțumim!

5 Aprilie 2016
Mihail

Aș dori în mod special să spun că sunt foarte mulțumit de prestația Părintelui Roman Gabriel, ghidul care ne-a arătat și alte locuri foarte interesante în afară de cele specificate în îndrumătorul primit înainte de plecarea în pelerinaj, explicând cu lux de amănunte și mult profesionalism la fiecare loc vizitat. În mod personal îi mulțumesc și îl recomand cu căldură și altor grupuri de pelerini.

CENTRUL DE PELERINAJ SFÂNTA PARASCHEVA

Sediul central la Iași

Adresa:     Bd. Stefan cel Mare si Sfant, nr. 14,Iasi - 700064, Romania

Telefon:    0040 232 276 907, 0764 609 006
Mobil:       0766 092 210; 0040 786 261 250
Fax:           0040 232 276 867
Email:       centruldepelerinaj@yahoo.co.uk
                   office@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08 :00 – 16 :00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis

Punct de lucru Piatra Neamţ

Adresa:     Bd. Traian, nr. 3, Langa Spitalul Judetean, Piatra Neamt - 610136, Romania

Telefon:    0040 233 261 610
Mobil:       0040 766 092 248
Fax:           0040 233 261 610
Email:       piatra.neamt@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08:00 – 16:00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis
Sărbători cu cruce roșie: 12:00 – 16:00

Punct de lucru Pașcani

Adresa:     Str. Moldovei, nr.8 (parter)

Mobil:       0040 0747 072 439
Email:       pascani@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08 :30 – 16 :30
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis

Date bancare: CENTRUL DE PELERINAJ (pentru plata pelerinajelor):

OTP Bank
Cont Lei:    RO58OTPV0000000002519498
Cont Euro: RO30OTPV0000000002519517
COD SWIFT: OTPVROBU

CEC BANK
Cont Euro:  RO41CECEIS10C1EUR1027184
Cont Lei: RO68CECEIS1030RON1027133
Sucursala Iasi, Agentia Piata Unirii

Date bancare: PROVITUR ROMANIA  (pentru plata ASIGURARILOR MEDICALE)
FUNDATIA PROMOVAREA  SI VALORIZAREA IDENTITATII TURISMULUI DIN ROMANIA “PROVITUR ROMANIA”

OTP BANK Sucursala Stefan cel Mare
LEI:   RO 18 OTPV 000 000 000 1556 135  
COD SWIFT: OTPVROBU

 

Numar brevet de turism: 16421 / 19.04.2010
Numar licenta de turism: 1379/ 06.03.2019
Numar polita de asigurare: NR. 51967 emisa de Omniasig - valabila pana la 23.01.2020