Centrul de pelerinaj "Sf. Parascheva" Iasi

ZBOR CU AVIONUL DIN IASI - Pelerinaj in Israel, Iordania si Muntele Sinai

1 - 11 Noiembrie 2016
Locul de plecare: 
Iaşi
Nopţi de cazare: 
10
Tip masă: 
Demipensiune
Tip transport: 
Avion
Servicii incluse: 

- transport avion Bucureşti – Tel Aviv SI Tel Aviv - Iasi,

- taxe de aeroport,

- asistenţă în aeroport la sosire şi plecare,

- 10 nopţi cazare la hotel de 3*/4*, conform programului, în camere duble, cu aer condiţionat, baie, telefon, televizor (categoria hotelurilor este cea oficială pentru Israel, Iordania si Sinai),

- demipensiune (2 mese pe zi),

- taxe de intrare la obiectivele din program,

- transport cu autocar modern cu aer condiţionat, conform programului,

- taxa Israeliană de trecere prin vama în Iordania,

- preot însoţitor,

- ghid local vorbitor de limbă română – Israel, Iordania, Sinai

- taxe de viza pentru Iordania si Sinai

Nu sunt incluse in pret: 

- cheltuieli personale;

- tips de 25 Euro în Israel, 10 Euro în Iordania şi 10 euro in Sinai trebuie achitat de toţi pelerinii,

- masa de prânz;

- asigurarea medicală.

- opţionale: ieşire noaptea la Sf. Mormânt – 10 Euro/pers./ieşire, Mănăstirea Sf. Sava – 5 Euro/persoană, plimbare cu vaporul pe Marea Galileii – 10 Euro/persoana

 

Reduceri si suplimente: 

- Reducere pentru inscriere si achitare integrala cu 2 luni inainte de plecare (30.00 EUR)
- Tarif pelerinaj copii 0 - 1.99 ani (100.00 EUR)
- Reducere copii 2 - 6.99 ani (130.00 EUR)
- Reducere copii 7 - 11.99 (30.00 EUR)
- Supliment camera single (200.00 EUR)
Program: 
Ziua 1: Marti 01 noiembrie 2016

Mic dejun.

Intalnirea grupului la aeroportul international din Iasi la ora 04:00 si pregatirea pentru formalitatile de inbarcare. Deplasare din Iasi la ora 06:55 cu avionul pe ruta Iasi - Tel Aviv (aeroport Ben Gurion) cu aterizare la ora 09:50. Primul popas duhovnicesc in Tara Sfanta este in Haifa, port la Marea Mediterană, aflat într-un mare golf la poalele Muntelui Carmel si inchinam in Biserica Stella Maris (Steaua Mării), ce are altarul deasupra peşterii sfantului Prooroc Ilie Tezviteanul. Privire panoramica asupra orasului Haifa si a Grădinilor etajate Bahai – privire din exterior. Vizită în satul Cana Galileii, la Biserica situată pe locul unde Mântuitorul nostru Iisus Hristos a savarsit prima minune în Galileea - minunea preschimbării apei în vin. Oraşul Nazaret, unde vor fi vizitate: Biserica situată în preajma izvorului Buna Vestire, biserică pictată de fraţii Moroşanu (români), în anul 1977; Biserica Bunei-Vestiri a Maicii Domnului, construită pe locul casei Maicii Domnului şi a Dreptului Iosif.

Cazare şi cină la Hotel 3*/ 4* în Tiberias.

Ziua 2: Miercuri 02 noiembrie 2016

Mic dejun.

Ajungem pe Muntele Tabor – Muntele Schimbării la Faţă a Mântuitorului nostru Iisus Hristos - unde ne vom inchina in Mănăstirea greaca ortodoxa cu Biserica ce are hramul Schimbarea la Faţă si cea romano-catolica ce adaposteste ruinele bisericilor din perioadele bizantina si cruciata. Mergem pe Muntele Fericirilor, Capernaum – oraşul Domnului nostru Iisus Hristos, unde se vor vizita Biserica ortodoxă greacă cu hramul Sfinţii Apostoli, situl arheologic al vechiului oraş Capernaum unde se afla casa soacrei Sfântului Petru şi sinagoga oraşului. Biserica din regiunea celor şapte izvoare denumită Tabgha - locul unde s-a săvârşit minunea înmulţirii celor cinci pâini şi doi peşti. Plimbare cu vaporul pe Marea Galileii (opţional).

Ne vom indrepta spre centrul Tarii Sfinte pe Valea Iordanului pana la Betleem.

Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în Betleem.

Ziua 3: Joi 03 noiembrie 2016

Ora 00:00 dimineata plecare catre Cetatea Ierusalimului pentru participare la Sf. Liturghie la Sf. Mormant (optional).

Mic dejun.

Ne vom inchina pe Muntele Măslinilor la Mănăstirea rusească de pe Muntele Înălţării – Eleon, in Biserica Dominus Flevit (Domnul a plâns); Grădina Ghetsimani, cu Biserica Tuturor Naţiunilor (sau Biserica Patimilor lui Iisus) şi Biserica ce adaposteste mormantul Maicii Domnului din Gradina Getsimani. Continuăm pelerinajul nostru intrând în Cetatea Ierusalim prin poarta Sf. Arhidiacon Ştefan si ne inchinam in Biserica ce adaposteste locul casei Parintilor Maicii Domnului iar apoi vizitam Scaldatoarea Vitezda. Cuprinsi de emotie duhovniceasca, mergand pe urmele Mantuitorului, parcurgem Via Dolorosa sau Drumul Crucii, cu cele 14 opriri, Biserica Sfântului Mormânt, Golgota, Piatra Ungerii şi toate paraclisele. Inchinare la Sf. Mormant.

Cazare şi cină la hotel 3*/4* in Betleem.

Ziua 4: Vineri 04 noiembrie 2016

Mic dejun.

Mergem la Hozeva, prin Wady Kelt pentru a ne inchina in Mănăstirea Sfântul Gheorghe, la moaştele Sf. Ioan Iacob Hozevitul sau de la Neamţ, apoi la Raul Iordan – locul real al Botezului Domnului nostru Iisus Hristos – pentru a participa la procesiunea ortodoxa prilejuita de Sărbătoarea Bobotezei, unde oficiaza Patriarhul greco-ortodox al Ierusalimului. Ne îndreptăm spre oraşul Ierihon – cel mai vechi oraş din lume, unde vom vizita biserica greacă de pe Muntele Ispitirii, Aşezământul românesc din orasul Ierihon si biserica greacă – ortodoxă unde se află Sicomorul lui Zaheu Vamesul. Continuăm pelerinajul nostru in orasul Betania si vom vizita mormântul Sfântului Lazăr. In functie de timp mergem sa ne inchinam la Sf. Mormant.

Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în Betleem.

Ziua 5: Sambata 05 noiembrie 2016

Mic dejun.

Calatorim spre sudul Tarii Sfinte si facem o scurta oprire si la Marea Moarta in Statiunea Ein Bokek.Strabatem desertul Negev si ne indreptam catre Eilat si Taba - granita cu Egipt – Peninsula Sinai, trecem granita si ne indreptam spre Manastirea Sf. Ecaterina in Muntele Sinai. Ajungem la Manastirea Sfanta Ecaterina, leagan al Ortodoxiei Rasaritene, unde ne vom inchina la moastele Sfintei Mare Mucenite Ecaterina, muzeul manastirii si osuarul unde sunt depuse sfinte moaste, printre care si sfintele moaste ale Sfantului Stefan Sinaitul.

Cazare şi cină in Sinai.

Ziua 6: Duminica 06 noiembrie 2016

Ora 0100 dimineata devreme, cu lanterne in mana si incaltaminte adecvata pentru munte incepem urcusul pe Muntele Sinai (munte de pe care Moise a primit Tablele Legii Vechiului Testament) pentru a vedea un superb si impresionant rasarit de soare si pentru a da slava lui Dumnezeu prin rugaciune in acest Loc Sfant. Coboram Muntele Sinai si mergem la hotel pentru a lua micul dejun. De aici ne indreptam spre Taba, localitatea de frontiera cu Israel. Trecem granita in Israel si mai apoi in Aqaba – Iordania si ne ndreptam spre localitatea Petra.

Cazare şi cină la hotel 3*/4* în Petra.

Ziua 7: Luni 07 noiembrie 2016

Mic dejun.

Deplasare spre Petra – capitala Nabateenilor, Citadela roz – roşiatică, veche de mai bine de 2.000 de ani, cu clădiri săpate în stâncă, redescoperită în anul 1812, după o uitare de cca. 300 de ani. Defilee înguste, faţade săpate în stâncă, temple, monumente funerare. Se vor face popasuri în special pentru a se vizita Tezaurul – Al Khazanek şi Amfiteatrul. Petra este cea mai cunoscută atracţie a Iordaniei, fiind inclusă în rândul celor 7 minuni ale lumii antice şi moderne (locul al treilea). Ne indreptam spre centrul Iordaniei la Amman capitala Iordaniei, numit în antichitate Philadelphia, situat pe 7 coline si in functie de timp vom face un tur al orasului.

Cazare şi cină la hotel 3*/4* in Amman.

Ziua 8: Marti 08 noiembrie 2016

Mic dejun.

Ajungem pe Muntele Nebo, de unde Moise a văzut Pământul Făgăduinţei. Ne îndreptam spre Oraşul Madaba - oraşul mozaicurilor la Biserica Ortodoxă Sf. Gheorghe, unde se află un mare mozaic cu cea mai veche hartă a Ţării Sfinte, cu centrul la Ierusalim. Coboram Valea Iordanului spre Israel pe podul King Hussein, peste râul Iordan, trecerea frontierei.Ajungem in Tara Sfanta si ne indreptam spre Ierusalim pentru a ne inchina la Sfantul Mormant.

Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în Betleem.

Ziua 9 : Miercuri 09 noiembrie 2016

Mic dejun.

Mergem pe urmele Magilor de la Rasarit si ne inchinam in pestera unde au poposit acestia dupa ce au plecat de la Betleem, acum paraclis in cadrul Mănăstirii Sf. Teodosie – Participare la Sfanta Liturghie de hram. Ne vom deplasa cu microbuze arabe, până la Mănăstirea Sf. Sava din pustiul Iudeii(opţional). Ne alaturam pastorilor si primim vestea Nasterii Domnului nostru Iisus Hristos la Biserica greacă - Câmpul păstorilor, mergem apoi la Betleem unde ne vom închina în Biserica Naşterii Domnului in pestera unde s-a nascut Mesia. Ne inchinam in Biserica romano-catolica Sf. Ecaterina ce adaposteste chilia Fericitului Ieronim, cel ce a tradus versiunea Bibliei – Vulgata in limba latina vulgara sau populara. In functie de timp ne intoarcem la Ierusalim pentru a ne inchina la Sfantul Mormant.

Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în Betleem.

Ziua 10: Joi 10 noiembrie 2016

Mic dejun.

Participare la Sf. Liturghie la Asezamantul Romanesc de la Ierusalim. Ne intoarcem la Ierusalim si mergem mai intai la Sfantul Mormant pentru a ne inchina. Strabatem cartierul armean, si ajungem pe Muntele Sion unde ne vom închina în Biserica Adormirii Maicii Domnului, la locul Cinei celei de Taină şi vom vizita mormântul Regelui David. Intram in cetate prin Poarta Sionului, strabatem cartierul armean apoi pe cel evreiesc si vizităm Zidul Plângerii sau Zidul de Vest. Timp liber pentru cumparaturi.

Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în Betleem.

Ziua 11: Vineri 11 noiembrie 2016

Mic dejun.

Continuăm pelerinajul indreptandu-ne spre localitatea Ein Karem, patria Sfântului Ioan Botezătorul si ne vom inchina in Biserica ridicata pe locul casei lui Zaharia si Elisabeta, vizitarea locului de intalnire a Maicii Domnului cu Elisabeta, mama Sf. Ioan, Izvorul Fecioarei Maria. Poposim in localitatea Lida – patria Sfantului Mare Mucenic Gheorghe. Ultimul popas duhovnicesc in Tara sfanta este in localitatea Tel Aviv – Jafo(localitatea istorica Iope) unde ne vom inchina in Manastirea cu hramul Sfintii Arhangheli Mihail şi Gavril. Ora 12:00 mergem spre aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv. Decolare la ora 17:15 si aterizare aeroportul international din Iasi la ora 20:15.

 

Note

  1. Autorităţile israeliene îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriu statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere. Centrul de Pelerinaj „Sf. Parascheva” nu poate fi făcut răspunzător pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării.

  2. Pelerinul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să ne informeze asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum si asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele Israel, Egipt si Iordania.

  3. În funcţie de programul festivităţilor şi al posibilităţilor de participare, din motive de securitate, se poate schimba ordinea vizitării obiectivelor pe zile, sau înlocui vizitarea unor obiective prevăzute în program.

  4. Cazare în hoteluri de 3*/4* - categoria hotelurilor este cea oficială pentru Israel, Iordania şi Sinai.

 

Condiţii de înscriere: 

Avans 30% din valoarea pelerinajului

Copie carte identitate si pasaport

DESPRE LOCAŢIILE ÎN CARE V-AR PLĂCEA SĂ AJUNGEŢI

Pași de pelerin prin Grădina Maicii Domnului

Când am fost în pelerinaj în Sfântul Munte m-am simțit cu adevărat ca și cum aș fi în grădina Maicii Domnului. Pretutindeni este o atmosferă de liniște și pace, e ceva ce simți că nu e de pe acest pământ, căci dacă ar fi fost de pe acest pământ, atunci negreșit, oamenii, care sunt mereu în căutare de ceva nou, ar fi descoperit acest lucru și l-ar fi introdus în felul de a fi al societății. Dar acea pace sufletească vine de la însuși Hristos, care a și spus: „Pace vă las vouă, pacea Mea o dau vouă, nu precum dă lumea vă dau Eu”(Matei, 14:27).

+ citeşte în continuare

Jurnalul pelerinului Împărtăşeşte-ne experienţa ta din pelerinaje!

22 Martie 2018
Maria

Este un pelerinaj de vis ' avem ghid (doi )parintele de la biserica Cucova si parintele de la biserica Horia , care sant extraordinari de buni , de suflet sa le dea bunul Dumnezeu sanatate multa , mai avem cateva zile , mi- asi dori sa stau cateva saptamanii , atat este de frumos aici in Ierusalim.

4 Decembrie 2017
Ionela

A fost un pelerinaj extraordinar de frumos și foarte bine organizat! Domnii șoferi merită nota 10 cu felicitări. Pr. Iordachescu - un ghid extraordinar de bine pregătit. Mulțumim!

5 Aprilie 2016
Mihail

Aș dori în mod special să spun că sunt foarte mulțumit de prestația Părintelui Roman Gabriel, ghidul care ne-a arătat și alte locuri foarte interesante în afară de cele specificate în îndrumătorul primit înainte de plecarea în pelerinaj, explicând cu lux de amănunte și mult profesionalism la fiecare loc vizitat. În mod personal îi mulțumesc și îl recomand cu căldură și altor grupuri de pelerini.

CENTRUL DE PELERINAJ SFÂNTA PARASCHEVA

Sediul central la Iași

Adresa:     Bd. Stefan cel Mare si Sfant, nr. 14,Iasi - 700064, Romania

Telefon:    0040 232 276 907
Fax:           0040 232 276 867
Email:       centruldepelerinaj@yahoo.co.uk
                   office@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08 :00 – 16 :00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis

Date bancare: CENTRUL DE PELERINAJ (pentru plata pelerinajelor):

OTP Bank
Cont Lei:    RO58OTPV0000000002519498
Cont Euro: RO30OTPV0000000002519517
COD SWIFT: OTPVROBU

CEC BANK
Cont Euro:  RO41CECEIS10C1EUR1027184
Cont Lei: RO68CECEIS1030RON1027133
Sucursala Iasi, Agentia Piata Unirii

Date bancare: PROVITUR ROMANIA  (pentru plata ASIGURARILOR MEDICALE)
FUNDATIA PROMOVAREA  SI VALORIZAREA IDENTITATII TURISMULUI DIN ROMANIA “PROVITUR ROMANIA”

OTP BANK Sucursala Stefan cel Mare
LEI:   RO 18 OTPV 000 000 000 1556 135  
COD SWIFT: OTPVROBU

 

Numar brevet de turism: 16421 / 19.04.2010
Numar licenta de turism: 1379/ 06.03.2019
Numar polita de asigurare: NR. 52377 emisa de Omniasig - valabila pana la data 29.01.2021