Centrul de pelerinaj "Sf. Parascheva" Iasi

Pelerinaj în Egiptul creștin și Muntele Sinai

31 Octombrie - 8 Noiembrie 2024
Oferta specială
1350
EUR
Locul de plecare: 
Bucureşti
Iaşi
Nopţi de cazare: 
7
Tip masă: 
Demipensiune
Tip transport: 
Avion
Servicii incluse: 
 • bilet avion Compania Tarom, Otopeni – Cairo - Otopeni, taxe de aeroport, asistenţă în aeroport;
 • bilet avion Compania Tarom, Iasi - Otopeni – Iasi, taxe de aeroport, asistenţă în aeroport;
 • cazare cu mic dejun si cina in regim bufet (exceptie prima zi in care se intra la cazare cu mic dejun si ultima zi in care se serveste cina inainte de a merge la aeroport), categoria hotelurilor este cea atribuită de ministerul de resort din Egipt;
 • transport cu autocar clasificat turistic pe toata durata pelerinajului;
 • intrările la obiectivele mentionate in program;
 • preot insotitor de grup din partea Centrului de Pelerinaj;
 • ghid egiptean vorbitor de limba romana/engleza;
 • taxa viza Egipt;
 • apa plata pe parcursul pelerinajului;
 • croaziera pe Nil cu cina (aprox. 2 ore).
Nu sunt incluse in pret: 
 • masa de pranz;
 • bauturi;
 • alte obiective si servicii oprionale care nu sunt mentionate in program;
 • tips 50 euro (obligatoriu pentru sofer, pentru ghizi locali si pentru personalul hotelier) – se plateste la reprezentantul agentiei;
 • asigurarea medicală este obligatorie;
 • cheltuieli personale;
 • supliment single
Program: 
Ziua 1 – 24 octombrie 2024, IASI - BUCURESTI

Intalnirea grupului la aeroportul International Iasi la ora 17,00 si pregatirea pentru imbarcare zbor Tarom (RO 708) de la Iasi 19,50 si aterizare la Otopeni la ora 21,00.

Ziua 2 – 25 octombrie 2024, BUCURESTI - CAIRO
Pregatirea formalitatilor pentru imbarcare si decolare din Otopeni spre Cairo cu o aeronava a Companiei Tarom (RO 101) la ora 00:45.
Aterizare in aeroportul din Cairo la ora 02:30 si transfer la hotel 4* in Cairo. 
Cazare hotel in Cairo - timp pentru odihna.
Mic dejun Ora 09:00
Facem cunostinta cu Orasul Cairo si ne indreptam pasii catre Platoul Giza unde vom intra in perimetrul celor trei piramide mari (Piramida lui Keops - Khafra, piramida lui Khufu, piramida lui Menkaura) si a Sfinxului. Vizitam apoi o fabrica de parfumuri. In a doua jumatate a zilei vom vizita Muzeul de egiptologie din Cairo.
Cazare si cina la hotel in Cairo.

 

Ziua 3 – 26 octombrie 2024, CAIRO – Desertul El - NATROUN - ALEXANDRIA
Mic dejun.
Ne indreptam pasii spre desertul El – Natroun si ajungem la Manastirea Sf. Macarie Egipteanul unde ne vom inchina la moastele Sf. Macarie Egipteanul, Sf. Macarie Alexandrinul, Sf. Macarie Cetateanul si Sf. Ioan Botezatorul. Vizitam Manastirea Sf. Paisie cel Mare, Manastirea Surian (Sf. Efrem Sirul), Manastirea Paramous (moastele Sfintilor Mc. Maximus si Dometie, Sf. Moise Arapul - cel Negru si Sf. Gheorghe). Calatorim spre Alexandria, oras situat la 225 km de Cairo. Alexandria este al doilea oras ca marime din Egipt dupa Cairo. Populatia numara peste 4,5 milioane de locuitori. Orasul este situat la varsarea in Marea Mediterana a bratului vestic, componenta a Deltei Nilului.  
Cazare si cina la hotel in Alexandria.
 
 
Ziua 4 – 27 octombrie 2024, ALEXANDRIA - CAIRO
Mic dejun.
Participare la Sf Liturghie la Biserica Mănăstirii „Sfântul Cuvios Sava cel Sfinţit“ din Alexandria care este, începând din anul 536, catedrală a Patriarhiei Ortodoxe a Alexandriei şi a întregii Africi (închinare la moaştele Sfinților Alexandrini aflate în tezaurul bisericii și vom regasi piatra din marmură pe care, conform tradiţiei creştine, Sfânta Muceniţă Ecaterina a fost decapitată), Catedrala inchinata Sfantului Apostol Marcu (moastele Sf. Ap. Marcu, mormantul Sf. Ap. Marcu, moastele martirilor din El Fayoum, episcopul Dioscor) si ne vom opri pentru a vedea Biblioteca din Alexandria construita pe vechiul amplasament al celei antice. Ne indreptam spre locul faimosului Far din Alexandria considerat una din cele sapte minuni ale lumii antice, acum Fortareata sau Citadela Qaitbay (construita din pietrele vechiului far in anul 1477 in timpul sultanului Al-Ashraf Sayf al-Din Qa'it Bay). Ajungem la Manastirea Sfantul Mina unde ne vom inchina la sfintele sale moaste si ale Papei Chiril al VI-lea, la 3 km distanță de Mănăstire se află situl arheologic Abu Mena care este inclus în patrimoniul UNESCO din anul 1979 (Conform traditiei, atunci când tovarășii săi i-au adus trupul acasă, cămilele s-au oprit brusc la marginea deșertului Libiei și au refuzat să meargă mai departe. Interpretând aceasta ca pe un semn din cer, soldații au îngropat trupul său la locul de acum, „Abu Mina” (Sfântul Mina), acolo unde au izvorât imediat 90 de izvoare cu apă puternic tămăduitoare și făcătoare de minuni). Calatorim spre capitala Egiptului.
Cazare si cina la hotel in Cairo.
 
 
Ziua 5 – Luni, 28 octombrie 2024 - CAIRO – MT. SINAI
Mic dejun.
Ne indreptam pasii spre Peninsula Sinai calatorind aproximativ 400 km, trecem canalul Suez si ajungem spre seara la Manastirea Sfanta Ecaterina de la baza Muntelui Sinai. Ne inchinam in sfanta manastire si la Moastele Sfintei Mucenite Ecaterina si vizitam muzeul manastirii, vedem Rugul aprins si osuarul manastirii unde se afla Moastele Sfantului Stefan Sinaitul.
Cazare si cina la hotel in Sinai
 
 
Ziua 6 – Marți, 29 octombrie 2024 - MT. SINAI – AIN SOKHNA
Dimineata in jurul orei 00.00 se va urca pe Muntele Sinai (altitudinea 2.287 metri, 8 kilometri de traseu, timp aprox. 7 ore dus - intors), locul in care Moise a primit Tablele Legii cu cele Zece Porunci. Urcarea este optionala. Cine nu doreste sau nu poate depune efort fizic ramane cazat in camera (pentru ascensiunea pe munte e nevoie de lanterna, rucsac, fes (caciula), incaltaminte si imbracaminte adecvata). Cine nu urca pe munte poate participa dimineata la ora 07:00 la Sfanta Liturghie la manastire. Coboram muntele si mergem la hotel pentru a servi micul dejun. Calatorim pe drumul de intoarcere spre partea continentala a Egiptului, traversam canalul Suez si ne indreptam spre localitatea Ain Sokhna.
Cazare si cina la in Ain Sokhna
 
 
Ziua 7 – Miercuri, 30 octombrie 2024 - AIN SOKHNA - CAIRO
Mic dejun. 
Calatorim spre Manastirea Sfantul Pavel Tebeul, datand din sec. V (cu moastele Sfantului Pavel Tebeul si izvorul sfantului) si Manastirea Sfantului Antonie cel Mare din sec. IV (mormantul in care se odihneste Sfantul Antonie cel Mare). Ne deplasam spre Cairo. 
Cina si cazare la hotel in Cairo.
 
 
Ziua 8 – Joi, 31 octombrie 2024 - CAIRO
Mic dejun.
Pelerinajul nostru continua in Orasul Vechi si intram in Biserica Maadi, Biserica Muallaka (biserica suspendata) inchinata Fecioarei Maria, Biserica Sfantului Gheorghe ridicata pe locul temnitei si a martirajului Sfantului Mare Mucenic Gheorghe si Biserica Sfintilor Serghie si Vah (moastele sfintilor Serghie si Vah) ce s-a construit deasupra pesterii unde a poposit Fecioara Maria cu Pruncul Iisus si cu Dreptul Iosif, Biserica Sf. Varvara (moastele Sf. Mc. Varvara, Sf. Mc. Ecaterina, Sf. Mc. Damiana si Teodora), Manastirea Sf. Mercurie construita in secolul al VI-lea. 
Spre seara, vom participa la o croaziera pe Fluviul Nil unde se va servi cina si se va viziona un program artistic egiptean. 
Plecare catre aeroport. Pregatirea pentru formalitatile de imbarcare. 
 
 
Ziua 9 – Vineri, 01 noiembrie 2024 - CAIRO - BUCUREȘTI
Decolare din aeroportul din Cairo cu o aeronava a Companiei Tarom (RO 102) la ora 03.30 si aterizare la ora 07.20 in Otopeni.
Pregatirea pentru imbarcare zbor Tarom (RO 703) de la Otopeni 12,50 si aterizare la Iasi la ora 14,00.
 
 
 

Preț: 1.350 EURO

 

Condiţii de înscriere: 

Avans 30% din valoarea pelerinajului

Copii dupa cartea de identitate/pasaport

DESPRE LOCAŢIILE ÎN CARE V-AR PLĂCEA SĂ AJUNGEŢI

Pelerinaje 2021

Dragi pelerini,
Dupa anul 2020, plin de incercari din toate punctele de vedere, Centrul Mitropolitan de Pelerinaj Sf. Parascheva din Iasi vine in intampinarea dumneavoastra cu ofertele noastre pentru pelerinajele din anul 2021.
Incepand din luna ianuarie 2021 adaugam zilnic ofetele noastre pentru anul 2021.
+ citeşte în continuare

Jurnalul pelerinului Împărtăşeşte-ne experienţa ta din pelerinaje!

12 Septembrie 2023
Pelerini în Israel, 29 august - 05 septembrie 2023
 • Mulțumim părintelui Cojocaru   care a transformat acest pelerinaj într-o înaltă trăire sufleteasca.
 • Mulțumim bunului Dumnezeu și părintelui Marcel Cojocaru pentru acest pelerinaj în care am pășit pe urmele mintuitorului Cuvintele frumoase ale părintelui au rămas întipărite în suflet
 • Mulțumim bunului Dumnezeu, pentru ajutorul de a vedea Tara Sfânta, părintelui Marcel  Cojocaru pentru dragostea și răbdarea cu care ne-a însoțit si organizatorilor .Fam Roman.
12 Septembrie 2023
Pelerin în Israel, 29 august - 05 septembrie 2023
Dau Slavă lui Dumnezeu pentru acest pelerinaj reușit.
Multumesc din suflet pentru maniera de gestionare a acestui pelerinaj din toate punctele de vedere.
Mii de mulțumiri părinte pentru lecția de istorie, umorul dumneavoastră și că ați împărtășit și nouă din Harul primit de la Domnul nostru Iisus Hristos .Ne revine nouă datoria ca cele văzute, auzite și simțite să le împărtășim aproapelui nostru.
Dumnezeu să ne întărească să ne lăsăm pe noi, și Harul Fiul lui Dumnezeu primit in dar, sa crească intru fiecare, ca nimeni sa nu rămână pe dinafară  si toți să moștenim împărăția lui Dumnezeu.
Am convingerea că majoritatea plecăm mai buni și mai bogati spiritual.
Multă sănătate la toată lumea.
Doamne ajută!
Cu ajutorul lui Dumnezeu, pe data viitoare.
12 Septembrie 2023
Pelerin în Israel, 29 august - 05 septembrie 2023

Mulțumesc Bunului Dumnezeu ca, la cei 77 de ani, mi-a ajutat să-mi împlinesc visul de o viata, acela de a ajunge pe aceste locuri pline de istorie și religiozitate. Mulțumesc părintelui Marcel Cojocaru pentru felul cum ne-a condus în aceste opt zile. M-a impresionat cultura vasta   pe care o poseda și ca este un foarte bun cunoscător al fenomenului Israel. M-a captat prin conținutul explicațiilor dar și prin dictia deosebita și tonalitatea vocii plăcută și atrăgătoare. Valoarea explicațiilor a crescut prin prezentarea părerilor personale despre un anumit fenomen ca și prin glumele presărate. Mulțumesc grupului, și mai ales colegilor de camera, că m-au acceptat asa cum sunt. Dumnezeu sa fie cu noi.

CENTRUL MITROPOLITAN DE PELERINAJ SFÂNTA PARASCHEVA

Sediul central la Iași

Adresa:     Bd. Stefan cel Mare si Sfant, nr. 14,Iasi - 700064, Romania

Telefon:    0040 232 276 907
Fax:           0040 232 276 867
Email:       centruldepelerinaj@yahoo.co.uk
                   office@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08 :00 – 16 :00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis

 

Punct de lucru Piatra Neamț

Adresa:     Bld. Traian, nr. 3A, lângă Spitalul Județean Piatra Neamț, Neamț, Romania

Telefon:    0040 754 014 062
Email:       piatra.neamt@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08:00 – 16:00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis
Sărbători cu Cruce Rosie: 12:00 - 16:00
Sărbători legale : închis

 

Date bancare: CENTRUL MITROPOLITAN DE PELERINAJ (pentru plata pelerinajelor):

OTP Bank
Cont Lei:    RO58OTPV0000000002519498
Cont Euro: RO30OTPV0000000002519517
COD SWIFT: OTPVROBU

CEC BANK
Cont Euro:  RO41CECEIS10C1EUR1027184
Cont Lei: RO68CECEIS1030RON1027133
Sucursala Iasi, Agentia Piata Unirii

Date bancare: PROVITUR ROMANIA  (pentru plata ASIGURARILOR MEDICALE)
FUNDATIA PROMOVAREA  SI VALORIZAREA IDENTITATII TURISMULUI DIN ROMANIA “PROVITUR ROMANIA”

OTP BANK Sucursala Stefan cel Mare
LEI:   RO 18 OTPV 000 000 000 1556 135  
COD SWIFT: OTPVROBU

 

Numar brevet de turism: 16421 / 19.04.2010
Numar licenta de turism: 1379/ 06.03.2019
Numar polita de asigurare: OMNIASIG 52888 - valabila pana la data 01.02.2024