Centrul de pelerinaj "Sf. Parascheva" Iasi

Alexandria

Este al doilea oraș ca mărime din Egipt după Cairo. Orașul este situat la vărsarea în Marea Mediterană a brațului vestic, componentă a Deltei Nilului. In prezent este port, centru educational, cultural, financiar si economic: ind. petrochimica, a cimentului, alimentara, textila, turism.Întemeiat în jurul anului 332 î.Hr. de Alexandru cel Mare, sediu al stăpânirii începând din vremea lui Ptolemeu I 322-285 î.C., Alexandria nu a încetat să se dezvolte în toată perioada greco-romană. Încă din vremea regilor Ptolomeu II și III era un bogat oraș comercial și un renumit centru cultural.

OBIECTIVE TURISTICE SI DE PELERINAJ

Wadi El Natroun din Deşertul Nitriei, în partea de nord-vest a Egiptului, zonă descrisă în Patericul Egiptean drept "Valea Schiturilor", sau "Valea Schitioţilor", cuprinzând renumitele aşezări din Kelia, Scitia şi Nitria.

M-rea Sf. Macarie cel Mare - Despre Sf. Macarie Egipteanul se spune în Patericul Egiptean că a avut atâta răbdare în ostenelile lui încât a primit puterea să gonească duhurile necurate. El avea deopotrivă şi darul întelegerii, spunea mai dinainte ce avea să se întâmple şi era făcător de minuni. Mănăstirea adăposteşte moaştele Sf. Macarie Egiptenul, Sf. Macarie Alexandrinul şi Sf. Macarie Cetăţeanul, mormântul şi o parte din moaştele Sf. Ioan Botezătorul.  Mânăstirea este locuită de 100 de călugări şi 600 de muncitori agricoli, care întreţin ferma anexă. Este, cu siguranţă, cea mai mare şi mai bogată mânăstire din Wadi Natrun.     

Manastirea Sf. Paisie cel Mare una dintre cele mai importante mănăstiri creştine din Egipt şi care adaposteste moaştele sfantului Paisie.

Manastirea Sirienilor – Deir El Sourian cu peştera Sf. Paisie cel Mare. Aceasta se află astăzi în subsolul bisericii centrale a mănăstirii. Se crede că în această peşteră, sfântul a vieţuit pentru o vreme. Potrivit tradiţiei, aici s-au întâlnit doi mari sfinţi ai Bisericii, Sf. Efrem Sirul şi Sf. Paisie cel Mare. Fiind văzător cu duhul, Sf. Paisie a cunoscut mai înainte venirea la el a Sf. Efrem Sirul, drept pentru care el s-a rugat mult spre a primi de la Dumnezeu puterea de a vorbi limba siriană. După îndelungi nopţi de rugăciune, Sf. Paisie cel Mare a ajuns să vorbească limba siriană, din care mai înainte nu ştia nici un cuvânt. Ajungând la intrarea în peşteră Sf. Efrem Sirul şi-a înfipt toiagul său în nisip. El a rămas aici vreme de o săptămână, bucurându-se de cuvintele marelui nevoitor. La plecarea de aici, toiagul Sf. Efrem era deja înfrunzit, prinzând rădăcină în pământul uscat al deşertului. Noi vom vedea acest copac secular (vechi de aprox. 16 secole), numit copacul Sf. Efrem Sirul.

Manastirea El Baramous sau M-rea Romanilor cu moaştele Sf. Maxim şi Sf. Dometie şi ale Sf. Moise cel Negru.

Catedrala Sf. Ap. şi Ev. Marcu cu moaştele sfântului, moaştele sfinţilor martiri din El Fayoum şi ale episcopului Dioscor al Alexandriei.

Biblioteca Alexandriei cea mai mare biblioteca a Antichitatii, cu 900.000 de pergamente. Aici lucrau filozofi, matematicieni, poeti, medici. Ei au pus bazele calendarului iulian si ale geometriei moderne.

Peninsula Sinai este o peninsulă de formă triunghiulară cuprinsă între Marea Mediterană la nord, Marea Roșie la sud, fiind un teritoriu al statului Egipt. Limitele sale terestre sunt: Canalul Suez la vest și granița israelo-egipteană la nord-est. Peninsula Sinai este în localizată în Asia de Sud-Ves, în timp ce restul Egiptului se află în Africa de Nord. Peninsula este acoperită aproape în întregime de munți și deșerturi.

Mănăstirea „Şapte fete” construită pe locul unde evreii i-au învins pe amaleciţi datorită rugăciunii lui Moise şi Aaron pe munte (Facere cp. 17).

Muntele Sinai numit intre localnici si cu numirea de "Jebel Musa", adica "Muntele lui Moise", este unul dintre cei mai insemnati si cunoscuti munti din Peninsula Sinai, Egipt. Acesta este locul in care Dumnezeu a dat omului poruncile Sale, acesta este locul in care Moise s-a ostenit spre primirea Tablelor Legii.

Mănăstirea Sfânta Ecaterina leagan al Ortodoxiei Rasaritene, unde ne vom inchina la moastele Sfintei Mare Mucenite Ecaterina, muzeul manastirii si osuarul unde sunt depuse sfinte moaste, printre care si sfintele moaste ale Sfantului Stefan Sinaitul.

Rugul aprins este locul unde Dumnezeu s-a aratat Proorocului Moise, gropniţa care adăposteşte printre multe moaşte de sfinţi şi moaştele Sf. Ştefan Sinaitul.

Oferte pelerinaje Alexandria

DESPRE LOCAŢIILE ÎN CARE V-AR PLĂCEA SĂ AJUNGEŢI

Pelerinaje 2021

Dragi pelerini,
Dupa anul 2020, plin de incercari din toate punctele de vedere, Centrul Mitropolitan de Pelerinaj Sf. Parascheva din Iasi vine in intampinarea dumneavoastra cu ofertele noastre pentru pelerinajele din anul 2021.
Incepand din luna ianuarie 2021 adaugam zilnic ofetele noastre pentru anul 2021.
+ citeşte în continuare

Jurnalul pelerinului Împărtăşeşte-ne experienţa ta din pelerinaje!

8 Mai 2023
Pelerini în Israel, 29 aprilie - 06 mai 2023
  • Mulțumim din suflet părinte Doru  pentru acest minunat(din toate punctele de vedere) pelerinaj. Am avut parte de trăiri și emoții deosebite! Îmbrățișări calde tuturor pelerinilor alături de care am petrecut clipe de neuitat
  • Multumiri pentru organizarea și implementarea pelerinajului. Sa va dea Dumnezeu tuturor sănătate!
  • A fost o experiență de neuitat alături de un grup minunat! Vă mulțumesc tuturor!
  • Cu adevărat am avut o experiență de nedescris în cuvinte, momente de neuitat cu ceilalți membri ai grupului. Nu voi uita niciodată timpul petrecut în acest frumos și binecuvântat pelerinaj! Încă odată vă mulțumesc din tot sufletul! Dumnezeu să vă răsplătească binele făcut nouă!
22 Martie 2023
Pelerin Israel, 18-25 februarie 2023

Cu binecuvântarea Mântuitorului, am beneficiat de un minunat pelerinaj în Țara Sfântă, în perioada 18-25 februarie 2023, având drept ghid plin de har și evlavie pe Părintele Diacon Daniel Dimitriu Sîrghie și pe inimoasa și frumoasa sa soție Vasilica. Noi, două doamne din Iași, trecute bine de prima tinerețe, am plecat la drum pline de speranță dar ușor neîncrezătoare....Mărturisesc că aceste gânduri pesimiste au fost imediat înlocuite de o bucurie imensă determinată nu numai de măreția locurilor vizitate dar mai ales de atmosfera de prietenie ocrotitoare pe care am perceput-o în fiecare moment. Familia Pr. Sîrghie, familie de creștini adevărați, cu dragoste față de oameni precum și prezența Părintelui Liviu din Miroslăvești, au făcut din acest pelerinaj un punct de reper în existența noastră. Timpul a pierdut din dimensiuni, în aceste 7 zile, s-a dilatat și a săpat amintiri adânci,  unice și pline de recunoștință în inimile și mințile noastre. Cuvintele sunt prea sărace să poată exprima bogăția de sentimente care ne-a inundat întreaga noastră ființă. De multe ori ne-am identificat cu suferințele Mântuitorului, care S-a Jertfit pentru noi, oamenii. Am devenit mai buni, mai toleranți, mai credincioși.  Mulțumim cu evlavie Cerului pentru această trăire!

 

20 Martie 2023
Pelerin Israel, 7-14 martie 2023

Minunate sunt lucrările Tale, Doamne!!! Despre pelerinaj..., ce pot să spun? Emoționant , încântător, chiar cutremurător , toate acestea fiind încărcătoare de  ,,energie " dumnezeiască !  Îmi doresc foarte mult și sper să păstrez această energie timp îndelungat! 

Subscribe to RSS - Alexandria

CENTRUL MITROPOLITAN DE PELERINAJ SFÂNTA PARASCHEVA

Sediul central la Iași

Adresa:     Bd. Stefan cel Mare si Sfant, nr. 14,Iasi - 700064, Romania

Telefon:    0040 232 276 907
Fax:           0040 232 276 867
Email:       centruldepelerinaj@yahoo.co.uk
                   office@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08 :00 – 16 :00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis

 

Punct de lucru Piatra Neamț

Adresa:     Bld. Traian, nr. 3A, lângă Spitalul Județean Piatra Neamț, Neamț, Romania

Telefon:    0040 754 014 062
Email:       piatra.neamt@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08:00 – 16:00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis
Sărbători cu Cruce Rosie: 12:00 - 16:00
Sărbători legale : închis

 

Date bancare: CENTRUL MITROPOLITAN DE PELERINAJ (pentru plata pelerinajelor):

OTP Bank
Cont Lei:    RO58OTPV0000000002519498
Cont Euro: RO30OTPV0000000002519517
COD SWIFT: OTPVROBU

CEC BANK
Cont Euro:  RO41CECEIS10C1EUR1027184
Cont Lei: RO68CECEIS1030RON1027133
Sucursala Iasi, Agentia Piata Unirii

Date bancare: PROVITUR ROMANIA  (pentru plata ASIGURARILOR MEDICALE)
FUNDATIA PROMOVAREA  SI VALORIZAREA IDENTITATII TURISMULUI DIN ROMANIA “PROVITUR ROMANIA”

OTP BANK Sucursala Stefan cel Mare
LEI:   RO 18 OTPV 000 000 000 1556 135  
COD SWIFT: OTPVROBU

 

Numar brevet de turism: 16421 / 19.04.2010
Numar licenta de turism: 1379/ 06.03.2019
Numar polita de asigurare: OMNIASIG 52888 - valabila pana la data 01.02.2024