Centrul de pelerinaj "Sf. Parascheva" Iasi

PROGRAM NOU - ZBOR CU AVIONUL DIN IASI - Pelerinaj in Israel, Samaria si Hebron

22 - 29 Septembrie 2015
Locul de plecare: 
Iaşi
Nopţi de cazare: 
7
Tip masă: 
Demipensiune
Tip transport: 
Avion
Servicii incluse: 
  • transport avion Iasi – Tel Aviv - Iasi, taxe de aeroport, asistenţă în aeroport la sosire şi plecare,

  • 7 nopţi cazare la hoteluri de 3/4*(categoria de stea este valabilă şi aferentă pentru Israel; conform clasificarii europene hotelurile sunt de 2/3*), conform programului, în camere duble, cu aer condiţionat, baie, telefon, televizor,

  • demipensiune (2 mese pe zi - conform programului; intrare cu cina, iesire cu mic dejun),

  • taxe de intrare la obiectivele din program,

  • transport cu autocar cu aer condiţionat, conform programului,

  • preot însoţitor/ghid local vorbitor de limba romana din partea Centrului de Pelerinaj.

Nu sunt incluse in pret: 
  • tips Israel: 25 Euro; cheltuieli personale; masa de prânz;

  • Taxi Mănăstirea Sf. Sava – 5 Euro/persoană; Plimbare cu vaporul pe Marea Galileii - 10 euro/ persoana;

  • Iesirea noaptea la Sf. Liturghie – 10 euro/ persoana

  • Asigurarea medicală.

Program: 
Ziua 1: Marti 22 septembrie 2015

Intalnirea grupului la aeroportul international din Iasi la ora 04:00 si pregatirea pentru formalitatile de inbarcare. Deplasare din Iasi la ora 06:45 cu avionul pe ruta Iasi - Tel Aviv (aeroport Ben Gurion) cu aterizare la ora 09:50. Primul popas duhovnicesc in Tara Sfanta este in localitatea Lida – patria Sfantului Mare Mucenic Gheorghe. Poposim in localitatea Tel Aviv – Jafo(localitatea istorica Iope) unde ne vom inchina in Manastirea cu hramul Sfintii Arhangheli Mihail şi Gavril. Ne deplasam spre Oraşul Haifa, port la Marea Mediterană, aflat într-un mare golf la poalele Muntelui Carmel si inchinam in Biserica Stella Maris (Steaua Mării), ce are altarul deasupra peşterii sfantului Prooroc Ilie Tezviteanul. Privire panoramica asupra orasului Haifa si a Grădinilor etajate Bahai – privire din exterior. Vizită în satul Cana Galileii, la Biserica situată pe locul unde Mântuitorul nostru Iisus Hristos a savarsit prima minune în Galileea - minunea preschimbării apei în vin. Oraşul Nazaret, unde vor fi vizitate: Biserica situată în preajma izvorului Buna Vestire, biserică pictată de fraţii Moroşanu (români), în anul 1977; Biserica Bunei-Vestiri a Maicii Domnului, construită pe locul casei Maicii Domnului şi a Dreptului Iosif.

Cazare şi cină la Hotel 3*/ 4* în Tiberias

Ziua 2: Miercuri 23 septembrie 2015

Mic dejun.

Ajungem pe Muntele Tabor – Muntele Schimbării la Faţă a Mântuitorului nostru Iisus Hristos - unde ne vom inchina in Mănăstirea greaca ortodoxa cu Biserica ce are hramul Schimbarea la Faţă si cea romano-catolica ce adaposteste ruinele bisericilor din perioadele bizantina si cruciata. Mergem pe Muntele Fericirilor, Capernaum – oraşul Domnului nostru Iisus Hristos, unde se vor vizita Biserica ortodoxă greacă cu hramul Sfinţii Apostoli, situl arheologic al vechiului oraş Capernaum unde se afla casa soacrei Sfântului Petru şi sinagoga oraşului. Biserica din regiunea celor şapte izvoare denumită Tabgha - locul unde s-a săvârşit minunea înmulţirii celor cinci pâini şi doi peşti. Plimbare cu vaporul pe Marea Galileii (opţional).

Cazare şi cină la Hotel 3*/4* Tiberias/Betleem.

Ziua 3: Joi 24 septembrie 2015

Mic dejun.

Ne vom indrepta spre centrul Tarii Sfinte pe Valea Iordanului si vom poposi la locul real al Botezului Domnului nostru Iisus Hristos – Betabara. Apoi vom merge la Mănăstirea Sfântul Gherasim de la Iordan. Ajungem la Hozeva, prin Wady Kelt pentru a ne inchina in Mănăstirea Sfântul Gheorghe, la moaştele Sf. Ioan Iacob Hozevitul sau de la Neamţ. Ne îndreptăm spre oraşul Ierihon – cel mai vechi oraş din lume, unde vom vizita biserica greacă de pe Muntele Ispitirii, Aşezământul românesc din orasul Ierihon si biserica greacă – ortodoxă unde se află Sicomorul lui Zaheu Vamesul. In orasul Betania vom vizita mormântul Sfântului Lazăr. In functie de timp, scurta oprire la Marea Moartă si inchinare la Sf. Mormant.

Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în Betleem

Ziua 4: Vineri 25 septembrie 2015

Mic dejun.

Vom vizita: Muntele Măslinilor: Mănăstirea rusească de pe Muntele Înălţării – Eleon, Biserica Dominus Flevit (Domnul a plâns); Grădina Ghetsimani, cu Biserica Tuturor Naţiunilor (sau Biserica Patimilor lui Iisus) şi Biserica ce adaposteste mormantul Maicii Domnului din Gradina Getsimani. Continuăm pelerinajul nostru intrand in Cetatea Ierusalimului prin poarta Sf.Arhidiacon Ştefan; se vizitează casa Maicii Domnului si scăldătoarea Vitezda; se parcurge Via Dolorosa sau Drumul Crucii, cu cele 14 opriri, Biserica Sfântului Mormânt, Golgota, Piatra Ungerii, Sfântul Mormânt şi toate paraclisele. Timp liber pentru cumparaturi.

Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în Betleem.

Ziua 5: sambata 26 septembrie 2015

Mic dejun.

Mergem pe urmele Magilor de la Rasarit si ne inchinam in pestera unde au poposit acestia dupa ce au plecat de la Betleem, acum paraclis in cadrul Mănăstirii Sf. Teodosie. Ne vom deplasa cu microbuze arabe, până la Mănăstirea Sf. Sava din pustiul Iudeii(opţional). Ne alaturam pastorilor si primim vestea Nasterii Domnului nostru Iisus Hristos la Biserica greacă - Câmpul păstorilor, mergem apoi la Betleem unde ne vom închina în Biserica Naşterii Domnului in pestera unde s-a nascut Mesia. Ne inchinam in Biserica romano-catolica Sf. Ecaterina ce adaposteste chilia Fericitului Ieronim, cel ce a tradus versiunea Bibliei – Vulgata in limba latina vulgara sau populara. Ne intoarcem la Ierusalim pentru a ne inchina la Sfantul Mormant. Timp liber pentru cumparaturi.

Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în Betleem.

Ora 00:00 dimineata plecare catre Cetatea Ierusalimului pentru participare la Sf. Liturghie la Sf. Mormant (optional).

Ziua 6: duminica 27 septembrie 2015

Mic dejun.

Participare la Sf. Liturghie la Asezamantul Romanesc de la Ierusalim. Ne intoarcem in cetatea Ierusalimului si mergem la Sfantul Mormant pentru a ne inchina. Timp liber pentru cumparaturi.

Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în Betleem.

Ziua 7: luni 28 septembrie 2015

Mic dejun.

Continuăm pelerinajul indreptandu-ne spre localitatea Ein Karem, patria Sfântului Ioan Botezătorul si ne vom inchina in Biserica ridicata pe locul casei lui Zaharia si Elisabeta, vizitarea locului de intalnire a Maicii Domnului cu Elisabeta, mama Sf. Ioan, Izvorul Fecioarei Maria. Ne intoarcem la Ierusalim si mergem pe Muntele Sion unde ne vom închina în Biserica Adormirii Maicii Domnului, la locul Cinei celei de Taină şi vom vizita mormântul Regelui David. Intram in cetate prin Poarta Sionului, strabatem cartierul armean apoi pe cel evreiesc si vizităm Zidul Plângerii sau Zidul de Vest, apoi mergem sa ne inchinam la Sfantul Mormant. Timp liber pentru cumparaturi.

Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în Betleem.

Ziua 8: marti 29 septembrie 2015

Mic dejun.

Ora 07:00 mergem spre aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv. Decolare la ora 10:50 si aterizare aeroportul international din Iasi la ora 14:05.

Condiţii de înscriere: 

Avans 30% din valoarea pelerinajului

Copie carte identitate si pasaport

DESPRE LOCAŢIILE ÎN CARE V-AR PLĂCEA SĂ AJUNGEŢI

Pași de pelerin prin Grădina Maicii Domnului

Când am fost în pelerinaj în Sfântul Munte m-am simțit cu adevărat ca și cum aș fi în grădina Maicii Domnului. Pretutindeni este o atmosferă de liniște și pace, e ceva ce simți că nu e de pe acest pământ, căci dacă ar fi fost de pe acest pământ, atunci negreșit, oamenii, care sunt mereu în căutare de ceva nou, ar fi descoperit acest lucru și l-ar fi introdus în felul de a fi al societății. Dar acea pace sufletească vine de la însuși Hristos, care a și spus: „Pace vă las vouă, pacea Mea o dau vouă, nu precum dă lumea vă dau Eu”(Matei, 14:27).

+ citeşte în continuare

Jurnalul pelerinului Împărtăşeşte-ne experienţa ta din pelerinaje!

22 Martie 2018
Maria

Este un pelerinaj de vis ' avem ghid (doi )parintele de la biserica Cucova si parintele de la biserica Horia , care sant extraordinari de buni , de suflet sa le dea bunul Dumnezeu sanatate multa , mai avem cateva zile , mi- asi dori sa stau cateva saptamanii , atat este de frumos aici in Ierusalim.

4 Decembrie 2017
Ionela

A fost un pelerinaj extraordinar de frumos și foarte bine organizat! Domnii șoferi merită nota 10 cu felicitări. Pr. Iordachescu - un ghid extraordinar de bine pregătit. Mulțumim!

5 Aprilie 2016
Mihail

Aș dori în mod special să spun că sunt foarte mulțumit de prestația Părintelui Roman Gabriel, ghidul care ne-a arătat și alte locuri foarte interesante în afară de cele specificate în îndrumătorul primit înainte de plecarea în pelerinaj, explicând cu lux de amănunte și mult profesionalism la fiecare loc vizitat. În mod personal îi mulțumesc și îl recomand cu căldură și altor grupuri de pelerini.

CENTRUL DE PELERINAJ SFÂNTA PARASCHEVA

Sediul central la Iași

Adresa:     Bd. Stefan cel Mare si Sfant, nr. 14,Iasi - 700064, Romania

Telefon:    0040 232 276 907
Fax:           0040 232 276 867
Email:       centruldepelerinaj@yahoo.co.uk
                   office@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08 :00 – 16 :00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis

Date bancare: CENTRUL DE PELERINAJ (pentru plata pelerinajelor):

OTP Bank
Cont Lei:    RO58OTPV0000000002519498
Cont Euro: RO30OTPV0000000002519517
COD SWIFT: OTPVROBU

CEC BANK
Cont Euro:  RO41CECEIS10C1EUR1027184
Cont Lei: RO68CECEIS1030RON1027133
Sucursala Iasi, Agentia Piata Unirii

Date bancare: PROVITUR ROMANIA  (pentru plata ASIGURARILOR MEDICALE)
FUNDATIA PROMOVAREA  SI VALORIZAREA IDENTITATII TURISMULUI DIN ROMANIA “PROVITUR ROMANIA”

OTP BANK Sucursala Stefan cel Mare
LEI:   RO 18 OTPV 000 000 000 1556 135  
COD SWIFT: OTPVROBU

 

Numar brevet de turism: 16421 / 19.04.2010
Numar licenta de turism: 1379/ 06.03.2019
Numar polita de asigurare: NR. 52377 emisa de Omniasig - valabila pana la data 29.01.2021