Centrul de pelerinaj "Sf. Parascheva" Iasi

Sarbatoarea Invierii Domnului in Tara Sfanta - Veniti de luati Lumina !

2 - 8 Mai 2024
1195
EUR
Locul de plecare: 
Bacău
Bucureşti
Iaşi
Nopţi de cazare: 
6
Tip masă: 
Demipensiune
Tip transport: 
Avion
Servicii incluse: 
• transfer Iași – Otopeni – Iași cu autocar,
• transport avion Otopeni – Tel-Aviv – Otopeni, Compania HiSky,
• taxe de aeroport, asistenţă în aeroport la sosire şi plecare,
• bagaj de cală de 20 kg, dimensiuni: 149 x 119 x 171 cm (înălţime + lăţime + lungime) și bagaj de mână de 10 kg, dimensiuni: 40 x 30 x 20 cm,
• autocar cu aer condiționat și sistem audio,
• 6 nopți de cazare la hoteluri de 3/4* (categoria de stea este valabilă şi aferentă pentru Israel; conform clasificarii europene hotelurile sunt de 2/3*), 
• demipensiune (2 mese pe zi - intrare cu cină, ieșire cu mic dejun, conform programului, excepție prima seară când se ajunge la hotel foarte târziu),
• toate intrările la obiectivele din program,
• taxiul pe Muntele Tabor,
• sistem audio,
• preot însoţitor/ghid local vorbitor de limba română din partea Centrului de Pelerinaj.
 
Nu sunt incluse in pret: 
• tips în valoare de 30 Euro de persoană (se plătește obligatoriu către însoțitorul de grup),
• Mănăstirea Sf. Sava – 5 Euro/persoană,
• plimbare cu vaporul pe Marea Galileii - 15 euro/persoană,
• ieșirea noaptea la Sf. Liturghie – 15 euro/persoană,
• masa de prânz,
• cheltuieli personale,
• asigurare medicală de călătorie care să acopere costuri asociate îmbolnăvirii cu COVID-19 este condiție obligatorie pentru intrarea în Israel. 
 
Program: 
ZIUA 1 – joi, 02 mai 2024
Plecare din Iași ora 08.00 cu autocarul pe traseul Iași – Otopeni.
Întâlnirea grupului la Aeroportul Internațional Henri Coandă din Otopeni la ora 17.00 și pregătirea pentru formalitățile de îmbarcare pentru zborul companiei HISKY.
Decolare din Otopeni la ora 20:00 și aterizare în Tel Aviv (aeroport Ben Gurion) la ora 22.30.
Deplasare către Bethleem.
Cazare la Hotel 3*/4* Betleem.
 
ZIUA 2 – vineri, 03 mai 2024
Mic dejun. 
Poposim pe Muntele Eleon - Muntele Înălţării Domnului nostru Iisus Hristos unde ne vom închina în Mănăstirea rusească ce adăpostește locul aflării Capului Sf. Ioan Botezatorul. Ne îndreptăm spre Biserica Dominus Flevit (Domnul a plâns); Biserica Tuturor Naţiunilor (sau Biserica rugăciunii Mântuitorului Iisus Hristos din Grădina Ghetsimani) şi Biserica ce adăpostește Mormântul Maicii Domnului din Grădina Getsimani. Continuăm pelerinajul nostru intrând în Cetatea Ierusalimului prin Poarta Sf. Arhidiacon Ştefan și se parcurge Via Dolorosa sau Drumul Crucii, cu cele 14 opriri, Biserica Sfântului Mormânt, Golgota, Piatra Ungerii, Paraclisul Sfintei Elena – locul unde aceasta a găsit lemnul Sfintei Cruci şi celelalte paraclise.
Mergem la Așezământul Românesc de la Ierusalim pentru a participa la slujba Prohodului Domnului.
Cazare şi cină la Hotel 3*/4* Betleem.
 
ZIUA 3 – sâmbătă, 04 mai 2024
Mic dejun.
Deplasare cu autocarul spre una din Porţile Cetăţii Sfinte pentru a încerca să intrăm în incinta Cetăţii, să ne apropiem de Biserica Sfântului Mormânt și să participăm la Slujba Vecerniei în momentul când vine Sfânta Lumină (nu se garantează accesul în Cetate). Închinare la Sf. Mormânt. Spre seară - întâlnirea grupului la Biroul de Informaţii turistice de la Poarta Jaffa.
Cazare şi cină la Hotel 3*/ 4* în Betleem.
 
Ora 23.00 - Deplasare cu autocarul la Aşezământul românesc de la Ierusalim pentru participare la Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie din noaptea Sfintelor Paşti
 
 
ZIUA 4 – duminică, 05 mai 2024 – Ziua Învierii Domnului
Mic dejun. 
Mergem în Betleem unde ne vom închina în Biserica Naşterii Domnului în peștera unde s-a născut Mesia. Ne închinăm în Biserica romano-catolică Sf. Ecaterina ce adăpostește chilia Fericitului Ieronim, cel ce a tradus versiunea Bibliei – Vulgata în limba latină vulgară sau populară. 
Continuăm pelerinajul îndreptându-ne spre localitatea Ein Karem, patria Sfântului Ioan Botezătorul și ne vom închina în Biserica ridicată pe locul casei lui Zaharia și Elisabeta, vizitarea locului de întâlnire a Maicii Domnului cu Elisabeta, mama Sf. Ioan, Izvorul Fecioarei Maria.
Plecam spre Ierusalimului și mergem pe Muntele Sion unde ne vom închina în Biserica Adormirii Maicii Domnului, la locul Cinei celei de Taină şi vom vizita mormântul Regelui David. Intrăm în cetate prin Poarta Sionului, străbatem cartierul armean apoi pe cel evreiesc și vizităm Zidul Plângerii sau Zidul de Vest, apoi mergem să ne închinăm la Sfântul Mormânt
Cazare şi cină la Hotel 3*/4* Betleem.
 
ZIUA 5 – luni, 06 mai 2024
Mic dejun. 
Ajungem la Hozeva, prin Wady Kelt pentru a ne  închina în Mănăstirea cu hramul Sf.Gheorghe, la moaştele Sf.Ioan Iacob Hozevitul sau de la Neamţ. Coborâm pe Valea Iordanului și vom merge la locul real al Botezului Domnului nostru Iisus Hristos – Betabara.
Ne îndreptăm spre oraşul Ierihon – cel mai vechi oraş din lume unde vom vedea panoramic biserica greacă de pe Muntele Ispitirii, apoi ne vom închina în Biserica Aşezământului românesc și Biserica greacăortodoxă unde se află Sicomorul lui Zaheu Vameșul.
În funcție de timp, scurtă oprire la Marea Moartă.
Spre seară mergem la Mănăstirea Sfântul Gherasim de la Iordan. 
Cazare şi cină la Hotel 3*/4* Betleem.
 
ZIUA 6 - marți, 07 mai 2024
Mic dejun.
Ajungem pe Muntele Tabor – Muntele Schimbării la Faţă a Mântuitorului nostru Iisus Hristos - unde ne vom închina în Mănăstirea greacă ortodoxă cu Biserica ce are hramul Schimbarea la Faţă
Mergem pe Muntele Fericirilor, Capernaum – oraşul Domnului nostru Iisus Hristos, unde se va vizita situl arheologic al vechiului oraş Capernaum unde se află casa soacrei Sfântului Petru şi sinagoga oraşului. Biserica din regiunea celor şapte izvoare denumită Tabgha - locul unde s-a săvârşit minunea înmulţirii celor cinci pâini şi doi peşti. 
Plimbare cu vaporul pe Marea Galileii (opţional).
Cazare şi cină la Hotel 3*/ 4* în Nazaret/ Tiberias
 
ZIUA 7 – miercuri, 08 mai 2024
Mic dejun.
Oraşul Nazaret, unde vor fi vizitate: Biserica situată în preajma izvorului Bunei Vestiri, biserică pictată de fraţii români Moroşanu, în anul 1977; Biserica Bunei-Vestiri a Maicii Domnului, construită pe locul casei Maicii Domnului şi a Dreptului Iosif. 
Vizită în satul Cana Galileii, la Biserica situată pe locul unde Mântuitorul nostru Iisus Hristos a săvârșit prima minune în Galileea - minunea preschimbării apei în vin.
Plecam spre localitatea Lida (in functie de timp) – patria Sfantului Mare Mucenic Gheorghe și ne închinăm în biserica ce adăpostește Mormântul Sfântului Mare Mucenic, lanțurile cu care a fost înlănțuit și o părticică din Sfintele sale Moaște.
Ora 11:00 mergem spre aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv
Decolare cu avionul Companiei HISKY la ora 14:30 și aterizare pe aeroportul international din Otopeni la ora 17.00.
Deplasare cu autocarul, din Otopeni către Iași cu autocarul. Sosire aprox. ora 02.00/ 03.00 (09 mai 2024).
 

 

 NOTA:
 • autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.
 • Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
 • Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
 • Compania aeriană  îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor.
 • Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru Israel, Iordania şi Egipt.
 • Bagaje: bagajul de cală (1 buc.) 
HiSky bagaj de cală de 20 kg, dimensiuni: 149 x 119 x 171 cm (înălţime + lăţime + lungime) și bagaj de mână de 10 kg, dimensiuni: 40 x 30 x 20 cm.
 • Distribuția camerelor la hotel se face de către recepția acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepție, asistat de însoțitorul de grup.
 • Pentru anumite facilități din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitați recepționerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
 • Prezentul document constituie anexă la contractul de prestări servicii.
 • Agenția nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure.
 
Notă: În funcţie de programul festivităţilor şi al posibilităţilor de participare, din motive de securitate, se poate schimba ordinea vizitării obiectivelor pe zile, sau înlocui vizitarea unor obiective prevăzute în program.
 
Condiţii de înscriere: 
COPIE CARTE IDENTITATE/PASAPORT
AVANS 30% DIN VALOAREA PELERINAJULUI

DESPRE LOCAŢIILE ÎN CARE V-AR PLĂCEA SĂ AJUNGEŢI

Pelerinaje 2021

Dragi pelerini,
Dupa anul 2020, plin de incercari din toate punctele de vedere, Centrul Mitropolitan de Pelerinaj Sf. Parascheva din Iasi vine in intampinarea dumneavoastra cu ofertele noastre pentru pelerinajele din anul 2021.
Incepand din luna ianuarie 2021 adaugam zilnic ofetele noastre pentru anul 2021.
+ citeşte în continuare

Jurnalul pelerinului Împărtăşeşte-ne experienţa ta din pelerinaje!

12 Septembrie 2023
Pelerini în Israel, 29 august - 05 septembrie 2023
 • Mulțumim părintelui Cojocaru   care a transformat acest pelerinaj într-o înaltă trăire sufleteasca.
 • Mulțumim bunului Dumnezeu și părintelui Marcel Cojocaru pentru acest pelerinaj în care am pășit pe urmele mintuitorului Cuvintele frumoase ale părintelui au rămas întipărite în suflet
 • Mulțumim bunului Dumnezeu, pentru ajutorul de a vedea Tara Sfânta, părintelui Marcel  Cojocaru pentru dragostea și răbdarea cu care ne-a însoțit si organizatorilor .Fam Roman.
12 Septembrie 2023
Pelerin în Israel, 29 august - 05 septembrie 2023
Dau Slavă lui Dumnezeu pentru acest pelerinaj reușit.
Multumesc din suflet pentru maniera de gestionare a acestui pelerinaj din toate punctele de vedere.
Mii de mulțumiri părinte pentru lecția de istorie, umorul dumneavoastră și că ați împărtășit și nouă din Harul primit de la Domnul nostru Iisus Hristos .Ne revine nouă datoria ca cele văzute, auzite și simțite să le împărtășim aproapelui nostru.
Dumnezeu să ne întărească să ne lăsăm pe noi, și Harul Fiul lui Dumnezeu primit in dar, sa crească intru fiecare, ca nimeni sa nu rămână pe dinafară  si toți să moștenim împărăția lui Dumnezeu.
Am convingerea că majoritatea plecăm mai buni și mai bogati spiritual.
Multă sănătate la toată lumea.
Doamne ajută!
Cu ajutorul lui Dumnezeu, pe data viitoare.
12 Septembrie 2023
Pelerin în Israel, 29 august - 05 septembrie 2023

Mulțumesc Bunului Dumnezeu ca, la cei 77 de ani, mi-a ajutat să-mi împlinesc visul de o viata, acela de a ajunge pe aceste locuri pline de istorie și religiozitate. Mulțumesc părintelui Marcel Cojocaru pentru felul cum ne-a condus în aceste opt zile. M-a impresionat cultura vasta   pe care o poseda și ca este un foarte bun cunoscător al fenomenului Israel. M-a captat prin conținutul explicațiilor dar și prin dictia deosebita și tonalitatea vocii plăcută și atrăgătoare. Valoarea explicațiilor a crescut prin prezentarea părerilor personale despre un anumit fenomen ca și prin glumele presărate. Mulțumesc grupului, și mai ales colegilor de camera, că m-au acceptat asa cum sunt. Dumnezeu sa fie cu noi.

CENTRUL MITROPOLITAN DE PELERINAJ SFÂNTA PARASCHEVA

Sediul central la Iași

Adresa:     Bd. Stefan cel Mare si Sfant, nr. 14,Iasi - 700064, Romania

Telefon:    0040 232 276 907
Fax:           0040 232 276 867
Email:       centruldepelerinaj@yahoo.co.uk
                   office@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08 :00 – 16 :00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis

 

Punct de lucru Piatra Neamț

Adresa:     Bld. Traian, nr. 3A, lângă Spitalul Județean Piatra Neamț, Neamț, Romania

Telefon:    0040 754 014 062
Email:       piatra.neamt@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08:00 – 16:00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis
Sărbători cu Cruce Rosie: 12:00 - 16:00
Sărbători legale : închis

 

Date bancare: CENTRUL MITROPOLITAN DE PELERINAJ (pentru plata pelerinajelor):

OTP Bank
Cont Lei:    RO58OTPV0000000002519498
Cont Euro: RO30OTPV0000000002519517
COD SWIFT: OTPVROBU

CEC BANK
Cont Euro:  RO41CECEIS10C1EUR1027184
Cont Lei: RO68CECEIS1030RON1027133
Sucursala Iasi, Agentia Piata Unirii

Date bancare: PROVITUR ROMANIA  (pentru plata ASIGURARILOR MEDICALE)
FUNDATIA PROMOVAREA  SI VALORIZAREA IDENTITATII TURISMULUI DIN ROMANIA “PROVITUR ROMANIA”

OTP BANK Sucursala Stefan cel Mare
LEI:   RO 18 OTPV 000 000 000 1556 135  
COD SWIFT: OTPVROBU

 

Numar brevet de turism: 16421 / 19.04.2010
Numar licenta de turism: 1379/ 06.03.2019
Numar polita de asigurare: OMNIASIG 52888 - valabila pana la data 01.02.2024