Centrul de pelerinaj "Sf. Parascheva" Iasi

ZBOR CU AVIONUL DIN BUCURESTI - Pelerinaj Tara Sfânta, Samaria, Massada și Hebron

13 - 21 Martie 2017
795
EUR
Locul de plecare: 
Bucureşti
Nopţi de cazare: 
7
Tip masă: 
Demipensiune
Tip transport: 
Avion
Servicii incluse: 

- transport avion Bucureşti – Tel Aviv - Bucureşti,
- taxe de aeroport, asistenţă în aeroport la sosire şi plecare,
- 7 nopţi cazare la hoteluri de 3/4*(categoria de stea este valabilă şi aferentă pentru Israel conform clasificarii europene hotelurile sunt de 2/3*), conform programului, în camere duble, cu aer condiţionat, baie, telefon, televizor,
- demipensiune (2 mese pe zi - conform programului; intrare cu cina, iesire cu mic dejun),
- taxe de intrare la obiectivele din program,
- transport cu autocar cu aer condiţionat, conform programului,
- preot însoţitor/ghid local vorbitor de limba romana din partea Centrului de Pelerinaj.

Nu sunt incluse in pret: 

- tips Israel: 25 Euro;
- cheltuieli personale;                                                                                
- masa de prânz;
- Mănăstirea Sf. Sava – 5 Euro/persoană;
- Plimbare cu vaporul pe Marea Galileii - 10 euro/ persoana
- Iesirea noaptea la Sf. Liturghie – 10 euro/ persoana
- Asigurarea medicală
- Transportul cu autocarul catre aeroportul Ototpeni.

Reduceri si suplimente: 

- Reducere pentru înscriere și achitare integrală cu 2 luni înainte de plecare (30.00 EUR)
Program: 
ZIUA 1 - LUNI

Intalnirea grupului la aeroportul international din Bucuresti la ora 03:30 si pregatirea pentru formalitatile de inbarcare. Deplasare din Bucuresti la ora 06:00 cu avionul pe ruta Bucuresti - Tel Aviv (aeroport Ben Gurion) cu aterizare la ora 08:45. Primul popas duhovnicesc in Tara Sfanta este in localitatea Haifa, port la Marea Mediterană, aflat într-un mare golf la poalele Muntelui Carmel si inchinam in Biserica Stella Maris (Steaua Mării), ce are altarul deasupra peşterii sfantului Prooroc Ilie Tezviteanul. Privire panoramica asupra orasului Haifa si a Grădinilor etajate Bahai – privire din exterior. Vizită în satul Cana Galileii, la Biserica situată pe locul unde Mântuitorul nostru Iisus Hristos a savarsit prima minune în Galileea - minunea preschimbării apei în vin. In Oraşul Nazaret, ne vom inchina in Biserica situată în preajma izvorului Buna Vestire, biserică pictată de fraţii Moroşanu (români), în anul 1977 si in Biserica Bunei-Vestiri a Maicii Domnului, construită pe locul casei Maicii Domnului şi a Dreptului Iosif.
Cazare şi cină la Hotel 3*/ 4* în Tiberias. 

ZIUA 2 - MARTI

Mic dejun.
Ajungem pe Muntele TaborMuntele Schimbării la Faţă a Mântuitorului nostru Iisus Hristos - unde ne vom inchina in Mănăstirea greaca ortodoxa cu Biserica ce are hramul Schimbarea la Faţă si cea romano-catolica ce adaposteste ruinele bisericilor din perioadele bizantina si cruciata. Mergem pe Muntele Fericirilor, Capernaum – oraşul Domnului nostru Iisus Hristos, unde se vor vizita Biserica ortodoxă greacă cu hramul Sfinţii Apostoli, situl arheologic al vechiului oraş Capernaum unde se afla casa soacrei Sfântului Petru şi sinagoga oraşului. Biserica din regiunea celor şapte izvoare denumită Tabgha - locul unde s-a săvârşit minunea înmulţirii celor cinci pâini şi doi peşti. Plimbare cu vaporul pe Marea Galileii (opţional).
Cazare şi cină la Hotel 3*/4* Betleem.

ZIUA 3 -MIERCURI

Mic dejun.
Ne indreptam spre Hebron unde ne inchinam – in Peştera patriarhilor – Macpela(astazi loc impartit intre evrei si musulmani). Poposim la Stejarul Mamvri, locul unde s-a arătat Sfânta Treime Patriarhului Avraam, astazi  Mănăstirea greaca-ortodoxa - Stejarul din Mamvri. Calatorim spre Statiunea exclusivista de la Marea Moarta Ein Bokek si mergem sa vizitam Cetatea Massada. In functie de timp, scurt popas la Marea Moarta in Statiunea Ein Bokek. Spre seara, in functie de timp, mergem pentru a ne  inchina la Sfantul Mormant.
Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în Betleem

ZIUA 4 - JOI

Mic dejun.
Mergem pe urmele Magilor de la Rasarit si ne inchinam in pestera unde au poposit acestia dupa ce au plecat de la Betleem, acum paraclis in cadrul Mănăstirii Sf. Teodosie. Ne vom deplasa cu microbuze arabe, până la Mănăstirea Sf. Sava din pustiul Iudeii(opţional). Ne alaturam pastorilor si primim vestea Nasterii Domnului nostru Iisus Hristos la Biserica greacă - Câmpul păstorilor, mergem apoi la Betleem unde ne vom închina în Biserica Naşterii Domnului in pestera unde s-a nascut Mesia. Ne inchinam in Biserica romano-catolica Sf. Ecaterina ce adaposteste chilia Fericitului Ieronim, cel ce a tradus versiunea Bibliei – Vulgata in limba latina vulgara sau populara. Ne intoarcem la Ierusalim, intram in Sfanta Cetate prin Poarta Jaffa, strabatem cartierul armean si ajungem pe Muntele Sion unde ne vom inchina in Biserica Adormirii Maicii Domnului, in Foisorul cel de Sus - locul Cinei celei de Taină si mormântul Regelui David. Intram in cetate prin Poarta Sionului, strabatem cartierul armean apoi pe cel evreiesc si vizităm Zidul Plângerii sau Zidul de Vest, apoi mergem sa ne inchinam la Sfantul Mormant. Timp liber pentru cumparaturi
Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în Betleem.

ZIUA 5 - VINERI

Mic dejun.
Ajungem in Betania si poposim pentru a vizita Mormantul Sf. Lazar. Continuăm pelerinajul nostru si ne indreptam spre Hozeva, prin Wady Kelt pentru a ne inchina in Mănăstirea Sfântul Gheorghe, la moaştele Sf. Ioan Iacob Hozevitul sau de la Neamţ. Coboram pe Valea Iordanului si vom merge la locul real al Botezului Domnului nostru Iisus Hristos – Betabara si la Mănăstirea Sfântul Gherasim de la Iordan. Intram in oraşul Ierihon – cel mai vechi oraş din lume, unde vom vizita biserica greacă de pe Muntele Ispitirii, Aşezământul românesc din orasul Ierihon si biserica greacă – ortodoxă unde se află Sicomorul lui Zaheu Vamesul. Spre seara, in functie de timp, mergem pentru a ne  inchina la Sfantul Mormant. Timp liber pentru cumparaturi.
Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în Betleem.

ZIUA 6 - SAMBATA

Mic dejun.
Ne vom inchina pe Muntele Măslinilor in Mănăstirea rusească de pe Muntele Înălţării – Eleon, Biserica Dominus Flevit (Domnul a plâns); Biserica Tuturor Naţiunilor (sau Biserica Patimilor lui Iisus) şi Biserica ce adaposteste mormantul Maicii Domnului din Gradina Getsimani. Continuăm pelerinajul nostru intrand in Cetatea Ierusalimului prin poarta Sf. Arhidiacon Ştefan, se vizitează Biserica ce adaposteste locul casei parintilor Maicii Domnului, Scaldatoarea Vitezda si se parcurge Via Dolorosa sau Drumul Crucii, cu cele 14 opriri, Biserica Sfântului Mormânt, Golgota, Piatra Ungerii şi toate paraclisele.
Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în Betleem. Timp liber pentru cumparaturi

Optional: la ora 00:00 - ne deplasam cu autocarul pana la Ierusalim - poarta Jaffa si ne indreptam spre Biserica Sfantului Mormant pentru a participa la Sfanta Liturghie.

 

ZIUA 7 - DUMINICA

Mic dejun.
Mergem la Aşezământul Românesc de la Ierusalim unde participam la Sf. Liturghie. Ne indreptam spre  Samaria, la Manastirea ce adaposteste Fantana Patriarhului Iacob (care s-a numit Israel – parintele celor doisprezece semintii ale lui Israel) fiul lui Isaac si nepotul lui Avraam patriarhul - stramosul poporului ales – poporul Israel si locul întâlnirii Mântuitorului cu femeia samarineancă, unde ne vom închina in Biserica ortodoxa greaca cu hramul Sf. Mc. Filumenos – sfant mucenic martiziat in secolul XX. Spre seara, in functie de timp, mergem pentru a ne  inchina la Sfantul Mormant. Timp liber pentru cumparaturi
Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în Betleem.

ZIUA 8 – VINERI

Mic dejun.
Ne intoarcem in cetatea Ierusalimului si mergem mai intai la Sfantul Mormant pentru a ne inchina pentru ultima oara in acest pelerinaj. Ora 14:00 continuăm pelerinajul indreptandu-ne spre localitatea Ein Karem, patria Sfântului Ioan Botezătorul si ne vom inchina in Biserica ridicata pe locul casei lui Zaharia si Elisabeta, vizitarea locului de intalnire a Maicii Domnului cu Elisabeta, mama Sf. Ioan, Izvorul Fecioarei Maria. Ajungem in localitatea Lida – patria Sfantului Mare Mucenic Gheorghe si ne inchinam in biserica ce adaposteste mormantul Sfantului Mare Mucenic Gheorghe. Ultimul popas duhovnicesc in Tara Sfanta il facem in localitatea Tel Aviv – Jafo unde ne vom inchina in Manastirea cu hramul Sfintii Arhangheli Mihail şi Gavril. Ora 20:00 mergem spre aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv. Vom decola din Tel Aviv marti dimineata la ora 00:45 si vom ateriza in Bucuresti – Otopeni la ora 03:30. 

Condiţii de înscriere: 

- Copie carte identitate / pasaport;
- avans 30% din valoarea pelerinajului.

DESPRE LOCAŢIILE ÎN CARE V-AR PLĂCEA SĂ AJUNGEŢI

Pași de pelerin prin Grădina Maicii domnului

Când am fost în pelerinaj în Sfântul Munte m-am simțit cu adevărat ca și cum aș fi în grădina Maicii Domnului. Pretutindeni este o atmosferă de liniște și pace, e ceva ce simți că nu e de pe acest pământ, căci dacă ar fi fost de pe acest pământ, atunci negreșit, oamenii, care sunt mereu în căutare de ceva nou, ar fi descoperit acest lucru și l-ar fi introdus în felul de a fi al societății. Dar acea pace sufletească vine de la însuși Hristos, care a și spus: „Pace vă las vouă, pacea Mea o dau vouă, nu precum dă lumea vă dau Eu”(Matei, 14:27).

+ citeşte în continuare

Jurnalul pelerinului Împărtăşeşte-ne experienţa ta din pelerinaje!

22 Martie 2018
Maria

Este un pelerinaj de vis ' avem ghid (doi )parintele de la biserica Cucova si parintele de la biserica Horia , care sant extraordinari de buni , de suflet sa le dea bunul Dumnezeu sanatate multa , mai avem cateva zile , mi- asi dori sa stau cateva saptamanii , atat este de frumos aici in Ierusalim.

4 Decembrie 2017
Ionela

A fost un pelerinaj extraordinar de frumos și foarte bine organizat! Domnii șoferi merită nota 10 cu felicitări. Pr. Iordachescu - un ghid extraordinar de bine pregătit. Mulțumim!

5 Aprilie 2016
Mihail

Aș dori în mod special să spun că sunt foarte mulțumit de prestația Părintelui Roman Gabriel, ghidul care ne-a arătat și alte locuri foarte interesante în afară de cele specificate în îndrumătorul primit înainte de plecarea în pelerinaj, explicând cu lux de amănunte și mult profesionalism la fiecare loc vizitat. În mod personal îi mulțumesc și îl recomand cu căldură și altor grupuri de pelerini.

CENTRUL DE PELERINAJ SFÂNTA PARASCHEVA

Sediul central la Iași

Adresa:     Bd. Stefan cel Mare si Sfant, nr. 14,Iasi - 700064, Romania

Telefon:    0040 232 276 907, 0764 609 006
Mobil:       0766 092 210; 0040 786 261 250
Fax:           0040 232 276 867
Email:       centruldepelerinaj@yahoo.co.uk
                   office@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08 :00 – 16 :00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis

Punct de lucru Piatra Neamţ

Adresa:     Bd. Traian, nr. 3, Langa Spitalul Judetean, Piatra Neamt - 610136, Romania

Telefon:    0040 233 261 610
Mobil:       0040 766 092 248
Fax:           0040 233 261 610
Email:       piatra.neamt@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 09 :00 – 17 :00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis
Sărbători cu cruce roșie: 12:00 – 17:30
 

Date bancare:

OTP Bank
Cont Lei:    RO58OTPV0000000002519498
Cont Euro: RO30OTPV0000000002519517
COD SWIFT: OTPVROBU

CEC BANK
Cont Euro:  RO41CECEIS10C1EUR1027184
Cont Lei: RO68CECEIS1030RON1027133
Sucursala Iasi, Agentia Piata Unirii

Numar brevet de turism: 16421 / 19.04.2010
Numar licenta de turism: 6769 / 2013
Numar polita de asigurare: 49615 emisa de Omniasig, valabila pana la 12.03.2019