Centrul de pelerinaj "Sf. Parascheva" Iasi

Pelerinaj în Grecia - Insulele Corfu, Kefalonia, Eghina și Evia la Sfinţii Tămăduitori de boli din Grecia

13 - 21 Mai 2024
980
EUR
Locul de plecare: 
Bacău
Bucureşti
Iaşi
Nopţi de cazare: 
8
Tip masă: 
Demipensiune
Tip transport: 
Autocar
Servicii incluse: 
Nu sunt incluse in pret: 
Program: 
ZIUA 1: Luni, 13 MAI

IASI – BUCURESTI – GIURGIU – SOFIA 

Plecare din Iasi la ora 06:00 spre Sofia – Bulgaria pe traseul: Roman – Bacău – Adjud – Focșani – Buzău – Centura Bucureștiului – Vama spre Bulgaria prin Ruse – Sofia.

Cazare și cină la hotel 3*/4* în Sofia, Bulgaria

 
 
ZIUA 2: Marți, 14 MAI

SOFIA –TESALONIC - KALAMBAKA

Mic dejun. Plecare la ora 8.

In Sofia vom vizita Catedrala Sf. Alexandru Nevski din Sofia.  Deplasare spre Tesalonic cu vizita la Catedrala Sfântul M. Mc. Dimitrie – închinare la moaștele Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de mir, ale Sfintei Mucenițe Anisia și ale Sfântului Grigore Kalavritul, Biserica Sfânta Sofia – închinare la moaștele Sfântului Ierarh Vasile al Tesalonicului, Catedrala Mitropolitană – închinare la moaștele Sf. Grigorie Palama.

Ora 16:30 – deplasare catre Kalambaka.

Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în Kalambaka .

 
ZIUA 3: Miercuri, 15 MAI

KALAMBAKA – IGOUMENITSA - INSULA CORFU 

Mic dejun.

Vizitarea COMPLEXULUI MONASTIC DE LA METEORA unde vom vizita 2 mănăstiri.

 

MĂNĂSTIRE

01.04 – 31.10

01.11 – 31.03

ORAR

ÎNCHIS

ORAR

ÎNCHIS

MAREA METEORĂ

09:30 – 15:00

MARȚI

09:30 – 15:00

MARȚI, MIERCURI

VARLAAM

09:00 – 16:00

VINERI

09:00 – 16:00

VINERI

SF. TREIME

09:00 – 17:00

JOI

09:00 – 15:00

MIERCURI, JOI

SF. NICOLAE 

09:00 – 15:30

VINERI

 

 

ROUSSANOU

09:00 – 18:00

MIERCURI

09:00 – 14:00

MIERCURI

SF. ȘTEFAN

09:00 – 13:30

15:30 – 17:30

LUNI

09:00 – 13:00

15:00 – 17:00 

LUNI

Ora 11:00 cel târziu - Plecare spre Igoumenitsa , feriboat către Insula Corfu. Vizitarea Bisericii Sfântul Spiridon, închinare la moaștele Sfântului Ierarh Spiridon și la moaștele Sfintei Împărătese Teodora în Catedrala Mitropolitană (adăpostește și părticele din moaștele Sfântului Gherasim din Kefalonia). Traversare cu feribotul Corfu – Igoumenitsa.

Cazare şi cină la Hotel 3* în Igoumenitsa

 
ZIUA 4: Joi, 16 MAI

IGOUMENITSA – VASILIKI – INSULA KEFALONIA

Mic dejun la pachet.

Ora 06:30 Deplasare spre portul Vasiliki – ora 10:00 feribot către Insula Kefalonia. Aici vom 

vizita Mănăstirea Sfântului Gherasim, unde ne vom închina la moaștele Sfântului Gherasim din Kefalonia. Mai apoi pașii noștri vor ajunge la Mănăstirea închinată Maicii Domnului numită și Lagouvarda, unde ne vom închina la Icoana Maicii Domnului, unde în fiecare an, în Postul Adormirii Maicii Domnului apar renumiții serpi care vin să se „închine” acestei icoane. Mănăstirea mai poartă și numele de „Doamna șerpilor”.  Vizită la Biserica Maicii Domnului cu Crini din localitatea Păstra închinare la Icoana Maicii Domnului Gravaliotissa  - în preajma marelui praznic înfloresc pentru a doua oară, crinii uscați, așezați la icoana Maicii Domnului

Cazare şi cină la Hotel 3*/4* in Kefalonia.

 
ZIUA 5: Vineri, 17 MAI

KEFALONIA – KYLLINI – PATRAS – LOUTRAKI – ATENA

Mic dejun. 

Deplasare cu feribotul din Poros catre Kyllini. Deplasare spre Patras unde vom vizita Catedrala Mitropolitană , închinare la moaştele Sf. Ap. Andrei mai exact capul Sf. Andrei şi crucea pe care sfântul a suferit martiriul - ocrotitorul Romaniei – Mănăstirea Mega Spileo - inchinare la icoana Maicii Domnului zugravită de Sf. Luca - Canalul Corint - Loutraki - Mănăstirea Sf. Patapie, închinare la moaștele Sf. Patapie şi ale Sf. Ypomoni. Vom continua deplasarea către Atena, vizităm Mănăstirea Sf Irina Hrisovalantou.

Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în Nea Makri

 
ZIUA 6: Sambata, 18 MAI

NEA MAKRI – PIREU – EGHINA – ATENA

Mic dejun.

Ne vom deplasa către portul Pireus de unde vom lua ferry către Insula Eghina (moaştele Sf. Nectarie Taumaturgul) - Mănăstirea Sfânta Ecaterina (cu părticele din moaștele Sfintei Ecaterina și Icoana făcătoare de minuni a Sfântului Spiridon). Ora 13.25 ne vom reîntoarce în Atena. Tur-auto al Atenei.

!!! La ora 17 – participare la slujba Vecerniei la biserica Sfinților Doctori fără de arginți din Atena și închinare la moaștele Sfântului Nichifor cel Lepros și în chilia Sfântului Evmenie, la Spitalul de boli infecțioase din Atena (unde au trăit cei 2 Sfinți)

Cazare şi cină la hotel 3*/4* în Nea Makri

 
 
ZIUA 7: Duminică, 19 MAI

NEA MAKRI – MILESI – MAKRIMALLIS – PROKOPI – EDIPSOS 

Mic dejun

Participare la Sfănta Liturghie la Mănăstirea "Buneivestiri a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu" din Nea Makri - închinare la moaștele Sfântului Efrem cel Nou, Grabnic Ajutător întru toate nevoile şi tămăduitor de cancer şi boli incurabile.

Plecare spre Insula Evia cu oprire la Mănăstirea Milesi"Schimbarea la Faţă a Domnului", pentru a ne închina la icoana din chilia Sfântului Cuvios Porfirie Kavsokalivitul.  Oprire la Mănăstirea cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din Makrimallis, unde se află cea mai mare parte a Capului Sfântului Partenie din Lampsakos şi capul Sfintei Muceniţe Paraschevi. În oraşul Prokopi vom  vizita Mănăstirea Sfântul Ioan Rusul (închinare la moaştele Sfântului Ioan Rusul.) Deplasare către Mănăstirea Sf. Cuvios David cel Bătrân (Închinare la cinstitul Cap al Sfântului David cel Batrân din Evia şi la mormântul Cuviosului Iacov Tsalikis)

Cazare şi cină la Hotel 3* în LOUTRA EDIPSOS

 
ZIUA 8: Luni, 20 MAI

EDIPSOS –  AGHIOKAMBOS – GLYFA –TESALONIC 

Mic dejun.

Traversăm cu feribotul din Aghiokambos spre Glyfa. Continuăm spre Mănăstirea Kato Xenia, închinare la Icoana Maicii Domnului „Străina” şi la o parte din Brâul Maicii Domnului.Participare la Sfânta Liturghie.

Deplasare către Mănăstirea Sf. Dionisie Olimpianul (inchinare la mana dreapta a Sfantului) de la poalele Muntelui Olimp, Mănăstirea Sf Efrem Sirul din localitatea Kontariotissa, închinare la moaștele Sf. Efrem Sirul şi ale Sf. Ecaterina.

Cazare şi cină la Hotel 3* / 4* în Tesalonic.

 
ZIUA 9: Marți, 21 MAI

Mic dejun. 

Participare la Sfânta Liturghie în Catedrala Sfântului Dimitrie din Tesalonic. Deplasare către Mănăstirea Souroti (program marti de la 10.00 – 17.00), închinare la mormântul Sf. Paisie Aghioritul. Plecare spre România pe traseul: vama Kulata - Sofia – Ruse – Centura Bucureștiului – Buzău – Focșani – Adjud – Bacău - Roman – Iasi. Sosire în Iași în funcție de traficul auto și de formalitățile vamale, în ziua de miercuri 22 mai , noaptea.

DESPRE LOCAŢIILE ÎN CARE V-AR PLĂCEA SĂ AJUNGEŢI

Pelerinaje 2021

Dragi pelerini,
Dupa anul 2020, plin de incercari din toate punctele de vedere, Centrul Mitropolitan de Pelerinaj Sf. Parascheva din Iasi vine in intampinarea dumneavoastra cu ofertele noastre pentru pelerinajele din anul 2021.
Incepand din luna ianuarie 2021 adaugam zilnic ofetele noastre pentru anul 2021.
+ citeşte în continuare

Jurnalul pelerinului Împărtăşeşte-ne experienţa ta din pelerinaje!

12 Septembrie 2023
Pelerini în Israel, 29 august - 05 septembrie 2023
  • Mulțumim părintelui Cojocaru   care a transformat acest pelerinaj într-o înaltă trăire sufleteasca.
  • Mulțumim bunului Dumnezeu și părintelui Marcel Cojocaru pentru acest pelerinaj în care am pășit pe urmele mintuitorului Cuvintele frumoase ale părintelui au rămas întipărite în suflet
  • Mulțumim bunului Dumnezeu, pentru ajutorul de a vedea Tara Sfânta, părintelui Marcel  Cojocaru pentru dragostea și răbdarea cu care ne-a însoțit si organizatorilor .Fam Roman.
12 Septembrie 2023
Pelerin în Israel, 29 august - 05 septembrie 2023
Dau Slavă lui Dumnezeu pentru acest pelerinaj reușit.
Multumesc din suflet pentru maniera de gestionare a acestui pelerinaj din toate punctele de vedere.
Mii de mulțumiri părinte pentru lecția de istorie, umorul dumneavoastră și că ați împărtășit și nouă din Harul primit de la Domnul nostru Iisus Hristos .Ne revine nouă datoria ca cele văzute, auzite și simțite să le împărtășim aproapelui nostru.
Dumnezeu să ne întărească să ne lăsăm pe noi, și Harul Fiul lui Dumnezeu primit in dar, sa crească intru fiecare, ca nimeni sa nu rămână pe dinafară  si toți să moștenim împărăția lui Dumnezeu.
Am convingerea că majoritatea plecăm mai buni și mai bogati spiritual.
Multă sănătate la toată lumea.
Doamne ajută!
Cu ajutorul lui Dumnezeu, pe data viitoare.
12 Septembrie 2023
Pelerin în Israel, 29 august - 05 septembrie 2023

Mulțumesc Bunului Dumnezeu ca, la cei 77 de ani, mi-a ajutat să-mi împlinesc visul de o viata, acela de a ajunge pe aceste locuri pline de istorie și religiozitate. Mulțumesc părintelui Marcel Cojocaru pentru felul cum ne-a condus în aceste opt zile. M-a impresionat cultura vasta   pe care o poseda și ca este un foarte bun cunoscător al fenomenului Israel. M-a captat prin conținutul explicațiilor dar și prin dictia deosebita și tonalitatea vocii plăcută și atrăgătoare. Valoarea explicațiilor a crescut prin prezentarea părerilor personale despre un anumit fenomen ca și prin glumele presărate. Mulțumesc grupului, și mai ales colegilor de camera, că m-au acceptat asa cum sunt. Dumnezeu sa fie cu noi.

CENTRUL MITROPOLITAN DE PELERINAJ SFÂNTA PARASCHEVA

Sediul central la Iași

Adresa:     Bd. Stefan cel Mare si Sfant, nr. 14,Iasi - 700064, Romania

Telefon:    0040 232 276 907
Fax:           0040 232 276 867
Email:       centruldepelerinaj@yahoo.co.uk
                   office@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08 :00 – 16 :00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis

 

Punct de lucru Piatra Neamț

Adresa:     Bld. Traian, nr. 3A, lângă Spitalul Județean Piatra Neamț, Neamț, Romania

Telefon:    0040 754 014 062
Email:       piatra.neamt@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08:00 – 16:00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis
Sărbători cu Cruce Rosie: 12:00 - 16:00
Sărbători legale : închis

 

Date bancare: CENTRUL MITROPOLITAN DE PELERINAJ (pentru plata pelerinajelor):

OTP Bank
Cont Lei:    RO58OTPV0000000002519498
Cont Euro: RO30OTPV0000000002519517
COD SWIFT: OTPVROBU

CEC BANK
Cont Euro:  RO41CECEIS10C1EUR1027184
Cont Lei: RO68CECEIS1030RON1027133
Sucursala Iasi, Agentia Piata Unirii

Date bancare: PROVITUR ROMANIA  (pentru plata ASIGURARILOR MEDICALE)
FUNDATIA PROMOVAREA  SI VALORIZAREA IDENTITATII TURISMULUI DIN ROMANIA “PROVITUR ROMANIA”

OTP BANK Sucursala Stefan cel Mare
LEI:   RO 18 OTPV 000 000 000 1556 135  
COD SWIFT: OTPVROBU

 

Numar brevet de turism: 16421 / 19.04.2010
Numar licenta de turism: 1379/ 06.03.2019
Numar polita de asigurare: OMNIASIG 52888 - valabila pana la data 01.02.2024