Centrul de pelerinaj "Sf. Parascheva" Iasi

PELERINAJ ÎN CAPPADOCIA - pe urmele Sfinților CAPADOCIENI -

23 Mai - 1 Iunie 2024
1235
EUR
Locul de plecare: 
Iaşi
Nopţi de cazare: 
9
Tip masă: 
Demipensiune
Tip transport: 
Avion
Servicii incluse: 
 • Bilete de avion Iasi – Istanbul – Iasi cu compania Wizz Air, taxe de aeroport, 1 bagaj de mana 10 kg, 1 bagaj de cala 20 kg;
 • transport autocar extern pe toata durata pelerinajului ;
 • 9 nopţi cazare în camere duble și triple, la hoteluri de 3 * și 4* (conform clasificării din Turcia);
 • mic dejun;
 • cina (excepție prima și a doua zi fără cina, pentru că va fi servită pe Croaziera);
 • ghid local vorbitor de limba Romana/Engleza;
 • Croazieră pe Bosfor cu program artistic și cină;
 • Însoțitor de grup din partea Centrului de Pelerinaj „Sf. Parascheva’’.
Nu sunt incluse in pret: 
 • Intrările la obiective din program - 200 - 245 euro aprox.
 • Tips 20 euro/pers- se achita obligatoriu insotitorului de grup;
 • cheltuieli personale;
 • mese suplimentare;
 • asigurarea medicală:  lei;
 • Suplimentul de single 285 Euro.
Program: 
ZIUA 1 - Joi, 23 mai 2024
Întâlnirea grupului la aeroportul internațional din Iași la ora 17:30 și pregătirea pentru
formalitățile de îmbarcare. Deplasare din Iași la ora 20:35 cu avionul (compania WizzAir) pe ruta Iași – Istanbul cu aterizare la ora 22:25. 
Transfer cu autocarul către Hotel.
Cazare la Hotel 3*/4* în Istanbul
 
ZIUA 2 - Vineri, 24 mai 2024
Mic dejun. 
Primul popas duhovnicesc în Istanbul va cuprinde vizitarea următoarelor obiective : Mănăstirea Izvorul Tămăduirii, Biserica Românească cu hramul Sfânta Muceniţă Paraschevi, Sfinţii Martiri Brâncoveni şi Sfânta Arghira (ctitorie a Sfântului Constantin Brâncoveanu, închinare la moaştele Sfintei Arghira şi Sfântul Nifon, Patriarhul Constantinopolului), Biserica din Vlaherne cu hramul Acoperământul Maicii Domnului, Patriarhia Ecumenică (în mod simbolic cea mai înaltă autoritate canonică a lumii creştin-ortodoxe. Închinare la moaştele Sfântului Grigorie Teologul, Sfântului Ioan Gura de Aur, ale Sfintei Solomoni, ale Sfintei Eufimia și ale Sfintei Teofana.  Tot aici este „Coloana Flagelării”, o bucată din coloana de care a fost legat Iisus Hristos când soldaţii români l-au biciuit şi l-au torturat);
Croazieră pe Bosfor în care se pot vedea diverse obiective aflate pe malul European sau Asiatic. 
Timp liber pentru cumpărături.
Cazare la Hotel 3*/4* în Istanbul
 
ZIUA 3 - Sâmbătă, 25 mai 2024
Mic dejun.
Plecare spre Canakkale. 
Traversarea Strâmtorii Dardanele pe pod ce leagă Marea Egee cu Marea Marmara, Eceabat– Canakkale. Lângă Canakkale, la Hisarlîk, se oprește pentru a vizita ruinele vechilor cetăți Troia (I – IX, inclusiv Troia VII, cea descrisă de Homer – cu taxa de intrare).
Cazare și cina la Hotel 3*/4* în Canakkale.
 
ZIUA 4 - Duminică, 26 mai 2024
Mic dejun. 
Deplasare spre cetatea antica Pergam – deplasare cu teleferic ( cu taxa de intrare - Bergama-oraș antic grecesc, devenit capitala Regatului Pergam în timpul perioadei elenistice 281-133 î.Hr. Pergamul este amintit în cartea Apocalipsei) cu vizitarea Templului lui Serapis, prima biserică dedicată Sf. Ioan, cunoscută astăzi ca și Curtea Roșie (cu de taxa intrare ), trecere pe centura orasului Izmir (fără vizita - vechea Smyrna, cetatea păstorită de Sfântul Policarp, oraş fondat în sec. IV î.Hr., cetatea păstorită de Sfântul Policarp). 
Cazare și cina la Hotel 3*/4* în Kuşadasi.
 
ZIUA 5 - Luni, 27 mai 2024
Mic dejun. 
Deplasare spre Selcuk (fostul Efes). Se vizitează:
- vestigiile din fosta cetate Efes (Biblioteca lui Celsus, Odeonul, marele teatru în care a predicat Sf. Ap. Pavel, Atelierul lui Dimitrios; Biserica Maicii Domnului ridicată pe locul în care s-a ţinut al III-lea Sinod Ecumenic, în anul 431;  Nimphäum-ul fantana lui Traian, Agora, Templul lui Hadrian, Stadionul); - cu taxa de intrare  (neinclusa in tariful pelerinajului), grota celor 7 adormiți. Deplasare la capela Panaghia Kapoulou – Casa și izvoarele Maicii Domnului din Efes  - cu taxa de intrare  (neinclusa in tariful pelerinajului), cetatea bizantină cu ruinele bisericii ridicate de Împăratul Iustinian şi mormântul Sf. Ioan Evanghelistul (biserica ridicată de Împăratul Justinian deasupra mormântului Sf. Ioan Evanghelistul) - cu taxa de intrare (neinclusa in tariful pelerinajului) , Templul zeitei Artemis .
Plecare spre Pamukkale și vizităm Cetatea Laodiceea cu taxa de intrare , prima biserica ridicată în Asia Mica de către Împăratul Constantin cel Mare.
Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în Pamukkale. 
 
ZIUA 6 - Marți, 28 mai 2024
Mic dejun. 
In Pamukkale se vizitează ruinele Cetatii Hierapolis cu taxa de intrare , unde se vor vizita Biserica - martirion ridicată în fosta cetate, pe locul unde a fost martirizat Sf. Apostol Filip și mormântul nou descoperit de arheologi, terasele calcaroase cu apă termală  (fenomen unic în lume, coborârea nu este periculoasă însă va necesita atenție!).
Ora 11:30 cel târziu Plecare spre Cappadocia pe ruta Pamukkale – Dinar – Konya (fără vizita - oraş cunoscut în vechime ca Iconium, pe aici au trecut Sfinţii Apostoli Pavel şi Barnabas şi au propovăduit credinţa creştină) - Aksaray – Nevsehir, (fără vizita - Nyssa locul de naştere al Sf. Grigore de Nyssa). 
Cazare şi cină la Hotel 3*/4*, în URGUP. Cappadocia.
 
ZIUA 7 - Miercuri, 29 mai 2024
Mic dejun. 
Deplasare spre aşezămintele monahale din Valea Goreme (muzeu în aer liber cu taxa de intrare - care adăposteşte mănăstiri şi biserici paleocreştine săpate în tuf vulcanic, chilia în care a locuit Sfântul Vasile Cel Mare. Face parte din patrimoniul Unesco). Plimbare și panorama Valea Rose. Deplasare spre Pașa Bagi (Hornul Zânelor ) cu chilia Sf. Simeon Stâlpnicul. Trecere prin Cavusin cu vizita la Biserica împăratului Nikifor Foca -  cu taxa de intrare. Vizitarea casei demnitarului și a grajdului unde  a fost rob Sf. Ioan Rusul. Plimbare și panorama Valea Devrent  - turni vulcanici. 
Cazare şi cină la Hotel 3*/4*, în URGUP, Cappadocia.
 
ZIUA 8 - Joi, 30 mai 2024
Mic dejun.
Deplasare către Uchisar – vedere panorama, Văii Gyuvercinlik (Valea Porumbeilor) - vedere panorama cu celebrele hornuri formate în stânci vulcanice ce se întind pe o zona geografica impresionanta.  
Deplasare spre oraşul subteran Kaymakli (cu taxa de intrare - Se coboară pe galeriile oraşului la o adâncime de cca. 20 m. Vizitarea nu este periculoasă însă necesită atenţie!), orașul subteran Derinkuyu - este un oraș antic subteran construit pe 13 nivele, se extinde la o adâncime de aproximativ 85 m, a fost suficient de mare pentru a adăposti mii de oameni, împreuna cu animalele lor și magazii cu alimente. După vizitarea acestor obiective, ne vom deplasa către al doilea cel mai mare canion din lume -Valea Ihlara cu taxa de intrare - întregul canion este acoperit cu locuințe subterane sculptate în piatra și biserici din perioada bizantina . 
Plecare spre Urgup, dar nu înainte de a ne opri în satul Mustafapasa (fostul sat Sinasos), vizitam Biserica Sf. Nicolae, Biserica Sf. Vasile, cea mai pitoreasca așezare din Cappadocia .
Cazare şi cină la Hotel 3*/4*, în URGUP, Cappadocia.
 
ZIUA 9 - Vineri, 31 mai 2024
Mic dejun.
Ora: 07:00 - Plecare spre Istanbul pe traseul Aksaray - Ankara (fără vizita - fosta Ancyra, cetate încreştinată de către Sf. Ap. Pavel).
Sosire în Istanbul la ora 21:30 aprox., în funcție și de trafic.
Cazare la Hotel 3*/4* în Istanbul.
 
ZIUA 10 - Sambata, 01 iunie 2024
Mic dejun. 
Tur pietonal, care include vizită la: Catedrala Sf. Sofia,  Biserica Sf. Irina, Palatul Topkapi (reşedinţa sultanilor, actualul Muzeu Naţional al Turciei, cu mâna dreaptă a Sf. Ioan Botezătorul, sabia Sf. Ştefan cel Mare), Locul fostului Hipodrom, unde acum se află: Fântâna lui Wilhem II, Obeliscul Egiptean, Coloana Şerpuită, Coloana lui Constantin Porfirogenetul.
Ora 18:00 mergem spre aeroportul din Istanbul. Decolare la ora 22:15 și aterizare pe aeroportul internațional din Iași la ora 23:50.
 
Observații: programul acțiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de   desfășurare sau se pot înlocui unele obiective în funcție de anumite situații speciale.

 

Sa luăm aminte:
* Pelerinajul nu este excursie sau concediu, ceea ce înseamnă că scopul este diferit de al acestora. Un pelerin datorează a pleca la drum cu inima dornică de a călători spre Dumnezeu, Care poate fi aflat mai aproape în anumite locuri;
 
* Pelerinajul înseamnă, de asemenea, nevoință și asceză, înfruntarea lipsurilor și a ispitelor, care pot proveni în anumite situații;
 
* Mersul pe jos către anumite obiective se încadrează tot în aceasta nevoință, care în anumite situații este inevitabil. Așadar, pelerinii trebuie să se asigure că au condiția morală și fizică pentru a parcurge distanţe de până la jumătate de oră de mers pe jos;
 
* De asemenea, este bine de avut în vedere faptul că în program pot interveni modificări obiective, ca urmare a condițiilor de trafic, sau chiar a programului mănăstirilor/obiectivelor, care diferă de la una la cealaltă;
 
* Așezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în funcție de data achitării avansului și semnării (întocmirii) contractului;
 
* Agenția nu se obliga sa găsească partaj persoanelor care călătoresc singure.
 
Condiţii de înscriere: 

Avans 30% din valoarea pelerinajului.

Copie carte identitate/pasaport.

DESPRE LOCAŢIILE ÎN CARE V-AR PLĂCEA SĂ AJUNGEŢI

Pelerinaje 2021

Dragi pelerini,
Dupa anul 2020, plin de incercari din toate punctele de vedere, Centrul Mitropolitan de Pelerinaj Sf. Parascheva din Iasi vine in intampinarea dumneavoastra cu ofertele noastre pentru pelerinajele din anul 2021.
Incepand din luna ianuarie 2021 adaugam zilnic ofetele noastre pentru anul 2021.
+ citeşte în continuare

Jurnalul pelerinului Împărtăşeşte-ne experienţa ta din pelerinaje!

12 Septembrie 2023
Pelerini în Israel, 29 august - 05 septembrie 2023
 • Mulțumim părintelui Cojocaru   care a transformat acest pelerinaj într-o înaltă trăire sufleteasca.
 • Mulțumim bunului Dumnezeu și părintelui Marcel Cojocaru pentru acest pelerinaj în care am pășit pe urmele mintuitorului Cuvintele frumoase ale părintelui au rămas întipărite în suflet
 • Mulțumim bunului Dumnezeu, pentru ajutorul de a vedea Tara Sfânta, părintelui Marcel  Cojocaru pentru dragostea și răbdarea cu care ne-a însoțit si organizatorilor .Fam Roman.
12 Septembrie 2023
Pelerin în Israel, 29 august - 05 septembrie 2023
Dau Slavă lui Dumnezeu pentru acest pelerinaj reușit.
Multumesc din suflet pentru maniera de gestionare a acestui pelerinaj din toate punctele de vedere.
Mii de mulțumiri părinte pentru lecția de istorie, umorul dumneavoastră și că ați împărtășit și nouă din Harul primit de la Domnul nostru Iisus Hristos .Ne revine nouă datoria ca cele văzute, auzite și simțite să le împărtășim aproapelui nostru.
Dumnezeu să ne întărească să ne lăsăm pe noi, și Harul Fiul lui Dumnezeu primit in dar, sa crească intru fiecare, ca nimeni sa nu rămână pe dinafară  si toți să moștenim împărăția lui Dumnezeu.
Am convingerea că majoritatea plecăm mai buni și mai bogati spiritual.
Multă sănătate la toată lumea.
Doamne ajută!
Cu ajutorul lui Dumnezeu, pe data viitoare.
12 Septembrie 2023
Pelerin în Israel, 29 august - 05 septembrie 2023

Mulțumesc Bunului Dumnezeu ca, la cei 77 de ani, mi-a ajutat să-mi împlinesc visul de o viata, acela de a ajunge pe aceste locuri pline de istorie și religiozitate. Mulțumesc părintelui Marcel Cojocaru pentru felul cum ne-a condus în aceste opt zile. M-a impresionat cultura vasta   pe care o poseda și ca este un foarte bun cunoscător al fenomenului Israel. M-a captat prin conținutul explicațiilor dar și prin dictia deosebita și tonalitatea vocii plăcută și atrăgătoare. Valoarea explicațiilor a crescut prin prezentarea părerilor personale despre un anumit fenomen ca și prin glumele presărate. Mulțumesc grupului, și mai ales colegilor de camera, că m-au acceptat asa cum sunt. Dumnezeu sa fie cu noi.

CENTRUL MITROPOLITAN DE PELERINAJ SFÂNTA PARASCHEVA

Sediul central la Iași

Adresa:     Bd. Stefan cel Mare si Sfant, nr. 14,Iasi - 700064, Romania

Telefon:    0040 232 276 907
Fax:           0040 232 276 867
Email:       centruldepelerinaj@yahoo.co.uk
                   office@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08 :00 – 16 :00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis

 

Punct de lucru Piatra Neamț

Adresa:     Bld. Traian, nr. 3A, lângă Spitalul Județean Piatra Neamț, Neamț, Romania

Telefon:    0040 754 014 062
Email:       piatra.neamt@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08:00 – 16:00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis
Sărbători cu Cruce Rosie: 12:00 - 16:00
Sărbători legale : închis

 

Date bancare: CENTRUL MITROPOLITAN DE PELERINAJ (pentru plata pelerinajelor):

OTP Bank
Cont Lei:    RO58OTPV0000000002519498
Cont Euro: RO30OTPV0000000002519517
COD SWIFT: OTPVROBU

CEC BANK
Cont Euro:  RO41CECEIS10C1EUR1027184
Cont Lei: RO68CECEIS1030RON1027133
Sucursala Iasi, Agentia Piata Unirii

Date bancare: PROVITUR ROMANIA  (pentru plata ASIGURARILOR MEDICALE)
FUNDATIA PROMOVAREA  SI VALORIZAREA IDENTITATII TURISMULUI DIN ROMANIA “PROVITUR ROMANIA”

OTP BANK Sucursala Stefan cel Mare
LEI:   RO 18 OTPV 000 000 000 1556 135  
COD SWIFT: OTPVROBU

 

Numar brevet de turism: 16421 / 19.04.2010
Numar licenta de turism: 1379/ 06.03.2019
Numar polita de asigurare: OMNIASIG 52888 - valabila pana la data 01.02.2024
PELERINAJ ÎN CAPPADOCIA - pe urmele Sfinților CAPADOCIENI - | Centrul de pelerinaj "Sf. Parascheva" Iasi

Eroare

Mesaj de eroare

Recoverable fatal error: Argument 1 passed to xmlsitemap_node_create_link() must be an instance of stdClass, boolean given, called in /rest/www/centruldepelerinaj.ro-0/centruldepelerinaj.ro/sites/all/modules/xmlsitemap/xmlsitemap_node/xmlsitemap_node.module on line 28 and defined în xmlsitemap_node_create_link() (linia 194 din /rest/www/centruldepelerinaj.ro-0/centruldepelerinaj.ro/sites/all/modules/xmlsitemap/xmlsitemap_node/xmlsitemap_node.module).
Situl a întâmpinat o eroare. Încercaţi din nou.