Kusadasi - Efes
Este probabil locul cel mai incarcat de istorie dintre cele amintite mai sus. Aici se pastreaza ruinele bisericii in care s-a tinut Sinodul III Ecumenic (431 d.Hr.); impunatoarea cetate a Efesului aminteste de calatoriile misionare ale Sf. Ap. Pavel si de minunile savarsite aici; Sf. Timotei, ucenicul Sf. Ap. Pavel a fost primul episcop al Efesului ; Biserica Celor 7 tineri din Efes. Nu departe de Efes se inalta ruinele maretei Biserici a Sf. Ioan cu mormantul sfantului, construita in apropierea Templului Artemisei - una din cele sapte minuni ale lumii antice si mormantul Sf. Ioan . La Selcuk se afla Casa Maicii Domnului .
OBIECTIVE TURISTICE SI DE PELERINAJ
Biserica Sf.Ioan Evanghelistul:
Sfantul Evanghelist Ioan s-a nascut in Betsaida Galileii fiind fratele Sfantului Apostol Iacov. Sfantul Evanghelist Ioan s-a stabilit in Efes dupa anul 70, cand romanii au daramat Ierusalimul si Templul Sfant. Sfantul Ioan Evanghelistul a pastorit Biserica din Efes dupa care a fost exilat de imparatul Domitian in insula Patmos, unde va scrie Apocalipsa. S-a reintors in Efes dupa moartea imparatului, traind aici pana la sfarsitul vietii. Sfantul Ioan Teologul, a scris a IV-a Evanghelie si trei epistole, numite sobornicesti.
Casa Maicii Domnului, aflata intr-un frumos parc localizat intre Efes si Seljuk, este socotita, conform traditiei locului, drept locul in care Fecioara Maria si-a petrecut ultimii ani ai vietii pamantesti. Locul, inconjurat de un brau gros de plante si pomi, este considerat sfant atat de crestini cat si de musulmani. Linistea asezarii nu poate fi tulburata nici macar de multimile de pelerini ce vin zilnic aici pentru inchinare.
Biblioteca lui Celsius este atracția Efesului. Biblioteca adăpostea peste 12.000 de suluri de papirusuri, aşezate în nişe, de-a lungul pereţilor sau pe rafturi. Cele mai interesante sunt patru statui aflate chiar la intrarea în bibliotecă. Ele întruchipează Înţelepciunea, Cunoaşterea, Destinul şi Inteligenţa. Aceasta a fost construită în anul 117, fiind definitivată 18 ani mai târziu.
TEMPLUL LUI SERAPIS a fost construit in cinstea zeitei egiptene Serapis in secolul al II le a D.H.
Templul lui Hadrian A fost construit înainte de 138 î. Hr de către P. Quintilius şi a fost dedicat împăratului Hadrian, care a venit sa viziteze orasul de la Atena în 128 î. Hr. Faţada templului are patru coloane corintice sprijinite de un arc curbat, în mijlocul caruia conţine un scut de Tyche, zeița victoriei, coloanele laterale sunt pătrate. Piedestalul cu inscripţii în faţa templului, sunt bazele pentru statuile împăraţilor între 293-305 d. Hr, Diocletian, Maximian, Constantius I, şi Galer, originalele statui nu au fost încă găsite. In interiorul templului deasupra uşii, o figură umană, probabil Medusa stă cu ornamente de frunze de acant.
Oferte pelerinaje Kusadasi - Efes
DESPRE LOCAŢIILE ÎN CARE V-AR PLĂCEA SĂ AJUNGEŢI
Pelerinaje 2021 Tweet
Jurnalul pelerinului Împărtăşeşte-ne experienţa ta din pelerinaje!
- Mulțumim din suflet părinte Doru pentru acest minunat(din toate punctele de vedere) pelerinaj. Am avut parte de trăiri și emoții deosebite! Îmbrățișări calde tuturor pelerinilor alături de care am petrecut clipe de neuitat
- Multumiri pentru organizarea și implementarea pelerinajului. Sa va dea Dumnezeu tuturor sănătate!
A fost o experiență de neuitat alături de un grup minunat! Vă mulțumesc tuturor! Cu adevărat am avut o experiență de nedescris în cuvinte, momente de neuitat cu ceilalți membri ai grupului. Nu voi uita niciodată timpul petrecut în acest frumos și binecuvântat pelerinaj! Încă odată vă mulțumesc din tot sufletul! Dumnezeu să vă răsplătească binele făcut nouă!
Cu binecuvântarea Mântuitorului, am beneficiat de un minunat pelerinaj în Țara Sfântă, în perioada 18-25 februarie 2023, având drept ghid plin de har și evlavie pe Părintele Diacon Daniel Dimitriu Sîrghie și pe inimoasa și frumoasa sa soție Vasilica. Noi, două doamne din Iași, trecute bine de prima tinerețe, am plecat la drum pline de speranță dar ușor neîncrezătoare....Mărturisesc că aceste gânduri pesimiste au fost imediat înlocuite de o bucurie imensă determinată nu numai de măreția locurilor vizitate dar mai ales de atmosfera de prietenie ocrotitoare pe care am perceput-o în fiecare moment. Familia Pr. Sîrghie, familie de creștini adevărați, cu dragoste față de oameni precum și prezența Părintelui Liviu din Miroslăvești, au făcut din acest pelerinaj un punct de reper în existența noastră. Timpul a pierdut din dimensiuni, în aceste 7 zile, s-a dilatat și a săpat amintiri adânci, unice și pline de recunoștință în inimile și mințile noastre. Cuvintele sunt prea sărace să poată exprima bogăția de sentimente care ne-a inundat întreaga noastră ființă. De multe ori ne-am identificat cu suferințele Mântuitorului, care S-a Jertfit pentru noi, oamenii. Am devenit mai buni, mai toleranți, mai credincioși. Mulțumim cu evlavie Cerului pentru această trăire!
Minunate sunt lucrările Tale, Doamne!!! Despre pelerinaj..., ce pot să spun? Emoționant , încântător, chiar cutremurător , toate acestea fiind încărcătoare de ,,energie " dumnezeiască ! Îmi doresc foarte mult și sper să păstrez această energie timp îndelungat!
Legături
CENTRUL MITROPOLITAN DE PELERINAJ SFÂNTA PARASCHEVA
Sediul central la Iași
Adresa: Bd. Stefan cel Mare si Sfant, nr. 14,Iasi - 700064, Romania
Telefon: 0040 232 276 907
Fax: 0040 232 276 867
Email: centruldepelerinaj@yahoo.co.uk
office@centruldepelerinaj.ro
Web: www.centruldepelerinaj.ro
Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08 :00 – 16 :00
Sâmbăta, Duminica: închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis
Punct de lucru Piatra Neamț
Adresa: Bld. Traian, nr. 3A, lângă Spitalul Județean Piatra Neamț, Neamț, Romania
Telefon: 0040 754 014 062
Email: piatra.neamt@centruldepelerinaj.ro
Web: www.centruldepelerinaj.ro
Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08:00 – 16:00
Sâmbăta, Duminica: închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis
Sărbători cu Cruce Rosie: 12:00 - 16:00
Sărbători legale : închis
Date bancare: CENTRUL MITROPOLITAN DE PELERINAJ (pentru plata pelerinajelor):
OTP Bank
Cont Lei: RO58OTPV0000000002519498
Cont Euro: RO30OTPV0000000002519517
COD SWIFT: OTPVROBU
CEC BANK
Cont Euro: RO41CECEIS10C1EUR1027184
Cont Lei: RO68CECEIS1030RON1027133
Sucursala Iasi, Agentia Piata Unirii
Date bancare: PROVITUR ROMANIA (pentru plata ASIGURARILOR MEDICALE)
FUNDATIA PROMOVAREA SI VALORIZAREA IDENTITATII TURISMULUI DIN ROMANIA “PROVITUR ROMANIA”
OTP BANK Sucursala Stefan cel Mare
LEI: RO 18 OTPV 000 000 000 1556 135
COD SWIFT: OTPVROBU
Numar licenta de turism: 1379/ 06.03.2019
INFORMAŢII UTILE