Centrul de pelerinaj "Sf. Parascheva" Iasi

Pelerinaj în Israel și Iordania

17 - 24 Ianuarie 2023
1220
EUR
Locul de plecare: 
Iaşi
Nopţi de cazare: 
7
Tip masă: 
Demipensiune
Tip transport: 
Avion
Servicii incluse: 
 • transport avion Iasi – Tel Aviv - Iasi, cu bagaj de cală de maxim 20 kg.

 • 7 nopţi cazare la hoteluri de 3/4*, conform programului, în camere duble;

 • demipensiune (2 mese pe zi - conform programului; intrare cu cina, iesire cu mic dejun),

 • taxe de intrare la obiectivele din program,

 • transport cu autocarul, între obiective, conform programului,

 • preot însoţitor/ghid local vorbitor de limba romana din partea Centrului de Pelerinaj,

 • taxă vamală de trecere  Iordania - aprox. 40 USD.

Nu sunt incluse in pret: 

-     tips Israel 25 euro/ persoana (obligatoriu) + tips Iordania 10 euro/ persoană (obligatoriu) ; 

-     deplasare noaptea la Sf. Liturghie – 10 euro/ persoană; 

-     plimbare cu vaporașul pe Marea Galileii – 15 euro;

-     taxi deplasare la Mănăstirea Sf. Sava – 5 euro.

-     asigurarea medicală care să acopere Covid 19 – obligatorie.

 
Program: 
ZIUA 1, marți– 17 ianuarie 2023

Întâlnirea grupului la aeroportul internațional din Iași la ora 04:00 și pregătirea pentru formalitățile de îmbarcare. Deplasare din Iași la ora 06:45 cu avionul (compania WizzAir) pe ruta Iași - Tel Aviv, cu aterizare la ora 09:35. Plecăm spre Sfânta Cetate a Ierusalimului și mergem pe Muntele Sion, unde ne vom închina în Biserica Adormirii Maicii Domnului, la locul Cinei celei de Taină şi vom vizita mormântul Regelui David. Intrăm în cetate prin Poarta Sionului, străbatem cartierul evreiesc și vizităm Zidul Plângerii. Parcurgem Drumul Crucii, cu cele 14 opriri, culminând cu Biserica Sfântului Mormânt, Golgota, Piatra Ungerii, Paraclisul Sfintei Elena – locul unde aceasta a găsit lemnul Sfintei Cruci şi celelalte paraclise.  Ne închinăm la Sfântul Mormânt

Cazare şi cină la Hotel 3*/ 4* in Betleem.

ZIUA 2, miercuri - 18 ianuarie 2023

Mic dejun. Ne deplasăm spre râul Iordan, la locul Botezului Domnului nostru Iisus Hristos, unde vom participa la Slujba Aghezmei celei Mari, săvârșită de Patriarhul Ierusalimului, în Ajunul Bobotezei (pe stil vechi). După slujbă, mergem la Ierusalim, pe Muntele Înălţării Domnului nostru Iisus Hristos, unde ne vom închina în Mănăstirea rusească ce adăpostește locul aflării Capului Sf. Ioan Botezatorul. Ne îndreptăm spre Biserica Dominus Flevit (Domnul a plâns); Biserica Tuturor Naţiunilor (sau Biserica rugăciunii Mântuitorului Iisus Hristos din Grădina Ghetsimani) şi Biserica ce adăpostește Mormântul Maicii Domnului din Grădina Ghetsimani

Cazare şi cină la Hotel 3*/ 4* in Betleem.

Ora 01.00 – deplasare la Biserica Sf. Mormânt, pentru participarea la Sf. Liturghie (opțional).

 
ZIUA 3, joi - 19 ianuarie 2023

Mic dejun. Mergem la Hozeva, pentru a ne închina în Mănăstirea Sfântul Gheorghe, la moaştele Sf. Ioan Iacob Hozevitul. Mergem apoi pe urmele magilor de la Răsărit și ne închinăm în peștera unde au poposit aceștia după ce au plecat de la Betleem, acum paraclis în cadrul Mănăstirii Sf. Teodosie. Opțional, cu microbuze, ne deplasăm la Mănăstirea Sf. Sava din pustiul Iudeii. Mergem apoi la Betleem unde ne vom închina în Biserica Nașterii Domnului, în peștera unde S-a născut Mântuitorul Iisus Hristos. După amiaza mergem la Lod, la mormântul Sf. Mc. Gheorghe, apoi spre Tel Aviv, în apropierea căruia ne închinăm la Mănăstirea Sf. Arh. Mihail din Jaffa. Cazare şi cină la Hotel 3*/ 4* in Betleem.

ZIUA 4, vineri - 20 ianuarie 2023

Mic dejun. Pornim spre localitatea Haifa, port la Marea Mediterană, situat la poalele Muntelui Carmel și ne vom închina în Biserica Stella Maris (Steaua Mării), ce are altarul deasupra peşterii Sfântului Prooroc Ilie Tezviteanul. Vizităm Grădinile Bahai. Mergem apoi în Cana Galileii, la Biserica situată pe locul unde Mântuitorul nostru Iisus Hristos a săvârșit prima minune, preschimbarea apei în vin. În oraşul Nazaret vom vizita Biserica situată în preajma izvorului Buna Vestire, pictată de fraţii Moroşanu  în anul 1977 și Biserica Catolică a Bunei-Vestiri, construită pe locul casei Maicii Domnului şi a Dreptului Iosif. 

Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în Nazaret.

 
ZIUA 5, sâmbătă - 21 ianuarie 2023

Ajungem pe Muntele Tabor, Muntele Schimbării la Faţă a Mântuitorului nostru Iisus Hristos și ne vom închina în Mănăstirea ortodoxă  de acolo. Mergem spre Marea Galileii și, opțional, vom face o plimbare cu vaporașul pe mare. Vizităm orașul biblic Capernaum, cu singoga orașului și casa Sf. Petru. Ne deplasăm spre granița cu Iordania pe podul Sheikh Hussein, peste râul Iordan, pentru a îndeplini formalitățile de trecere a frontierei. Ne deplasăm spre Amman, capitala Iordaniei. Cazare şi cină la Hotel 3*/ 4*Amman.

ZIUA 6, duminică - 22 ianuarie 2023

Mic dejun. Pornim din Amman spre Valea lui Moise în ținutul Edom. Ajungem la Petra – capitala Nabateenilor, numită și Citadela roz, veche de mai bine de 2.000 de ani, cu clădiri săpate în stâncă, redescoperită în anul 1812. Vom vedea defilee înguste, faţade săpate în stâncă, temple, monumente funerare și ruinele unei biserici din perioada bizantină. Se vor face popasuri în special pentru a se vizita Tezaurul şi Amfiteatrul. Petra este cea mai vestită atracţie a Iordaniei. Spre seară, revenim la Amman, numit în antichitate Philadelphia (unul din cele cele 7 orașe cetăți ale Apocalipsei la care face referire Sf. Ap. Ioan). Vom face, în funcție de timp, un scurt tur panoramic al orașului. Cazare şi cină la hotel 3*/4*in Amman.

ZIUA 7, luni – 23 ianuarie 2023

Mic dejun. Vizităm Muntele Nebo, un vârf de munte din lanțul muntos Moab unde locuitorii regiunii în timpul Proorocului Moise purtau numele de moabiteni. De acolo, proorocul Moise a privit Pământul Făgăduinţei. Ne îndreptăm spre oraşul mozaicurilor Madaba și ne închinăm în Biserica Ortodoxă Sf. Gheorghe, unde se află un mare mozaic cu cea mai veche hartă a Ţării Sfinte, cu centrul la Ierusalim. Coborâm spre Valea Iordanului și trecem granița în Țara Sfântă. După ce trecem în Israel, vom merge din nou, în tihnă, la locul Botezului Domnului Iisus Hristos în râul Iordan. Ne îndreptăm spre oraşul Ierihon și ne vom închina în Biserica Aşezământului românesc, apoi la Biserica greacă în a cărei curte se află sicomorul vameșului Zaheu. Apoi vom merge la Mănăstirea Sfântul Gherasim de la Iordan, pentru închinare. Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în Bethleem.

ZIUA 8, marți - 24 ianuarie 2023

Ora 06:15 mergem spre aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv. Decolare la ora 10:25 și aterizare pe aeroportul internațional din Iași la ora 13:35.

NOTA:

 • Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.
 • Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
 • Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
 • Compania aeriană  îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor.
 • Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru Israel, Iordania şi Egipt.
 • Bagaje: bagajul de cală (1 buc.) Wizz Air bagaj de cală de 20 kg, dimensiuni: 149 x 119 x 171 cm (înălţime + lăţime + lungime) și bagaj de mână de 10 kg, dimensiuni: 40 x 30 x 20 cm.
 • Distribuția camerelor la hotel se face de către recepția acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepție, asistat de însoțitorul de grup.
 • Pentru anumite facilități din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitați recepționerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
 • Prezentul document constituie anexă la contractul de prestări servicii.
 • Agenția nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure.

Programul și ordinea obiectivelor pot suferi modificări din cauza programului de funcționare al obiectivelor!

Condiţii de înscriere: 

Acte necesare și condiții:

 • paşaport valabil minim 6 luni de la data întoarcerii în ţară

 • pentru Iordania nu se accepta pasaport temporar!!!

 • condițiile impuse de autorități la momentul călătoriei

https://www.mae.ro/travel-conditions/3705 - Iordania

https://www.mae.ro/travel-conditions/3710 - Israel

DESPRE LOCAŢIILE ÎN CARE V-AR PLĂCEA SĂ AJUNGEŢI

Pelerinaje 2021

Dragi pelerini,
Dupa anul 2020, plin de incercari din toate punctele de vedere, Centrul Mitropolitan de Pelerinaj Sf. Parascheva din Iasi vine in intampinarea dumneavoastra cu ofertele noastre pentru pelerinajele din anul 2021.
Incepand din luna ianuarie 2021 adaugam zilnic ofetele noastre pentru anul 2021.
+ citeşte în continuare

Jurnalul pelerinului Împărtăşeşte-ne experienţa ta din pelerinaje!

12 Septembrie 2023
Pelerini în Israel, 29 august - 05 septembrie 2023
 • Mulțumim părintelui Cojocaru   care a transformat acest pelerinaj într-o înaltă trăire sufleteasca.
 • Mulțumim bunului Dumnezeu și părintelui Marcel Cojocaru pentru acest pelerinaj în care am pășit pe urmele mintuitorului Cuvintele frumoase ale părintelui au rămas întipărite în suflet
 • Mulțumim bunului Dumnezeu, pentru ajutorul de a vedea Tara Sfânta, părintelui Marcel  Cojocaru pentru dragostea și răbdarea cu care ne-a însoțit si organizatorilor .Fam Roman.
12 Septembrie 2023
Pelerin în Israel, 29 august - 05 septembrie 2023
Dau Slavă lui Dumnezeu pentru acest pelerinaj reușit.
Multumesc din suflet pentru maniera de gestionare a acestui pelerinaj din toate punctele de vedere.
Mii de mulțumiri părinte pentru lecția de istorie, umorul dumneavoastră și că ați împărtășit și nouă din Harul primit de la Domnul nostru Iisus Hristos .Ne revine nouă datoria ca cele văzute, auzite și simțite să le împărtășim aproapelui nostru.
Dumnezeu să ne întărească să ne lăsăm pe noi, și Harul Fiul lui Dumnezeu primit in dar, sa crească intru fiecare, ca nimeni sa nu rămână pe dinafară  si toți să moștenim împărăția lui Dumnezeu.
Am convingerea că majoritatea plecăm mai buni și mai bogati spiritual.
Multă sănătate la toată lumea.
Doamne ajută!
Cu ajutorul lui Dumnezeu, pe data viitoare.
12 Septembrie 2023
Pelerin în Israel, 29 august - 05 septembrie 2023

Mulțumesc Bunului Dumnezeu ca, la cei 77 de ani, mi-a ajutat să-mi împlinesc visul de o viata, acela de a ajunge pe aceste locuri pline de istorie și religiozitate. Mulțumesc părintelui Marcel Cojocaru pentru felul cum ne-a condus în aceste opt zile. M-a impresionat cultura vasta   pe care o poseda și ca este un foarte bun cunoscător al fenomenului Israel. M-a captat prin conținutul explicațiilor dar și prin dictia deosebita și tonalitatea vocii plăcută și atrăgătoare. Valoarea explicațiilor a crescut prin prezentarea părerilor personale despre un anumit fenomen ca și prin glumele presărate. Mulțumesc grupului, și mai ales colegilor de camera, că m-au acceptat asa cum sunt. Dumnezeu sa fie cu noi.

CENTRUL MITROPOLITAN DE PELERINAJ SFÂNTA PARASCHEVA

Sediul central la Iași

Adresa:     Bd. Stefan cel Mare si Sfant, nr. 14,Iasi - 700064, Romania

Telefon:    0040 232 276 907
Fax:           0040 232 276 867
Email:       centruldepelerinaj@yahoo.co.uk
                   office@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08 :00 – 16 :00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis

 

Punct de lucru Piatra Neamț

Adresa:     Bld. Traian, nr. 3A, lângă Spitalul Județean Piatra Neamț, Neamț, Romania

Telefon:    0040 754 014 062
Email:       piatra.neamt@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08:00 – 16:00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis
Sărbători cu Cruce Rosie: 12:00 - 16:00
Sărbători legale : închis

 

Date bancare: CENTRUL MITROPOLITAN DE PELERINAJ (pentru plata pelerinajelor):

OTP Bank
Cont Lei:    RO58OTPV0000000002519498
Cont Euro: RO30OTPV0000000002519517
COD SWIFT: OTPVROBU

CEC BANK
Cont Euro:  RO41CECEIS10C1EUR1027184
Cont Lei: RO68CECEIS1030RON1027133
Sucursala Iasi, Agentia Piata Unirii

Date bancare: PROVITUR ROMANIA  (pentru plata ASIGURARILOR MEDICALE)
FUNDATIA PROMOVAREA  SI VALORIZAREA IDENTITATII TURISMULUI DIN ROMANIA “PROVITUR ROMANIA”

OTP BANK Sucursala Stefan cel Mare
LEI:   RO 18 OTPV 000 000 000 1556 135  
COD SWIFT: OTPVROBU

 

Numar brevet de turism: 16421 / 19.04.2010
Numar licenta de turism: 1379/ 06.03.2019
Numar polita de asigurare: OMNIASIG 52888 - valabila pana la data 01.02.2024