Centrul de pelerinaj "Sf. Parascheva" Iasi

Pelerinaj în Cipru

10 - 14 Noiembrie 2024
Oferta specială
1190
EUR
Locul de plecare: 
Iaşi
Nopţi de cazare: 
4
Tip masă: 
Demipensiune
Tip transport: 
Avion
Servicii incluse: 
  • transport avion Iași – Larnaca – Iași, Compania Wizz Air, taxe de aeroport, asistenţă în aeroport la sosire şi plecare;

  • bagaj de cală de 20 kg, dimensiuni: 149 x 119 x 171 cm (înălţime + lăţime + lungime) și 1 bagaj de mână de 10 kg, dimensiuni: 40 x 30 x 20 (geantă/ rucsac) cm 

  • 4 nopţi cazare în camere duble, la hotel de 4*;

  • demipensiune (2 mese pe zi - conform programului; intrare cu cină, ieșire cu mic dejun);

  • taxa de viză pentru partea Turcă a Ciprului;

  • taxe de intrare la obiectivele din program;

  • transport cu autocar cu aer condiţionat, conform programului;

  • ghid local vorbitor de limba engleză;

  • 18+1+1 bus;

  • preot însoţitor din partea Centrului de Pelerinaj.

​    

Nu sunt incluse in pret: 
  • tips în valoare de 20 Euro de persoană (se plătește obligatoriu către însoțitorul de grup) ;

  • masa de prânz;

  • cheltuieli personale;

  • supliment de single 120 euro;

  • asigurare medicală de călătorie.

Program: 
Ziua 1

Întâlnirea grupului la aeroportul internațional din Iași la ora 03:35 și pregătirea pentru formalitățile de îmbarcare. Deplasare din Iași la ora 06:35 cu avionul pe ruta Iași - Larnaca (aeroportul internațional „Glafcos Clerides”) cu aterizare la ora 09:10. 

Începem pelerinajul cu vizitarea satului Xylofagou, unde vom vizita Biserica Agios Raphael și Agia Marina, acolo se află părticele din moaștele Sfântului Rafael și ale Sfântului Serafim de Sarov.

Călătorim către partea nordica a Ciprului, spre orașul Famagusta. La 10 minute după punctul de control Strovilia, ajungem în Famagusta. Orașul Famagusta este unul dintre cele mai frumoase de pe insulă, fiind foarte important în perioada Lusignan. După căderea Ierusalimului în mâinile otomanilor, regele Ierusalimului, a venit în Cipru. Reședința sa a fost în Famagusta, unde a dat ordin să construiască 365 de biserici, câte una pentru fiecare zi. În prezent, puteți vedea ruinele câtorva dintre ele și vizita Catedrala Sf. Nicola. Vizităm Catedrala Sf. Nicola și avem timp liber în zona veche a orașului. Vom continua drumul către Salamina, Locul Nașterii Sf. Barnaba, unde  vizităm ruinele gimnaziului antic, băile romane, Teatrul Greco Roman, precum și Biserica Sfântul Epifanie/ Ayios Epiphanios, care a fost construită în secolul al IV-lea și a servit drept biserică mitropolitană. Această biserică a fost cândva cea mai mare din Cipru dar a fost distrusă în secolul al VII-lea de către arabi. Continuăm drumul către Mănăstirea Sf. Barnaba, unde vizitam Mormântul Sf. Barnaba. 

Transfer cu autocarul către hotel.

Cazare şi cină la Hotel 4*  în Larnaca

 
Ziua 2

Mic dejun. 

Pornim de-a lungul coastei de vest până la „Petra tou Romiou”, locul unde, conform mitologiei grecești, s-a născut Afrodita, zeița frumuseții și a iubirii. Ne continuăm traseul către satul Yeroskipos. În acest sat vom vizita Biserica bizantină Ayia Paraskevi, datând din secolul al IX-lea. Este o biserica surmontată de cinci cupole care formează o cruce și are frumoase picturi murale datând din secolul al IX-lea până în secolul al XV-lea. După această vizită ne continuăm drumul către Mănăstirea Sfântului Neofit. Mănăstirea a fost ctitorită de către Sfântul Neofit în anul 1159. Aici și-a petrecut viața, trecând la Domnul în anul 1219. Biserica principală a mănăstirii a fost construită la aproximativ 200 de ani de la moartea sa și este închinată Fecioarei Maria. Un pictor celebru, Theodoros Apsevdis, s-a angajat să picteze frescele din Enkleistra. În biserica principală a mănăstirii se pot vedea icoane bizantine de o calitate artistică excepțională. Călătoria noastră continuă către Kato Paphos, unde vom vizita Biserica Chrysopolitissa, construită în secolul al XIII-lea peste ruinele celei mai mari biserici creștine timpurii de pe insulă. În interiorul complexului vom vedea Stâlpul Sf. Pavel, pe care acesta a fost biciuit. În continuare vom vizita Mozaicurile din Paphos. Aceste mozaicuri prezintă diferite scene din mitologia greacă. Timp liber in portul orașului. Ultimul obiectiv pe care îl vom vizita în Paphos sunt Mormintele Regilor. Răspândite pe o zonă vastă, aceste impresionante morminte subterane datează din secolul al IV-lea î.Hr. Sunt sculptate din piatră solidă, unele fiind decorate cu stâlpi dorici. Aceste morminte au fost folosite în primii ani ai creștinismului drept catacombe. 

Cazare şi cină la Hotel 4*  în Larnaca

 
Ziua 3

Mic dejun. 

Călătorim spre nordul insulei și ajungem la satul Politiko, unde vizităm Mănăstirea Sfântul Heraclidios, ucenicul Sfinților Apostoli Pavel, Barnaba și Marcu și hirotonit de aceștia drept prim episcop al orașului Tamasos. Continuăm drumul spre satul Meniko. Aici vizităm Biserica Sfinților Ciprian și Iustina și ne închinăm la moaștele sfinților. Mergem spre Nicosia. Primul obiectiv pe care îl vizităm în capitala Ciprului este Catedrala Sf. Ioan, construită de Arhiepiscopul Nikiforos în 1662 pe locul fostei Abații Benedictine Lusignan a Sfântului Ioan din Bibi (Sfântul Ioan Evanghelistul). „Bibi” este o prescurtare a cuvântului arab „habibi”, care înseamnă „iubit” și se referă la Sfântul Ioan ca fiind ucenicul iubit al lui Hristos. Când Ordinul Benedictin a părăsit insula în 1426, Catedrala a fost preluată de către ortodocși și a fost închinată Sfântului Ioan Teologul. Biserica are o singură boltă, fără cupolă, iar pereții ei lungi sunt acoperiți cu fresce, care au fost pictate în timpul păstoririi Arhiepiscopului Filotheos (1734-1759) din 1736 până în 1756. 

Tur ghidat în orașul vechi Nicosia în interiorul zidurilor venețiene. 

Cazare şi cină la Hotel 4*  în Larnaca

 
Ziua 4

Mic dejun. 

Mergem spre satul Peristerona, unde vom vizita biserica Ayios Varnavas și Ilarionas. Această biserică, împreună cu biserica Agia Paraskevi din Yeroskipos, sunt singurele biserici cu cinci cupole din Cipru. Biserica Agios Varnavas și Ilarionas datează de la sfârșitul secolului al XI-lea - începutul secolului al XII-lea. Ne continuăm călătoria spre satul Kalopanagiotis. În Kalopanagiotis vom vizita Mănăstirea Ayios Ioannis Lampadistis. Biserica este inclusă pe lista oficială UNESCO pentru patrimoniul mondial. În biserică se află o părticică din moaștele Sfântului Ioan Botezătorul. Lângă biserică este un râu care poartă o mare importanță religioasă. Sf. Pavel, în timpul vizitei în Cipru, l-a botezat în apa acestui râu pe Sf. Heraclidios, care a devenit primul episcop de Tamasos. După o scurtă pauză în piața satului, ne continuăm călătoria către Mănăstirea Kykkos, cea mai faimoasă și mai bogată mănăstire din Cipru. Fondată în 1100 și dedicată Fecioarei Maria, aici ne vom închina la una dintre cele trei icoane  atribuite Sfântului Apostol și Evanghelist Luca. Ne continuăm deplasarea către zona viticolă din Limassol. După 30 de minute de mers cu mașina ajungem la unul dintre cele mai frumoase și tradiționale sate de pe insulă, satul Omodos. Aici vizităm Biserica” Sfinta Cruce” adaposteste o parte din Cinstitul Lemn al Sfintei Cruci. 

Cazare şi cină la Hotel 4*  în Larnaca

 
Ziua 5

Mic dejun. 

Primul obiectiv pe care îl vom vizita este Biserica Sf. Lazar, construită în secolul al IX-lea peste Mormântul Sf. Lazar din Betania cel a patra zi înviat. Potrivit tradiției și istoriei religioase, Sfântul Lazăr a venit în Cipru după învierea sa, de către Mântuitorul Iisus Hristos, și a devenit primul episcop de Kition (Kition a fost denumirea antică pentru Larnaca). Continuăm pelerinajul cu o scurtă oprire la satul Kiti, unde ne vom închina la Biserică bizantină Panagia Angeloktisti. Apoi mergem spre satul Vavla, unde vom vizita Mănăstirea Sfântul Mina. Călătorim spre satul tradițional cipriot Lefkara, unde vom vizita Biserica Timios Stavros (Βiserica Sfintei Cruci), construită în secolul al 14-lea. Potrivit tradiției în centrul în această biserică se afla o bucată din Sfânta Cruce a Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Sfânta Cruce a fost transferată în sat de către Sfânta Împărăteasa Elena în timpul vizitei sale în Cipru. 

La ora 15:20 mergem spre aeroportul internațional „Glafcos Clerides” din Larnaca. Decolare la ora 18:20 și aterizare pe aeroportul internațional din Iași la ora 21:05.

 

Preț: 1190 euro

 
Condiţii de înscriere: 

Documentele necesare intrării în Cipru:

• carte de identitate valabilă sau paşaport valabil 3 luni de la data întoarcerii în ţară.

 

DESPRE LOCAŢIILE ÎN CARE V-AR PLĂCEA SĂ AJUNGEŢI

Pelerinaje 2021

Dragi pelerini,
Dupa anul 2020, plin de incercari din toate punctele de vedere, Centrul Mitropolitan de Pelerinaj Sf. Parascheva din Iasi vine in intampinarea dumneavoastra cu ofertele noastre pentru pelerinajele din anul 2021.
Incepand din luna ianuarie 2021 adaugam zilnic ofetele noastre pentru anul 2021.
+ citeşte în continuare

Jurnalul pelerinului Împărtăşeşte-ne experienţa ta din pelerinaje!

9 Septembrie 2024
Pelerin în România, 08 septembrie 2024

La Sihăstria Neamț am stat afară la masă, totul a fost foarte bine pregătit, cu dragoste și sfințenie. Mulțumim din suflet,cu mult respect pentru acest hram organizat perfect și vizita la Sihla minunată!

9 Septembrie 2024
Pelerin în Georgia, 02 - 09 septembrie 2025

Doamne ajută, bucurie! Mulțumim pentru pelerinaj, a fost o binecuvântare, ne-am simțit foarte bine la toate mănăstirile alături de Sfinții Părinți și sfintele icoane vii, mari făcătoare de minuni! Am simțit raiul,Maica Domnului cu Hristos și toți sfinții mai aproape de noi! 

12 Septembrie 2023
Pelerini în Israel, 29 august - 05 septembrie 2023
  • Mulțumim părintelui Cojocaru   care a transformat acest pelerinaj într-o înaltă trăire sufleteasca.
  • Mulțumim bunului Dumnezeu și părintelui Marcel Cojocaru pentru acest pelerinaj în care am pășit pe urmele mintuitorului Cuvintele frumoase ale părintelui au rămas întipărite în suflet
  • Mulțumim bunului Dumnezeu, pentru ajutorul de a vedea Tara Sfânta, părintelui Marcel  Cojocaru pentru dragostea și răbdarea cu care ne-a însoțit si organizatorilor .Fam Roman.

CENTRUL MITROPOLITAN DE PELERINAJ SFÂNTA PARASCHEVA

Sediul central la Iași

Adresa:     Bd. Stefan cel Mare si Sfant, nr. 14,Iasi - 700064, Romania

Telefon:    0040 232 276 907
Fax:           0040 232 276 867
Email:       centruldepelerinaj@yahoo.co.uk
                   office@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08 :00 – 16 :00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis

 

Punct de lucru Piatra Neamț

Adresa:     Bld. Traian, nr. 3A, lângă Spitalul Județean Piatra Neamț, Neamț, Romania

Telefon:    0040 754 014 062
Email:       piatra.neamt@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08:00 – 16:00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis
Sărbători cu Cruce Rosie: 12:00 - 16:00
Sărbători legale : închis

 

Date bancare: CENTRUL MITROPOLITAN DE PELERINAJ (pentru plata pelerinajelor):

OTP Bank
Cont Lei:    RO58OTPV0000000002519498
Cont Euro: RO30OTPV0000000002519517
COD SWIFT: OTPVROBU

CEC BANK
Cont Euro:  RO41CECEIS10C1EUR1027184
Cont Lei: RO68CECEIS1030RON1027133
Sucursala Iasi, Agentia Piata Unirii

Date bancare: PROVITUR ROMANIA  (pentru plata ASIGURARILOR MEDICALE)
FUNDATIA PROMOVAREA  SI VALORIZAREA IDENTITATII TURISMULUI DIN ROMANIA “PROVITUR ROMANIA”

OTP BANK Sucursala Stefan cel Mare
LEI:   RO 18 OTPV 000 000 000 1556 135  
COD SWIFT: OTPVROBU

 

Numar brevet de turism: 16421 / 19.04.2010
Numar licenta de turism: 1379/ 06.03.2019
Numar polita de asigurare: OMNIASIG 52888 - valabila pana la data 01.02.2024
Pelerinaj în Cipru | Centrul de pelerinaj "Sf. Parascheva" Iasi

Eroare

Mesaj de eroare

Recoverable fatal error: Argument 1 passed to xmlsitemap_node_create_link() must be an instance of stdClass, boolean given, called in /rest/www/centruldepelerinaj.ro-0/centruldepelerinaj.ro/sites/all/modules/xmlsitemap/xmlsitemap_node/xmlsitemap_node.module on line 28 and defined în xmlsitemap_node_create_link() (linia 194 din /rest/www/centruldepelerinaj.ro-0/centruldepelerinaj.ro/sites/all/modules/xmlsitemap/xmlsitemap_node/xmlsitemap_node.module).
Situl a întâmpinat o eroare. Încercaţi din nou.