-
Bilete de avion Chișinău – Tbilisi, Tbilisi - Chișinău, cu taxe, bagaj de cală;
-
Autocar Iași- Chișinău și retur;
-
Transfer aeroport la sosire și plecare. Veți fi preluat de ghidul dumneavoastră local vorbitor de limba română;
-
Toate transferurile conform programului cu un autocar modern, cu aer condiționat, cu toate facilitățile;
-
6 nopți de cazare la Hoteluri 4* ( conform clasificării din țara de destinație) și 1 noapte la o pensiune cu mic dejun în Kazbegi în camere duble/triple;
-
Mese conform programului: cu mâncăruri tradiționale georgiene (7x mic dejun și 7x cină);
-
Vizită la siturile patrimoniului mondial UNESCO;
-
Toate taxele de intrare la muzee, conform programului;
-
Ghid local profesionist vorbitor de română/ engleză pe toată durata pelerinajului;
-
Preot însoțitor de grup din partea Centrului de Pelerinaj.
-
asigurare medicală;
-
tips;
-
masa de prânz;
-
taxe hoteliere;
-
supliment single (250 euro);
-
cheltuieli personale.
-
Vizitele opționale la crame
Pornim cu autocarul din Iași spre Aeroportul Internațional Chișinău, Republica Moldova de unde vom lua avionul spre Aeroportul Internațional din Tbilisi, capitala statului Georgian.
Sosire pe aeroportul internațional din Tbilisi.
Transfer la hotel. Check-in.
Cazare hotel de 4* și cină la un restaurant în Tbilisi.
Tur pedestru în Tbilisi.
Vizităm Catedrala Sfintei Treimi (este a treia cea mai înaltă catedrală ortodoxă răsăriteană din lume. În interiorul catedralei există nouă capele, dedicate Sf. Arhangheli, Sf. Ioan Botezătorul, Sf. Nina cea întocmai cu Apostolii, Sf. Gheorghe, Sf. Nicolae, Cei Doisprezece sfinți Apostoli și a Tuturor Sfinților. Cinci dintre capele sunt situate sub etajul principal), vom vizita: Biserica Metekhi (după cum spune legenda, în partea de jos a stâncii Metekhi este locul în care a fost martirizat Sfântul patron al orașului Tbilisi, Abo Tbileli. În paraclisul bisericii este mormântul Sfântului Shushanik. Vom traversa Podul Metekhi a 100.000 de martiri) – apoi vom vizita cetatea principală din Tbilisi, Narikala (din cetatea Narikala, se pot observa cele mai frumoase priveliști ale Vechiul și Noul Tbilisi) – Catedrala Sioni (reședința Catolicosului – Patriarhul creștinilor georgieni este numit în onoarea Sionului din Ierusalim. Acolo se păstrează crucea Sfintei Nina cea întocmai cu Apostolii. Sioni a fost distrus în mod repetat de inamici. Dar de fiecare dată s-a ridicat din cenușă) – Biserica Sfântul David „Mamadaviti” (cei mai proeminenți scriitori, artiști, savanți și eroi naționali ai Georgiei sunt înmormântați aici. Este un loc liniștit și frumos din care poți să privești din înălțime orașul Tbilisi) – Monumentul Libertății (statuie de bronz, acoperită cu aur, a Sf. Gheorghe care ucide balaurul. Monumentul poate fi văzut cu ușurință de aproape oriunde în Tbilisi și este emblematic pentru țară) – vizitarea Bisericii închinate Sfintei Treimi, a treia ca mărime din lume.
Cazare hotel de 4* și cină la un restaurant în Tbilisi.
Mic dejun
Pornim spre complexul monahal Gurjaani Kvelatsminda (este una dintre cele mai vechi mănăstiri care datează din secolul al VIII- lea. ) Pornim spre unul dintre cele mai importante complexe monahale din Georgia, fondat în secolul VI, care poartă cu mândrie numele Sfântului David Garedji (complexul reunește 20 de mănăstiri, cea principală este închinată Sfântului David, care se află pe versantul nordic al muntelui care desparte Georgia de Azerbaidjan) – continuăm pelerinajul spre Mănăstirea Bodbe (construită în secolul IX și remodelată în secolul al XVII-lea, Mănăstirea Bodbe este unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj din Georgia, deoarece acolo este înmormântată Sfânta Nina cea întocmai cu apostolii, ocrotitoarea Georgiei) după care vom merge la Izvorul Sf. Nina (o mică clădire din cărămidă, în vârful căreia este sanctuarul închinat părinților Sfintei Nina, Zabulon și Sosana. Pornim spre centrul orașului Sighnaghi unde vom servi cina la o pensiune a unei familii tradiționale georgiene
Opțional vizită la Crama KTW din Tbilis
Cazare hotel de 4* în Tbilisi.
Mic dejun
După micul dejun pornim spre castelul Ananuri (un castel deosebit poziționat de-a lungul râului Aragvi, fiind cel mai bine protejat monument din Georgia) – Drumul militar georgian (cel mai pitoresc drum, plin de comerț, războaie și legende. Această trecere străveche prin Caucaz spre Vladikavkaz în Rusia este o aventură spectaculoasă. Cel mai înalt punct al drumului este Pasul Jvari, cunoscut și sub numele de Krestovy Pereval sau Pasul Crucii) – Monumentul prieteniei Rusia - Georgia (situat pe Drumul Militar Georgian între stațiunea de schi Gudauri și pasul Jvari. Monumentul este o platformă de observație cu vedere la Valea Diavolului și Munții Caucaz) – Rezervorul de apă Jinvali (una dintre cele mai impresionante și mai atractive obiective naturale din Georgia. Pe drumul de la Mtskheta la Ananuri privim o panoramă incredibil de fantastică, iar culoarea apei din rezervorul Jinvali este cerească.). Vizităm Complexul Monahal Dariali (Această Mănăstire închinată Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil este construită în anul 2005 și se află la o altitudine de 1300 m fiind aproape de granița cu Rusia în vecinătatea renumitului drum al mătăsii)
Seara vom servi cina în cadrul unei familii georgiene.
Cazare la pensiunea „Diana” din Kazbegi.
Mic dejun
Pornim cu mașini de teren 4x4 spre Biserica Sfintei Treimi Gergeti (cea mai uimitoare biserică din Georgia. Biserica datează din secolul al XIV-lea și se află la o altitudine de 2170 de metri. În afară de scopul religios, biserica medievală a servit ca ascunzătoare. În timpul invaziilor din diferitele momente ale istoriei Georgiei comoara națională a fost ascunsă aici, deoarece era greu accesibilă pentru inamici)
Ne deplasăm spre capitala spirituală Georgiană, ,,Orașul Sfânt”, unde georgienii au început să se convertească la creştinism Mtskheta – Catedrala Svetiskhoveli (unul dintre cele mai sacre locuri din Georgia și locul unde se păstrează cămașa lui Mântuitorului Iisus Hristos) .următoarea oprire este Mănăstirea Samtavro (mănăstirea este considerată un reper al orașului. Primul rege creștin al Georgiei Mirian și regina Nana au fost înmormântați la Samtavro. În mănăstire se păstrează sfinte lăcașuri; murul Sfintei Nina, unde s-a rugat, parte a stâlpului dătător de viață, icoana Maicii Domnului iberică, care are o putere făcătoare de minuni, icoana Sf. Nina, o piatră din mormântul Sf. Nina de la mănăstirea Bodbe, moaștele lui Abibos Nekres și moaștele Sfântului Shio Mgvime) Tot la această mănăstire se află moaștele întregi al Sfântului Gavriil Georgianul cel nebun pentru Hristos. Pe 22 februarie 2014, conform hotărârii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe a Georgiei, moaștele Sfântului Gavriil Mărturisitorul, cel Nebun pentru Hristos, au fost descoperite și mutate din curtea Mănăstirii Samtravo – pornim spre Kutaisi.
Seara vom servi cina și vom degusta vin în cadrul unei familii georgiene.
Cazare la Hotel de 4* în Kutaisi
Mic dejun
După micul dejun pornim spre Mănăstirea Tsageri ( Această Mănăstire adăpostește moaștele Sfântului Maxim Mărturisitorul. Sfântul Maxim a fost stâlpul care a susținut dreapta credință împotriva ereziei monotelite. Împăratul bizantin Constans al II-lea a orodonat tăierea mâinii drepte și a limbii Sfântului Maxim după care l-a exilat în regiunea Lazica din vestul Georgiei) pornim spre Mănăstirea Gelati (ctitorită de David al IV-lea Ziditorul în anul 1106, în perioada de glorie a statului georgian. Sanctuarul este închinat Nașterii Maicii Domnului) – Mănăstirea Motsameta (este o atracție nu numai pentru Kutaisi, ci și pentru întreaga Georgie. Mănăstirea este construită pe munte, iar acolo, prinții georgieni David și Konstantine Mkheidze au refuzat să accepte islamul și au fost martirizați de musulmani. Magnifica mănăstire „Motsameta” a fost fondat în secolul al XI-lea, iar numele ei înseamnă „martiri” în onoarea prinților David și Constantin, care sunt considerați sfinți ai Bisericii Georgiene).
Cazare hotel de 4* și cină la un restaurant în Kutaisi.
Participăm la Sfânta și dumnezeiasca Liturghie ce va fi oficiată la Biserica Bagrat (construită în timpul domniei lui Bagrat al III-lea, ca sanctuar principal al Regatului Georgian unit, consacrat Adormirii Maicii Domnului în 1003. Marea Catedrală a fost considerată timp de mulți ani principalul sanctuar al statului. David al IV-lea Ziditorul a fost încoronat aici și a urcat pe tron în 1089) –
Cazare hotel de 4* și cină la un restaurant în Tbilisi.
După micul dejun pornim spre aeroportul Internațional Tbilisi. Zbor Tbilis- Chișinău. Transfer Chișinău- Iași.
În drumul nostru spre Iași, opțional putem vizita cramele Cricova. (Vizitarea cramelor Cricova unde facem turul celui mai mare oraș subteran din lume, care are aproape 100 de kilometri de galerii utilizate pentru întreg procesul de fabricație al vinurilor liniștite și al spumantului Cricova, realizat după metoda clasică Dom Perignon – Champenoise. Pentru vizitare ne vom îmbarca în mașinuțe electrice, care ne vor plimba kilometri buni prin tunelurile de calcar alb de unde s-a extras piatra din care a fost construit orașul Chișinău, iar apoi vom admira colecția de vinuri aparținând personalităților politice și oameni de afaceri, vom avea o degustare de vinuri asezonată cu o gustare moldovenească. Vă rugăm, pentru vizitare, să aveți haine călduroase la dumneavoastră. Temperatura ambientală este de 12 °C. După vizitarea orașului subteran Cricova pornim spre Iași.)