Centrul de pelerinaj "Sf. Parascheva" Iasi

SĂ DESCOPERIM O ALTĂ ȚARĂ ORTODOXĂ - GEORGIA

11 - 18 Septembrie 2018
Last minute
Locul de plecare: 
Bacău
Bucureşti
Iaşi
Nopţi de cazare: 
7
Tip masă: 
Demipensiune
Tip transport: 
Avion
Servicii incluse: 
  • transport avion București – Kutaisi – București

  • transfer de la / la aeroport Kutaisi

  • autocar clasificat  - 55 locuri

  • ghid

  • jeep pentru vizitarea mănăstirilor în munte

  • 1 sticlă de apă de persoană pe zi

  • hotel cu mic dejun și cină incluse

  • biletele intrare la obiectivele din program

 

Nu sunt incluse in pret: 
  • transferul Iași – București – Iași cu autocarul

  • asigurarea medicală

  • tips 10 euro/persoană

 

Program: 
Ziua 1 – Marți, 11.09.2018

Plecare din Iași cu autocarul la ora 03:00 dimineața; cine dorește poate aștepta grupul în Otopeni începând cu ora 11:00.

La ora 13:20 vom decola din Otopeni cu destinația Kutaisi, unde vom ateriza la ora 16:30.

Cină și cazare la hotel "Bagrati" – Kutaisi

Kutaisi este al doilea oraș ca mărime din Georgia, cu o populație de aproximativ 195.000 de persoane și este capitala legislativă a Georgiei. Orașul reprezintă de asemenea un centru istoric și cultural din Georgia, al doilea ca importanță dupa Tbilisi. În trecut, Kutaisi nu era foarte sigur ca oraș, dar după ce guvernul a decis să își mute parlamentul aici, au fost efectuate operațiuni de restaurate a clădirilor, monumentelor, străzilor și așa mai departe.

 

Ziua 2 – Miercuri, 12.09.2018

Mic dejun.

Vom vizita în Kutaisi următoarele obiective: Rezervația naturală Sataflia, Peștera lui Prometeu, Mănăstirea Gelati (închinată Maicii Domnului, este o mănăstire aflată în apropiere de localitatea Kutaisi, regiunea Imereti, in vestul Georgiei. Așezământul monahal a fost întemeiat în anul 1106, de către David Ziditorul, rege al Georgiei între anii 1089 - 1125. În anul 1994, Mănăstirea Gelati a fost inclusă în lista Patrimoniului Mondial, fiind preluată în grijă de cei de la UNESCO), Mănăstirea Motsameta (se află deasupra râului Rioni și este îngropată” în vegetația de coastă. Conform legendei, mănăstirea a fost construită pe locul unde agresorii musulmani i-au executat pe David și Konstantin Mkheidze, prinți georgieni, care au refuzat să accepte islamul), Catedrala Bagrati (cunoscută și sub numele de Catedrala Adormirii, este o catedrală din secolul al XI-lea, o capodoperă a arhitecturii medievale georgiene. Catedrala a suferit pagube importante de-a lungul secolelor și a fost reconstruită în starea sa actuală printr-un proces treptat, începând din anii 1950, lucrările majore de conservare încheindu-se în 2012).

Cazare și cină în Tbilisi

 

Ziua 3 – Joi, 13.09.2018

Mic dejun.

Vom începe ziua cu un tur al capitalei Tbilisi, unde ne vom închina și vom vizita următoarele: Catedrala Sfânta Treime din Tbilisi (cunoscută și sub numele de Sameba, este cea mai importantă catedrală a Bisercii Ortodoxe Georgiene din Tbilisi, capitala țării. Catedrala a fost construită între anii 1995 - 2004. Este a treia cea mai înaltă biserica ortodoxă din lume. Sameba este o sinteză a stilului arhitectural tradițional georgian din diverse etape istorice, începand cu epoca bizantină.), Biserica Metekhi (construită în secolul al XIII-lea chiar pe locul unde întemeietorul orașului construise, în secolul al V-lea, un palat regal și o capelă. A trecut prin numeroase etape de restaurare, dar și-a păstrat frumusețea și grația tipice unei construcții străvechi.), Vechiul Tbilisi: Vechile Băi, Forțăreața Narikala (secolul 4) Catedrala Sioni (datează din sec. 5 și adăpostește multe sfinte moaște) și Biserica Anchiskhati (cea mai veche din Tbilisi, unde se află icoana făcătoare de minuni a lui Iisus Hristos).

Cazare și cină în Tbilisi

 

Ziua 4 – Vineri, 14.09.2018

Mic dejun.

Ne vom învhina în Mănăstirile: Ikalto (fondată în sec. 6, de Sf. Zeno, unul dintre cei 13 călugări misionari asirieni), Alaverdi (fondată de către călugărul asirian Iosif Alaverdeli, mormântul căruia se găseşte aici. Sub altar se găsesc moaștele Sfintei Mucenițe Ketevan, regină martiră şi a Sf. Macrina), Gremi (fondată de unul dintre părinții asirieni în secolul al 6-lea, cu hramul Sf. Arhangheli. Gremi a fost capitala Regatului Kakheti în sec.16 – 17 și a fost fondat de Levan de Kakheti și a funcționat ca un oraș comercial pe Drumul Mătăsii și reședință regală până în anul 1615 când a fost distrus în totalitate de armatele lui Shah Abbas I din Persia), Nekresi (situate pe vârful dealului, mănăstirea include mai multe structuri construite în diferite perioade. Cea mai veche este o capelă construită în secolul al IV-lea), Bodbe (este unul dintre cele mai cunoscute și căutate locuri de închinare din întreaga Georgie, pelerinii bucurându-se mai ales de Moaștele Sfintei Nina, cât și de mormântul și izvorul acesteia. Sfânta Nina, numită și cea întocmai cu Apostolii, binecuvântează și astăzi pământul georgian.)

Cazare și cină în Sighnaghi

 

Ziua 5 – Sâmbătă, 15.09.2018

Mic dejun.

Vom merge să ne închinăm la Lavra David Gareja (Complexul monahala fost înființat în secolul al VI-lea de Sf. David Garejeli, unul dintre cei treisprezece călugări asirieni.) și Mănăstirea Sf. Ioan Botezătorul.

Cazare și Cină în Tbilisi

 

Ziua 6 – Duminică, 16.09.2018

Mic dejun.

Ne vom închina la Mănăstirile:  Zedazeni (fondată de Sfântul Ioan, unul dintre Părinții Asirieni din Georgia, a cărui misiune a fost de a întări creștinismul în regiune),  Svetitskhoveli (Catedrala Patriarhală a Geogiei, monument arhitectonic care prin vechimea și tradițiile ce o învăluie spune multe despre profunzimea și puterea credinței creștinismului din această țară. Timp de secole a fost folosită pentru încoronarea monarhilor georgieni, servind și ca gropniță regală),  Samtavro (Catedrala închinată lui Hristos Mântuitorul, construită în prima jumătate a secolului al XVI-lea, este construcția principală a Mănăstirii Samtavro, deși, fără îndoială, mai devreme a inclus mai multe secțiuni ale clădirii. Chiar și ruinele unei basilici creștine s-au găsit sub fundaţia sa.), Sf. Shio,  Jvari (aflată pe un vârf muntos stâncos, la confluența râurilor Mtkvari și Aragvi, având în vale satul Mtskheta. Pe timpuri, Mtskheta a fost capitala Regatului Iberiei.)

Cazare și cină în Kazbegi

 

Ziua 7 – Luni, 17.09.2018

Mic dejun.

Vom merge să ne închinăm la Biserica Sfânta Treime Sameba (Gergeti) (Atât cadrul natural mirific (în fundal putând fi observat Muntele Kazbek), cât și importanța istorică fac din acest așezământ unul dintre obiectivele oricărui pelerin sau turist care ajunge în Georgia. Mănăstirea Sfânta Treime este lăcașul de cult care "spune” celor care îl văd: "Georgia, un loc unic în lume”.), Mănăstirea Borjomi – Mtsvane, Upliscikhe - Parc Național

Cazare și cină în Borjomi - Hotel "Borjomi palace"

 

Ziua 8 – Marți, 18.09.2018

Mic dejun.

Transfer spre aeroportul Kutaisi. Vom decola din Kutaisi la ora 17:00 și vom ateriza în Otopeni la ora 18:25, după care ne vom continua drumul cu autocarul spre Iași.

 

Condiţii de înscriere: 

Se poate călători numai cu pașaport valabil cel puțin 6 luni de zile de la data plecării!

Programul poate suferi unele mici modificări legate de participarea la Sfânta Liturghie Vineri 14 septembrie și Duminică 16 septembrie.

 

DESPRE LOCAŢIILE ÎN CARE V-AR PLĂCEA SĂ AJUNGEŢI

Pelerinaje 2021

Dragi pelerini,
Dupa anul 2020, plin de incercari din toate punctele de vedere, Centrul Mitropolitan de Pelerinaj Sf. Parascheva din Iasi vine in intampinarea dumneavoastra cu ofertele noastre pentru pelerinajele din anul 2021.
Incepand din luna ianuarie 2021 adaugam zilnic ofetele noastre pentru anul 2021.
+ citeşte în continuare

Jurnalul pelerinului Împărtăşeşte-ne experienţa ta din pelerinaje!

27 Septembrie 2024
Pelerin în România, 21 septembrie 2024

A fost o zi frumoasă,binecuvântată, cu multă încărcătură spirituală, credință și rugăciune. Mulțumim pentru acest pelerinaj deosebit! Doamne ajută!

9 Septembrie 2024
Pelerin în România, 08 septembrie 2024

La Sihăstria Neamț am stat afară la masă, totul a fost foarte bine pregătit, cu dragoste și sfințenie. Mulțumim din suflet,cu mult respect pentru acest hram organizat perfect și vizita la Sihla minunată!

9 Septembrie 2024
Pelerin în Georgia, 02 - 09 septembrie 2025

Doamne ajută, bucurie! Mulțumim pentru pelerinaj, a fost o binecuvântare, ne-am simțit foarte bine la toate mănăstirile alături de Sfinții Părinți și sfintele icoane vii, mari făcătoare de minuni! Am simțit raiul,Maica Domnului cu Hristos și toți sfinții mai aproape de noi! 

CENTRUL MITROPOLITAN DE PELERINAJ SFÂNTA PARASCHEVA

Sediul central la Iași

Adresa:     Bd. Stefan cel Mare si Sfant, nr. 14,Iasi - 700064, Romania

Telefon:    0040 232 276 907
Fax:           0040 232 276 867
Email:       centruldepelerinaj@yahoo.co.uk
                   office@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08 :00 – 16 :00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis

 

Punct de lucru Piatra Neamț

Adresa:     Bld. Traian, nr. 3A, lângă Spitalul Județean Piatra Neamț, Neamț, Romania

Telefon:    0040 754 014 062
Email:       piatra.neamt@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08:00 – 16:00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis
Sărbători cu Cruce Rosie: 12:00 - 16:00
Sărbători legale : închis

 

Date bancare: CENTRUL MITROPOLITAN DE PELERINAJ (pentru plata pelerinajelor):

BANCA Transilvania
RO64BTRLEURCRT0470735501 - cont euro
RO17BTRLRONCRT0470735501 - cont Lei
PENTRU CENTRUL DE PELERINAJ

CEC BANK
Cont Euro:  RO41CECEIS10C1EUR1027184
Cont Lei: RO68CECEIS1030RON1027133
Sucursala Iasi, Agentia Piata Unirii

Date bancare: PROVITUR ROMANIA  (pentru plata ASIGURARILOR MEDICALE)
FUNDATIA PROMOVAREA  SI VALORIZAREA IDENTITATII TURISMULUI DIN ROMANIA “PROVITUR ROMANIA”

BT BANK
LEI: RO83BTRLRONCRT0T1F7A2101

Numar brevet de turism: 16421 / 19.04.2010
Numar licenta de turism: 1379/ 06.03.2019
Numar polita de asigurare: OMNIASIG 59406 valabila pana la data 12.02.2026