Centrul de pelerinaj "Sf. Parascheva" Iasi

Tara Oașului, Budapesta și Munții Apuseni

30 Mai - 4 Iunie 2023
1910
RON
Locul de plecare: 
Iaşi
Tip masă: 
Mic dejun
Tip transport: 
Autocar
Servicii incluse: 
Nu sunt incluse in pret: 
  • intrările la obiectivele turistice:
  • Muzeul in aer liber – Tara Oasului – aprox. 5 lei/pers.
  • Castelul Károly – 10 lei/pers.
  • Pestera Ursilor – 20 lei/pers.
  • Pestera Ghetarul de la Scarisoara – aprox. 20 lei/pers.
  • Galeriile Romane – aprox. 15 lei/pers.
  • Salina Turda – adulti 40 lei/pers. / pensionari, copii, elevi, studenti 20 lei/pers.
  • Vizita parlament – adulti 14 euro/pers, copil 11euro/pers
  • cheltuielile personale; 
  • mesele netrecute în program.
Program: 
Ziua 1 – aprox. 425 km

Iași – Târgu Frumos – Târgu Neamț – Mănăstirea Neamț (Supranumită de unii „Ierusalimul ortodoxiei române”, mănăstirea este cel mai vechi așezământ monahal din Moldova - un loc mai vechi decât domnia lui Ștefan cel Mare) – Manastirea Petru Voda (închinare la mormântul Pr. Iustin Pârvu) – Manastirea Dorna Arini (așezământ monahal construit în stil maramureșean) – Ciocanesti (satul muzeu din Bucovina)  Borsa – Manastirea Barsana (Biserica mănăstirii Bârsana este una din cele mai înalte biserici de lemn din România, având 57m înălțime) – Sigetu Marmatiei.

Cazare in Viseu de Sus / Sighetu Marmatiei

 
Ziua 2 – aprox. – 460 km

Mic dejun.

Sighetu Marmatiei – Mănăstirea Săpânța Peri (este cea mai înaltă biserică de lemn din lume) – Cimitirul Vesel (faimos pentru crucile mormintelor viu colorate și picturile naive reprezentând scene din viața și ocupația persoanelor înhumate) - Tara Oasului – Muzeul in aer liber (Aici au fost aduse din satele zonei, monumente reprezentative de arhitectură ţărănească din secolele XVII – XX.) – vizita la unul dintre meșteșugari și artizani locali (in functie de disponibilitate) – Satu Mare – Carei - Castelul Károly (a fost denumit de-a lungul timpului „Peleșul Transilvaniei”)-  Manastirea Scarisoara Noua (cel mai vestic așezământ monahal din România – inchinare la Icoana Maicii Domnului Portarita - copie dupa Sfânta Icoana de la Manastirea Iviru din Sfântul Munte Athos)– Debretin – Budapesta.

Cazare Budapesta.

Ziua 3 – tur de oraș

Mic dejun

Budapesta – periplu prin capitala Ungariei: Podul cu Lanţuri (Podul face legatura peste Dunare intre Pesta si Buda. Ofera una dintre cele mai frumoase privelisti din oras, cu toata maretia Dunarii ce isi gaseste drumul pe sub acest pod), Palatul regal (Palatul Regal a fost distrus si reconstruit de multe ori. Epoca de aur a palatului a fost in timpul domniei regelui Matthias), Parlamentul (Cladirea Parlamentului Ungariei este locul in care se intalneste Adunarea Nationala; este una dintre cele mai frumoase cladiri legislative din Europa si a treia cladire ca marime din lume ce gazduieste un Parlament national), Bastionul Pescarilor (Ca parte a lucrarilor de renovare ale cartierului ce gazduieste Palatul Regal din Budapesta, a fost construit si Bastionul Pescarilor in anul 1905. In ciuda faptului ca este numit un bastion, de fapt constructia este o terasa), Biserica Sfântul Stefan (Este cea mai mare biserica din Budapesta; poate gazdui aproximativ 8500 de oameni - gazduieste cea mai sacra comoara a Ungariei si anume mana dreapta mumificata a Sfantului Stefan - Mâna Sfântă este o relicvă a mâinii regelui Ștefan cel Sfânt, fondatorul statului ungar, care a murit la 15 august 1038 și a fost canonizat la Székesfehérvár la 20 august 1083), Biserica Sfântul Matthias (Biserica Matthias se afla in Buda si este unul din principalele obiective turistice din capitala Ungariei. Biserica se afla pe locul unei alte biserici construite pe vremea regelui Bela al IV-lea intre anii 1255 - 1269), Piata Eroilor (Piata Eroilor din Budapesta este parte a Patrimoniului Universal UNESCO. Monumentul a fost construit in 1896 pentru a comemora o mie de ani de la sosirea Maghiarilor in Bazinul Carpatic.), Citadela si dealul Gellert (Dealul Gellert este o roca mare, inalta de 140 de metri care se inalta deasupra Dunarii in Buda), Parcul orasului (A fost construit in secolul al XVIII-lea), Vaci Utca (Strada Vaci a luat nastere in secolul al 18-lea, desi marea parte a cladirilor incantatoare ce pot fi admirate astazi de turistii aflati in Budapesta, dateaza din secolul al 19-lea si inceputul secolului al 20-lea. Bulevardul a fost vreme indelungata locul unde locuitorii Budapestei cei mai bogati si celebri iubeau sa-si cheltuie banii.)

Cazare Budapesta.

 
Ziua 4 – aprox 455 km

Mic dejun.

Budapesta – Oradea – Catedrala Adormirea Maicii Domnului (particularităţile ce îi conferă unicitate: portretul în medalion al lui Horea plasat în cheia arcului de boltă dintre naos şi absida altarului, imagine care încununează iconostasul, şi mecanismul confecţionat de către Georg Rueppe în 1793 şi plasat în turnul catedralei. Ingeniosul mecanism, prin globul său jumătate auriu – jumătate negru, indică fazele lunare.) – Baile Felix – Pestera Ursilor (cunoscută drept unul dintre cele mai spectaculoase obiective turistice din Munții Apuseni) – Vartop – Arieseni. 

Cazare Vartop / Arieseni.

 
Ziua 5 – aprox 210 km

Arieseni – Pestera Ghetarul de la Scarisoara (este prima pestera din tara noastra declarata monument al naturii, avand acest statut din anul 1938)– Rosia Montana (localitate minieră veche de mai bine de 2000 de ani, situată în centrul Munţilor Apuseni - vizităm Muzeul Mineritului – galeriile romane.) – Manastirea Inaltarea Sfintei Cruci Lupsa (este cea mai veche, dar și cea mai bine păstrată biserică de lemn din zona Munților Apuseni) – Manastirea Sub Piatra (Biserica de lemn a Manastirii Sub Piatra, dateaza din a doua jumatate a secolului al XVIII-lea, fiind declarata monument istoric) – Salina Turda (un adevarat muzeu al mineritului in sare din Transilvania) – Cluj Napoca

Cazare Cluj Napoca.

Ziua 6 – aprox. 415 km

Cluj Napoca – Catedrala Mitropolitana Adormirea Maicii Domnului (este unul dintre cele mai importante monumente de artă românească) - Manastirea Toplita (Biserica de lemn a fost construită în 1847 de către trei preoți, Gheorghe Ujică împreună cu fiii lui Ioan și Ștefan. Ei erau și cioplitori în lemn și au ridicat biserica după planul și după priceperea lor. Edificiul a fost ridicat de fapt în satul Stânceni și a funcționat ca biserică parohială până în 1910. Miron Cristea, primul Patriarh al României a cumpărat-o de la credincioșii din sat și a adus-o pe grădina părinților săi vrând s-o facă gropniță pentru părinți. Rând pe rând, în jurul ei au început să fie ridicate clădiri de lemn, corespunzătoare scopului viitorului așezământ.)– Manastirea Sihastria (Unul din locurile cele mai vizitate din Mănăstirea Sihăstria-Neamţ este chilia Părintelui Cleopa. Aici a locuit vreme de peste 40 de ani marele duhovnic: Arhimandritul Cleopa Ilie) – Manastirea Secu (una dintre vechile vetre monahale ortodoxe din judetul Neamt) – Targu Neamt – Pascani – Iasi.

 

DESPRE LOCAŢIILE ÎN CARE V-AR PLĂCEA SĂ AJUNGEŢI

Pelerinaje 2021

Dragi pelerini,
Dupa anul 2020, plin de incercari din toate punctele de vedere, Centrul Mitropolitan de Pelerinaj Sf. Parascheva din Iasi vine in intampinarea dumneavoastra cu ofertele noastre pentru pelerinajele din anul 2021.
Incepand din luna ianuarie 2021 adaugam zilnic ofetele noastre pentru anul 2021.
+ citeşte în continuare

Jurnalul pelerinului Împărtăşeşte-ne experienţa ta din pelerinaje!

12 Septembrie 2023
Pelerini în Israel, 29 august - 05 septembrie 2023
  • Mulțumim părintelui Cojocaru   care a transformat acest pelerinaj într-o înaltă trăire sufleteasca.
  • Mulțumim bunului Dumnezeu și părintelui Marcel Cojocaru pentru acest pelerinaj în care am pășit pe urmele mintuitorului Cuvintele frumoase ale părintelui au rămas întipărite în suflet
  • Mulțumim bunului Dumnezeu, pentru ajutorul de a vedea Tara Sfânta, părintelui Marcel  Cojocaru pentru dragostea și răbdarea cu care ne-a însoțit si organizatorilor .Fam Roman.
12 Septembrie 2023
Pelerin în Israel, 29 august - 05 septembrie 2023
Dau Slavă lui Dumnezeu pentru acest pelerinaj reușit.
Multumesc din suflet pentru maniera de gestionare a acestui pelerinaj din toate punctele de vedere.
Mii de mulțumiri părinte pentru lecția de istorie, umorul dumneavoastră și că ați împărtășit și nouă din Harul primit de la Domnul nostru Iisus Hristos .Ne revine nouă datoria ca cele văzute, auzite și simțite să le împărtășim aproapelui nostru.
Dumnezeu să ne întărească să ne lăsăm pe noi, și Harul Fiul lui Dumnezeu primit in dar, sa crească intru fiecare, ca nimeni sa nu rămână pe dinafară  si toți să moștenim împărăția lui Dumnezeu.
Am convingerea că majoritatea plecăm mai buni și mai bogati spiritual.
Multă sănătate la toată lumea.
Doamne ajută!
Cu ajutorul lui Dumnezeu, pe data viitoare.
12 Septembrie 2023
Pelerin în Israel, 29 august - 05 septembrie 2023

Mulțumesc Bunului Dumnezeu ca, la cei 77 de ani, mi-a ajutat să-mi împlinesc visul de o viata, acela de a ajunge pe aceste locuri pline de istorie și religiozitate. Mulțumesc părintelui Marcel Cojocaru pentru felul cum ne-a condus în aceste opt zile. M-a impresionat cultura vasta   pe care o poseda și ca este un foarte bun cunoscător al fenomenului Israel. M-a captat prin conținutul explicațiilor dar și prin dictia deosebita și tonalitatea vocii plăcută și atrăgătoare. Valoarea explicațiilor a crescut prin prezentarea părerilor personale despre un anumit fenomen ca și prin glumele presărate. Mulțumesc grupului, și mai ales colegilor de camera, că m-au acceptat asa cum sunt. Dumnezeu sa fie cu noi.

CENTRUL MITROPOLITAN DE PELERINAJ SFÂNTA PARASCHEVA

Sediul central la Iași

Adresa:     Bd. Stefan cel Mare si Sfant, nr. 14,Iasi - 700064, Romania

Telefon:    0040 232 276 907
Fax:           0040 232 276 867
Email:       centruldepelerinaj@yahoo.co.uk
                   office@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08 :00 – 16 :00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis

 

Punct de lucru Piatra Neamț

Adresa:     Bld. Traian, nr. 3A, lângă Spitalul Județean Piatra Neamț, Neamț, Romania

Telefon:    0040 754 014 062
Email:       piatra.neamt@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08:00 – 16:00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis
Sărbători cu Cruce Rosie: 12:00 - 16:00
Sărbători legale : închis

 

Date bancare: CENTRUL MITROPOLITAN DE PELERINAJ (pentru plata pelerinajelor):

OTP Bank
Cont Lei:    RO58OTPV0000000002519498
Cont Euro: RO30OTPV0000000002519517
COD SWIFT: OTPVROBU

CEC BANK
Cont Euro:  RO41CECEIS10C1EUR1027184
Cont Lei: RO68CECEIS1030RON1027133
Sucursala Iasi, Agentia Piata Unirii

Date bancare: PROVITUR ROMANIA  (pentru plata ASIGURARILOR MEDICALE)
FUNDATIA PROMOVAREA  SI VALORIZAREA IDENTITATII TURISMULUI DIN ROMANIA “PROVITUR ROMANIA”

OTP BANK Sucursala Stefan cel Mare
LEI:   RO 18 OTPV 000 000 000 1556 135  
COD SWIFT: OTPVROBU

 

Numar brevet de turism: 16421 / 19.04.2010
Numar licenta de turism: 1379/ 06.03.2019
Numar polita de asigurare: OMNIASIG 52888 - valabila pana la data 01.02.2024