Centrul de pelerinaj "Sf. Parascheva" Iasi

Rădăuţi

Manastirea Arbore este o biserică ortodoxă construită în anul 1502 în satul Arbore , de către hatmanul Luca Arbore, boier si “Portar” al Sucevei pe vremea lui Stefan cel Mare. In ziua de azi, doar lacasul de cult a mai supravietuit, in vreme ce conacul a ars din temelii din cauza unui incendiu. Biserica poarta hramul Sfantului Ioan Botezatorul. Forma sa longitudinala si simpla, dar si gradul ridicat de stilizare o fac cu atat mai speciala. In ceea mai mare parte, biserica a fost ridicata cu ajutorul pietrei extrase din depozitele din regiune. Zidurile laterale se prelungesc inspre exterior si sunt unite printr-un arc in partea nordica a constructiei. Aici s-ar fi aflat initial locul unde se gaseau clopotele.Mesterii lui Arbore au realizat pereti drepti, cu imense suprafete netede, conferind bisericii proportii elegante.

Biserica Dragos Voda - este cea mai batrana si singura biserica de lemn medievala, cunoscuta pana in prezent, pastrata pe teritoriul Romaniei Se crede ca a fost construita in anul 1346 de catre Dragos Voda, in satul Volovat. De aici, dupa 122 de ani, Sfantul Stefan cel Mare a stramutat-o in satul Putna. Corpul bisericii are forma de nava cu cele trei parti distincte: absida pentagonala a altarului, naosul si pronaosul. Naosul este despartit de pronaos si acesta de pridvor printr-un perete cu o larga deschizatura care da monumentului spatiul necesar. Bolta are forma semicilindrica si este de aceiasi inaltime pe toata lungimea bisericii. Biserica este luminata de 12 ferestre de dimensiuni diferite, in forma celor de la casele taranesti, dintre care cele doua de la altar sunt originale.

Manastirea Bogdana este o manastire ortodoxa de calugari situata in municipiul Radauti. Biserica "Sf. Nicolae" (Manastirea Bogdana) este considerata a fi cea mai veche constructie bisericeasca de zid din Moldova, fiind ctitorita de voievodul Bogdan I, intemeietorul statului feudal moldovean. In timpul domniei lui Alexandru cel Bun (1400-1432), biserica a devenit resedinta episcopala, episcopii de Radauti avandu-si resedinta in incinta manastirii.

Mănăstirea Putna cu hramul Adormirea Maicii Domnului (15 august) si Sf. Voievod Stefan cel Mare (2 iulie), este un lăcas monahal ortodox, unul din cele mai importante centre culturale, religioase și artistice românesti. A fost supranumită "Ierusalimul Neamului Românesc" (M.Eminescu). Mănăstirea se află la 33 km de orasul Rădăuți, în județul Suceava, în nordul Moldovei. Mănăstirea a fost un important centru cultural; aici s-au copiat manuscrise și au fost realizate miniaturi pretioase. Lăcasul detine un bogat muzeu mănăstiresc, cu broderii, manuscrise, obiecte de cult, icoane, argintarii, sculpturi din lemn si piatra si chiar si mormintele voievodale

Chilia lui Daniil Sihastrul este o grotă săpată într-o stâncă de pe valea pârâului Vitău, în care a vietuit ca pustnic Cuviosul Daniil Sihastrul. Ea se află la o distantă de circa 1 km de Mănăstirea Putna (judetul Suceava).Chilia lui Daniil Sihastrul a fost inclusă pe Lista monumentelor istorice din judetul Suceava din anul 2004, Daniil Sihastrul, a fost un pustnic ortodox român, duhovnic renumit, sfetnic al domnitorului Ștefan cel Mare (1457-1504) și egumen al Manastirii Voronet.

Manastirea Sucevita este situata la 18 km de Radauti (judetul Suceava). Biserica Invierii de la Manastirea Sucevita a fost inclusa in siturile protejate care fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Manastirea Sucevita este in realitate ctitorie comuna a familiilor Movilestilor (mari boieri, carturari si chiar domnitori ai Moldovei si Tarii Romanesti, sec. XVI-XVII). Construit in stilul arhitecturii moldovenesti - imbinare de elemente de arta bizantina si gotica, la care se adauga elemente de arhitectura ale vechilor biserici de lemn din Moldova. Manastirea Sucevita pastreaza planul trilobat si stilul statornicit in epoca lui Stefan cel Mare, cu pridvorul inchis.

DESPRE LOCAŢIILE ÎN CARE V-AR PLĂCEA SĂ AJUNGEŢI

Pelerinaje 2021

Dragi pelerini,
Dupa anul 2020, plin de incercari din toate punctele de vedere, Centrul Mitropolitan de Pelerinaj Sf. Parascheva din Iasi vine in intampinarea dumneavoastra cu ofertele noastre pentru pelerinajele din anul 2021.
Incepand din luna ianuarie 2021 adaugam zilnic ofetele noastre pentru anul 2021.
+ citeşte în continuare

Jurnalul pelerinului Împărtăşeşte-ne experienţa ta din pelerinaje!

24 Noiembrie 2022
Pelerin Israel si Iordania, 12 - 19 noiembrie 2022
Va multumesc pentru colaborarea și organizarea excursiei din Israel și Iordania. Ne am simțit magic! Ne am întors și ne am reluat viața de zi cu zi, dar nu oricum!
Suntem mai buni! Și asta nu numai locurilor Sfinte parcurse, ci și samantei pe care PR. Daniel Nohai a sădit o in sufletele noastre prin puterea cuvântului de calitate și puterea exemplului arătat fata de noi, cei care am avut bucuria de a l insoti in acest minunat Pelerinaj. Efortul lui și al nostru de a parcurge împreuna etapele grele din Țara Sfânta se datorează Bunului Dumnezeu care ne a însoțit in toate zilele de pelerinaj.  
Ii mulțumim Lui și vouă, celor ce sădiți sentimente calde și înălțătoare!
15 Noiembrie 2022
Pelerin Israel, 01-08 septembrie 2022

Mulțumesc tuturor celor din grupul de pelerinaj pentru timpul frumos și cu folos petrecut împreună în această săptămână, pentru armonia și pacea care ne-a însoțit. Domnul Iisus Hristos, pe urmele căruia am călătorit, Măicuța sa și toți sfinții bineplăcuți Lui pe care i-am „vizitat” să ne ocrotească pe noi și pe cei dragi ai noștri, să ne ajute să păstrăm BUCURIA ce ne-a umplut sufletele și să ne lumineze pe calea vieții în continuare!! 

15 Noiembrie 2022
Pelerin Israel, 01-08 septembrie 2022

Mulțumim pentru tot. Sunteți o echipă plină de căldură sufletească, solicitudine și de bună voință. Vă mulțumim pentru tot

Subscribe to RSS - Rădăuţi

CENTRUL MITROPOLITAN DE PELERINAJ SFÂNTA PARASCHEVA

Sediul central la Iași

Adresa:     Bd. Stefan cel Mare si Sfant, nr. 14,Iasi - 700064, Romania

Telefon:    0040 232 276 907
Fax:           0040 232 276 867
Email:       centruldepelerinaj@yahoo.co.uk
                   office@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08 :00 – 16 :00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis

 

Punct de lucru Piatra Neamț

Adresa:     Bld. Traian, nr. 3A, lângă Spitalul Județean Piatra Neamț, Neamț, Romania

Telefon:    0040 754 014 062
Email:       piatra.neamt@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08:00 – 16:00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis
Sărbători cu Cruce Rosie: 12:00 - 16:00
Sărbători legale : închis

 

Date bancare: CENTRUL MITROPOLITAN DE PELERINAJ (pentru plata pelerinajelor):

OTP Bank
Cont Lei:    RO58OTPV0000000002519498
Cont Euro: RO30OTPV0000000002519517
COD SWIFT: OTPVROBU

CEC BANK
Cont Euro:  RO41CECEIS10C1EUR1027184
Cont Lei: RO68CECEIS1030RON1027133
Sucursala Iasi, Agentia Piata Unirii

Date bancare: PROVITUR ROMANIA  (pentru plata ASIGURARILOR MEDICALE)
FUNDATIA PROMOVAREA  SI VALORIZAREA IDENTITATII TURISMULUI DIN ROMANIA “PROVITUR ROMANIA”

OTP BANK Sucursala Stefan cel Mare
LEI:   RO 18 OTPV 000 000 000 1556 135  
COD SWIFT: OTPVROBU

 

Numar brevet de turism: 16421 / 19.04.2010
Numar licenta de turism: 1379/ 06.03.2019
Numar polita de asigurare: OMNIASIG 52827 - valabila pana la data 01.02.2023