Centrul de pelerinaj "Sf. Parascheva" Iasi

Pelerinaj în Egiptul creștin și Muntele Sinai

9 - 17 Februarie 2025
Oferta specială
1350
EUR
Locul de plecare: 
Bucureşti
Iaşi
Nopţi de cazare: 
7
Tip masă: 
Demipensiune
Tip transport: 
Avion
Servicii incluse: 
  • bilet avion Compania Tarom, Iasi - Otopeni – Iași, taxe de aeroport, asistenţă în aeroport;
  • bilet avion Compania Tarom, Otopeni – Cairo - Otopeni, taxe de aeroport, asistenţă în aeroport;
  • cazare cu mic dejun și cina în regim bufet (excepție prima zi în care se intra la cazare cu mic dejun și ultima zi în care se servește cina înainte de a merge la aeroport), categoria hotelurilor este cea atribuită de ministerul de resort din Egipt;
  • transport cu autocar clasificat turistic pe toata durata pelerinajului;
  • intrările la obiectivele menționate în program;
  • preot însoțitor de grup din partea Centrului de Pelerinaj;
  • ghid egiptean vorbitor de limba romana/engleza;
  • taxa viza Egipt;
  • apa plata pe parcursul pelerinajului;
  • croazieră pe Nil cu cina (aprox. 2 ore).
Nu sunt incluse in pret: 
  • masa de pranz;
  • băuturi;
  • alte obiective și servicii opționale care nu sunt menționate în program;
  • tips 60 euro (obligatoriu pentru șofer, pentru ghizi locali și pentru personalul hotelier) – se plătește la reprezentantul agenției;
  • asigurarea medicală este obligatorie;
  • cheltuieli personale;
  • supliment single euro/ persoana.
Program: 
Ziua 1
Intalnirea grupului la aeroportul Internațional Iași la ora 18:30 și pregătirea pentru imbarcare zbor Tarom (RO 708) de la Iași 20:55 și aterizare la Otopeni la ora 22:05.

 

Ziua 2
Decolare din Otopeni spre Cairo cu o aeronavă a Companiei Tarom (RO 101) la ora 00:45.
Aterizare in aeroportul din Cairo la ora 03:30 și transfer la hotel 4* în Cairo. 
Cazare hotel in Cairo - timp pentru odihna.
Mic dejun Ora 09:00
Facem cunostinta cu Orașul Cairo și ne indreptam pașii către Platoul Giza unde vom intra în perimetrul celor trei piramide mari (Piramida lui Keops - Khafra, piramida lui Khufu, piramida lui Menkaura) și a Sfinxului. Vizitam apoi o fabrica de parfumuri. În a doua jumătate a zilei vom vizita Muzeul de egiptologie din Cairo.
Cazare și cina la hotel in Cairo.
 
 
Ziua 3
Mic dejun.
Ne indreptam pașii spre deșertul El – Natroun și ajungem la Mănăstirea Sf. Macarie Egipteanul unde ne vom închina la moaștele Sf. Macarie Egipteanul, Sf. Macarie Alexandrinul, Sf. Macarie Cetățeanul și Sf. Ioan Botezatorul. Vizităm Mănăstirea Sf. Paisie cel Mare, Mănăstirea Surian (Sf. Efrem Sirul), Mănăstirea Paramous (moastele Sfintilor Mc. Maximus și Dometie, Sf. Moise Arapul - cel Negru și Sf. Gheorghe). Călătorim spre Alexandria, oraș situat la 225 km de Cairo. Alexandria este al doilea oraș ca mărime din Egipt după Cairo. Populația numără peste 4,5 milioane de locuitori. Orașul este situat la vărsarea în Marea Mediterană a brațului vestic, componenta a Deltei Nilului.  
Cazare și cina la hotel în Alexandria.
 
Ziua 4
Mic dejun.
Vom vizita Biserica Mănăstirii „Sfântul Cuvios Sava cel Sfinţit“ din Alexandria care este, începând din anul 536, catedrală a Patriarhiei Ortodoxe a Alexandriei şi a întregii Africi (închinare la moaştele Sfinților Alexandrini aflate în tezaurul bisericii și vom regasi piatra din marmură pe care, conform tradiţiei creştine, Sfânta Muceniţă Ecaterina a fost decapitată), Catedrala închinată Sfântului Apostol Marcu (moaștele Sf. Ap. Marcu, mormantul Sf. Ap. Marcu, moaștele martirilor din El Fayoum, episcopul Dioscor) și ne vom opri pentru a vedea Biblioteca din Alexandria construită pe vechiul amplasament al celei antice. Ne indreptam spre locul faimosului Far din Alexandria considerat una din cele șapte minuni ale lumii antice, acum Fortareata sau Citadela Qaitbay (construită din pietrele vechiului far în anul 1477 în timpul sultanului Al-Ashraf Sayf al-Din Qa'it Bay). Ajungem la Mănăstirea Sfantul Mina unde ne vom închina la sfintele sale moaște și ale Papei Chiril al VI-lea, la 3 km distanță de Mănăstire se află situl arheologic Abu Mena care este inclus în patrimoniul UNESCO din anul 1979 (Conform traditiei, atunci când tovarășii săi i-au adus trupul acasă, cămilele s-au oprit brusc la marginea deșertului Libiei și au refuzat să meargă mai departe. Interpretând aceasta ca pe un semn din cer, soldații au îngropat trupul său la locul de acum, „Abu Mina” (Sfântul Mina), acolo unde au izvorât imediat 90 de izvoare cu apă puternic tămăduitoare și făcătoare de minuni). Călătorim spre capitala Egiptului.
Cazare și cina la hotel in Cairo.

 

 
Ziua 5
Mic dejun.
Ne indreptam pașii spre Peninsula Sinai călătorind aproximativ 400 km, trecem canalul Suez și ajungem la Mănăstirea Faran, (numită și Mănăstirea lui Moise, Mănăstirea celor Șapte Fete, Mănăstirea celor Șapte  Maici) se află pe locul din care a izvorât apă când Moise a lovit stânca cu toiagul. Continuăm pelerinajul către Mănăstirea Sfânta Ecaterina de la baza Muntelui Sinai - participare la Slujba Vecerniei. Ne închinăm în sfânta mănăstire și la Moaștele Sfintei Mucenițe Ecaterina și vizitam muzeul mănăstirii, vedem Rugul aprins și osuarul mănăstirii unde se află Moaștele Sfântului Ștefan Sinaitul.
Cazare și cina la hotel în Sinai.
 
Ziua 6
Dimineață în jurul orei 00.00 se va urca pe Muntele Sinai (altitudinea 2.287 metri, 8 kilometri de traseu, timp aprox. 7 ore dus-întors), locul în care Moise a primit Tablele Legii cu cele Zece Porunci. Urcarea este opțională. Cine nu dorește sau nu poate depune efort fizic ramane cazat în camera (pentru ascensiunea pe munte e nevoie de lanterna, rucsac, fes (caciula), incaltaminte și îmbrăcăminte adecvată). Cine nu urca pe munte poate participa dimineața la ora 07:00 la Sfânta Liturghie la mănăstire. 
Coboram muntele și mergem la hotel pentru a servi micul dejun.
Calatorim pe drumul de întoarcere spre partea continentală a Egiptului, traversăm canalul Suez și ne indreptam spre localitatea Ain Sokhna.
Cazare și cina la în Ain Sokhna
 
Ziua 7
Mic dejun. 
Călătorim spre Mănăstirea Sfântul Pavel Tebeul, datand din sec. V (cu moaștele Sfântului Pavel Tebeul și izvorul sfantului) și Mănăstirea Sfântului Antonie cel Mare din sec. IV (mormântul în care se odihnește Sfantul Antonie cel Mare). Ne deplasam spre Cairo. 
Cina și cazare la hotel in Cairo.
 
Ziua 8
Mic dejun.
Pelerinajul nostru continua în Orașul Vechi și intrăm în Biserica Maadi, Biserica Muallaka (biserica suspendata) închinată Fecioarei Maria, Biserica Sfantului Gheorghe ridicată pe locul temniței și a martirajului Sfantului Mare Mucenic Gheorghe și Biserica Sfinților Serghie și Vah (moastele sfintilor Serghie și Vah) ce s-a construit deasupra peșterii unde a poposit Fecioara Maria cu Pruncul Iisus și cu Dreptul Iosif, Biserica Sf. Varvara (moastele Sf. Mc. Varvara, Sf. Mc. Ecaterina, Sf. Mc. Damiana si Teodora), Mănăstirea Sf. Mercurie construită în secolul al VI-lea. 
Spre seara, vom participa la o croazieră pe Fluviul Nil unde se va servi cina și se va viziona un program artistic egiptean. 
Plecare către aeroport. Pregatirea pentru formalitățile de îmbarcare.
 
Ziua 9
Decolare din aeroportul din Cairo cu o aeronavă a Companiei Tarom (RO 102) la ora 04:30 și aterizare la ora 07:20 în Otopeni. Pregatirea pentru imbarcare zbor Tarom (RO 703) de la Otopeni 12:35 si aterizare la Iasi la ora 13:45.

 

Preț: 1350 EURO/ PERS

DESPRE LOCAŢIILE ÎN CARE V-AR PLĂCEA SĂ AJUNGEŢI

Pelerinaje 2021

Dragi pelerini,
Dupa anul 2020, plin de incercari din toate punctele de vedere, Centrul Mitropolitan de Pelerinaj Sf. Parascheva din Iasi vine in intampinarea dumneavoastra cu ofertele noastre pentru pelerinajele din anul 2021.
Incepand din luna ianuarie 2021 adaugam zilnic ofetele noastre pentru anul 2021.
+ citeşte în continuare

Jurnalul pelerinului Împărtăşeşte-ne experienţa ta din pelerinaje!

27 Septembrie 2024
Pelerin în România, 21 septembrie 2024

A fost o zi frumoasă,binecuvântată, cu multă încărcătură spirituală, credință și rugăciune. Mulțumim pentru acest pelerinaj deosebit! Doamne ajută!

9 Septembrie 2024
Pelerin în România, 08 septembrie 2024

La Sihăstria Neamț am stat afară la masă, totul a fost foarte bine pregătit, cu dragoste și sfințenie. Mulțumim din suflet,cu mult respect pentru acest hram organizat perfect și vizita la Sihla minunată!

9 Septembrie 2024
Pelerin în Georgia, 02 - 09 septembrie 2025

Doamne ajută, bucurie! Mulțumim pentru pelerinaj, a fost o binecuvântare, ne-am simțit foarte bine la toate mănăstirile alături de Sfinții Părinți și sfintele icoane vii, mari făcătoare de minuni! Am simțit raiul,Maica Domnului cu Hristos și toți sfinții mai aproape de noi! 

CENTRUL MITROPOLITAN DE PELERINAJ SFÂNTA PARASCHEVA

Sediul central la Iași

Adresa:     Bd. Stefan cel Mare si Sfant, nr. 14,Iasi - 700064, Romania

Telefon:    0040 232 276 907
Fax:           0040 232 276 867
Email:       centruldepelerinaj@yahoo.co.uk
                   office@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08 :00 – 16 :00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis

 

Punct de lucru Piatra Neamț

Adresa:     Bld. Traian, nr. 3A, lângă Spitalul Județean Piatra Neamț, Neamț, Romania

Telefon:    0040 754 014 062
Email:       piatra.neamt@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08:00 – 16:00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis
Sărbători cu Cruce Rosie: 12:00 - 16:00
Sărbători legale : închis

 

Date bancare: CENTRUL MITROPOLITAN DE PELERINAJ (pentru plata pelerinajelor):

OTP Bank
Cont Lei:    RO58OTPV0000000002519498
Cont Euro: RO30OTPV0000000002519517
COD SWIFT: OTPVROBU

CEC BANK
Cont Euro:  RO41CECEIS10C1EUR1027184
Cont Lei: RO68CECEIS1030RON1027133
Sucursala Iasi, Agentia Piata Unirii

Date bancare: PROVITUR ROMANIA  (pentru plata ASIGURARILOR MEDICALE)
FUNDATIA PROMOVAREA  SI VALORIZAREA IDENTITATII TURISMULUI DIN ROMANIA “PROVITUR ROMANIA”

OTP BANK Sucursala Stefan cel Mare
LEI:   RO 18 OTPV 000 000 000 1556 135  
COD SWIFT: OTPVROBU

 

Numar brevet de turism: 16421 / 19.04.2010
Numar licenta de turism: 1379/ 06.03.2019
Numar polita de asigurare: OMNIASIG 52888 - valabila pana la data 01.02.2024